|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako navaditi na flašo
27.4.2010 14:15:47   
lusika
Pozdravjene!

Naš piki je star dobre 4 mesece in polno dojen. Najbrž se bo katera vprašala v čem je problem. No, pri 4.mesecih je imel 5300g (porodna 3300g). Torej, prepočasi greva gor. Najino dojenje zgleda tako, da lepo pije 3-4minute, potem pa izpusti in ni šans da bi zagrabil nazaj. To delamo vsako uro in pol do dve. Tudi če ga pustim dalj časa lačnega je isto. Spal je že po 9ur v kosu, zadnji mesec pa se zbuja na 2-3 ure. Sestra pri P mi je predlagala, naj mu v svoje mleko mešam kašice in ga tako obogatim, ampak ni variante. To je živalsko dretje (tudi po 40min, potem spije 20ml). Probala sem mu dat tudi AM po flaši, pa svoje mleko, pa različne flaše, pa je vedno isto...živalsko dretje in ko je tolk zmatran zaspi, lačen seveda. Tudi po žlički sem probala, ampak se mi davi, ker očitno še ne zna požirat user posted image Naj povem še to, da imam mleka dovolj, saj si potem, ko poje spumpam tudi po 150ml...

Že vnaprej hvala za kakšen koristen nasvet!

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 15:51:42   
Menta
Tudi moj user posted image ne zna piti po flaški. Star je 5 mesec in pol ter polno dojen ves ta čas. Ker mi je že več ljudi reklo, da bi moral piti tudi kaj čaja, sem mu ga hotela dati po flaški, ampak ni šans. Ne želi nikakor. Ali se obrača stran, ali se samo smeji, včasih se pa tudi začne jokati.

Jaz ga na tvojem mestu ne bi navajala na flaško, ampak na žličko. Na začetku bo itak šlo več ali manj mimo, ampak se bo že naučil. Lahko pa poskusiš s kakim lončkom, ki imajo tisti dulček za piti. Sicer pri našem tudi to ne pride v poštev, a vseeno lahko poskusiš.

Aja, pa najbolje da vse to poskušaš, ko ni preveč lačen, da ni potem tako neučakan. Pa čimvečkrat mu ponujaj.

Ne vem, če sem kaj pomagala, taki so tile dojeni otročiči. Ni ga čez pravo zizo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lusika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 16:42:34   
ursa_p
A pa ste poiskusile vse flase? Eni pravijo, da naj bi bil Tommie Tippie najboljsa flasa za tiste, ki drugih ne zelijo.

Lp, Ursa

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 18:35:30   
Menta
Jaz imam Tommie Tippie in eno Hipp in iz nobene noče/ne zna piti.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 19:26:03   
Anonimen
Saj ne vem, mogoče ti bo pomagalo: naša starejša je kar nemirno pila, ker je bila velik firbček, vse je hotela videti, da ja ne bi česa zamudila. Tako se je dojila minutko, dve in potem začela gledat okoli, ni bilo šanse, da poje še kaj več, če sva bili čez dan zunaj v parku, tudi po cel dan ni jedla, ker je bilo treba gledat, kaj se dogaja okoli nje. Seveda je bila potem lačna, sitna,... No, nama je pomagalo to, da sva se doma ulegli v kot postelje, da je bila na eni strani stena, vmes ona, na drugi strani jaz, da ni mogla gledat okoli. Potem je pa lepo pila.

(odgovor članu Menta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 19:50:56   
lusika
Hvala vsem za odgovore.

Tomee Tipee flašo smo probali, prav tako Avent in Nuk. Vedno je ista zgodba.
Mogoče bi morala bolj vztrajati na žlico, ampak to vse pljuva ven, pa še slini se, tako da gre več ven kot not user posted image

Ankica tega prijema še nisem probala. Da ga usmerim v steno pa da vidimo. Bom probala jutri.

