|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj jejo v jaslih?
4.7.2005 18:02:05   
snorlax
Če je tu katera, ki dela v vrtcu oz. v jaslih - mene zanima, kaj jedo približno 1 leto stari otroci? Ali lahko gre kdo še spat dopoldne, če ne zdrži do počitka? Kaj je s tistimi, ki še ne hodijo?

L.p.:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj jejo v jaslih?
4.7.2005 20:00:33   
Gina
V vrtcu, kamor je naša hodila, so šli lahko še spat dopoldne, če so bili zaspani, tudi zjutraj je kdo zalegel. Jedli so pa normalno hrano, kot vsi drugi, samo pretlačeno pač, pa majčkeno prilagojeno (npr. gres ali kaj podobnega, namesto npr. salame). Kolikor jaz vem, ni noben problem, če še ne hodijo. Saj to je pogost pojav na začetku, pri nas gredo ven itak z vozički za trojčke, tisti, ki hodijo, se pa kakšni zraven držijo tudi. Prav fino.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj jejo v jaslih?
4.7.2005 20:01:06   
sašaš
Oj!

Pri nas jejo v jaslih enako kot starejši, vendar jim včasih malo prilagodijo (npr. ričet s piščančjim mesom namesto suhega oz. prekajeega, namesto krompirjeve solate s kumarami so dobili pire ipd.). Ampak zdaj dobijo že v veliki večini vse enako kot starejši. V kuhinji nam meso vedno razrežejo - da res lahko sami jejo in da midve nimava dela s tem...Zjutraj smo na Začetku vedno dobili poleg običajnega zajtrka še čokolino ali kaj drugega mlečnega.

Spat sva dale otroka tudi dopoldne, če je bilo (pri enih je še) potrebno... Tisti, ki ne hodijo - se plazijo, hodijo ob opori, več se jih nosi, imamo pa tudi voziček za 3 otroke (sprehodi)... Še kaj?;)

Lp :muca:

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj jejo v jaslih?
5.7.2005 7:16:36   
snorlax
Hvala za odgovore. Najbolj me zanima zajtrk. Zanima me tudi ali je med kosilom in zajtrkom kakšen prigrizek vmes in pa po spanju, ko čakajo na starše?

L.p.:)

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj jejo v jaslih?
5.7.2005 9:05:37   
Gina
Pri nas je tudi prigrizek, kakšno sadje ali kaj podobnega. Nikoli niso bili lačni, brez skrbi.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj jejo v jaslih?
5.7.2005 11:35:42   
Žirafca Helena1
V našem vrtcu imamo samo jasli in temu primerno tudi kuhajo. Pri nas je bil zajtrk okoli osmih. Mlajše skupine so vedno imele mlečno zraven navadnega zajtrka. Med deveto in deseto jejo jabolka ali hruške in kasneje pijejo čaj ali sok. Potem je okoli 11.30 kosilo. Vedno zelo okusno. Po spanju pa imajo otroci še malico. Če je ne pojejo, jo odnesejo domov.
:miska:

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj jejo v jaslih?
5.7.2005 16:17:03   
snorlax
Hvala, ste me potolažile. Sedaj ga moram samo še odvadit dojenja.

L.p.:)

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj jejo v jaslih?
5.7.2005 17:32:06   
frutka_
Konkretno danes za zajtrk so imeli mlečne štručke, kakao in jabolka ter po izbiri še čaj.
Moj mali je star leto in 14dni. Zajtrk je lahko sam jedel, pomoč potrebuje pri napitku ampak smo to rešili tako, da ima tisti lonček na kljunček.

Za kosilo so imelu juhico s kašo in ribje palčke ter pire krompir in rdečo peso.
Juhico poskuša sam jesti, vzgojiteljica mu pomaga, ribje palčke lahko je sam, pri pireju mu spet pomagajo (je namlajši in še ni čisto samosotjen pri hranjenju).

Za malico so bile melone ter jabolka.

Prehrana v jaslicah je zelo raznolika in prirejena potrebam otrok. Kalorije so preštete in naravnane na potrebe za optimalen razvoj otroka.
Prav tako upoševajo želje oz. potrebe po dietah. Npr. če ste vegiči in tudi otroku ne dajete mesa je možno tudi to ali pa če ima alergije na določeno vrsto prehrane potem jo izločijo in prilagodijo jedilnik otroku.

Tisti ki ne hodijo bodo zelooo hitro shodili....moj mali je dobrih 14 dni v jaslih in je v soboto shodil...jaz ga hecam da od sile.
Sicer pa na sprehod "nehodače" peljejo v vozičkih za dvojčke.
Glede na to, da so to še čisto male ritice je čisto normalno da še dopoldan oddremajo kakšno kitico, kasneje pa še enkrat po kosilu. Tkašen urnik je pri nas!


LP



(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj jejo v jaslih?
6.7.2005 23:23:38   
Seven*
Otroci jedo zelo pestro. V bistvu sem jim kar malo fous! :)

Prilagam jedilnik enega izmed vrtcev.

http://www.vrtec-slobistrica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=48

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?