|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:09:57   
Petka09
Jaz pa zadnje čase razmišljam... ah, saj se vam bo zdelo skrajno butasto, ampak mene malo "skrbi" user posted image .
Namreč, tkole je: Naša punca je kr dobra jedka oz. to kar ji skuham za kosilo lepo poje. Ima pa svoje finte... Če je kak nov okus, ji je čudno, včasih oz. velikokrat kr z rokico vse stran odriva čeprav ji je dobro in bi jedla... Pa malice znajo bit problem, ker se mršči in včasih sploh noče jest, čeprav recimo dobi stvar, za katero vem, da ji je dobra... V glavnem, finte pač!

No, in če bi šli tkole na dopust v hotel... Pa je ona stara okrog enega leta ali malo več.. Ko se tko al tko ne morš veliko zmenit s takim malim user posted image . In tam valjda ješ hotelsko hrano, vzameš polni penzion.
Ok, naložiš krožnik tudi za otročka - zelenjavica, juha, pire krompir... Oz. pač tisto, kar smatraš, da lahko jé in ga s tem hraniš tudi doma. In če ima ta tvoj otrok te svoje finte in zaradi spremembe okolja noče jest, ma svoje fore, se afna, obrača stran, joka.... No, malo me je tega strah. Pa nočem komplicirat in zdej samo v apartmaje rinit.... Bi šla pač tudi rada v hotel, da ne rabim glih za šporhetom stat.... Ampak a je to sploh mogoče pri takem otroku s fintami pri hrani? Bo menda bolje počakat, da bo kake 2 leti stara, ko bo res jedla vse oz. se lahko že kaj zmenimo in skomuniciramo al kako?
Tako malemu pa moraš vseeno še it na roko, ker te finte hranjenja so pač čist normalne pri otrocih mlajših od enega leta oz. okrog enega leta... Ali se motim?

Kako ste ve to nardile? Ste kljub temu šle v hotel in upale ,da bo otrok jedel njiovo hrano?

Eh, saj vem, butasto vprašanje, sam nekak mi to zadnje čase hodi po glavi....

Ker naša dostkrat tut ne bo jedla, če jo bodo vsi gledali oz. bo veliko ljudi okrog.. Mislim, kr neki user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:13:13   
ledenaa
otrok ne bo stradal.Ko bo bila res lačna bo tudi jedla
Pa kakšen nov okus?saj lahko rečeš naj naredijo ne vem pire,pa kuhano zelenjavo itd.kot doma.Ni treba tistih njihovih fensi jedi

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:25:07   
Petka09
Ja, ledenaa, imaš prav... Sam pri naši je tako, da če recimo ne bo jedla kosila zard takih fint, potem niti ne bo pokazala lakote... Se bo igrala naprej ali pač nekaj počela... Pri naši je fora v tem, da nikoli ne pokaže lakote. Šele zdej pri 9,5 mescih je začela malo gledat ko ostali jemo: recimo prikobaca do tebe, če nekaj ješ in te gleda in ji daš grižljajčke... Prej tega nikoli ni počela... Smo lahk bli pri polni mizi in ji je blo čist vseeno.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:31:05   
Hope2
Mi hodimo kar veliko naokoli, apartmaji, hoteli, tudi daljšo destinacijo z letalom v eksotiko smo šli. Šer pomislila nisem kako bo s hrano tamuser posted image . Včasih ej pojedel vse kar si mu dal, zdaj je izbirčen aleluja, pa vsak dan nova fora kaj bi jedel in kaj ne. Pa se ne sekiram in ne razmišljam. Naslednjo soboto spet gremo v hotel. Jedel bo kar bo dobil, če ne bo lačen, če bo tulil, mu bom že s čim zabasala ustauser posted image , oz že nekaj najdem kar mu bo všeč. Ja itak, da hrana leti včasih naokoli, ampak samo če je jeza prisotna. Takrat rečem ne, s hrano se ne igra. Če se še dalje igra, odtsranim vse iz dosega rok. Tu ne popuščam, pa naj je star koliko koli. Dopust je dopust, je za uživivanje, počitek.... zato je glavno da odmisliš zdravo prehrano, hrano ki jo ne mara...... bo že jedel to, ko pridemo domov, tam pa si naj tudi on privošči. Tako vsi v miru pojemo, pa četudi za kosilo poje 2 kosa torte in nič juhe, mesa in zelenjave. Nič mu ne bo. No, če bi s emlatil po tleh, kričal ali kar koli, bi ga že odstranila iz jedilnice, bi mož končal, potem pa še jaz. Mi ni, da bi motili še druge pri blaženem miruuser posted image . Torej čim manj kompliciraj in se osredotičite na uživanjeuser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:39:59   
Petka09
Hope, hvala ti, super si to napisala!

