|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaradi obstipacije na gastroenterološko - vaš...
4.3.2010 10:22:54   
tincy82

Pozdravček,

moja 20 mesečna hči ima že nekaj časa težave z zaprtjem. Težave so se stopnevale do te mere, da sva morale že 2x v bolnico na klizmo - prvič ni kakala 8 dni, drugič 10. Ker tako ne bo šlo več naprej, bova verjetno morale v Ljubljano na gastroenterološko, da odkrijemo vzrok teh kroničnih zaprtosti (če sploh obstaja).

Že sedaj sem full zaskrbljena in se obremenjujem s tem, kaj vse bo morala punčka v bolnici prestati, saj vem da so tovrstne preizkave kar hude. Zato bi bila resnično hvaležna, če bi mi katera ki je doživela podobno situacijo, opisala svoje izkušnje. Zanima me tudi, če lahko bivam v bolnici pri hčerki in če dajo otrokom pred težjimi in bolečimi posegi kakšno pomirjevalo,...
V glavnem, bila bi vesela kakršnihkoli informacij!

Hvala vsem in LP!




_____________________________

Človek ni poražen, ko je premagan, pač pa takrat, ko se vda.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
4.3.2010 14:08:22   
Čili 1
Mi smo bili na gastro oddelku vedno samo po en dan. Nazadnje smo imeli gastroskopijo pod narkozo. Dobili smo sobo z WC- jem. Obroke sva s hčerko obe dobili v sobo (hčerka šele nekaj časa po preiskavi- ker je mogla bit tešča). Imajo igralnico s TV- jem in računalnikom, če se prav spomnim. Naš zdravnik je dr. Brecelj in je ful vredu. Ko je bila na vrsti za preiskavo, sem bila lahko ob njej dokler ni zaspala, potem pa počakaš zunaj. Če bodo vam delali kake preiskave pod narkozo, je najbolje da punčka potem, ko jo pripeljejo v sobo proba spati, drugače zna biti zoprno. Otroci imajo po narkozi privide, dvojno vidijo pa še vrat imajo popolnoma mehek, kot pri novorojenčku. In moraš zlo pazit na glavo. Naša na noben način ni hotla spati, ampak je rovarila vsa mehka naokrog. Se ji je kr mešalo. Čist je bla nemirna. Z nami v sobi je bil še en fantek, k so mu delali koloskopijo. Tudi pod narkozo. On pa je moral biti dlje v bolnici. Je moral tut bit tešč, pa črevo očiščeno...sem vidla, da so mu Donat dajali. Do preiskave je bil zelo siten, bogi pač. Skoz je hotu jest in sok bi pil, pa ni smel. Po preiskavi je bil pa čist ok. Je pridno spal 2 uri. Je reku, da ga nič ne boli, k so ga spraševali.

Lp, Čili

(odgovor članu tincy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
4.3.2010 14:12:18   
ledenaa
Tako bom rekla,ni nobenih hudih preiskav.za te se ne odločajo kar tako. tvojega otroka bodo testirali za alergije ipd.najboljše bo tudi sa se vključite v šolo kakanja. Če boš bila ti sproščena bo bil tudi otrok.pač tam je otroka treba zabavat ,da mu ne bo dolgčas...
otrok bo verjetno dobil odvajala,dali vam bood nasvete glede prehrane itd.najprej pač morajo pisakti kaj je vzrok-psiha,alergija itd


< Sporočilo je popravil ledenaa -- 4.3.2010 14:17:19 >

(odgovor članu tincy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 14:59:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
4.3.2010 21:26:38   
naja78
samo v vednost!

preberi post: mamice,katerih otroci imajo težave s kakanjem...par strani nazaj....

takrat sem osebno kontaktirala z gastro oddelkom: tel: 522 92-76..direktna..če vam kaj pomaga,ker naš tudi ni hotel kakat.takrat se mi je javila sestra-in sva malo poklepetali,in kaj hočem povedati,.....zaposleni na oddelku bi svoje otroke pripeljali na sprejem le ko bo res hudo in ne bo več drugih možnosti,....torej zadnja varjanta.ampak s estrinjam,če ne gre-je treba

šOLA KAKANJA ,tam na ped.kliniki, več ne obstaja,ampak nekje v ZD(se lahko pozanimam)
10 dni j res veliko,če ne gre kakat.kako je s pijačo?? sladkobo??gibanjem??se doma kaj dogaja??v vrtcu?? novi član??prehrano??odvajali??vse to vas čaka in verjamem da že vse veste??!!
pa kaj no ni klisterja strah??? našmu zdaj za 1x na misel ne pride da bi zadrževal.bilo pa je grozno.star je 3 leta.

delajte vse za to,da bo šla.pa vsake 3,4 dni,samo da gre.razen če je kaka anomalija-prirojena napaka,kaj funkcijskega alergija,....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
5.3.2010 8:36:31   
tincy82

Hvala vsem za informacije.
Moram priznati, da sem malo pomirjena in mi je nekoliko lažje, sploh ko sem prebrala da najprej naredijo neinvazivne preiskave, če pa je slučajno potrebno opraviti kaj bolj zapletenega in bolečega, pa dajo uspavalo otroku.
Men se je že, ko smo šle na klizmo full smilila, ko je tako jokala in vem da jo je moralo kr fajn boleti. Najprej ji je hotla sestra dati takšno otroško mini klizmo, pa ni in ni mogla tiste tekočine stisniti noter. Je rekla, da ima tako zapečeno in zabito, da niti voda ne more not. Potem ji je pa dala tisto običajno ( ko dajo tekočino v kovinsko posodico ). Potem je šlo.

