|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj?
6.7.2005 15:17:35   
SABILA
pozdravljene vse, sem nova na forumu, ker z mojim dragijem razmišljava o otroku. stara sem 18 let fant pa 24 let.
takole je, fant se počuti že kar zrelega za starševstvo, jst pa iamm malo pomislekov.......:zmeden2:

ven ne hodma, tako da se nama ne bi bilo s tem obremenjevat.
jst sem pakljub 18 letih še preveč zrela zaradi tega ker sem se morala kar kmalu osamosvojit. zavedav se pa tudi vseh "služb" ki pridejo zraven ko imaš enkrat :duda: ?
delam preko študentskega servisa in ima tudi to službo zagotovljeno, fant pa je tudi glih diplomiru.
zanima me kdaj ste se pa ve odločile :nosecka: oziroma postai mamice.

vse to okoli :duda: je še v fazi razmišljanja, to pomeni da še kar jemljem kt in ko se bova za to odločila je še tud kar nekaj časa preden ti uspe postati :nosecka:!

pa lep dan in hvala za vaše komentarje, pripombe in odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kdaj?
6.7.2005 15:25:37   
zoya_
stara sem 27 let, pa sploh še ne razmišljam o otrocih... se mi zdi, da moram še marsikaj prej naredit in želim z mojim :love: še uživat v dvoje...

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kdaj?
6.7.2005 15:29:18   
Lumpi
Jaz sem prvega imela pri 20, zdaj pričakujemo drugega, pa imam 24 let.

Se mi zdi, da če si pripravljena imeti otroka in če veš, da si ga želiš z njim, da niti ni toliko važno, koliko si stara.

Si pa seveda najprej uredita "štalco", šele nato "kravco".

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kdaj?
6.7.2005 15:36:15   
CatJa
Jaz sem rodila pri 28-ih, moj je bil star 30. Oba imava sluzbo ze kaksnih sedem let, koncano fakulteto in od decembra svoje stanovanje v hisi. Tako da pred :duda: je bilo poslihtano vse, razen stanovanja. Pa nama tudi v tisti sobici v stanovanju v bloku ni nic manjkalo.
Ko bosta sama pri sebi razcistila ali si zelita :duda: in kdaj, ne bo tolk pomembno kolk sta stara, ampak kaj sta mu zmozna nuditi in cemu se bosta znala vidva odreci.

LP :rozica:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kdaj?
6.7.2005 15:42:41   
vidja
Prvega pri 20, drugega pri triindavajset. Prvi sicer ni prišel načrtovano, sva imela namen še malo počakat, ker pa se je zgodilo, pa nisva bla nič nesrečna. Družinsko življenje je družinsko in če ti to ustreza, pol ni važno koliko si star, važno pa je, da maš kje živet. Mi se iamamo zelo fajn.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kdaj?
6.7.2005 15:56:41   
gaja*
Jaz pri 24, mož 27, oba s službo in stanovanjem sva šele zdaj začela sanjarit o :duda:, ker si to pač lahko privoščiva. Edino kar si še želim je, da diplomiram (letos) in da zamenjava avto. Ostalo nama je nekako šlo kot po maslu!
Tako pač je, midva sva vse prilagodila financam, sicer nisva taka materialista, ampak tako to danes gre.
Sicer se mi zdi hitro, če postaneš mami pri 20, ampak, če si pripravljen in si želiš, pa že verjetno gre. Imam dosti kolegic, ki so zanosile pri 20 in imajo zdaj super lepe družinice...
LP, gaja*

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kdaj?
6.7.2005 16:15:42   
Anonimen
Prvič in drugič zanosila pri 31.
Šlo je pa nekako tako:
ON:
faks (želja po otrocih=0), služba (želja po otrocih=0), magisterij (želja po otrocih=0), doktorat (želja po otrocih=0), stanovanje (želja po otrocih=0), nov avto (želja po otrocih=1),

JAZ:
faks (želja po otrocih=1), služba (želja po otrocih=1), magisterij (želja po otrocih=1), stanovanje (želja po otrocih=1), nov avto (želja po otrocih=1),

Ljudje smo si različni, če sta pripravljena in imata vsaj nekaj pogojev izpolnjenih, pa če je v glavah vse pošlihtano ... go for it. Če ne pa tud pri 50 tih ne boš pripravljena na otroke. (če v glavi ni pošlihtano, mislim).

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kdaj?
6.7.2005 16:16:06   
Jutra
Sorry, meni se pa zdi da si še premlada za ta korak. Tvoj :love: je zrel za starševstvo:zmeden2: Imata kje za živet, pa vsaj že nekaj prihrankov, da ne boste živeli iz rok v usta vsak mesec?

Koliko časa sta pa že skupaj? Sta ravno v letih, ko se lahko v naslednjih petih letih oba še zelo spremenita. A ne bi najprej malo uživala drug z drugim in poglobila vajin odnos?

