|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podiranje kupčkov
21.6.2010 13:24:35   
mamsi
Oj,

naša mala je stara 14 dni. Polno se dojiva, mleka nimam premalo, prej preveč. Velikokrat je dovolj hranjenje samo na eni joški. Ko potegne, mi mleko navre in kar samo od sebe teče ven. Dostikrat nori zraven, joško zagrabi, jo spusti, in tako 15x, zraven se zvija in napenja,...Takrat golta, verjetno tudi precej zraka zraven. Med dojenjem jo večkrat dvignem, včasih uspe kak kupček podreti, včasih ne. Problem je, ker ne podre vseh kupov in se potem med spanjem kar naprej zvija in napenja. Jo dvigujem in skušam podreti kupček, pa ne spusti in ne spusti nič iz sebe. Jo obračam, enkrat na eno stran boka, enkrat na drugo, držim na hrbtu 30°. Velikokrat se po 2-3 urah v krčevitem joku zbudi in šele potem se pokupčka.

Kako naj ji spravim ven kupe zraka prej kot v uri ali dveh, še posebej, če mi zaspi na joški? ali so kakšni posebni priejmi ali pa načini?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podiranje kupčkov
21.6.2010 22:13:02   
naja78
ojla.najprej se umiri.vse se bo uredilo.
probaj jo naštimat tako da imaš en podoj na eni joškici ,drug podoj pa drug jošk.vse skupaj zalaufa šele po 1-2 mesecu.
ne hiti,na začetku je tako.pri tebi je še vedno faza velikega nastajanja mleka.če ga imaš za izvoz,si vedno preden bosta jedli stisni  na roko ven,najbolj nad bajno.da sprostiš napetost.mleka ti zarad tega ne bo zma njkalo.ona bo lepše pila in obe bosta mirni.kar faj naj brizga v banjo kar parkrat zapored.
in tako delaj kar nekaj česa,jaz še vdeno če mi mali celo noč prespi-12 tednov in mam zjutri bombo-drug otrok.ja na začetku je pač pavcarija,vse okol leti,švic in mlek zdej polet,ampak tako je.user posted image

nasvet: zaponmi si:en podoj 1 jošk,2 podoj ali hranjenje,drug jošk.to možgani skapirajo hitro in pol je bomba-super.

kupček: če ne poliva-njen želodček mora bit na tvoji rami,rokice morajo viset čez tvoje rame.in nežno masiraj hrbet obenem.ali pokaj po ritki.
če poliva: to odpade,ker vse zbruhajo-nasloni ga s hrbtom nase,daj vmes L roko-na njegov trebušček in med njegove nogice in obrni malo na stran.isto kot bi dojenčka hotela nositi na roki,ko joka,na trebuhu.njegova glavica počiva na Lnadlakti in visi čez roko.

veš prve 3 mesece je kar zoprno.tako pač je.in vse mirno.aha,za en kupček vztraja kakih 10 min,ok 15.-po hranjenju mislim.in dajaj spat na bok-najbolje L.

in še to: lahko jo že matrajo krči!! ali velik mleka popiješ?? no ne ga več pit in jest mlečnih stvari,pa bo 80% boljš.user posted image
upam da sem kaj pomagala.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Podiranje kupčkov
22.6.2010 0:01:43   
Naina
Se tudi jaz podpišem pod zgornji post. Trenutno sta še v fazi uglaševanja in bo čez nekaj časa bolje, vendar pa moraš biti mirna in potrpežljiva. Drugače pa sem na začetku tudi jaz imela problem s pristavljanjem, imela pa sem srečo, da sem spoznala gospo, ki me je naučila pravilnega pristavljanja. Kar sem si res zapomnila je, da mora otrok dati v usta celo bradavico, skupaj s kolobarjem, saj se s tem ustvari vakum. Zanimivo, vendar je meni zato otroček zelo malokrat podrl kupček in me je bilo strah kaj se mu lahko zgodi. Dejstvo je bilo, da je jedel tako lepo, da ni požiral ob hrani še zraka. Smo imeli pa druge probleme - krče in sicer takoj po prihodu iz porodnišnice.