Ah veš, jaz sm mogoč mal deformirana s tole njeno hrano.. ker smo mel ful težave že od rojstva, ker se ni hotla dojit, pa niti lakote ni pokazala in potem kr spala od tistega... ko smo prešli na Am je blo boljše, ampak je blo lahko včasih tut cel dan, da ne bi nič jedla... Pri gosti hrani je sicer ok, ampak ima take finte, da groza.... Pa menda pol podzavestno mislim: ah, kaj če bo shujšala, kaj če je lačna pa sploh ne zna pokazat... vem, bedarije!

Ampak nardila oz. delala bom točno tako kot si rekla!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:41:58   
kristinaj
vzameš s sabo še pakirano hrano in je...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:43:33   
Jakmajster
HEHEHEHE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 13:43:51   
Naja31
Mi smo šli poleti v kranjsko goro v hotel, mlajši sin je bil star 1 leto in pol.
Prehranjevanje je bilo porazno. Kakšen dan je jedel samo in izključno banane, kakšen dan je jedel samo čokolino. Pa samo zaradi njega smo vzeli poln penzion, pa na koncu za kosilo nič ni hotel jest. Pa do takrat doma nismo imeli nikoli težav s prehranjevanjem, je bil eden izmed tistih otrok,ki je jedel vse kar mu pride v usta. Ampak na dopustu je bilo pa vse skupaj ena nočna mora. Ne vem zakaj.



(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 17:30:43   
Katy78
Izberi tak hotel, kjer je hrana oz. kjer so obroki samopostrežni. Midva sva bila lani v takem hotelu, sicer sva imela samo polpenzion, ampak je bilo tudi kosilo sampostrežno. Pri večerji je bilo toliko izbire, da bi komot našla nekaj, kar odgovarja tvojemu otroku. Vedno so imeli krompir v koščkih ali pire krompir ter testenine, kuhano zelenjavo, vsak dan je bila riba, velikokrat piščanec, 2 vrsti juhe, skratka ni da ni. Za zajtrk pa isto - cornflakes, kruh, maslo, marmelada, sir, jajčka, kakav, sadje... Tako da izbire je ogromno in tudi če ima kakšne finte, ji še vedno lahko ponudiš kaj drugega. Če bi pa zaradi spremembe okolje zavračala hrano - mogoče bi to trajalo samo kakšen dan ali dva, da bi se navadila. Glede tega, da jo gledajo drugi ljudje - prosiš, če lahko hrano odneseš v sobo in mogoče bi tam pa jedla.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 21:11:10   
bumerang
Ja, obvezno samopostrežni obroki. Se vedno kaj najde. Moj je večinoma jedel kar pašto s parmezanom. To mu gre vedno. Tu in tam smo ga prepričali za kakšno ribo.
Mi nekega problema nismo imeli sem pa vzela s seboj čokolešnik in pakirano mleko, ker zjutraj hrane, ki je na bifeju ponavadi, ni vajen, mleko pa ima povsod po svetu nek čuden, drugač okus in vem, da ga ne bi niti povohal.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 21:32:48   
rija
ma brez debate hotel!

mi smo bili od malega samo v hotelu. še najslabše se nam je godilo, ko smo šli enkrat pa vseeno v apartma....mulc ni hotel jesti skoraj nič drugega kot pašteto in kruh.
v hotelu pa sezame otvori se. je pa res, da sem velikokrat jedla samauser posted image  tamali je pa jagal po avli kakšne nove prijatelje...še najboljše je bilo pri 8 mesecih, ko smo vzeli antilopa zraven in se je mali zabaval tudi uro v njemuser posted image

edini problem so bili hoteli s 5 zvezdicami, ker je bila enostavno prefina hrana in nikjer nobenega pomfritauser posted image

jaz bi si te skrbi odmislila.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 21:55:25   
bomboncek
No, ti jih pa kar pokaš...Najprej, da je dobra jedka in da vse poje, potem zanikaš sama svoje besede, da hrano odriva tudi če ji je dobro, potem da ima finte, da ne je, ko jo gledajo ipd...user posted image user posted image user posted image V bistvu povej tako kot je - mala je, ker jo vi pripravite do tega in zdaj tebe sekira, če boš to uspela furat pred drugimi ljudmi in kaj si bodo ti ljudje mislili o tebi.
Sklepam, da je to prvi otrok. Če še ne veš, te informiram jaz, ker si napisala, da je bolje počakat do 2. let - draga moja, šele pri 2 letih znajo začet komplicirat, se zmrdovat in odklanjat hrano, ki so jo prej oboževali!!!! Zdaj je čas, da greš v hotel, dokler je še majhna in če ne bo pojedla kosila, ji lahko daš grižljaj banane in bo sita še par ur, kasneje se bo zmrdovala še nad tem in nad onim. Zdaj ji lahko daš tudi flaško mleka ali jo podojiš in je nekaj hranljivega že v njenem želodčku.