Moje mnenje.:)

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kdaj?
6.7.2005 16:35:23   
mušica
Sama praviš, da še nisi pripravljena, torej počakaj še malo. Najdi si redno službo, privarčuj nekaj denarja, ker otroci kar precej stanejo, skratka osamosvojita se, morda poiščita stanovanje,...potem pa veselo na delo :)

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kdaj?
6.7.2005 16:43:49   
Špela
Jaz sem bila 19 ko sem rodila. Se pravi stara toliko kot ti sem zanosila. Fant je 4 leta starejši od mene. Malček je zdaj star leto in pol in živimo na svojem šele nekaj mesecev. Če te kaj več zanima pa piši an privat.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kdaj?
6.7.2005 17:09:24   
eva1
Jaz sem stara22 let, moj 25-otrka sva nadvse želela že nekaj let-res pa je , da imava oba službo, stanovanje, urejene vse razmere in da ni panike! ko pa bosta oba pripravljena na :duda: potem bo pravi čas za to! Nekatri si želijo otroka šele pri 30, 35, ker se prej ne čutijo sposobne in želijo še uživati življenje, drugi pa smo že pri 20 letih zreli in sposobni imeti otroka!

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kdaj?
6.7.2005 18:31:36   
buči
Jaz sem rodila pri 28., moj je bil 31. On bi imel otroke že prej, pa sem jaz malo odlašala. Najprej faks, potem pripravništvo, pa služba (te še zdaj nimam!), pa stanovanje. Skupaj sva bila 6 let, poznala pa sva se 9 let. Ne vem, meni se zdi 18 zgodaj. Pojdita še kam, saj ni treba na Himalajo, ampak tako da sta pač sama skupaj, ker potem kar nekaj časa ne bo časa za vaju. Potem si v troje in življenje je popolnoma drugačno - ne boljše ne slabše, pač drugačno. Meni ni žal, da nisem čakala še na službo, ker bi bila potem najbrž hitro čez 30, ampak če bi bilo pa kakšno leto prej, pa tudi ne bi bilo nič narobe. Če misliš preveč z glavo, ni nikoli pravi čas za otroka. Misli tudi s srcem, le stanovanje in službo (vsaj eden) je pa dobro imeti, če ne že nujno, ker si drugače hitro v piz.... (pardon izrazu!).

:kuza:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kdaj?
6.7.2005 20:09:38   
Teni_
Jaz bom čez mesec dni stara 22 let in novembra pričakujeva 2. otroka. Moj je star 24. Prvič sem zanosila pri 19., rodila pri 20.

Če nisi pripravljena, je brezveze na silo. Ne hiti, ko boš pripravljena boš že vedela.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kdaj?
6.7.2005 20:30:18   
Anonimen
Dokler ne živita skupaj, ne razmišljajta o otroku.
Ko bosta živela skupaj, pa počakajta vsaj eno leto. Potem vama bo več jasno.

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
6.7.2005 20:42:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   kdaj?
6.7.2005 20:47:22   
tesa
Jaz sem imela prvega pri 19 letih in takrat nisem niti ramišljala o tem ali sem že pripravljena za materinstvo ali ne. Kar prišlo je in svet se mi je obrnil na glavo.Ni mi šel študij,bila sem zmedena..kljub vsemu sem otročka takoj vzljubila. Vedno sem govorila, da ne bom imela kmalu otrok, ker nisem imela potrpljenja. Ampak materinstvo je magično in pride samo po sebi. Zdaj ko se ozrem nazaj, bi spet imela tako zgodaj otroke.;)
Tebi bi pa težko svetovala, ker to je res osebna odločitev.
Kakorkoli se boš odločila; vsaka stvar ima tako pozitivne in negativne stvari.
Ne priporočam pa ti, da bi se za to odločila le, ker bi s tem zadovoljila želje partnerju. To mora biti tudi tvoja želja.
Lp:miska:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kdaj?
6.7.2005 20:49:41   
Marogica
Jaz sem imela prvega pri 35 drugega pri 38,5. Mož je 6 let starejši.
Zase bi lahko rekla, da sem si želela otroka tako nekako pri 28-tih, vendar si ga bivši partner ni želel, pa tudi določene druge stvari niso ravno "štimale". Zato sem kljub želji "cincala" in se odločila, da raje ne. Še dobro-kot vidiš sem napisala "bivši". Če bi pa poznala mojega moža že prej, sigurno ne bi čakala do 35 leta. Je vseeno malo pozno.
Mislim ,da si absolutno premlada oz. oba. Uživaj še življenje, kar pomeni, da si nabiraj življenske izkušnje.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kdaj?
6.7.2005 22:12:16   
žiža
Uživaj življenje :zmeden: Kakor kdo razume tole uživanje. Jaz nisem nikoli uživala življenje v smislu "žura". Jaz sem življenje začela uživati, ko sem spoznala mojega :love: in ko smo postali družinica. Stara sva 25 in 29let. Tud če bi bila mlajša se mi ne zdi, da bi bila manj ali bolj pripravljena na starševstvo.
Drugače sem tudi sama mnenja, da naj se ti nikamor ne mudi. Prav je, da o otročku razmišljata in se na starševstvo nekako pripravljata. Če se ti zdi, da na materinstvo še nisi pripravljena potem pusti času čas. Bosta videla kaj vaju čaka, pa kot so že omenile punce, pejta prej na svoje pa se bo hitro pokazalo kako sta pripravljena na družinico.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kdaj?
6.7.2005 23:05:53   
lenika
Moje mnenje je, da se ti nikamor ne mudi. Uživajta življenje v dvoje, dodobra se spoznajta in uživajta še nekaj let.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kdaj?
7.7.2005 0:16:13   
Margareta