_____________________________



(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Podiranje kupčkov
22.6.2010 8:52:29   
mamsi
Oj punce, hvala lepa.

Sicer je to moj tretji otrok, vendar pa takega hlastanja in norenja ob joški nisem imela pri nebenem. Čisto mirna sem ko jo pristavljam, tiho ji prigovajam, vzamem ven joško, da izteče, kar teče samo od sebe, in nato spet nazaj v usta. Amapak ona vleče levo desno, nazaj, joka, kriči,...Včasih (bolj redko) pa čisto mirno sesa. Bom pa poskusila vse kar sta mi rekle, mleku se bom najprej odpovedala, samo še današnjo kneipp kavico spijem do konca, ker sem jo predenj sem brala, in pol u šoping po - kaj - sojo?

Še nekaj, kaj naj naredim, da bo tamala zaspala ponoči prej kot v 3-4 urah nazaj po dojenju. Jaz jo nekako podojim, pokupčkam, če je treba previjem, nosim, že miži, jo odložim in ona budna k čuk čez 5 minut. Na jošk več noče, dude noče, začne ritat,... Šele čez 2 uri jo spravim nazaj na jošk, pol zaspi, ampak se zarad kupov zbudi. Tudi tega nismo imeli pri prvih dveh. In tako spim par urc po obrokih že skos od porodnišnice. Help.



(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Podiranje kupčkov
22.6.2010 12:37:25   
izgubljena_ovcka
Mojdva sta oba "grda" jedca. Pa se šele zdaj pri tadrugem pogruntala, da v bistvu se ne dojita onadva zaletavo ampak imam jaz na začetku tako močan tok mleka (ko se sproži izcejalni refleks teče iz obeh naenkrat po pet, šest curkov, jaz se hecam, da bi lahko z balkona vrt zalivala haha user posted image ) in otrok ne more tako hitro požirat in se muči, hlasta, golta zrak in se seveda zaradi tega strašno jezi. Ko se enkrat umiri je bolje in se lepo doji.

Mogoče bo to v kakšno pomoč. Če je od zadnjega hranjenja minilo cele tri ure (ponavadi se doji na dve do dve in pol, star je skoraj 3m) oziroma če imam dojke napete in da čutim, da so res polne, potem na roke stisnem ven toliko, da začne orenk teč mleko, počakam, da prvi naval mine in šele potem pristavim otroka. Potem lažje in lepoše je in včasih kupčka sploh ne rabi podret.

Drugače pa jaz podiram kupčke samo podnevi, ponoči ga kar pustim, če zaspi med dojenjem. Če spi dve, tri ure se potem zbudi zaradi lakote in ne zaradi nepodrtega kupčka.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Podiranje kupčkov
9.7.2010 15:22:17   
m_o_i
no, nas tako nori ob steklenicki user posted image

sem pa ugotovila ze pred casom, da kupcek najkasneje v dveh minutah podre, ce si ga dam sedecega na koleno.
glavico mu podpiram z nadlaktjo roke, na kteri lezi med hranjenjem in ga dvigujem do sedecega polozaja, z drugo roko mu pa podprem glavico(palec in kazalec sta pri useskih, tisto med prstoma je pa podpora za bradico).

se lepo z bradico nasloni naprej, tak da ga z roko, na kteri je prej lezal, lahko po hrbtku tapkamuser posted image

nas pac ne mara lezanja na trebuscku in je prava muka, ko ati podira kupcke na standarden nacin oz. trebuscek na trebuh... 

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Podiranje kupčkov
9.7.2010 23:04:29   
slovenka
mamsi, ovcka, imata pa res ful mleka. Vauuu. Pri meni to ni tako. Se kar sekiram sedaj, kako bo moj otroček zrastel ob mojih zizah user posted image user posted image user posted image zjutraj so polne, potem čez dan pa vedno manj. Ko sva prišla iz P je bilo še ok, polne zize, jedel eno na obrok, na 3-4 h, sedaj pa popoldne je že iz obeh v eni budnosti... Jaz bi tudi toliko mleka. Dajte posodit user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?