|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako od otroka izvedeti kaj se dogaja v vrtcu?
17.6.2010 12:17:06   
lonec
Pozdravljeni,

tu sem frišen vendar vsake toliko sledim kaki zadevi.

Imamo 2,5 let staro hčerko in hodi v vrtec že od 12mes.

Prejšnje leto vse lepo in prav (ona in vzgojitelji)

Letos pa;

Na začetku normalno, da so bile težavice saj vzgojiteljici sta bile nove za njo. Naj povem, da gospe ne vzbujajo veselja do druženja pri nobenemu od otrok saj sta dokaj hladne (mnenje od večine od staršel). To otrok zagotovo zelo dobro čuti in razume.

Zdaj, smo kakršni smo in to ne bomo obsojali, vendar je prav, da se trudiš in opravljaš delo tako kot moraš, ne?

bistvo;

imamo močno potrjene dvome, da gospe nekaj počnejo s temi otroci, ni nujo da jih mlatijo vendar nekaj že. ali je možno, zmanipulatirat otroke v smislu, da če vzgojiteljica bi ga-jo udarila in da otrok ne bi nikoli jo zatožil. obstaja način, da otrok pove (ker nam noče), da se kaj dogaja ? edini namig ki nam ga daja je v obliki (kakšen krat) predstave oz. ko oponaša vzgojiteljico, vendar več kot to, ne.

obstajajo tudi druge informacije, ki so jih otroci sami pripovedovali (sošolci) kot:

vrtaš po nosu, zdaj pa moraš to pojesti, in ja!
ko boš nehaj jokat boš lahko prišel iz wc-ja, medtem ostali so postrojeni ob zidu in gledajo show,
prikrivanje črnic, bušk,..........

hvala v naprej za pomembne informacije.
user posted image



< Sporočilo je popravil Eja RR -- 18.6.2010 14:39:15 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 12:23:55   
ronja
Pelji punčko h kaki dobri sociologinji, navadno se otroci bolj odprejo neznanim ljudem, ker jim storilci zabičajo, da ne smejo povedat staršem, za druge pa niso tako specifični. Pa tudi oni imajo svoje metode, da se jim otroci bolj odprejo in hitreje. Jaz bi gotovo vprašala. V Kosezah (mislim, da Bratov Učakar) v Lj.,  na Zavodu za varstvo mladine ali nekaj takega imajo baje fajn otroške psihologe.

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 14:38:29   
Naja31
Sociologinja ti tu ne bo nič pomagala.
Otroški psiholog pa mogoče že.

Kaj pa drugi starši pravijo? Ker nekateri otroci pa vse povejo doma in vsaj nekdo kaj ve. Moj otrok npr. doma pove čisto vse kaj se je v vrtcu dogajalo,kdo je jokal,kdo je bolan,....



< Sporočilo je popravil Naja31 -- 17.6.2010 14:40:20 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 15:21:25   
lonec


Kaj pa drugi starši pravijo? Ker nekateri otroci pa vse povejo doma in vsaj nekdo kaj ve. Moj otrok npr. doma pove čisto vse kaj se je v vrtcu dogajalo,kdo je jokal,kdo je bolan,....


ja, saj od tam dobivamo informacije kot sem že napisal, vendar nikoli ne omenjajo vzgojiteljic, oz. če se že zarečejo naslenjič tega ne ponovijo,.... zanimivo ne?

mislim da obisk kake stroke bo mogoče to to user posted image



(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 19:47:42   
ronja
Sociologinja ti tu ne bo nič pomagala.
Otroški psiholog pa mogoče že.


Ja, imaš prav, se opravičujem za napako, mislila sem na psihologe, seveda.

