|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvic v vrtec a se ne zaspi sam
29.8.2009 0:06:58   
N.SI
Pozdravljene,

kot mnogo mamic, sem tudi sama med tistimi, ki bo septembra svojega 11 mesecnega user posted image poslala prvic v vrtec. Zanima me (posveta se nismo imeli, ker sva mesto dobila naknadno, ker sta dve odpovedali in smo dogovorjeni kar na prvi uvajalni dan z vzgojiteljico), kako so se kaj spopadale vzgojiteljice z malcki, ki se ne zaspijo samostojno???
Namrec, moj malcek se vedno zaspi ali na rokah (ko sedim)  ali lezim z njim... nikakor pa ne, da ga dam samo v posteljico in pobozam pa grem... Pa me malo skrbi, saj bo vzgojiteljica imela 14 otrok, verjetno ne bo mojega nosila, pa se kakega, ali pac????

Hvala in srecno vsem user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
29.8.2009 0:15:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu N.SI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
29.8.2009 0:22:43   
N.SI
user posted image hahah, mah, pol bi pa vzgojiteljico kar domov pripeljala, da ga se doma odvadi, hahahahahah

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
29.8.2009 9:36:34   
SaaS
Moj tudi doma ni drugače zaspal, kot da sem ga zibala in zraven še glasbo prižgala. Je tudi mene skrbelo, kaj bo v vrtcu.
Ampak tam je itak vse čisto drugače. Ni mamice, samo vzgojiteljici, še drugi otroci, drug prostor, druge posteljice... Tudi zaspi tam drugače. Ni ga nosila po rokah, je pa rekla pomočnica, da je ponavadi sedela zraven in ga božala, da je lažje zaspal. Kmalu pa se navadijo, tako kot drugi otroci.
Ti kar brez skrbi...
Meni je bila marsikaj uganka: kako bosta nahranili 14 otrok, kako jih uspavali, umili, previli... Jaz doma dva komaj folgam, haha..  

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
29.8.2009 10:11:36   
Pika Zoja
Moje mnenje?
Pusti vzgojiteljici, da se sama zmeni z otrokom. Kakšen dan ga bo božala, ali 'zaujčkala', mogoče pa niti to ne bo potrebno. Če pa bodo problemi dalj časa, pa bosta z vzgojiteljico skupaj iskale rešitev. Kar se reda v vrtcu tiče, se nisem nikoli vmešavala in sem mnenja, da se otrok mora privadit temu redu, doma je tako, v vrtcu pa je tako. Sicer pa jo to tudi dobra iztočnica zate, da se bo otrok tudi doma navadil sam zaspat/spat.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
29.8.2009 15:24:26   
N.SI
user posted image vsem hvala za odgovore user posted image

ja, ja, saj se ne mislim vmesavati v odnos med mojim malckom in vzgojiteljico (vsaj dokler ne bo potrebe user posted image ). No, mi je pa cool, da ni osamljen primer, ker me je par kolegic kar malo "nasikiralo".

Torej, se enkrat - HVAAALAA user posted image

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
29.8.2009 19:21:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu N.SI)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
31.8.2009 19:38:56   
dalara
Čim manj obremenjuj sebe s tem.
V jasličnih skupinah že delam kar nekaj let, pa sem dobila otroke, ki so spali na rokah, spali na zizah, spali......
V vrtcu pa potem želijo tisto, kar jim mi lahko damo:nekateri želijo, da sediš zraven njih, drugim paše če jih po hrbtu božaš, spet tretji pa želijo, da jih pustiš pri miru. Kar hitro ugotovimo( naš sedmi čutuser posted image ) kaj in kako narediti, da bomo vsi zadovoljni. Čez par mesecev( nekateri prej, drugi pa malo kasneje)pa že vsi zaspijo sami.
Saj zato smo tam.
Verjemi, da bosta vzgojiteljici poskrbeli za tvojega sončka tako, da bo v vrtcu zadovoljen.
Vsem želim čim lepši začetekuser posted image

