|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cyclo-Progynova
21.7.2010 19:53:24   
lunainzvezde
Pozdravljene!

Na Vas se obračam na tem forumu in upam, da mi boste znale pomagati.

Septembra lani, sem nehala jemati KT, saj sva se z možem odločila, za otroka user posted image  Do sredine marca letos sem imela normalno menstruacijo (na 28-32 dan sem dobila M). Nato pa aprila in maja, ne duha in ne sluha o M. Test je bil tudi negativen user posted image  Zato sem konec meseca odšla k ginekologinji, ter mi predpisala 1 škatlo tablet Cyclo-progynova, za sprožitev M. Seveda po končani tablici, sem jo dobila in me je zelo matralo. Potem pa mi je rekla, če v 35 dneh ne dobim sama M (brez tablet), da se vrnem. Danes je 33 dan in še ni ne duha in sluha. Vem, če grem na pregled, mi bo spet napisala škatlo ali dve, vendar s partnerjem si tako želiva otrok, da potem spet 2 meseca ne bo nič. user posted image  Resnično ne vem, kaj je prav.

Med jemanjem teh tablet mi je G rekla, da ne smem zanositiuser posted image . Torej mi je striktno povedala, da morava imeti zaščito. Pušenjak pa omenja, ravno obratno - da lahko normalno zanosiš zraven, le da prenehaš z jemanjem, če pokaže user posted image . Tudi kolegica vem, da ni dobila tablet, če je bila v mojem položaju. Sedaj pa ne vem, kaj naj naredimuser posted image  Imate kakšen predlog? Je mogoče katera že bila v takšni situaciji?

Vsako mnenje bo dobrodošlo!

Hvala za pomoč user posted image


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 21.7.2010 20:53:42 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cyclo-Progynova
22.7.2010 8:00:12   
ema09
živjo,

tudi sama sem spomladi jemala Cyclo-proginovo 3 mesece, saj so moje menstruacije kar naenkrat postale neredne in predolge. Ginekolog je pojasnil, da bodo te tablete uredile ciklus in mislim, da so ga kar. Zanositev med jemanjem teh tablet je teoretično mogoča, vsekakor pa, to mi je pojasnil tudi ginekolog in tudi v navodilih posebej ne piše, da je potrebno uporabljati zaščito. Piše pa, da če zanosiš, jih moraš prenehati jemati.
Nato sem bila 3 mesece na klomifemu in ker žal še vedno nisem srečka nosečka, je očitno nekaj narobe z mojimi jajčniki. Tako sem dobila napotnico za HSG in upam, da bom naslednji mesec na vrsti.

Predlagam ti, da če menstruacije ne boš dobila sama, jemlješ te tablete vsaj še en mesec, saj je z neurejeno menstruacijo zagotovo težje zanosit. Menstruacija bi se morala uredit kmalu.  Potem pa predlagaj ginekologinji še HSG.

lp in držim pesti, da kmalu user posted image

midva se tudi trudiva od oktobra...in to kr fejst

(odgovor članu lunainzvezde)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cyclo-Progynova
22.7.2010 18:58:33   
T3JK4
Pozdravljena lunainzvezde.

Tako kot je napisala ema09, CP urejajo ciklus. V navodilih tudi nikjer ne piše, da je zanositev ob CP nevarna. Le prekinit je treba jemanje.

Sama sem jih tudi morala jemat (samo en mesec, potem pa so zdravniki ugotovili druge težave). Po pogovoru z še eno uporabnico te kemije, sva ugotovili, da sva imeli obe težave (glavobole in posledično psihično občutljivost ) ravno zaradi teh tablet. Res pa je, da smo si ljudje tako različni...

Jaz bi na tvojem mestu šla do G in povedala, da mi tablete "niso všeč". Poleg tega pa lahko zahtevaš napotnico za HSG ali pa vsaj kakšen konkreten UZ (ali pa spremljanje ovulacije).

Ema09 - kje pa si naročena za HSG?