Saj mi sploh ni problem dojit vsako uro in pol, problem je ker teža ne gre gor dovolj hitro...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 20:10:38   
krtačka
lusika je otrok normalno razpoložen? Je zdrav? Mu torej nič ne manjka, razen to da se zbuja? Potem ga doji, doji, doji. Pa čeprav na uro. Tko je bilo pri nama tud kr eno lepo obdobje(tud s težo) in nikdar nisem nič dodajala, niti nisem poskusila. Preberi si o dojenju na med.over.net, imajo zelo dobre nasvete!
Jst tako mislim, brez zamere.

(odgovor članu lusika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 20:32:16   
lusika
krtačka: ja, načeloma je ok, razen ko postane lačen je sitka, kar je normalno.
Mene skrbi tole s težo, ker je dejansko 5300 pri 4.mesecih malo user posted image krtačka nič ne zamerim, se popolnoma strinjam s tabo. Bom vztrajala in ga pač skoz dojila in probala idejo od ankice da gleda v steno. Hvala ti za nasvet!

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako navaditi na flašo
27.4.2010 21:05:37   
inč
hojla...

tudi z našo je bilo podobno...

...sesala je le kako minuto nato pa štop...pa sem si potem pumpala mleko na vsaki dve uri in ji ga ponujala na flaško...in moram ti povedat da jo je sprejela šele po 4 mesecih, oziroma šele takrat se je naučila piti iz nje. Revica se je zelo namatrala...pojedla mi je le kakih 30ml...zelo sem se presekirala...mala ni jedla, mleko pa je šlo v nič.
Probala sem vse mogoče cuclje, vendar ni in ni šlo...revica se je kar davila z mlekom. Probala sem na žličko...na začetku je šlo veliko mimo...no potem pa se je navadila, pa tudi z lončkom sem probala...pri tem pa ji vsakič najprej ponudila flašo...veliko potrplenja je potrebnega...

...pa smo šli tudi po nasvet pedijatrinji ta pa mi je svetovala da naj se lepo umirim...srček naj mi umirjeno dela in naj ne štejem ml...
...moram rečt da je to zelo težko, ko vidiš da otroček ne je toliko kot bi moral...ampak je res.
Prižgala sem radio, pupiko vzela k sebi, zaprla oči ji ponudila flaško in začela peti...ti povem da nisem mogla verjeti. Prvič je pojedla 90ml...presrečna sem bila. Mogoče se ti zdi smešno ampak pri nas je delovalo...vso pozornost sem ji preusmerila nase in z usti delala razne grimase.

Tudi sedaj ko bo stara že 8 mesecev se moram pačiti da poje celo flašo...jo prestavljati iz ene roke v drugo...ampak mirno vstrajam in nama gre...

...taka je naša izkušnja...

(odgovor članu lusika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako navaditi na flašo
28.4.2010 8:23:31   
sanosan
Kaj pa pravi pediater, ali je za njega tudi premalo pridobil na teži v teh 4. mesecih?

Meni je moja pediatrinja rekla, da je pri dojenih otrocih lahko malo več odstopanja, tako da če drugače otrok lepo napreduje, če je dovolj polulanih in pokakanih pleničk, ni neke panike za dodajanje.
Jaz bi se na tvojem mestu pozanimala še pri pediatru in se na mnenje sestre ne bi preveč ozirala.
Po drugi strani pa je tako pri dojenih otrocih (sama imam tri in tretjega polno dojim), da ko se naje, se naje in konec. Kar sklepam, da se pri tebi dovolj naje, če potem noče več dojke. Moj prvi sin je bil dojen na dve uri, podnevi in ponoči, najedel pa se je tudi že po petih minutah, tako da...
Druga hčerka pa je jedla na 4 ure, ponoči je spala od 22. ure do 6. ure in je takrat živi bog ni zbudil, tudi previjanje in slačenje ne.