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
3.9.2009 7:55:24   
botrca
Moj tudi doma nikoli še ni sam zaspal...v vrtcu se je tega navadil...star je 21 mesecev.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
4.9.2009 13:07:10   
Žaži
Ah, moj je tudi samo v mojem naročju zaspal, pa imajo vzgojiteljice toliko izkušenj s takšnimi in drugačnimi otroci, da so po dveh tednih uvajanja vsi znali čisto sami zaspati. Doma pa še vedno samo v naročju še kar nekaj časauser posted image .
Mene je tudi skoraj kap, ko je sin naenkrat znal sam sezuti copate, pa pojesti cel obrok sam............mah, en kup stvar so ga tam naučile, tako da sem jim kar hvaležna za touser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
9.9.2010 17:14:06   
aromaja
Bom od tu dalje nadaljevala. Naša Zala (1 leto)se uvaja v vrtec. In naša Zala tudi še ne zna sama zaspat. V vrtcu pa otroke, ki ne zaspijo sami, ob malo božanja po trebuhu, hrbtu, s flaško, "uspavajo" tako, da jih histerične tiščijo na ležalnik, da se n e morejo premaknit. Včeraj se je to pri enem fantku obneslo, Zalo sem pa uspavala sama, "klasično"-v naročju, ob hoji gor pa dol. Danes so jo poskusili oni. Že, ko sem prišla okoli 12h v vrtec, sem slišala, kako se dere. Sem si rekla, da počakam 10 minut, pa grem not. No, so me poklicali not še prej in je bila Zala vsa histerična, prepotena. Sem jo mal probala uspavat jaz, pa ni šlo, sva šle kar domov in je v avtu zaspala na prvem ovinku.
Ne vem, ne zdi se mi prav tak način. Verjamem, da jim ni v interesu ujčkanje in posamično uspavanje, ampak taka prisila ni pa nič drugačna ,kot če bi jo privezali-čist nehumano. Sama noče nikoli ležati iz čistega užitka. Ko jo dam v vrtcu na ležalnik in rečem nina-nana, se vrže dol in kao nina nana, ampak potem je takoj pokonci, ker je za njo to igra.
V enem letu sem poskusila vse možne načine, da bi jpo navadila samostojnega spanja, pa ne gre. V enem letu sem napredovala toliko, da se zdaj prostovoljno v igri uleže za par sekund.
Ali imam pravico zahtevati, da je ne tiščijo na silo na ležalnik? res se mi ne zdi prav, pa tudi dvomim da bo uspešno.

Še tole: kako pa v drugih vrtcih uspavajo /uspavate tiste, ki ne znajo sami zaspat, ki niti ležat nočejo na ležalniku?


< Sporočilo je popravil aromaja -- 9.9.2010 17:17:22 >


_____________________________

Whatever.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
10.9.2010 7:38:24   
barni
Tale je pa huda, da jih tiščijo na ležalnik. Ne vem kako s tem dosežejo kak rezultat? No jaz tega pri svojem ne bi pustila in močno upam, da tega z moj oniso počeli, ker tudi ni znala sama zaspat, pa je bila stara 22 mesecev, ko je šla v vrtec.
Se je pa v vrtcu navadila spat sama. Kako ne vem oziroma se ne spomnim, mislim, da smo se o tem pogovarjale z vzgojiteljico. Tam tudi zgledi vlečejo. Samo ne prvi teden, ko se otrok uvaja. Takrat je itak vse novo za otorka, kako bo zaspal v popolnoma tujem okolju, brez znanih obrazov...to je za razumet.

Da jih dol tiščijo?????Kriza.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
10.9.2010 8:15:57   
atea
Vzgojiteljice vedno najdejo rešitev.
Zelo pa pomaga, če ga že doma pripravljate na samostojno spanje.
KDAJ OTROK NE MORE ZASPAT
"Zdaj lepo zaspi potem te pa pridem iskat, ter bomo skupaj "---otrok NE VE , da to ni takoj
zato pred spanjem ni dobro obljubit nekaj kar se bo zgodilo kasneje
v vrtcu tudi pride prav nekaj kar ima otrok zelo rad-blazinico, igračo. ....
najpomembnejše je zaupanje - če mami ne verjame v vzgojiteljico ,tudi otrok ne bo zaupal/iz večkratnih izkušenj/
Da nastane zaupanje med vzgojiteljico in mami in očijem se je treba za vsako malenkost pogovoriti.
O vseh dvomih ter zadevah, ki ne razumete kako v vrtcu potekajo-- vprašajte takoj - ne čakajte da vas dvomi spravijo v obup,  kajti otrok vse zazna-čeprav tega ne vidite.
Otroci so različni-vsaka mami in vsakega novega otroka čutimo drugače- seveda imamo vse najraje.
Naši mali sončki hitro zrastejo . Zelo lepo jih je spremljat pri težavah in radostih-
Lp

