|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 13:56:00   
biga
Moja dvomesečna hči je v zadnjih dveh tednih pridobila premalo na teži, praktično ni pridobila, ampak je teža celo padla. Ima 4500 g, rodila se je s 3650 g, odpustna teža 3460 g. Res je, da je zadnje tedne prehlajena, zadnje dni še ful kašlja in ima v grlu sluz, ki jo zelo moti, vendar je nosek zaradi čiščenja prehoden in to ne bi smela biti ovira. Večkrat se krega na dojki in odriva ali pa sesa par minutk in zaspi. Je že od začetka zaspanka, zato se dojiva na uro in manj. Ampak očitno pri meni dobi premalo kljub nenehnemu pristavljanju, glede na to, da je šla teža celo dol (od četrtka do ponedeljka za 100 g). Včeraj sva bili v bolnici, pregledali urin, kri, blato, vse v redu, kožni in krvni testi za alergijo (ki je v družini) negativni. Pediatrinja nam je naročila le to, da deklica ni dehidrirana, da je zdrava, da bržkone preboleva virozo in da jo moramo krepiti oz. porediti. Seveda se moramo zdaj znajti sami, če nočemo pristati na infuziji. Sem ji že večkrat ponudila flaško, Novalac, ker si sama ne morem načrpati (priteče le par mililitrov), pa se začne dreti histerično in ne zagrabi. Sem probala različne flaške, cuclje, ni šans. Zdaj bom probala še mleko zamenjati za Milumil, ker je po nasvetu dr. bolj hranljiv oz. kaloričen. Zelo mi je hudo, ker vidim, da bi rada pri meni sesala, jaz pa ji porivam flaško, ker se bojim, da bo pri meni lačna. Svetovali so mi, naj ji probam dat samo flaško kak obrok, brez dojenja, da bo lačna in bo sprejela flaško, pa noče. Bojim se, da bo samo z dojenjem teža spet padla, zato sem ji prej dala okoli 50 ml po žlički. Samo tole ne bo šlo v nedogled, četudi smo skoz doma, ker je preveč zamudno. Pa tudi upira se in pol steče mimo. Ima kdo kakšen nasvet, ker sem res obupana? Uporabljam tudi sprej Syntocinon za lažje izcejanje mleka, Tametila za tvorno mleka mi pediater ni želel predpisati, ker so menda premočne, pijem dovolj, prehrana je dokaj normalna, čeprav se izogimbam večini alergenih stvari. Prosim, pomagajte z nasveti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 14:07:21   
ledenaa
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920   - odg.imaš na tej strani
Seveda da je ovira,če je otrok bolan user posted image In tole tehtanje od četrtka do ponedeljka je čist brezveze,še posebno ko je otrok bolan

Joj,joj ,kateri otrok pa še tako rad je ko je bolan??
Ja ženska pristavi otroka na prsa in nehaj porivat flaško
In tole svetovanja naj bo laćna in da bo že sprejela flaško je pa tako mimo ... da je boljše da ne rečem več nič

ja imam nasvet,da se nehaj sekirat in doji otroka naprej

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 14:14:44   
sami0804
Ne vem zakaj me take teme vedno dobesedno dvignejo v luft!!!
Meni se zdi normalno,da ob kaki bolezni otrok manj pridobiva na teži ali pa tudi kaj shujša.Komu pa paše jest,če ga kaj matrauser posted image ?
Ampak včasih imam občutek,da je bistvo vsega ,koliko se bo otrok zredil,kot da je od tega odvisno dobesedno vse ostalo.
Tako,malo sem se skašljala,sedaj pa močno upam,da ti bom še kaj uporabnega napisalauser posted image .
Jaz bi jo kar dojila,ker kot si napisala,res rabi eno tolažbo.Naj ti ne bo žal časa za dohrajevanje po žlički,če se ti zdi,da vseeno še rabi kaj poleg.Sem pa mnenja,da ko se ji bo zdravje popravilo,bo vedno več in več spet popila pri tebi.
Sama sem imela,fantka,ki je po porodu dobil pljučnico in posledično ni imel moči,da bi cel obrok pojedel na dojki in sem potem kombinirala.Ponoči sem ga hranila po flaški(izčrpano mleko),podnevi pa sva se dojila.Ko se je bolj okrepil,se je vedno več dojil in po dobrem mesecu dni sva pristala samo na dojenju.
Ponavadi otroci sprejmejo flaško bolj ponoči,ko niso čisto budni,pijejo bolj v spanju,vsaj pri mojih dveh je bilo tako.


