|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kastracija da ali ne
12.7.2010 9:05:59   
tadejat

Živjo, obeta se mi tretji CR in s tem kastracija. Vendar me ta poseg prav nič ne mika in me zanima koliko se vas je odločilo za ta ta način in koliko ne. Tiste, ki ste to naredile ali občutite kakšne spremembe,hormonske,user posted image ker tega me je najbol streh.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 9:30:30   
kajajaka
Živjo, Glede na to, da te čaka CR, najbrž govoriš o sterilizaciji a ne? A ni to svobodna odločitev? Zakaj pa bi te to čakalo? Res, da ne priporočajo dodatnih CR, ampak zaradi tega te pač ne morejo kar samovoljno sterilizirati. To bo menda tvoja odločitev ali kako?

 
Sterilizacija je operativni poseg za trajno preprečevanje nosečnosti.

Kastracija je odstranitev ali uničenje enega ali obeh mod

Naj dodam še tole - ne poznam nobene sterilizirane ženske, vem pa, da tudi imajo ženske, ki jih odstranijo rodne organe zaradi zdravstvenih težav, ponavadi potem precej težav s hormonskim ravnovesjem in mojajo jemati sintetične hormone in dodatke.
Tudi naše hišne ljubljenjeke (psička in muci) so se po sterilizaciji/kastraciji tako spremenili(značajsko), da je nekaj zagotovo na tem in se jaz za takšno obliko zaščite ne bi odločila (razen, če so posredi zdravstveni razlogi, zaradi katerih ti to ginekolog svetuje...)

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 12.7.2010 9:34:39 >

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 9:37:30   
*pepelka*
Sterelizacija je tvoja odločitev. V to te nihče ne bo silil, oni ti le predlagajo, če pa se odločiš za ta poseg je na tebi. Itak pa moraš prej oddat vloga za ta posotpek in počakati na odločbo o odobritvi. Morda je zaradi 3 cr to priporočljivo, a lahko uporabiš tudi druge vrste zaščite.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 9:52:07   
tadejat
Imaš prav, da je to moja svobodna odločitev, samo te vsi zdravniki prepričujejo, da se v vsaki naslednji nosečnosti lahko zgodi, da pride do rastrganin in poroda v trebušno votlino, zaradi vsetanše maternične stene.
Pri tem posegu naj bi samo prerezali jajčevod in s tem prekinili možnost, da pride do združitve med jajčecem in spermiji, pri čemar naj nebi kasneje bilo nobenih hormonskih sprememb.
Vendar bi vseeno rada slišala kaj pravijo o tem tiste, ki imajo s tem izkušnje.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 9:54:34   
limonita
kajajaka, ne govori neumnosti, pa saj pri sterilizaciji pri ženski ne odstranijo nobenih organov, pač pa z njo samo prekinejo prehodnost jajcevodov. tadejat, če si prepričana, da ne bi imela več otrok in če je stanje tvoje maternice takšno, da ponovne nosečnosti ne bi preneslo potem se za sterilizacijo odloči, sicer pa ne. Prav tako je to izključno tvoja odločitev in te v to ne more in ne sme prisiliti nihče.

Več o tem: http://vizita.si/clanek/zensko_zdravje/sterilizacija-prelomnica-v-zivljenju-zenske.html

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 11:35:42   
kajajaka
limonita ne razburjaj se no ...user posted image  kaj si pa tako negativna?user posted image

vem, da ne odstranijo organov, preberi še enkrat prosim... Pišem o tem, da sterilizirane ne poznam nobene, poznam pa tiste, ki so jim odstranili organe in poznam primere sterilizacij domačih živali in VSI so imeli težave s hormonskim ravnovesjem!
In naj zdravniki trdijo karkoli... če sterilizacija vpliva na mačko in psa... bo najbrž tudi na človeka. Naj ne bo nihče užaljen. Ne primerjam nikogar z živaljo, res pa je, da smo precej podobna vrsta... Zato sem pač napisala svoje mnenje in tudi to, da se jaz za to obliko zaščite ne bi odločila.

Jaz sem tudi naprimer 3 leta jemala kontracepcijske tablete, ki naj bi bile neškodljive (kot sterilizacija) - ja seveda. Meni so tablete ščitnico poslabšale do koncauser posted image , zato so mi jih potem tudi odsvetovali.

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 11:46:45   
Adelina
Samo pri psih in mačkah pri sterilizaciji dejansko poberejo ven rodne organe. Vsaj pri naši psički so to strorili, da naj bi bilo potem manj bolezni (npr. rak maternice itd.).

