|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 7:22:18   
barni
Zdravo!

Na to temo je bilo ze veliko napisanega, se opravicujem vnaprej. Zanima me, ali je na vaso odlocitev o odvajanju od plenic vplival letni cas?

Namrec nasa kaze znake, da bi morda lahko poskusili, ceprav bo vsaj na zacetku veliko nesrec, saj sem ji ze poskusila dati gor hlacke namesto plenice, pa je bila hitro polulana.

Zanima jo, ko grem jaz na WC, zvecer je vsa navdusena, ce naredi luzico v kahlico in potem mora se na stranisce, cel zur je ce lahko potem vzame toaletni papri in potegne vodo. Moti jo ce je mokra in ko je v banji in se kopa, recimo rece, da bi lulala in potem se polula. Mislim, da je kar nekaj znakov ki kazejo na to, da bi bil morda cas za odvajanje od plenicke. SAmo potem imam pomisleke, ker nasa pupa ocitno res veliko lula, no saj tudi ogromno popije, plenico ji menjam na cca. 3 ure in je totalno polna, vcasih pride cez, ce imamo kake manj vpojne.

Samo ko jo prasam, ce bi bila brez plenicke, pa ni navdusena in hoce plenicko.
Sama bi poskusila z odvajanjem, samo potem pride na dan moje kompliciranje; pa je zunaj mraz, pa kaj ko gremo z avtom, kaj ce smo na smuciscu in ima kombinezon...skratka sto stvari zaradi katerih sem zelela z odvajanjem priceti ko bo topleje. Mislim, da ko ji dam plenico cez dan dol, ni pametno, da ji potem za na obisk dam plenicko, za doma je nima, ko gremo z avtom spet gor, pa potem ko pridemo domov spet dol... to po mojem ni ok.

Kaksne so vase izkusnje z letnim casom in odvajanjem? Je bolj epocakati na toplejse dneve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 7:32:23   
ribica.
najlažje je začeti, če veš da boš lahko večino dneva z njo in jo "preverjala", če jo lulat. Ker na začetku preden dobijo občutek jih je treba kar naprej preverjat, da je manj nesreč in da lahko kakšno prestrežeš. Pri nas sem oba otroka odvadila ko je bilo zunaj mrzlo. Z mojega opažanja je za otroka najbolj moteče, potem ko mu enkrat vzameš plenico, da mu jo potem hočeš spet uturit. Saj jaz te čist razumem, da nočeš da se ti v avtu polula, pa ko greš na sprehod in podobno. Ampak otroke to zmede. PO njihovi logiki plenice ni več in je nočejo. Vsaj moja dva je nista hotela. Samo enkrat sem jo hčerki uspela dat gor za neko daljšo pot, za vsak slučaj, pa se ni hotla polulat več vanjo, je jokala da ne bo. Tako da po moje je ključ res to, da si vzameš čas in da si pripravljena na kakšno lužico. Brez tvojega truda pač ne bo šlo. Otrok tega ne more izpeljati sam, neglede na to koliko znakov pripravljenosti kaže.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:09:45   
piko12
Moj je bil julija star 2 leti in sem se poleti, ki je bil nag ali pa minimalno oblečen, trudila in hodila s kahlo za njim, da bi se odvadil plenic. Čist nič ga ni interesiralo in je lulal na tla. Al je pa sedel na kahli, čez minuto se je pa v hlače polulal. NAlepke in podobne nagradice niso nič pomagale tako da sem nehala in imela namen počakat do poletja. Potem se je pa konec oktobra, ko se je začel mraz, odločil in izjavil, da ni več mala beba in da noče več plenic. Zavila sem z očmi in se pripravila na preoblačenje. Ampak je pa dejansko v dveh dneh skapiral, nesreč je bilo samo par, pa še to če je ful divjal in se je spomnil, ko je bil že moker. Ampak zdaj ga pa dam lulat pred vsakim divjanjem, preden kam gremo... in gre vse brez težav. Tako da jaz mislim, da ko so pripravljani pač so, poleti pa je lažje samo zaradi preoblačenja.user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:27:34   
zmajaz
Mi smo odvajali konec oktobra in je šlo čisto v redu. Je pa res, da smo tisti prvi teden bili bolj kot ne doma.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:31:52   
rija
jaz sploh ne vem, kdaj se je odvadil čez danuser posted image  ker je bilo tak usput....