Vso srečo in veliko uspeha vama želim.
user posted image

(odgovor članu lunainzvezde)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cyclo-Progynova
22.7.2010 19:46:53   
lunainzvezde
O res hvala, ema09 in T3jk4 za vajino pomoč

Ja, Ema09 imaš prav. Res moram imeti urejen ciklus, če mislim čimprej zanosit. Glede tega pa mi je res čudno, zakaj je meni G rekla, da moram imeti zaščito ob jemanju CPuser posted image

Torej vidve, sta normalno user posted image na otročku, ko sta jemali CP? user posted image

Kakšen teden še bom počakala, potem pa se bom res odpravila G, ter bom upoštevala vajin nasvet, ter prosila za napotnico HSG user posted image . Drugače pa nisem zaznala, da bi imela kakšne stranske učinke ob jemanju teh tablet.

Hvala user posted image

Veliko sreče obema in da čimprej zagledata user posted image




(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cyclo-Progynova
27.7.2010 16:09:43   
ema09
pozdravljene,

lunainzvezde, kar pogumno h ginekologinji...se je včasih treba naredit bogo, da te mogoče malo bolje upoštevajo...je pa za vse potreben svoj čas
ja, midva sva normalno user posted image tudi med jemanjem CP

T3jk4, ravno danes, ker imam 1. dan user posted image , sem se naročila na HSG v Celju in naslednji teden imam poseg...naj bo čim uspešnejši in tudi bolečin me ni strah...naj se jajčniki le odmašijo, če je seveda le to krivo...držim pesti

pozdravček,
E



(odgovor članu lunainzvezde)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cyclo-Progynova
27.7.2010 17:27:45   
lunainzvezde
Pozdravček,

o user posted image še vedno ne duha in ne sluha. Test sem naredila za vikend, a ni pokazal, da sem user posted image . Žal user posted image

Danes sem poklicala G in razložila, da nisem dobila user posted image po naravni poti in mi je kar rekla, da naj pridem po recept za 3 škatle CP user posted image Sej nisem mogla druga izustit, kot da pridem. Prepričana sem bila, da me bo naročila, ter da se bova pogovorili, o danih opcijah. Skratka, študiram, da bi še enkrat konec tedna poklicala, ter da se naročim, pa da nč ne razlagam zakaj in kako. Saj vidim, da te drgač če le lahko, kar odpikajouser posted image Groza. V takšnim primerih bi se najraje user posted image drugam.

Ema09, naj bo poseg HSG čimhitrejši, ter brez bolečin. Bom v mislih s tabo user posted image Potem pa le poročaj, kako je bilo user posted image Držim pesti, da se jajčniki odmašijo in da kmalu zagledaš user posted image !

Drugače pa, hvala za nasvet user posted image







(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cyclo-Progynova
15.8.2010 0:21:29   
lunainzvezde
Ema09, kako je bilo na posegu? user posted image  Upam, da ni bilo preveč hudo.

Drugače pa sem dobila 41.dan cikla rjav izcedek, katerega sem imela dnevno skupaj 14 dni,  vendar vsaki dan za dnevni vložek, resnično malo. To se mi še ni zgodilo. Je to user posted image  ali vgnezditev?

Hvala za pomoč user posted image

(odgovor članu lunainzvezde)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cyclo-Progynova
16.8.2010 15:13:15   
minabo
Ali mi lahko napišete koliko dni po zadnji tabletki cyclo progynove ste dobile M? Ginekologinja mi je rekla,da naj bi jo dobila v dveh dneh, moje pa že 5 dan ni. V soboto sem imela res hude krče in sem mislila, da bo priteklo. Pa nič.
hvala

(odgovor članu lunainzvezde)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cyclo-Progynova
21.8.2010 16:47:06   
sarar
meni je bilo rečeno, da user posted image  pride ob jemanju 3.-5.dan

a si jo dobila?

(odgovor članu minabo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cyclo-Progynova
23.8.2010 15:30:12   
minabo
Sarar, hvala za odgovor. M sem dobila na 7 dan. HB user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cyclo-Progynova
25.8.2010 14:09:26   
sarar
lepo, me veseli. no, naj se zadeva čimprej uštima pa čim prej pride user posted image user posted image

(odgovor članu minabo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?