naja78 - tudi jaz bom šla ( če se zadeva ne bo nič izboljšala ) full s težkim srcem na gastro, ampak če bo treba, bo treba. To nikamor več ne pelje. Je pa tudi res, da  je hči stara komaj 20 mesecev in še ne razume kam vse to vodi, če ne kaka. V družini se ne dogaja nič novega, nič stresnega, v vrtec ne hodi - jo pazijo babice, tekočine spije kar veliko (vsaj nekaj dobrega), glede odvajal smo probal že vse sorte (portalak, importal, donat, namočene suhe slive, fige, sladek čaj,..)
Naredili so ji sicer uz trebuščka, ki je bil bp, drugih preiskav pa ne. Skrbi me, kot si zapisala, da ni morda vzrok kakšna funkcionalna zapora. Sama pa se najbolj nagibam k alergiji - ne vem, pač kot mama imam takšen občutek.

Se opravičujem, ker vas obremenjujem s svojimi težavami - ampak mi je potem, sploh ko preberem vaše izkušnje ( še posebej če so pozitivne ) dost lažje. Hvala vam ;)



_____________________________

Človek ni poražen, ko je premagan, pač pa takrat, ko se vda.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
5.3.2010 18:58:46   
naja78
živ.
jest upam,da ste v vseh teh odvajalih vztrajali vsaj 3,4 dni na enem in potem menjali.ker mešaat ni dobro.a ste povečali dozo???npr.piše 5ml,a ste dali npr 2x 10ml???

pa svečke???glicerin po 2 na 1x  rito???

če ste vse to naredili s primerno prehrano in pitjem,je res  psihično adijo.pri nas je bilo isto.
a preverjaš kaj je pr babicah,....(nič čokolade,sladkarij,sladkih sokov,,preveč močnatih jedi,.....)jaz bi tu popiz,....

še 1 nasvet:mogoče se bo katera zgrozila ampak,tam delajo podobno-enako,....

zjutraj na tešče dat npr.lactacon,portalac,....10ml pa ful pit,.....
zajtrk,......čez kako uro,....kar pač je,samo da jo ne bo zapacalo,....
pit pit pit,....
če imate možnost dejte jo animirat da se bo ful preguncala...laufala,skakala,norela,...vzamite si čas,.....ti dopust ali bolniško ..drugač ne gre
nato se je pr nas začelo da pa bi le kakal,.....vzami jo v naročje,sleci vzami toplomer-živosrebrni,ji ga dja kake 2cm v ritko in malo draži,kar vzrajaj,naj ti jo kdo prime,po možnosti ne tašča, babice,ker bojo samo jamrala in stokale kaj delaš za otrokom,....ti pa VZTRAJAJ...recimo kakih 5 min najmanj,...
dej jo dol, akcija norita naprej s pleničko c verjetno na riti,...
čim bolj jo motiveraj da bo prtisnila  in ko 1x bo,mogoče boš mogla ta postopek večkrat ponovit,.....BOŠ na kojnu,POTEM SE LAHKO ZJOKAŠuser posted image  od sreče.


če še to ne bo šlo,ne obupaj,daj ji po kosuli še 10 ml nečesa( ne mešaj) plus svečke!!!!!!!!!!!!!  2 obvezno!!!!!!!!!! porini kar globoko not ne samo za svečko!!!!!!!!!na gastro še globje kaj porinejouser posted image

popoldne ponovi vajo.enako,naj ti možpomaga.pelji jo na sprehod,naj tuli in hodi po prstih.da se premiga.


ne obupaj po prvem dnevu!!delaj vsak dan enako!!!!!!!!!
ne poslušaj druge ki ti pravijo kaj si ji že vse dajala od sirupov,svečk....bi one verjetno tudi če bi do tega prišlo!!!

če pa res še ne bo šla!!!!! KUPI RICINUSOVO OLJE!!!! pazi,moraš dati za kavno ličko na tešče!!!raje malo manj!!! in veliko pit.ta ti čreva namaže od znotraj.

preverjeno!mi smo vse to probali in smo zmagali.jaz sem bila hospitalizerana v porodnišnici,mož je bil  zarad malega na bolniški.noro noro noro.jokal mi je da to ni res kako voljo ima da zdržuje ampak pr ricinusu ga ni mogel.ni škodljivo,ni pa glih fajn da z njim  pretiravaš.če ji ga daš  zdaj v štartu 1x na dan ok 2x,delaj z njim še kak teden potem pa pavza.

upam da sem ti pomagala.nam je uspelo,ker sem rekla da mulc ne bo zmagal.so pa na pediatriji rekli da je več punč s to motnjo.
mislim da je to samo obdobje,ker če je bilo do zdaj vse ok.....težko da je kaj hudo narobe.črevo je le leno.daj ga probite vzpodbudit.

pa sporoči.

(odgovor članu tincy82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zaradi obstipacije na gastroenterološko -...
5.3.2010 19:03:38   
naja78
aja,ko bo začela kakat,ji vztrajno dajaj naprej lactacon ali portalac,......najmanj 10 ml na dan potem zmanjšuj na 5 in po kakih 3 tednih še parkrat na teden in potem mogoče le še 1x na mesec ko vidiš da rabi.ne smeš zamudit in čakat da pa bi kakala.čim 1 dan ne gre,akcija zjutraj,lactacon.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?