naja, tudi moja vse sčveka, samo njej se nič hudega ne dogaja v vrtcu in je nihče ne ustrahuje...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 19:58:41   
pelin
Ja, res imaš vse mogoče ljudi na svetu, pa tudi med strokovnimi delavci v vrtcu verjetno lahko naletiš na takšne , ki ne bi smeli prestopiti praga vrtca. Vendar bi tu jaz rada pripomnila le to, da se med seboj otroci veliko pogovarjajo tudi o domačih razmerah in o načinu kaznovanja doma. Sama imam navado v septembru dati povdarek na pravila , vedenje in odnose v skupini in skupaj z otroki vsako leto določimo neka " pravila", ( zlata pravila vedenja) ki jih potem skušamo upoštevati vsi čez celo leto. Tu govorimo o pospravljanju igrač, posojanju le teh, pomoč drug drugemu, prepovedano tekanje po igralnici, pretepanje.... Vse to se dogovorimo skupaj in skozi pogovor otrokom skušam prikazati, kaj so lahko posledice, če se teh pravil ne držimo vsi (poškodbe, pokvarjene igrače, razmetana igralnica...)...Skratka nakladam...No, hotela sem reči, da nekateri otroci ta pravila hudo resno vzamejo in so čisto paf, če jih nekateri ne upoštevajo. Sama imam navado takšnega "kršitelja"le opozoriti, mu ponovno razložiti, vendar se vsem to  ne zdi zadosti. Zadnjič me je čisto šokiral deček, ki je nekoga hotel kar poslati v kot in mu je v ihti zabičal, da bo poklical policijo, če se še kdaj igra s kockami in jih potem ne pospraviuser posted image . Ali pa deklica, ki je rekla svoji prijateljici, ki je hudo počasna pri jedi , da naj že "požre" svojo juho, če ne ji jo bo  zlila v ustauser posted image . Skratka otroci so kot spužvice, ki srkajo informacije iz okolja...bolj je informacija nenavadna, njim zabavna in smešna, prej si jo zapomnejo.
Aja, pa še tale drobtinica za foro:Zadnjič slišim tri mulčke, ki se stiskajo v kotičku in potiho  pojejo eno pesmico, ter se hihitajo...To sicer velikokrat počnejo, zato mi to ni bilo nič nenavadnega, pa še zajtrk smo imeli kmalu po tistem in sem na zadevo ( na žalost ) kar nekako pozabila. Čez nekaj dni pa me ena mamica, ki nima ravno te navade, tako sumljivo pohvali, kako lepe pesmice se učimo v vrtcu, da mi je vse skupaj malo zasmrdelouser posted image . Kmalu po tistem pobaram njenega škrata, katero pesmico so zadnjič peli v kotičku...pa mi jo lepo zapoje..Ne bom je ponavljala, je pa tista o Tomu in Jerryu, , ki je potapljač in vidi "teto", ki se slač, pa eden vriska, drugi piska, tretji pa jo za z.... stiska user posted image . Tisti, ki ste jo kdaj slišali, veste, da niti pod razno, ni na vrteškem repertoarju...  Skratka bistvo mojega nakladanja: Lonec, če je v vašem vrtcu res kaj , kar se ti zdi sumljivo, ti nikakor ne svetujem, da na to kar pozabiš, se narediš da ni nič....Svoj šesti čut žal še prevečkrat zatlačimo nazaj, pa nam je potem dostikrat žal. Svetovala bi ti le, da se zadeve lotiš previdno, razumno in preden  izvedeš kakšen napad, zadevo dobro preučiš in preveriš.

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 21:41:50   
lonec
res je, srkajo in še posebej če ni v reduuser posted image .
pazljivo ja, se strinjam.

a mislite, da tudi v naši deželi obstajajo psihologi v stilu kot je videti po TV, se pravi urejen prostor kot soba kjer se lahko otrok zaigra, potem se mu približa strokovnjak, ki ni v halji,...
ali je pri nas vse še socialistično, bele ploščice dva stola in itd,....user posted image



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oprani možgani???
17.6.2010 21:53:36   
pelin
kolikor je men znano so tudi pri nas že napredoval...


(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oprani možgani???
6.7.2010 8:35:15   
DannyS
Mislim, da se je to zgodilo lani v Italiji:

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=13774

Ko sem to vidla na videoposnetkih http://tubiamo.net/2009/12/04/il-video-shock-dei-maltrattamenti-ai-bambini-allasilo-di-pistoia/, me je zgrabla taka jeza in bes... po mojem bojo imeli tej otroci posledice vse življenje, tako da če obstaja kak sum, probajte preverit na vse možne načine kaj se v vrtcu dogaja...

< Sporočilo je popravil DannyS -- 6.7.2010 8:39:00 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oprani možgani???
6.7.2010 11:02:53   
ronja
a mislite, da tudi v naši deželi obstajajo psihologi v stilu kot je videti po TV, se pravi urejen prostor kot soba kjer se lahko otrok zaigra, potem se mu približa strokovnjak, ki ni v halji,...

Itak! Še policisti, ki se ukvarjajo z otroki, delajo tako - se zmenijo za srečanje pri otroku doma ali na igrišču in pridejo v civilu. Torej psihologi še bolj. Imajo ponekod  tudi igralnice, kot sem slišala (ne vem iz prve roke).

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako od otroka izvedeti kaj se dogaja v v...
6.7.2010 12:07:04   
ledenaa
če bi bil otrok zlorabljen bi povedal,pa če ne z besedami pa s svojim dejanjem oz. obnašanjem

No potem bi tudi jaz mogla razmišljat da je moj otrok zlorabljen ,ker ne govori o vzgojiteljivah,ampak samo o prijateljih ,ko ga kaj vprašam.