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 14:39:46   
Anonimen
najprej glede flaške,poskusi tako ki nima silikonskega cuclja ampak iz kavčuka,ker je bolj podoben bradavici.pol me pa zanima če se ti zdi ,da imaš veliko mleka v prsih?ker naša user posted image ,stara je 5 tednov,zagrabi,pije en čas potem pa spusti in začne kričati.in pri prvemuser posted image nisem mela pojma kaj za vraga je narobe,pol sem pa skapirala da mi mleko po nekaj požirkih enostavno lije iz dojke in to v curku in da  user posted image ne  utegne dohajat curka s požiranjem.zdajj ko mam že tretjega otroka mi je vse na izi,ko umakne glavo,mam pripravljeno plenico in pustim da par sekund mleko teče v plenico,pol jo pa nazaj pristavim in je o.k.aja pa kriči na dojki,ki jo je spraznila,tak da jo dam na drugo stran še pit.to da pa zaspi med dojenjem pa itak nič novega,pred vsakim hranjenjem jo previj in jo pusti malo da se z brcanjem razbudi,mogoče potem ne bo tako hitro zaspala.je pa res da ko so bolani slabše pijejo.midve sva ble prejšnji teden zarad tega v bolnici tri dni,ker en dan ni jedla kot ponavadi,spala cel dan,kar je pri njej neobičajno,pol je pa saturacijo namerla dr.komaj 89.pa ni močno kašljala in smrkala.po treh dneh sva šle domov,ker je bla o.k.

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 16:17:32   
biga
Hvala za mnenja. Seveda bom vztrajala z dojenjem, to počnem že dva meseca, od rojstva, ampak mleka očitno ni dovolj oz. se ne tvori v dovolj veliki količini, če gre teža dol. Teža je začela stagnirati kmalu po prvem mesecu, ko je bila punčka le prehlajena, šele zadnji teden jo matra sluz v grlu. Ampak ne vem, če je to razlog, da slabše sesa. Glede mojega mleka: načrpati si ne morem, ker ne gre nič ven. Ko začne sesati, res brizga iz parih "luknjic" v dojki, ampak le minutko, dve, potem pa ne čutim več mleka in tudi ko stisnem, nič ne priteče. Da bi jo zalivalo, ker preveč teče, nemogoče. Kvečjemu torej obratno. Zato se sekiram, da z dojenjem teže ne bomo spravili gor. Zakaj se tako sekiram zaradi teže, če je sicer punčka glede na izvide zdrava? Zato ker nama sicer grozi infuzija v bolnišnici, kjer sem bila že s starejšim sinom štirikrat v prvem letu, trikrat zaradi alergij, enkrat zaradi bronhiolitisa. In temu bi se rada izognila. Če flaške ne bo sprejela, se bo torej treba zanašati le na dojenje in nekaj žličk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 17:00:32   
manna
biga, tudi moja punčka je zelo počasi pridobivala na teži, prve tri tedne se sploh ni zredila, pa tudi potem je zelo zelo počasi šla njena teža....Prebirala in poslušala sem res tisoč nasvetov glede dojenja in nazadnje sem polno dojila do 5,5 meseca, potem pa še ob dodajanju do 8 meseca. AMpak če zdaj pogledam za nazaj, se mi resnično še vedno zdi, da mojega mleka res nikoli ni bilo veliko, bilo je sicer gosto ampak nikoli mi ni tako lilo ven, kot so druge opisovale. In hčerka je slabo spala, se zbujala,.. No, sej ne rečem da bi morala dodajat, ampak zdi se mi, da če bi ji včasih preprosto dala flaško, bi vsi bolje spali. Kombiniranja pa ni marala - torej da bi jo najprej podojila in nato dala še flaško. Hotela je ali eno ali drugo. Skratka, hočem ti povedat, da če se tebi zdi da je mleka res malo, potem poskusi pozno zvečer  - recimo preden greš spat, ji dat flaško. Meni je rekla pediatrinja naj ji večkrat ponudim flaško, tudi če dojim. Prav je, da dojenček dobi možnost popiti toliko kot hoče, kot rabi. 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 17:14:49   
Jessy
Jaz sem svojo prvo hči navajala na flašo šele pri osmih mesecih, ker sem jo hotela odstaviti od dojenja, pa sem se pošteno namučila in kar nekaj litrov mleka zlila v lijak. Vedno sem ji flaško ponujala na enak način: sede na kavču z njo v naročju....kot se vidi v filmih ali pri ostalih, ki hranijo po flaškah.

