|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobki
4.6.2010 9:18:22   
ninca19
vem da je bilo o tem že ogromno napisanega,sam imam vseeno vprašanje glede izraščanja zobkov. moja 13 mesečnica ima trenutno spodnji enki, ki sta izraščali grozno počasi in izredno boleče (več mesecev nespanja, joka ponoči, sitnobe...) uporabila sem že vse možne metode in našemu škratu ne pomaga NIČ, ne geli, ne calpol, ne masiranje dlesni, ker itak ne pusti. v glavnem ko začne izraščat zobek, to traja več mesecev da pokuka ven. takrat pa je vse ok. prvi je pokukal ven po 5 mesecihuser posted image drugi pa komaj dva meseca za temuser posted image zdaj izrašča zornja enkica in imamo spet akcije ponočiuser posted image
ima mogoče katera še kakšen predlog, kaj bi lahko naredili, da bi lepše spali, ker nas zdaj verjetno spet čaka nekaj mesecev nespanjauser posted image


_____________________________

Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobki
4.6.2010 11:47:55   
janastar
Halo!
Naša pupika je dobila prva dva zobka pri 4m, sedaj pri 9-ih jih ima 5. Bolečin nismo imeli- je pa res, da nosi od 3 m ogrlico iz jantarja- eni pravijo da ne pomaga, spet drugi da ja....
Jaz moram rečt da očitno pomaga- nobenih težav do sedaj!!
LP

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobki
4.6.2010 12:59:13   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: janastar
je pa res, da nosi od 3 m ogrlico iz jantarja- eni pravijo da ne pomaga, spet drugi da ja....


A se hecaš, jaz sem pa ta teden ravno gledala, zakaj majo v Mullerju to čudo...user posted image Zakaj pa naj bi to pomagalo?


_____________________________

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu janastar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobki
4.6.2010 13:07:25   
nananaja
mi smo prvi tudi nekaj časa mazali dlesni, ker smo mislili, da jo bolijo dlesni, prvi zobek je dobila pri 11m, potem jih je sedem prišlo prav na hitro. prav očitno pa jo je bolelo, ko so ji izraščale štirice, pa še to potem, ko so š**** že prišle ven. Smo pa tudi imeli nekaj težav s spanjem, ki smo jih pripisovali zobkom, pa smo potem prišli do zaključka, da so bili to bolj poskusi pridobivanja pozornosti (tam od 14m do 16m), je bila kar dosti v varstvu,  ker sem sama pisala diplomo poleg službe, pa še noseča sem bila, mož pa je delal izmensko delo. pri izraščanju prednjih zob pa nikoli nisem iskala vzroka za sitnost ne pri prve ne  pri drugi, prva itak ni pokazala, niti ni kazalo, da jih bo dobila, druga pa je itak ves čas nekaj grizla, kot grize tudi sedaj, ko ima v ustih 12 zob (16m).


< Sporočilo je popravil nananaja -- 4.6.2010 13:09:44 >

(odgovor članu janastar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobki
4.6.2010 13:28:53   
manna
Pri nas je bilo podobno. Prvi zobek je pokukal ven po 2 mesecih nespanja. Drugi je sledil šele 2 meseca za prvim. No potem je bil 3 mesece mir in smo lepo spali. Nato pa spet nekaj tednov nespanja in sta prišla zgornja dva zobka - precej bolj hitro in hkrati kot spodnja dva.
Tako da morda pa tudi pri vas ne bo tako dolgo trajalo za zgornje zobke. Je pa res da eni rabijo par dni pa je zobek zunaj, drugi pa več mesecev sitnobe, matranja, neješčosti,..
Poskusi z granulami za zobenje (recimo Osanit) ali pa z gelom Gengigel ki menda omehča dlesen, da zob prej pride ven. Ko se naša miss ponoči veliko zbuja jo dam kar k sebi na posteljo in imam pripravljeno stekleničko z vodo ali blagim čajem, ker jo sesanje še vedno najbolj pomiri.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobki
4.6.2010 13:59:07   
ninca19
hvala vsem za nasvete.ocitno bom mogla res to ogrlico preizkusit,čeprav sem bila do zdaj odločno proti njej.se jo da dobit v dm-u?
Gele sem,kot sem že napisala,že vse sprobala,pa ni učinka.tudi nošenje ali spanje pri meni ne pomaga,v bistvu samo poslabša vse skupaj,ker se začne na vso moč odrivat od mene,da jo še komaj držim.sem pa noseča in nerada dobivam brce dirket v trebuh :)
Bom tud probala s tistimi granulami.kje pa se jih da dobit?
Vem pa da je taka zaradi zobkov,ker ko sta spodnji enkici prišli ven,smo začeli spat po celo noč,od 20.00 do 8.00, nebesa :))) tudi zaspala je sama brez problema,zdaj traja pol pol ure da končno omaga :S
Bom upoštevala vaše nasvete in upam da bo kaj pomagalo,pa da bodo zobki čimprej veni :)

_____________________________

Nina

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobki
5.6.2010 20:46:51   
tulipancica
Kako pa veš, da bo otrok dobil zobka? Naš je prve tri mesece lepo spal, zdej se pa zbuja 7x na noč :( (star 5 mesecev). Pa ni lačen. Dlesni nima nic otečenih, ni ne duha ne sluha o zobkih. Ima kdo kakšno idejo?

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobki
6.6.2010 20:01:55   
ninca19
jaz pri prvih dveh zobkih tud nisem vedla da bo zobek, pač sn misla, da je razvila tak karakter, ker je res trajalo dolgo. ko pa sta pokukala iz dlesni pa je postala čist druga punca. tako da zdaj ko je spet mala tečka vem oz. si mislim da bodo zobki. pa tud ni imela dlesni nič otečenih, naenkrat sem samo vidla belo črtico na vrhu dlesni.

_____________________________

Nina

(odgovor članu tulipancica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobki
7.6.2010 19:45:17   
tanja1980
Nam pomaga Osanit, homeopatske granule. Še vedno je tečka, ampak 70% manj, tudi slini se manj. Ponoči se manj zbuja in čez dan je resres manj naporna. Prej sem jo lahko samo po rokah nosila, in samo tulila je in res sitnarila. Z osanitom je tega manj in se rada ima te granule. Dobi pa se v avstriji, pri nas smo pač bogu za hrbtom...

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobki
7.6.2010 23:06:10   
anika87
IZVIRNO SPOROČILO: tulipancica

Kako pa veš, da bo otrok dobil zobka? Naš je prve tri mesece lepo spal, zdej se pa zbuja 7x na noč :( (star 5 mesecev). Pa ni lačen. Dlesni nima nic otečenih, ni ne duha ne sluha o zobkih. Ima kdo kakšno idejo?


ne vem, če katera ve... jaz sn ene 4 mesece kar naprej mislila, da bo zobek... no saj ni bil nemogoč, ampak za vsako ko je razpoloženje odstopalo od normale sem mislila, zdaj pa bo... prvega je dobil pri 9 mesecih, zdaj pri 11,5 ima 4. Prej nekaj dnevi sem tudi mislila da bo zobek, ker je bil ene 3 dni tečen... očitno je vremenski :D


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu tulipancica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?