če sta vzgojiteljici hladni še ne pomeni da otrokom nekaj delata

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako od otroka izvedeti kaj se dogaja v v...
6.7.2010 12:33:00   
ronja
če bi bil otrok zlorabljen bi povedal,pa če ne z besedami pa s svojim dejanjem oz. obnašanjem

ja, nekateri to pokažejo tako, da se zaprejo vase. Ni vse tako strašansko očitno! Ogromno otrok na zunaj ne pokaže prav očitno, da jim je težko, sploh če se bojijo posledic.

Tudi če ni nič, te nič ne stane, če otroka odpelješ k otroškemu psihologu, da ti vsaj sume ovrže in imaš potem mirno vest, da se ne dogaja nič hudega. Škodit ne more, koristi pa v vsakem primeru! zakaj torej ne?

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: oprani možgani???
10.7.2010 10:20:23   
tajs
IZVIRNO SPOROČILO: DannyS

Mislim, da se je to zgodilo lani v Italiji:

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=13774

Ko sem to vidla na videoposnetkih http://tubiamo.net/2009/12/04/il-video-shock-dei-maltrattamenti-ai-bambini-allasilo-di-pistoia/, me je zgrabla taka jeza in bes... po mojem bojo imeli tej otroci posledice vse življenje, tako da če obstaja kak sum, probajte preverit na vse možne načine kaj se v vrtcu dogaja...



hallo????????????
čist mirna sem bla glede vpisa v vrtec pa zdej tole! no kako veš da se s tvojim enoletnim otrokom kaj takega ne dogaja v vrtcu?? pa ne govort da se mu pozna na obnašanju, tud če z njim delajo k  s predsednikom pa bo vseen mel začetne težave. kako opazit razliko med začetniškimi težavami, ko se otrok privaja na vrtec pa med dejanskimi težavami (zlorabe)??

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: oprani možgani???
10.7.2010 13:33:16   
luan
OMG!!!!!!
Nimam besed.Razen dveh, mogoče:ELEKTRIČNI STOL!!!!!!

_____________________________

Temni šolni mraka odstopicajo v gosjem redu slabih šal, da luč razuma odvesla v morje modrih ogledal.

(odgovor članu tajs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: oprani možgani???
10.7.2010 14:33:02   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: tajs
hallo????????????
čist mirna sem bla glede vpisa v vrtec pa zdej tole! no kako veš da se s tvojim enoletnim otrokom kaj takega ne dogaja v vrtcu?? pa ne govort da se mu pozna na obnašanju, tud če z njim delajo k  s predsednikom pa bo vseen mel začetne težave. kako opazit razliko med začetniškimi težavami, ko se otrok privaja na vrtec pa med dejanskimi težavami (zlorabe)??

Ja, dejansko je vpis v vrtec in v šolo kasneje loterija, ker ne veš s kakšnimi vzgojno-izobraževalnimi delavci bo imel tvoj otrok opravka. Žal tu ni važno le, kakšne so vzgojiteljice v vrtcih, ampak tudi kakšne so učiteljice v šolah, ampak-to zdaj ni predmet debate.

Na uvajanju v vrtec sem lani dobila naslednji vtis: Vzgojiteljica je mila, dobrosrčna, prava "mama" skupine. Varuhinja je natančna, glasnejša, hladno odločna, pravi "ata" skupine. Pomirjalo me je dejstvo, da se pred mano nista sprenevedali. Jasno smo si dale vedet, da v vrtcu veljajo njuna pravila.
Mislim, da se da na uvajanju ocenit vzgojiteljski par, mislim da se da videt, če nista sproščeni, če se sprenevedata. Če bi imela občutek, da se pretvarjata, mi ne bi bilo prijetno sinka vozit v vrtec.
Ne vem, kako bi ti razložila drugače, ampak se mi zdi, da bi znala na otrocih in vzgojiteljicah videt, da blefirajo. Pol bi se pa oreng vstrašila. ampak v naši skupini so bili otroci sproščeni, upoštevali so pravila, znale sta jih pomirit, pa tut nadret-opozorit- ko je bilo treba. 

Vsem predlagam, da na uvajanju v vrtec opazujejo, kako deluje skupina in  se ne osredotočijo le na svojega otroka, pa naj se še tako kruto sliši. Ker imajo itak vsi otroci težave z uvajanjem v novo okolje in so itak v centru naše pozornosti. Boljše je malo razgledat si, kam smo jih poslali. Bog ne daj, da bi se ponavljale zgodbe z zgornjih dveh linkov!!!!!!!!