Jaz imam prvega pri 32 letih, pri 18 so mi šle pa čisto druge stvari po glavi.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kdaj?
7.7.2005 7:38:44   
puncica
Jst mislim da prav razmišljaš in kr počakajta še nekaj let vsaj do 20 al pa da boš imela službo ne študentski servis. Pogovorta se, pa povej kako ti misliš, pa kaj on, pa sklenta kompromis pa bo.
:bravo::bravo::bravo: za tebe, zelo zrelo razmišljaš.

Jaz sem se odločila za bebiko pri 26 letih, ko sem imela službo za nedeločen čas, končala šolo in živela skupaj s partnerjem eno leto.:bravo::bravo:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kdaj?
7.7.2005 8:23:00   
SABILA
ja ampak moj ne bo odšel nikdar iz hiše kjer trenutno živi-razen če se nevem kaj zgodi. (zaradi družinskih razmer) in to jst dober vem. zardi njegove narodnosti in vere gredo ženske od doma sinovi pa ostanejo. ampak zdaj nebi o tem.
skupaj sva 2L 8M, in točno vem kje so njegove šibke točke in se kar dodobra poznava čeprav je pregovor da nobenega ne poznaš tako dobro da bi lahko za njega garantiru al neki takega. in vem da ko in če se bom k njemu preselila je edino to da me čaka da bom mogla doma v hiši pomagat-kar je v bistvu logično,a ne?
glede službe je pa tak jst delam preko ŠS manjka mi pše par izpitov od 4.letnika in bom končala srednjo šolo. vem pa da končam šolo in grem naprej me čaka služba, ki je dobra in vem da ne bom brezposelna. to vem 100%.
ko jih večina zgovarja to da moraš prej s partnerjem živeti. sestrična je marca zanosla, avgusta se je s fantom preselila v stanovanje in novembra rodila, pa je mala stara 2,8 let (toliko kot sva z mojim fantom skupi) pa sta še kr skupi. njeno malo sem pa tud veliko prečuvala, tk da s te strani sem tudi "osnovno podučena"

hvala

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   kdaj?
7.7.2005 8:26:47   
pikica*
Če se še ne čutiš zrelo za otroka, to fantu na lep način pojasni. Po moje bo razumel. Ni nekega splošnega recepta kdaj je kdo zrel za otroka. Ampak meni se zdita mlada. Mogoče sta sedaj mnenja, da je pravi čas, vendar je po moje dobro, da najprej sama kaj doživita, potem pa se odločita še za otroka. Midva trenutno pričakujeva najino prvo dete in, ko bom rodila, bom jaz stara 28, fant pa 26. In po pravici povedano, naju je ob novici, da bova starša najprej kar malo stisnilo. Ves čas sem bila prepričana, da sem na otroka čisto pripravljena, ko pa sem bila postavljena pred dejstvo, me je zvilo. Za nekaj časa adijo jadranju, smučanju, pohajkovanju v dvoje. Življenje se bo postavilo na glavo. Zdaj je kriza sicer mimo in se veseliva prihoda novega družinskega člana, ampak malo strahu še vedno ostaja.:)

Zato dobro razmislita v kaj se podajata. Mogoče imata sedaj o otroku malce romantično predstavo, ampak zavedati se morata, da je to dvorezen meč. Otrok prinese ogromno veselja in sreče, vendar pa se je treba določenim zadevam na ta račun tudi odpovedati. Zase vem, da se jim pri svojih 18. ne bi bila pripravljena. Ne vem sicer kako dolgo sta skupaj, ampak najprej se poskusita sama naužit življenja, ker bosta potem otroku lahko nudila precej več.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   kdaj?
7.7.2005 8:33:22   
maruškaD
Jaz sem ga imela pri 20ih. Prišel je nepričakovano, bila sem malo prestrašena, vendar pa tudi vesela. In če se sedaj ozrem nazaj, bi še enkrat storila isto. Samo jaz sem se zavedala kaj otrok pomeni in sem prevzela odgovornost kot je treba. Res pa je, da je za mano stala moja mama - na tem mestu se ji ponovno zahvaljujem za vso podporo, ki mi jo je dala in jo še daje, kajti brez ne bi sedaj nikoli bila tik pred diplomo. Hvala.

Jaz sem takrat prenehala jemati KT, ker sem hotel prekiniti zaradi zdravja. Vmes kondomi. No po 3 mesecih sem imela že doma KT za naprej, samo M sem še čakala - pa je ni in ni bilo :)

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   kdaj?
7.7.2005 8:38:56   
k1
premlada - vsaj za moje pojme, sploh pa, če ne živita skupaj, če se tebi samo dozdeva, da bi mogoče že imela otroka....

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?