za ponoči pa sem si tudi planirala bolj boletni čas, pa se je gospod odločil, da to stori sredi oktobra in je šlo. kar čez noč.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:32:08   
mateyka
naša je v podobni fazi - v tem, da pove da hoče pleničko user posted image

je bilo pa tako, da do nedavnega niti slišat ni hotela, da bo lulala v kahlico ali wc - je kr ven zlaufala iz wc-ja.. no in en lep dan sama izrazi željo da bo pa brez plenice. ni se hotla previt, plenico sem dala dol - ok, bodi brez, samo ne mi na tla al pa na posteljo lulat (to je prj delala). sem ji dala hlačke gor in peljala v kopalnico, kjer je bila kahlica na sredini postavljena in ji pokazala kam se gre lulat brez plenice. in potem sem jo vsake toliko spomnila, da jo kahlca čaka, če jo rabi. to
trej, dopoldan je včasih brez plenice in gre na kahlico. ker hoče vse sama, tudi sama teče v kopalnico in se polula preden pridem tja, seveda kar čez hlače user posted image in potem se preoblečemo. dostikrat pa to narediva skupaj in je bp. samo ima pa dan ko hoče plenico met gor in ji ne odrekam. jaz sem se odločila, da ne slilim. naj sama rihta te zadeve, nima smisla  da ji skoz za ritjo stojim, niti nimam časa, + da jo silim, če neki noče - ne vem, ne zdi se mi smiselno. ko bo hotela, bo itak en dva tri..

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:34:43   
Anonimen
Letni čas nima veze.
Mi so odvajali januarja - uspešno.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:39:20   
krtačka
Mi pa smo odvajali poleti, sin je bil oktobra star 2 leti, julija smo začeli, sredi avgusta čez dan ni bilo več lužic, čez kak mesec pa tudi čez noč več ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:46:17   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: tedy
Letni čas nima veze.
Mi so odvajali januarja - uspešno.

Se strinjam. Prvo smo uspešno odvajali jeseni, drugo pa pozimi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 8:53:01   
tintin
Naš fantič je že kar skapiral kahlico, ampak potem smo imeli projekt odvajanja dude in je kahlica šla malo na stranski tir...že duda je bila kar šok.
No, včasih se sam spomni, da bi lulal in ga damo, pa se polula...Sicer pa tempiramo na poletje. Ne samo zaradi toplega letnega časa, ampak predvsem zaradi tega, ker dobimo čez en mesec novega dojenčka, pa mislim, da ni ravno ugoden čas...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 9:07:20   
živa
Jaz sem oba odvajala poleti. Prvič zato, ker sta rojena januarja oz. oktobra in je bil glede na starost to itak najbolj zgodni čas, drugič zato, ker sta bila nagca in sem videla, da sta začela povezovati lulanje z občutkom tiščanja v mehurju (preden sta začela lulat, sta pogledala dol in nato opazovala, kako teče). Prvi še ni govoril in sem ga bolj ali manj jaz dajala na kahlico vsake toliko časa; pri drugem je steklo kot namazano, je sam šel oz. povedal, da ga lulat - stara sta bila leto in pol oz. leto in 9 mesecev. Obakrat smo bili na morju in potem še malo doma ali pa sem se zmenila z babicama, ki sta ju čuvale, da sta vztrajali in ju opominjali oz. lovili.