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 12:15:29   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina
Samo pri psih in mačkah pri sterilizaciji dejansko poberejo ven rodne organe. Vsaj pri naši psički so to strorili, da naj bi bilo potem manj bolezni (npr. rak maternice itd.).


Točno tako - zato sterilizacije živali in ženske sploh ni mogoče primerjati, ker sta posega povsem različna.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 12:17:25   
Anonimen
Odgovor Pušenjaka:
Edini pogoj dovoljenju za sterilizacijo je starost 35 let ali več in ta omejitev velja za oba spola. Pogoj ni niti otrok. Če metodo priporočamo ali ne? Omenim jo vsaki ženski, ki ima težave z uporabo ostalih zanesljivih oblik kontracepcije, z njimi zanosi ali ima do njih predsodke ter je sicer zaključila svojo reprodukcijo.
Sterilizacija ima en sam učinek, zaprtje jajcevodov, kar ne bi smelo imeti nobenega vpliva niti na ovulacijo, menstruacijo in ciklus na splošno ter tudi ne na libido, čeprav za libido vemo, da je pod izrazito psihičnim vplivom in je lahko problem, če ima ženska o sterilizaciji napačne informacije ali predsodke.

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kastracija da ali ne
12.7.2010 17:51:09   
limonita
kajajaka, zato ker mešaš jabolka in hruške in širiš dezinformacije. Kot so povedale druge, ne moreš primerjati sterilizacije pri ženski in pri živali, prav tako pa ne moreš primerjati sterilizacije pri ženski z odstranitvijo reproduktivnih organov. Tu gre za 3 popolnoma različne stvari, ti pa vse mečeš v isti koš. Poglavitno vlogo pri hormonskem (ne)ravnovesju ženske imajo jajčniki (poleg ostalih žlez z notranjim izločanjem), jajčniki pa pri sterilizaciji ženske ostanejo nedotaknjeni (prav tako tudi maternica) in s tega stališča sterilizacija na hormonsko ravnovesje ne more in ne sme imeti vpliva. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kastracija da ali ne
13.7.2010 8:22:56   
mala maja
poznam dve punci ki sta se odločili za poseg in obe dve sta se odločili zavestno nekaj let po porodu zadnjega otroka in starosti 38 let (cca tam nekje), Žal pa obe dve jamrata da imata full bolj močne menstruacija in tudi zelo boleče. Ena celo 1 x na 3 leta hodi na čiščenje, ker dugače ima tako mečne menstruacije da ji takoj pride čez tampon in vložek.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 13.7.2010 8:30:09 >

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kastracija da ali ne
13.7.2010 9:56:37   
vesna_b
no, jaz še nimam izkušenj, se je pa odločila za sterilizacijo moja mami.
ko je imela operacijo zaradi ciste, se je odločila, da ji obenem še prerežejo jajcevode. tega je že kar ene 2 ali 3 leta, pa nima nobenih sprememb razpoloženja, sprememb v moči menstruacij in krčev.
glede na to, da ima partnerja, PREDVIDEVAM user posted image , da imata tudi spolne odnose (ne sprašujem, he he)

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kastracija da ali ne
14.7.2010 10:54:31   
poli*
Jaz tudi poznam eno, ki je šla na sterilizacijo in nima nikakršnih težav.
Hormonske težave in s tem obilne menstruacije pa kolikor vem ne nastanejo zaradi sterilizacije ampak zaradi prehoda v menopavzo (+ drugi faktorji). Pri sterilizacije samo prevežejo oz. preščipnejo jajcevode, da jajčece ne more v maternico. Ovulacija je, sam ne omogoči zanositve.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kastracija da ali ne
14.7.2010 11:09:05   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Pišem o tem, da sterilizirane ne poznam nobene, poznam pa tiste, ki so jim odstranili organe in poznam primere sterilizacij domačih živali in VSI so imeli težave s hormonskim ravnovesjem!
In naj zdravniki trdijo karkoli... če sterilizacija vpliva na mačko in psa... bo najbrž tudi na človeka. Naj ne bo nihče užaljen. Ne primerjam nikogar z živaljo, res pa je, da smo precej podobna vrsta... Zato sem pač napisala svoje mnenje in tudi to, da se jaz za to obliko zaščite ne bi odločila.

No, naj povem, da je naša psička sterilizirana in pri njej ne opažam nobenih hormonskih, vedenjskih, fizioloških ali drugih težav. Taka je kot prej.

Pa itak je to totalen off topic, ker je poseg pri živalskih samicah popolnoma drugačen kot pri ženskah in se tega niti pod razno ne da primerjat.


(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?