Aja, mi smo pri prvem tudi probali s flaško, v primeru moje odsotnosti, pa ni bilo šanse, da bi ati kaj spravil v njega.


(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako navaditi na flašo
28.4.2010 10:08:12   
koala
lusika pol kile na mesec je sicer na spodnji meji, pa je vseeno dovolj, bo pač bolj drobižek.
Jaz bi vztrajala, če ti pogosto dojenje ne predstavlja problema.

Glede stekleničke, moje dete je bilo polno dojeno je pa od stekleničk (za čaj) sprejel edino MAM-ovo, drugega cuclja niti pod točko razno.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako navaditi na flašo
28.4.2010 15:01:44   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: lusika

krtačka: ja, načeloma je ok, razen ko postane lačen je sitka, kar je normalno.
Mene skrbi tole s težo, ker je dejansko 5300 pri 4.mesecih malo user posted image krtačka nič ne zamerim, se popolnoma strinjam s tabo. Bom vztrajala in ga pač skoz dojila in probala idejo od ankice da gleda v steno. Hvala ti za nasvet!


Ne bi rada bila nesramna,bom pa direktna:če je tvoj edini problem teža,potem PROBLEMA NI!
Sama sem imela skoraj enako situacijo:porodna teža 3310g,pri treh mesecih 4910,pri šestih mesecih 5965g.Sestre v posvetovalnici so obupavale in mi svetovale vse mogoče,jaz pa sem se samo smehljala.Imela sem otroka,ki skoraj ni jokal,dobrovoljčka,ki je dobro napredoval in na kraj pameti mi ni prišlo,da bi se sekirala zaradi teže,ki je samo eden od pokazateljev otrokovega razvoja.
Res pa je,da je pupa moj drugi otrok,pri ta prvem sem bila dosti bolj panična ,ampak mislim,da tako pač je.
Tako da,če se ti zdi,da tvoj pikec normalno napreduje in vse ostalo štima,se glede teže res ne bi sekirala.Res ne vem,zakaj so pri dojenčkih vsi tako obsedeni s temi tabelami,če je premalo ni vredu,če je preveč,tudi ne.Po reglcih pa žal zelo malo otrok...
Da ne bom napisala celega romana,všeč mi je pa Ankičin predlog,mogoče vama bo tako uspelo,da se bo najedel malo več in se bo posledično podaljšal čas med podoji.Brez zamere,pa vso srečo!

(odgovor članu lusika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako navaditi na flašo
28.4.2010 17:39:33   
lusika
sami0804 najlepša hvala za odgovor! Nič nisem jezna in nič ne zamerim. Sem zelo vesela da slišim tudi take izkušnje. Naš piki je imel pri 3 mesecih 4950g, pri 4 pa 5300. Meni se zdi da lepo napreduje in imaš prav! Ne bom se sekirala več! Mogoče res preveč kompliciram ker je prvi...

Še enkrat hvala!

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako navaditi na flašo
30.4.2010 15:19:47   
tulipancica
Ta zgodba mi je pa znana...imam 4,5 mesecov staro in tudi po teži slabo pridobiva, se noče dojiti. Flaške ni hotela - od AVENTA, potem sem kupila NUK in CHICCO in včasih kaj spije. Probaj z žličko - moja jo je lepo sprejela, sem ji svoje mleko dajala po žlički. Prvi teden je šlo večino vse ven, drugi teden pa je bil že boljši. Vztrajaj. Jaz sem kupila žličko od chiccota (taka mehka iz kavčuka)..žličko ji samo položim na spodnjo ustnico in v bistvu sama pocuza dol mleko (no,malo ji žličko nagnem). Danes sem ji prvič dala kašico z mojim mlekom in je lepo pojedla user posted image Mi je pa pediatrinja rekla, da naj kar začnem z uvajanjem goste hrane. Sem full vesela, da je žličko lepo sprejela.

(odgovor članu lusika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?