Sem pa za tretjega, ki je na poti, razmišljala, da bo - če bo tudi tako hiter kot prva dva - odvajanje ravno v zimskem času, ker bo aprilček - to si pa ne predstavljam, predvsem zato ne, ker pozimi načeloma ne vzamemo toliko dopusta, pa sklepam, da bo šel tudi že z dobrim letom v vrtec, razen če bosta babici zdravi in zainteresirani za varstvo ...

Lp,

živa

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
16.3.2010 9:15:13   
barni
Aha vidim da piset_e, da je fajn biti z otrokom doma. SAj ravno to mi je bilo zanimivo, kako to uvajanje skombinirati z vrtcem. Jo kar dati v vrtec brez plenice in naj jo potem tam 5x na dan prebolecejo? Verjetno jim ravno ni do tega, kar cisto razumem, saj je v skupini 19 otrok.

Po mojem bomo mi to kar malo spomladi izvedli, ko bom imela nekaj dni dopusta. Ceprav po mojem niste vse jemale dopusta, da ste otroka odvajale od plenic, kajne?

Morda bo pa pri nas ravno tako cez noc user posted image . Bomo videli.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
17.3.2010 0:39:55   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Zdravo!

Na to temo je bilo ze veliko napisanega, se opravicujem vnaprej. Zanima me, ali je na vaso odlocitev o odvajanju od plenic vplival letni cas? Kratke hlače vzamejo manj prostora v torbi, perilo se pa lepše suši poleti user posted image .

Namrec nasa kaze znake, da bi morda lahko poskusili, user posted image ceprav bo vsaj na zacetku veliko nesrec, saj sem ji ze poskusila dati gor hlacke namesto plenice, pa je bila hitro polulana.

Zanima jo, ko grem jaz na WC, zvecer je vsa navdusena, ce naredi luzico v kahlicouser posted image in potem mora se na stranisce, cel zur je ce lahko potem vzame toaletni papri in potegne vodo. Moti jo ce je mokrauser posted image in ko je v banji in se kopa, recimo rece, da bi lulala in potem se polula. Mislim, da je kar nekaj znakov ki kazejo na to, da bi bil morda cas za odvajanje od plenicke.izkoristi znake  user posted image SAmo potem imam pomisleke, ker nasa pupa ocitno res veliko lula, no saj tudi ogromno popije, plenico ji menjam na cca. 3 ure in je totalno polna, vcasih pride cez, ce imamo kake manj vpojne.
Samo ko jo prasam, ce bi bila brez plenicke, pa ni navdusena in hoce plenicko.ni vajena življenja brez plenice, normalno da noče bit kat  takoj brez.
Sama bi poskusila z odvajanjem, samo potem pride na dan moje kompliciranje; pa je zunaj mraz, pa kaj ko gremo z avtom, kaj ce smo na smuciscu in ima kombinezon...skratka sto stvari zaradi katerih sem zelela z odvajanjem priceti ko bo topleje. Mislim, da ko ji dam plenico cez dan dol, ni pametno, da ji potem za na obisk dam plenicko, za doma je nima, ko gremo z avtom spet gor, pa potem ko pridemo domov spet dol... to po mojem ni ok.Kolk je pa stara? važno je, koliko razume..in seveda, koliko potrplenja imaš ti z menjanjem oblačil, ne pa plenice.

Kaksne so vase izkusnje z letnim casom in odvajanjem? Je bolj epocakati na toplejse dneve? Nima veze, doma in v vrtcu je brez plenice, ta moment tudi spi brez. Ko se polula, mu zamenjam pižamo, ne plenice.

Nam se je zgodnje odvajanje od plenic izkazalo za pozitivno. Še malo...pa ne bo več "nesreč." (21m).


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
17.3.2010 7:39:17   
barni
Polma 28 mesecev ima. Ja saj bomo poskusili. Samo da se malo ogreje. DA ne bo treba dvojih dolgih hlac ampak samo ene.