Ja, ne vem no, če se tako sekiraš, potem kaj dosti od dopusta ne boš imela.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 22:23:12   
živa
Jaz bi pomišljala samo zato, ker sta moja dva pri enem letu navadno ravno v času kosila spala. In ko sta spala enkrat na dan, sta spala ravno ene tri ure, tako da bi najbrž prespala celo kosilo. Polpenziona pa si tudi ne bi upala vzet, ker je večerja in z njo prvi topel obrok prepozno. Razen če bi šla vmes ven jest, kar je tudi brez veze.

Moja dva zunaj tudi bolj tako-tako jesta, pa sta stara 2 in 4. Ampak lačna pa ne ostaneta, brez skrbi. Bi upoštevala kar Hope2.

Lp,

živa

(odgovor članu bomboncek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
19.2.2010 22:24:18   
Petka09
Hvala punce za vaša mnenja. Dobro ste napisale! Po naravi nisem komplikator ampak tako kot sm rekla, mogoče sem s to hrano preveč postala obsedena al kako bi temu rekla... če je sita ona, sem zadovoljna jaz.. in mogoče preveč o temu razmišljam oz. dam prevelik poudarek.

Bomboncek, nič jih ne pokam... Sej zato sm pa napisala, da so to FINTE! Finte, ko recimo kosila jé z veseljem, ker vem na kak način jih pripravit, da bo jedla... malice so pa lahko težava... taisti jogurt, ki ga je še včer pojedla z veseljem bo danes totalno zavrnila itd...  Ali pa bo imela odprta usta in obenem z rokico hrano odrinila stran.. Počakaš minuto, potem pa jo sprejme itd.... FINTE pač, za katere vem,da so tudi normalne... In zmotno misliš, da se jaz sekiram, kaj si bodo ljudje mislili o meni! Opisala sem situacijo in želela mnenja tistih, ki so mogoče imeli podobno situacijo doma in kako je to izgledalo v hotelih...
Eni otroci do enega leta jejo vse kar mu ponudiš, drugi pa so bolj izbirčni, domišljavi.... Enim se odpre kasneje, drugim se ravno kasneje "zapre" user posted image .

To ti dam prav, da je z 2-letniki lahko res še težje.... To sm tut na svoje oči vidla velikokrat in razumem, da je hudo. Je le lažje it z enoletnikom oz. mlajšim. Naša niti mleka več noče pit, tko da na flaške lahko pozabim.


Pa kot sm rekla, ni zdej to neka huda skrb, ampak čist tko sem razmišljala pač... Pa hotla mal podelit z vami. Vsi starši smo pač taki, da poznamo svojega otroka in se potem sekiramo ali razmišljamo, kako pa bo v drugačnih situacijah. Samo poglejmo si teme na forumu o Vrtcih, kako se mamice sekirajo, kako se bo otrok uvedel v vrtec, ker recimo zaspi samo na dojki, jé samo pasirano, jé samo določeno hrano itd. itd. itd...... Saj se vedno vse lepo izteče, ampak tisti črvi dvoma nas pa vseeno malce nažirajo včasih.

In zato pa mamo forum, da vprašamo oz. potožimo ali karkoli pač.... Pa če je še tako neumno vprašanje.

(odgovor članu bomboncek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
22.2.2010 21:02:52   
_katja_
Mi smo šli decembra z 13 mesečnikom v hotel smučat za par dni. Mene je malo skrbelo, pa ne to, da bi bil lačen ampak obnašanje pri obroku. Da ne bi blo kakšnih izpadov med drugimi mirnimi gosti. Ampak sem se prvi dan pripravila, da če pač kej pojoka ne bo konc sveta. Poleg tega je bilo v jedilnici nekaj družin z malimi otroci. Tko da je bila skrb da bi naš edini delal štalo popolnoma odveč.

Sem pa imela s sabo alpsko mleko za zjutraj, pa nekaj banan in piškotkov. Smo imeli polpenzion in je bil pač tiste par dni čez dan bolj na suhi hrani. Večerja je bila pa topla. Če pa česa ne bi jedel se pa tudi ne bi sekirala. Ni podhranjen, tko da ni panike.

