|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Policistični jajčniki
8.12.2010 13:52:22   
mala Tara
živjo,
vem, da je blo o tem že veliko govora...sem brala...nikjer pa zasledila, če je katera to imela in hkrati imela normalne, redne menstruacije. Danes mi je g. to omenila, da imam in, da zna bit to vzrok, da ne morem zanosit. Imam že 5 let starega sina, takrat nobenih problemov...sedaj me pa tole šokira. Katera ve, zakaj do tega pride, lahko pride po porodu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Policistični jajčniki
8.12.2010 14:21:40   
Anonimen
Kaj naj ti rečem, kot da bi brala svojo zgodbo... Imam doma 5 letnika ratal v prvo, sedaj pa že dve leti nič... Imela laparoskopijo, kjer so ugotovili endometriozo in policistične jajčnike... Menstruacijo sem pa prav tako pred posegom imela redno na 28-30 dni. Tudi jaz sem mislila da tiste ki imajo policistične jajčnike nimajo redne menstruacije pa očitno ni tako. Zdaj sem tretji mesec na klomifenu pa bomo videli če bo kaj ratalo... Upam....

(odgovor članu mala Tara)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Policistični jajčniki
8.12.2010 15:26:16   
mala Tara
a tudi tako?...zanimivo...
Kaj pa ti naredijo na laparo.? in zakaj je klomifen? Naj bi jo tudi jaz imela, če v 3 mesecih ne zanosim...
Veliko sreče ti želim...pa sej bo...jest sem optimist:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Policistični jajčniki
8.12.2010 16:08:03   
Monstera
Jaz imam PCO pa tudi redne menstruacije imam. Vendar ni bilo skoz tako. Ko sem imela še 30kg več, sem imela M na 3 mesece, ko sem pa shujšala jih pa imam zdaj na 28-32 dni. Juhu :D
Sem pa bila na laparo tudi. Ciste ti odstranijo in to je to. Klomifen ješ, da ti vzpodbuja jajčnike, k ovulaciji in tako. Podoben efekt ima laparo ki pa potem drži od pol leta pa tam do enega leta. PCO imajo ene punce skoz, ene pa lahko tudi tako dobijo. Razlogi so verjetno različni, predvidevam da kakšna sprememba v življenju lahko do tega privede, povišana teža, sprememba gibanja ali prehrane in tako.
PCO ne pomeni, da ne moraš zanosit, ravno tako lahko zanosiš seveda, zato lahko tudi v prvo uspe. Vendar ponavadi imamo manj ovulacij v letu ali pa jih sploh nimamo, tako to prinese manj šans. Pri tem pa potem klomifen pomaga ali laparo :D

(odgovor članu mala Tara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Policistični jajčniki
8.12.2010 21:00:58   
anajan
Tudi jaz imam PCO in redno mestruacijo. Zanosila sem s pomočjo klomifena. Ginekologinja mi je za izboljšanje PCO-ja priporočala dieto, ki je podobna kot pri diabetikih.

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Policistični jajčniki
11.12.2010 16:25:59   
pikec_
Oj, tudi jaz imam PCO z rednimi menstruacijami, pred 2 leti sem celo po naravni poti (in to takoj, isti partner) zanosila... žal zaradi ogromne pregrade imela SS. Pregrado so mi odstranili lani okt. z histreoskopsko. po tem se mučiva že skoraj celo leto... Zdaj mi povedo za PCO, me čisto šokiralo. Berem in raziskujem, in sem kar potolažena... zdaj sem 2.dan na komifenu.. 1/2 po 2x na dan (4-9  dan menst.cikla,), kakor sem prebrala v navodilih in po forumih je zanositev kar visoka. MOčno upam, da res čimprej. Da se začne novo težko pričakovano obdobje.

Glede na to, da so pri PCO redne menst, naj bi bil to kar dober znak. Zanima me kaj so rekli vaši genikologi.
Brala na forumih, da s klomifenom v prvo zanosijo celo bejbe z brez menstr. Full sem vesela zanje, kot za vse, ki nas to še čaka ;).

Če jemlete klomifen... prosim izmenjajmo stranske učinke
Ali morda ktera ve, kako je s prvo menst. po jemanju klomifena... ali se cikel kaj podaljša ali je vse normalno???

Glede PSo, pa sem prebrala, da je gensko (isto kot preglrada), le da je odvisno od obdobja, gibanja in prehrane, kako močno to vpliva na naše Ovul.
Če se motim, prosim za popravek ;)

želim vam vsem II
lp

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Policistični jajčniki
13.12.2010 22:37:00   
Matejita
Pozdravljene,
bom delila izkusnjo z vami, da vas malo v dobro voljo spravim user posted image . V prvem zakonu 10 le nisem zanosila. Ker je bil moz diabetik in ni skrbel zase, nisva sla na nikakrsne preiskave.
Zdaj sem se porocila drugic. Zivim v Mehiki in ginekologinja me je vprasala, kdaj nameravava imet otroke. Odgovor je bil cimprej. Poslala me je v laboratorij na ultrazvok in ugotovila da imam policisticne jajcnike. S hormonskimi tabletami je zelela pozdravit ciste. Ker se je po 2 mesecih zdravljenja kar brez vsakrsne podlage odlocila se za nadaljne 3, sva se odlocila, da greva k strokovnjaku za plodnost.
Rekel je, da so ciste obicajne v jajcnikih, da je taka njihova narava, da pa so obicajno ´duhci´, da se pojavijo in izginejo, tezava pa je, ce ne izginejo. Rekel je, da so ciste ki sem jih imela prej izginile, imela sem pa novo gromozansko.
Poslal me je na odvzem krvi, da bi po hormonskih analizah ugotovil, ce imam ovulacijo. Mesec za tem je bil nacrtovan pregled prehodnosti jajcnikov, pa sem v cakanju na ta pregled cisto naravno zanosila user posted image
Vem, da se slisi enostavno, pa da je tezko narest, ampak poskusite izklopit skrbi na to temo, enostavno zaupajte, da boste zanosile user posted image

(odgovor članu pikec_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Policistični jajčniki
29.1.2011 8:56:12   
huda83
Tudi jaz imam PCO. Ko sem bila v postopku zanositve, sem jemala tablete Glucophage, ker znižujejo sladkor in ugodno vplivajo na zmanjšanje cist. Jemala sem tudi Klomifen. Lani zanosila a je bil žal SS.
Potem sem spet jemala Aglurab (podobno kot Glucophage), naslednji ciklus Klomifen, pol tabletke od 3. do 7.dan in Prmetrium od 14. do 28. dan. Sedaj sem v 13.tednu, vse lepo teče in upamo na user posted image v avgustu.

Vsem veliko sreče user posted image

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Moški odrastejo šele pri 43 letih
Kot so ugotovili raziskovalci, lahko pričakujete, da bo vaš moški zares odrasel šele v srednjih letih. Moški namreč odra...
Četrtek je dan za seks
Strokovnjaki iz revije The Sun so našli idealen čas in dan za vse, tudi za strasten seks.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?