Glede potrpljenja sploh ni debate. KAr se mora se mora. Je moje potrpljenje dostikrat na preizkusnji, tako da je ze nekoliko utrjeno in ima nekaj kondicije user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
17.3.2010 13:10:16   
Solero
Ja, meni je letni čas vsekakor pomemben in zato ga bova odvajala od plenic poleti, ko bo imel 2 leti in pol, skoraj 3.
Iz čisto okoliščinskih razlogov: toplo bo, manj oblačil za menjavanje in pranje, med počitnicami bom doma oziroma imam dopust.
Zdaj ga dajem na kahlico le pred spanjem.




(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
18.3.2010 13:42:28   
Julija08
Jaz sem tud mislila probat z odvajanjem med dopustom tam julija. Bo pa star 22 mesecev, saj to ni prekmalu, ne?

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
18.3.2010 14:46:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Jaz sem tud mislila probat z odvajanjem med dopustom tam julija. Bo pa star 22 mesecev, saj to ni prekmalu, ne?


Ni prekmalu.
Mi smo odvadili pri 19-ih.

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 14:54:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
18.3.2010 21:45:27   
Bonnie_RR
Mi smo nekje pri 2 letih (februarja) nekaj poskušali s kahlico, nastavkom za wc, pa brez plenice... Brezveze. Ko je bil mali sam pripravljen (kar na lepem en dan), je bil suh v nekaj dneh (sredi junija), ponoči pa kakšen teden, dva kasneje.

Aja, kako... Ko ga je tiščalo, je šel na kahlico, brez nekega spraševanja. Potegnil si je plenico dol in se vsedel gor. Itak se mu je ful fajn zdelo in je to potem začel skoz prakticirat.user posted image


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 18.3.2010 21:50:03 >


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
19.3.2010 8:19:49   
barni
Uh, se bomo vrgli v ta projekt. DA bi le bilo tako, da bi nasa tudi sama od sebe to zacela pocet, to bi bilo krasno.

Moram malo v vrtcu vprasat, kako to prakticirajo, kako je z odvajanjem, ker ne bi rada, da jo doma odvajamo, v vrtcu bi ji pa plenico gor tlacli, ker bi bila preveckrat nesreca.

Sam da se tale soncek se malo okrepi, pa gremo v akcijo. Mislim, da je dovolj zrela, smao vprasanje, kolk bo ona za stvar.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
19.3.2010 12:08:01   
austen
MI imamo podobno izkušnjo...Julija je imela 2 leti in smo malo tako za foro poskušali bit brez...sej je bila rada, ampak vedno ko se je polulala je bil tak jok...s.em umazala hlačke, bo treba brisat tla...... itd......pa to kljub temu, da smo ji vsi rekli, da to ni pomembno, ker se itak opere..... In potem smo opustili te poskuse.
No pol pa enkrat novembra pove vzgojiteljica, da je vprašala v vrtcu za lulat na kahlo....prav ne, bomo pa poskusili..... in smo in je šlo. Bilo je vsega skupaj mogoče 10 nesreč v teh 4 mesecih. Tako da sem prav vesela, da je nismo forsirali poleti ampak seje v bistvu sama odločla..... Je šlo brez travm.....
A ja....ponoči jo ima pa še vednouser posted image ...mah bomo porihtali tudi to....


IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

Mi smo nekje pri 2 letih (februarja) nekaj poskušali s kahlico, nastavkom za wc, pa brez plenice... Brezveze. Ko je bil mali sam pripravljen (kar na lepem en dan), je bil suh v nekaj dneh (sredi junija), ponoči pa kakšen teden, dva kasneje.

Aja, kako... Ko ga je tiščalo, je šel na kahlico, brez nekega spraševanja. Potegnil si je plenico dol in se vsedel gor. Itak se mu je ful fajn zdelo in je to potem začel skoz prakticirat.user posted image


(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
7.4.2010 8:27:26   
barni
No tako da povem, da se mi vseeno kljub nekaterim vasim odgvorom zdi, da je poleti veliko lazje odvajati (seveda ce je otrok dovolj zrel), kot pozimi ali spomladi, ko se ni tako zelo toplo.