Če je samo na dopustu kakšen obrok sama sladkarija ni problema. Saj tudi mi v hotelu vedno jemo samo tiste stvari, ki so nam res ok user posted image

lp




(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
23.2.2010 8:07:28   
barni
Mi smo bili v hotelu in smo imeli samo zajtrk. Pa ni bilo neke hude panike. Vmes je jedla jogurte, skute, sadje... vcasih tudi kaj kupljenega.

No mi smo imeli sreco, da smo imeli v hotelsi sobi mini kuhinjo - stedilnik in hladilnik. Tako da sem vcasih za kosilo skuhala rizoto ali makarone ali spekla jajca. Drugace smo pa jedli zunaj.

Zdaj ko razmisljamo o novi destinaciji kolebam med apartmajem in hotelom. CE bi sli v hotel ,bi sigurno vzela samo polpenzion. Kosila so pri nas tako tako. Malo spi, malo ne bi takrat jedla, tko da nima smisla. Ker pa je kar dober jedec mi na dopustu ni panike, ce je kak dan samo suho hrano. Ni najbolj zdravo, ampak od enkrat je ne bo konec.

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
23.2.2010 12:56:39   
Nika v službi
Če že nisi kje na All inclusive (kar je mimogrede super v takih primerih), potem sem jaz zgolj za polpenzion s samopostrežnimi obroki (zajtrk in večerja ali zajtrk in kosilo - po dogovoru v hotelu). Pri nas se je polpenzion bolje obnesel, za kosilo pa smo šli kam ven ali pa pač kosilo (proti doplačilu) pojedli v hotelu, če je tako naneslo. Se pač odločaš vsak dan sproti, ker pri otroku tudi tek niha. Vsaj pri naši je bilo tako.

Potovali smo z njo od njenega 7. meseca starosti, praktično vedno po hotelih. Čim manj kompliciranja in gre. S sabo vzameš (ali pač tam kupiš, odvisno, kje si) pa kakšne prigrizke, sadje, jogurte, tisto, kar veš, da ima rada. Pa možgane na off in uživajte!


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
23.2.2010 13:40:26   
Anonimen
Mi smo bili za novo leto s 13-mesečnico v hotelu. Vzeli smo polpenzion in je bilo prav super, ker polni penzion je zame čist too much in imam občutek, da cel dan samo jem. Tut naša ni kaj prevč dobra jedka ... sicer ni izbirčna, samo če ni ona 100% ok, potem kar ne bo jedla itd. Samo jaz se nisem kaj dosti sekirala ... v sobi sem imela na zalogi frutke, skutke in banane. Zjutraj je jedla zajtrk z nami normalno, ker jogurt od LJ mlekarn je naprimer doma isti kot v hotelu, pa kruh, kak jajček, pašteto ... potem je pred spanjem dobila sadje/skutko za kosilo smo šli v hotelsko restavracijo kjer sem ji naročila kako juho/krompir/zelenjavo, potem je do večerje še kako žemljo/piškot/sadje pojedla in večerjo spet z nami ... ne vem no, men je bilo fino, ko mi ni bilo treba skos na hrano in kuho mislit ... pač ko smo šli v jedilnico sem s seboj za vsak slučaj banano vzela pa vedno kako igračko in to je bilo to ... 1A dopust user posted image

< Sporočilo je popravil Otika -- 23.2.2010 13:41:03 >

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Enoletniki, hrana, hotel
1.3.2010 13:13:13   
Sulfinija
Midva grema letos z prvim otrokom pri 13.mesecih prvič v hotel.Nama apartmaji ne sedejo,da bi tam kuhala,.....

Midva sma vzela polpenzion res pa je,da so obroki samopostrežni in pijača zraven.Glede nato je za koislo lahko polno varijant.Na plaži je fina restvracija kamor lahko grema jest z oročkom,vzamem kohar zraven lahko kaj skuham kako juhico ali podobno na hitro itak pa niti ne vem kaki bo imel tam otork ritem,...in se mi tole z samoposteržnim polpenzionom zdi najboljša varijanta za otročka in za naju.

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj morate prebrati letos poleti?
Bliža se poletje in treba je spakirati tudi knjige, ki jih bomo brali, ali pa vsaj poskušali brati na plaži. Letos smo p...
Osem stvari, ki jih vzemite s seboj na dop...
Dopust ob morju z malimi sončicami in sončki je čudovit, seveda pa je treba pripraviti kar nekaj stvari za s seboj. Da b...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?