_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu tajs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako od otroka izvedeti kaj se dogaja v v...
10.7.2010 14:45:01   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: lonec

Pozdravljeni,

tu sem frišen vendar vsake toliko sledim kaki zadevi.

Imamo 2,5 let staro hčerko in hodi v vrtec že od 12mes.

Prejšnje leto vse lepo in prav (ona in vzgojitelji)

Letos pa;

Na začetku normalno, da so bile težavice saj vzgojiteljici sta bile nove za njo. Naj povem, da gospe ne vzbujajo veselja do druženja pri nobenemu od otrok saj sta dokaj hladne (mnenje od večine od staršel). To otrok zagotovo zelo dobro čuti in razume.

Zdaj, smo kakršni smo in to ne bomo obsojali, vendar je prav, da se trudiš in opravljaš delo tako kot moraš, ne?

bistvo;

imamo močno potrjene dvome, da gospe nekaj počnejo s temi otroci, ni nujo da jih mlatijo vendar nekaj že. ali je možno, zmanipulatirat otroke v smislu, da če vzgojiteljica bi ga-jo udarila in da otrok ne bi nikoli jo zatožil. obstaja način, da otrok pove (ker nam noče), da se kaj dogaja ? edini namig ki nam ga daja je v obliki (kakšen krat) predstave oz. ko oponaša vzgojiteljico, vendar več kot to, ne.

obstajajo tudi druge informacije, ki so jih otroci sami pripovedovali (sošolci) kot:

vrtaš po nosu, zdaj pa moraš to pojesti, in ja!
ko boš nehaj jokat boš lahko prišel iz wc-ja, medtem ostali so postrojeni ob zidu in gledajo show,
prikrivanje črnic, bušk,..........

hvala v naprej za pomembne informacije.
user posted image


Za tvojo zgodbo, lonec,....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni se zdi tole že mučenje otrok, upam da Ste povedali ravnateljici? Kolikor mi je znano, so vzgojiteljice pod velikim pritiskom, ker imamo starši vedno več pravic in si lahko dovolimo stalno utrujat vodstvu vrtca.
Vsaj v vrtcu, kjer dela moje prijateljica, je tako. Njih ravnateljica stalno nadzoruje in starši pritiskajo in se vtikajo v vse živo. Pravi mobing! Zato si mislim, da imate pravico pritisnit na vodstvo, naj preveri dejansko stanje v skupini.
Pišuka, da morajo otroci takole kot si opisal doživljat vrtec, revčki!



< Sporočilo je popravil polma -- 10.7.2010 14:53:10 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako od otroka izvedeti kaj se dogaja v v...
10.7.2010 14:57:45   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: lonec

bistvo;

imamo močno potrjene dvome, da gospe nekaj počnejo s temi otroci, ni nujo da jih mlatijo vendar nekaj že. ali je možno, zmanipulatirat otroke v smislu, da če vzgojiteljica bi ga-jo udarila in da otrok ne bi nikoli jo zatožil. obstaja način, da otrok pove (ker nam noče), da se kaj dogaja ? edini namig ki nam ga daja je v obliki (kakšen krat) predstave oz. ko oponaša vzgojiteljico, vendar več kot to, ne.

obstajajo tudi druge informacije, ki so jih otroci sami pripovedovali (sošolci) kot:

vrtaš po nosu, zdaj pa moraš to pojesti, in ja!
ko boš nehaj jokat boš lahko prišel iz wc-ja, medtem ostali so postrojeni ob zidu in gledajo show,
prikrivanje črnic, bušk,..........

hvala v naprej za pomembne informacije.
user posted image


Ja, definitivno bi se obrnila na ravnateljico, če imate tako močno potrjene dvome. Peljite otroke k ravnateljici, pa naj oponšajo vzgojiteljico. Jaz ne bi iskala pomoči psihologov, ampak bi se obrnila na vodstvo.


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu lonec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: oprani možgani???
29.7.2010 15:45:53   
Izabela_
IZVIRNO SPOROČILO: DannyS

Mislim, da se je to zgodilo lani v Italiji:

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=13774

Ko sem to vidla na videoposnetkih http://tubiamo.net/2009/12/04/il-video-shock-dei-maltrattamenti-ai-bambini-allasilo-di-pistoia/, me je zgrabla taka jeza in bes... po mojem bojo imeli tej otroci posledice vse življenje, tako da če obstaja kak sum, probajte preverit na vse možne načine kaj se v vrtcu dogaja...


Grozno, grozno....! Mi kar solze tečejo.

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?