Nasa je sedaj po 14 dneh kolikor toliko suha. Se vedno se ji zgodi, da ji uide, predvsem v vrtcu, ko smo imeli najvec tezav, ker ni upala povedati (ji je bilo nerodno).

Zdaj lula in kaka v WC, za spanje pa se vedno ima plenicko, ker pred opoldanskim spanjem precej popije, prav tako zvecer in je plenica cisto mokra, ko se zbudi. To moram se nastudirat, kako bomo resili.

Drugace pa, ker smo res veliko zunaj in na izletih, je prav nerodno, ko se ti polula sredi poti, potem vse slect in na novo oblect nekje zunaj na mrazu...res ni fino. Jaz sem jo imela v budnem stanju ves cas brez plenice, tut ce smo sli na daljsi sprehod, v ruzaku ene 4 komplete za preoblect, samo je bilo mucno na kolenih sredi gozda vse slect in na novo oblect. Za pranje mi ni bil problem, ker imamo itak susilca in ta kratek program, pa sem to hitro zirhtala. Bolj zoprno je zunaj in tudi lulanje v naravi je bil na zacetku problem, ker je ves cas govorila, da ne bi sla, ker jo zebe.

No nasa ni vrhunski primerek odvajanja, ker ji po 14 dneh se vedno kdaj uide, predvsem to pomeni, da ji nekaj kapljic uide, toliko da so hlacke mokre, potem pa pove. Pocasi pa bo, mislim, da smo iz ta hudega ven, da ne bo treba nazaj v plenice in poskusiti znova. Juhu! Je blo pa kar naporno, preoblacenje, prigovarjanje, opozarjanje, razlaganje, tudi nekaj trme je bilo...PESTRO ni kaj.

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
13.4.2010 10:25:27   
sami0804
Vidim,da se že uspešno odvajate od plenic,tak,da bo moj odgovor bolj brezpredmeten,ampak vseeno:
Ta prvega smo prvič probaliodvadit od pleničke na morju,star je bil 19 mesecev.Saj je bilo luštno gledat,kak dela lužice po podu kot mali kuža,pa brisat tud ni bil ravno problem,pa malega preoblačit,saj smo bili vendar na dopustu.Je pa postal problem,ko smo prišli nazaj domov.Po vseh sobah,razen kuhinje,hodnika in kopalnice imamo namreč tapisonuser posted image user posted image .Z ugotovitvijo,da ima še čas,smo prestavili vse skupaj na naslednje poletje.No,junija naslednje leto je bil star dve leti in sedem mesecev.Bilo je spet tik pred dopustom.Vprašala sem ga,če bi bil brez pleničke in rekel je,da ja.Pa sva probala-in uspela.V dveh dneh je bil suh,brez nesreč.
Mogoče je to slučajno,ali pa je preprosto sam toliko dozorel,da ni bilo problemov,to ne vem.Vem pa ,da bom tudi pri tamali,ki je zdaj stara 27 mesecev,počakala do poletja,potem bomo pa videli...Že zaradi tapisonauser posted image .

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Odvajanje plenic-letni cas?
13.4.2010 11:00:06   
n€na
Mi smo odvajanje od plenic poskusili poleti, malo po drugem rojstnem dnevu....En dan sem jo vprašala, če bi bila brez pleničke in je rekla, da ja...po nekaj nesrečah zunaj na travi ali na terasi je hitro osvojila kdaj jo tišči...nikoli ni hotela na kahlico ampak vedno na wc na kateri ima nastavek...Ko je osvojila lulanje čez dan je enkrat sama zvečer rekla, da noče ponoči pleničke sem ji ustregla in od takrat je podnevi in ponoči brez...ponoči smo do sedaj imeli 5 malih nesreč...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?