|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spremembe obnašanja - za znoret
12.7.2005 16:57:51   
nasmejana
Živjo vsem

Sama bolj malo pišem, pa zato toliko raje berem in preberem vaša sporočila.

No, zdej pa naš problem. Naša :roza: je stara 17 mesecev, zdrava, nasmejana, zelo zgovorna, skratka, do pred kratkim, vse OK. Zadnji teden pa, kot bi se spremenila za 360 stopinj. Uporništvo, trma, na vsako stvar odgovori ne boš, ne bom, ne,...:( tko da že kar ne vem, kaj bi.
Konstantno bi ona mamico mela pr'sebi, ona bi pri naju spala (kar seveda ne potegne) in vztrajam, da ostaja/spi v svoji sobi.

Mam nivo potrpežljivosti blazno visoko naravnan, ampak me je nekajkrat pripeljala čist do meje...:zmeden:

Kaj naj?
Hvala

Lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spremembe obnašanja - za znoret
12.7.2005 20:38:54   
lenika
Začela je uveljavljati svoj jaz, to je normalno, vsak otrok to poskuša. To je oddobje nejev ali uporništva. Brez skrbi tuid to bo mimo, ko o ugotovila, da ne more biti vse po njeno. Na tak način si otroci pač razvijajo svojo lastno identiteto.

(odgovor članu nasmejana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spremembe obnašanja - za znoret
12.7.2005 21:13:32   
rainbow
Dobrodošla v klub!

Ja, kot pravi Lenika, je to normalno obdobje, vendar zelo naporno za starše. Tu se po mojem mnenju začne prvi pravi preizkus vzgoje. Naša :roza: je že nekaj časa v tej fazi tako da sem postala že prava izvedenka za krmarjenje tega našega čolnička.

O tem bi lahko napisala mnogo, a le na kratko: otroku moraš dovolit, a se ti upre in razvija svoj jaz, zato ji popusti v stvareh, ki niso ne vem kako nujne, nevarne zanjo; pri pomembnih stvareh (kot napr, spanje, vtičnice, pač, nekaj kar absolutno ne dovoliš) pa vztrajaj; moja Lia še vseeno poskuša tudi pri stvareh, kjer ve, da ne dovolim, vedno znova preizkuša meje; najbolja varianta po moji ugotovitvi je rečt ne in ne ne vem kaj razlagat, nakladat ali kregat; pri nas pogosto pomaga če samo resno odkimam, so pa še druge variante: jo odnesem vstran, obrnem na hec, zapojem kako pesmico, jo objamem..... odvisno od situacije, v glavnem, moraš bit kar čarovnik;
Edino dret se ni fajn na otroka, še bolj trmari; tak da jaz sem se že navadila malo vdihnit in potem reagirat, seveda sem pa kdaj tudi jezna; recimo, ko vdari mlajšo sestrico, pa jaz: to se ne sme delat... in ona drugi dan znova, to še nisva dorekle.

Tak da je kar luštno :hudicek:
Zdaj ravno prebiram knjigo Otroci so iz nebes, je fajn stvar, po mojem mnenju.

pa lepo trmarite;)

(odgovor članu nasmejana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spremembe obnašanja - za znoret
12.7.2005 21:18:22   
lenika
Ja saj ravno to. Jaz se sedaj lahko pametna delam, ko sem šele začela na projektu otrok, kako pa mi bodo ta znanja, ki sem se jih o otrocih naučila na faksu in pa tudi v praksi v šoli dejansko koristila pri svojih otrocih, bomo pa še videli.

(odgovor članu nasmejana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?