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
10.9.2010 10:22:40   
Roberta69
Jaz sem se ful obremenjevala s tem, saj se je moj 2,4-letnik šele julija nehal dojiti in do takrat je zaspal vedno na joški... odkar se je nehal dojiti, pa čez dan sploh ne spi več (razen občasno v vozičku ali v avtu). Ker so bili že razni drugi dogodki med uvajanjem burni, si sploh nisem znala predstavljat, kako bo, ko pridemo do spanja, pa zaenkrat na moje presenečenje, to ni niti najmanjši problem user posted image (ko bi vsaj tako ostalo user posted image ). Zdaj je bil vsakič že tako utrujen, da je zaspal skoraj med kosilom user posted image . Drugače pa zanalašč vstaneva ob 6-ih (ali do nekje 6.30), tako da je okrog 13-ih, ko hodijo spat, že čisto koma in zaspi pred vsemi ostalimi. Drugače sem pa opazovala, kako se odpravljajo spat in itak vsi še nekaj čebljajo na ležalnikih, itd. in nekateri zaspijo šele okrog 14-ih, če pa ne bi, pa pač ne bi (oz. sta vzgojiteljici tako super, da bi ga že na kak način poskusili uspavati oz. v nasprotnem primeru pripraviti do mirne igre).

(odgovor članu atea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
10.9.2010 21:14:27   
pelin
Še nikoli nisem dobila v vrtec enoletnika, ki bi bil kar sam pri volji , da se vleže na ležalnik in zaspi...Tega sploh ne moreš pričakovati...Oh, kaj vse smo že počele...od nošenja, do petja, do vožnje in uspavanja v vozičku...skratka skoraj vsakega smo drugače uspavale...Definitivno pa nobenega niti pod razno nismo tiščale na ležalnik....V prvih dneh je seveda nerealno pričkovati, da bodo kar vsi novinci popadali na ležalnike in zaspali...Ooooh, kako bi zagrmela, če bi videla da katera dela tako grdo z otrokom, kot si ti opisala Aromaja...user posted image .Seveda imaš pravico zahtevati, da tvojega otroka lepo nežno, humano in prijetno uspavajo...Iz kje pa so te vzgojiteljice ušle? Verjetno iz sredenjega veka...
Je pa nekaj , na kar bi rada vse tiste mamice, ki dojijo še po enem letu, opozorila...to  je dojenje pred dnevnim spanjem. Tiste, ki že naprej veste, da bo šel vaš otrok v vrtec in ga odvadite dojenja čez dan šele nekaj dni pred vstopom v vrtec, delate grozno napako. Taki otroci tako zelo trpijo in pogrešajo dojenje ( ne ravno mamic ampak dojenje), da je to skoraj nenormalno. Takega otroka tudi niti pod razno ne moreš umiriti in zlahka uspavati, ker pri tebi ves čas išče tisto, kar je do takrat pred spanjem dobil pri mami. Sem zagovornik dojenja, vendar enoleten otrok definitivno ne rabi dojenja čez dan, ker lahko vse je. Če ga dojite čisto do vstopa v vrtec, potem pa kot bi odrezal prenehate, je to zame višek neumnosti in neodgovornosti. Otroka praktično pošljete med tuje ljudi in ga pustite, da se kar čez noč odvadi vaše stalne pozornosti, domačega okolja, in konec koncev  še dojenja...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prvic v vrtec a se ne zaspi sam
27.9.2010 10:53:49   
aromaja
Ja, ane...grozno, kakšne metode. Ampak to je tako, ker se v tem vrtcu to že skoz tko dela. Ker to metodo uporabljajo "tastare", mlajše vzgojiteljice pa nočejo ugovarjati starejšim. No, kakorkoli že, Zala je danes po 14 dnevni bolniški spet šla v vrtec...Vidmo, kaj bo. Sem spet povedala, da ne dovolim takega uspavanja. Upam, da ne bo kdo kaj poskušal.

_____________________________

Whatever.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?