Uspelo mi je en večer, ko sem jo vzela v naročje, jo nosila po sobi gor in dol, delala zraven ŠŠŠŠŠ, jo rahlo guncala in tiščala flašo v usta. Je trajalo kar nekaj minut, da je med njenim norim kričanjem le sprejela cucelj in spila tisto flašo. Na enak način je bilo potrebno storiti še nekaj večerov, potem pa flaša ni bila več bav bav.
Pa, da ne omenjam, da mi je skoraj roka odpadla. user posted image  Ampak, se je splačalo.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 18:00:52   
Najaa
Te popolnoma razumem kako je, ko nimaš dovolj mleka. In včasih tudi samo pristavljanje ne pomaga. Jaz sem imela pri prvi hčerki dosti mleka, pri drugi pa ne, ker je bila nedonošena... ne vem, če zaradi tega, verjetno pa. No in pediatrinja mi je 5 mesecev dajala tametil. Nikoli še nisem slišala, da so premočne. Nočejo jih dajat, ker hočejo, da se sam matraš kar je tudi prav, sam če ni ni. Moja je na srečo zagrabla flaško tako da kakega dobrega nasveta žal nimam. Probaj še malo menjat flaše ali pa ji dat, ko bo zares zelo lačna.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 18:16:32   
sami0804
bigauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Močno upam,da je vse skupaj prehodno in da se izognete infuziji.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
12.5.2010 21:32:31   
tančir
Mi smo imeli zelo podobno težavo pri treh mesecih. Mleka je sicer bilo dovolj,a ni dovolj hitro prišlo do navala in je biba čist user posted image ,dokler ni raje utrujena zaspala.Smo pristali celo v bolnici,kjer sem naletela na super pediatrinjo,ki je svetovalka za dojenje. Dobila sem Tametil tablete,da je mleko kar lilo in si naslednji 14 dni pomagala še z SNS sistemom od Medele.ki je naredil čudeže. Zdaj nam dojenje super teče.user posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: premalo z dojenjem, a noče flaške
13.5.2010 12:41:21   
AnciM
Probaj še malo menjat flaše ali pa ji dat, ko bo zares zelo lačna.


Tudi pitja po flaški se mora dojenček naučit. Prvi je flašo pograbil in pil prez vseh problemov, drugi pa je potreboval kak mesec, da je pogruntal, da mora drugače prijet flašo kot joško. Zato menim, da ga z menjanjem flaš samo medeš. Jaz bi poskusila s flašo al v pol snu ali pa ko je zelo lačna poskusi iz cuclja stisniti par kapljic v usta (pritisneš zgornji del cuclja ob flaško, spodnji naj bo v ustih, če slučajno želi zagrabiti), da bo sploh vedela kaj ji ti to nekaj tlačiš v usta.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?