|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   triletnik in dojenček
3.8.2010 21:37:42   
biga
Imamo triletnega fantka, ki je še vedno zelo ljubosumen na petmesečno sestrico. Včasih jo prime bolj na grobo, jo potegne za laske, danes jo je prvič tudi klofutnil, sicer ne močno, a vseeno. Včasih pa bi se z njo igral in jo nasmejal. Kako reagirati, ko je grd do nje, razen tega, da ga opozoriš, da se to ne dela? Se mi zdi, da ves dan govorim samo "ne", "tega ne delamo" ipd.
Drugo: včasih je bil bolj ubogljiv, sem mu nekaj rekla, naj naredi in je to naredil skoraj takoj. Zdaj pa mu rečem enkrat, pa dvakrat, pa nič. Npr., naj se sleče pred kopanjem. On pa kar leži na tleh oblečen in se igra. Kot da me ne sliši. Kaj naredit? Nočem ga spravit v banjo na silo, zato pridem in ga sama slečem. Če ne, bi mečkal še pol ure. Ravno tako je pri slačenju in oblačenju za vrtec.
Tretje: na tla mu padejo knjige, pa ne bi jih pobral. Ali pa vrže na tla igračke in jih pusti ležati. Kaj naredim? Mu rečem, da jih bom jaz pobrala, če jih ne bo on, in jih vzela, spravila nekam, kjer jih nekaj časa ne bo dobil. In pravi, prav. Ko to naredim, pa še reče: a si jih zdaj pospravila mami? Mi jih ne boš dala? Skratka, tudi če naj bi bilo mišljeno kot kazen, ne zaleže, ker mu je vseeno.
Četrto: zdaj je spet šel v vrtec po počitnicah in je sprememba v obnašanju. Danes je bil skoz siten, malo bi tepel sestrico, malo mene. Pa kriči in se dere. Zaradi brez veznih stvari. Ponavadi ga v tem primeru pošljem na odmor v sobo ali ga ignoriram. Ampak to še kar počne.
Hvala za mnenja. Verjetno ni starša, ki se s tem ne sooča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: triletnik in dojenček
3.8.2010 22:09:58   
naja78
o biga.sem ti cel post napisala,da je pri nas isto.pa me je vn vrglo.user posted image še to!! si me brala,sem odprla novo temo.???

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: triletnik in dojenček
3.8.2010 22:20:28   
naja78
se ti jutri javim.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: triletnik in dojenček
4.8.2010 10:53:10   
Anonimen
pri nas mamo podoben primer. Ta velika stara tri pa pol, user posted image štiri mesce. Sicer ljubosumna ni na tak način,ko pri vs, se bol boji zanjo. Po moje več kot opozorit ga ne morš. Tud jest mam včasih občutek,da jo skos neki prepovedujem, pa si mislm, dej mat sprost seuser posted image ,po drug stran pa zdej skos dela neki, k ve da ne sme. Verjetn mal pozornosti išče, k tud če se ji ful posvečava, ni isto kot je blo prej, k je bla sama. Ji pa tud hočm kej prepovedat(kakšno igračo,al pa brez sladkarij dons) za kazen, sam, briga jo. Prav da itak vseen,se bo pa z drugo igrala...Ne sliš nč. Če ji kej rečm, ji morm petkrat. Sm bla že resno zasekerana,da res mogoče slab slišuser posted image .Zdej ne vem, a je tko zarad dojenčka,lohk pa da ma tak obdobje, kdo bi vedu. Pa sej glavn,da so zdrav, drug bomo že spelaluser posted image

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: triletnik in dojenček
4.8.2010 11:16:53   
smejčica

Moja punca je stara 2, 5 let in mali je star 9 mesecev. Kaj naj rečem, moja zaenkrat še ni ravno ljubosumna. Se pa vseeno najdejo stvari, ki jih počne, četudi ne sme. Jaz ravnam tako:

Moja se zelo rada igra s tamalim. Včasih se seveda preveč razživita in po nesreči kdo pade, koga malo butne, ... sem vedno zraven, ju imam na očeh in ji vedno povem, če kaj ne sme in zakaj ne. Enako tudi ta malemu povem.(kadar ta večjo za lase vleče, ...) Mislim, da je še vedno najbolje, da mu poveš, da tega ne sme, če pa je res kaj hudega, pa za minutko v sobo. Moja je takoj ko cuker. Običajno opozorilo pomaga in sploh v sobo ne gre, če pa že, je takoj zunaj.

- mislim, da je tvoj že zaradi tega, ker je večji tudi bolj uporniški in ni kriva samo ljubosumnost. Ko se grema midve tuširat, kopat, sicer nimamo problemov. Smo jih pa že imeli, ker je bila preveč igriva. Takrat sem ji vedno rekla...grema hitro pod tuš, naju večerja čaka, ali pravljica, ali karkoli. Sem ji lepo v naprej povedala, da morema pohitet, ker grema potem delat...to ali to. ..kaj pač. Lahko mu rečeš, zdaj se pa hitro sleči, jaz pa bom ta čas nalila vodo in vzela igračke.

-Če mu na tla padejo knjige, mu pomagaj. Delajta skupaj, pa bo tudi on bolj sodeloval. Midve sma vedno tako delali, še zdaj pogosto, tud pri pospravljanju. In potem sma obe navdušeni, kako je lepo čisto. :) Če vidiš, da kazen ne pomaga, mu pomagaj, sodeluj. Pobereta knjigico in jo prebereta. Ali mu rečeš, naj jo hitro pobere, da jo bota skupaj pogledala.

- moja še ne hodi v vrtec. Tako smo vedno skupaj doma. Če vidim, da ji nič ne paše, da bi ona kar nekaj nagajala, običajno pomaga, da jo zamotim z nečim. Da se grem z njo igrat, ..

Otroci so otroci. Meni ni neka velika stvar, če vrže igrače na tla in jih nekaj časa tam pusti. Zdaj jih itak v večini pospravlja, da jih ta mali ne dobi. Ker itak ima ona igre, ki so za večje in jih mali še ne sme imeti v rokah.
Mislim, da je veliki problem v tem, da ko dobijo brateca ali sestrico, vse postane kazen. Mislim, cel dan posluša ne to, ne ono, tega ne smeš, ... idite na tla, sestavljajte kocke, rišite, berite knjigice, ... delajte skupaj.

Tako bi delala jaz. Je pa tako, da je vsak drugačen in univerzalnega recepta ni. Pri nas je pač beseda tista, ki v večini zaleže. Če le to ne zaleže in je res bolj huda stvar, štejem do pet, potem pa v sobo. Veliko stvari je, ki ji pomagam in tako je lažje obema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?