|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 15:21:17   
Anonimen
Ojla.

Sem v 10 tednu nosečnosti. Ker sem velik ziheraš za nosečnost nisva povedala še nikomur - počakala bova na NS. In potem povedala tudi domačim.

Skrbi me pa kako povedati v službi. Na kakšen način, kako bo reagirala šefica,.... itd. Kdaj ste povedale ve in na kakšen način?

Malo vzpodbude prosim.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 15:24:09   
sazi
Kdaj ste povedale ve in na kakšen način?
Dan po opravljeni NS sem stopila do šefa, mu povedala, da sem noseča in kdaj imam rok. Povedala sem mu tudi, da zaenkrat nosečnost poteka BP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 15:26:29   
sunny24
Ojla.
V prvo sem mogla povedat že takoj na začetku (zaradi nočnega dela) ampak je potem bil kmalu ss. Zdej sem v 16t, pa še nisem povedala (sem na bolniški že od začetka)...Bom čez 14 dni.

Kako povedat? Jst sem sam rekla, da sem noseča in da mi pač prilagodijo urnik. Ni blo nobenih komplikacij, pa tudi urnik sem mela takoj pošlihtan. Kako bo pa tvoja šefica reagirala...pojma nimam, ker je ne poznam.

Pa lepo nosečnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 15:32:35   
bodoča
Jaz sem povedala tam okoli 8 - 9 tedna, zaradi narave dela ki sem ga takrat opravljala. Če pa bi imela službo naprimer v pisarni za mizo, pa ne bi povedala tako hitro, nekje po NS.

Jaz sem pač šla do šefice in ji povedala da je pač tako naneslo, da sem zanosila in povedala sem ji kdaj imam rok. Moja šefica je bila čist navdušena, še zdaj govori, da je to "naš" (firmin) otrok, ker pač sem bila prva v firmi noseča.

< Sporočilo je popravil bodoča -- 3.9.2008 15:33:24 >


_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 17:09:00   
Dream
Povedala sem takoj po prvem pregledu, ker se mi je zdelo fer do delodajalca. Poleg tega je bilo zaradi določenih kadrovskih sprememb to skoraj nujno, da sem lahko uvajala svojo namestnico. In kot nalašč sem potem šla kmalu na bolniško - in seveda s čisto vestjo, da sem uredila vse, kar je bilo v moji moči.

Aja, delodajalca sem sicer prosila, da še ne razglaša okoli, ker še ne bi rada, da vsi vedo. Ko sem bila user posted image  3 mesece, sem mu rekla, da pač lahko pove, če ima namen (smo namreč malo podjetje in še to hčerinsko podjetje večjega koncerna in gre vse preko njih, tako da bi tako ali tako moral povedat naprej). 

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 17:43:14   
Tejchy
Js sem povedala v 16tednu. Sem rekla, da pač smo se odločili malo poskrbet za dvig rodnosti v Sloveniji in da sem noseča........... pa da nosečnost poteka BP.

......... pol pa pogovor že nekako steče... o tistem kar se je pač potrebno pogovoriti glede na konkretno delovno mesto, ki ga imaš.

... pa veselo pričakovanje user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 18:26:03   
uršula83
Jaz sem povedala nekje okoli 18. tedna, ko se je že malo začenjalo poznati. Bilo me je strah kako bodo odreagirali, sploh ker sem še mlada (oktobra bom 25). Bila sem prijetno presenečena. Je pa tako da takrat kar nisem našla besed, pa mi je bilo kar malo nerodno.

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 20:09:05   
petra *k
pozdravljena.
jaz sem povedala nekje v 15.tednu, pa verjetno še takrat nebi, ampak sem bla že pred nosečnostjo na bolniškem- pa ne zaradi nosečnosti, ker sploh nisem vedla da sem noseča- ampak ker mi je hitro zatem stekla pogodba. šefica je bla neverjetno navdušena nad tem, češ hvalabogu, da je že čas, pa sma se zmenle da mi pogodbo podaljša vsaj do novembra ko imam pdp, ampak ko je prišel dan podpisa pogodbe, pa je rekla da mi je nebo podaljšala. tudi take žal obstajajo-ampak s to šefico si nihče ni mogel kaj zmenti, tak da to ni nič čudnega. upam,da nimaš tudi ti takih šefov, ker drugače se to glih ne dogaja.

pa lepo nosečnost ti želim!!

_____________________________

10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.9.2008 20:24:57   
blaža
Upam, da je tvoja šefica predvsem človek in pol vse ostalo. Pri prvi nosečnosti mi je moja rekla, jah lepo zdej smo pa v godlji. ja. Hvala. In pol mi ni dala 4 plače in smo se tožli in sem zgubila ful denarja za odvetnike in mi nikoli ni nič dala, ker ji nimajo kje vzet. Ena je napisala, da je njena šefinja rekla da je to firmin otrok in to se mi zdi tako lepo. Sej če si normalen človek se da. Pa če tudi imaš nevem kakšno delavno mesto nisi nenadomestljiva in si začasno, ko te ni lahko poiščejo nadomeščanje. To pa res ne bi smel biti problem. Kar pogumno povej in si boš olajšala vest, pa še pravočasno bojo dobli nekoga za tvoje nadomeščanje.

(odgovor članu petra *k)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
4.9.2008 10:00:29   
jajula
poveš največjemu tračarju/tračarki, ta pa hitro razširi naprejuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
4.9.2008 11:59:46   
5ra_28
Odvisno od tvojega dela. Če te lahko nekdo takoj nadomešča, potem ni panike. Jaz v prvi nos. nisem povedala, se je končala z abrazijo, sem jo morala klicati iz bolnice, da so me zadržali in da bom na bolniški. Zato sem letos povedala takoj in ji sproti povedala kdaj imam preglede, da če me naslednji dan ni, da ve zakaj ne..ker se je to že zgodilo. Sem pa imela čas uvajat nadomestnico, tako da se je vse lepo izteklo. Sodelavcem pa sem povedala dosti kasneje, v 16t. Predvsem zaradi slabe izkušnje. Je pa bil lep odziv.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
1.9.2009 9:08:08   
Barabinca
Jaz sem zdaj še čiiiiistoooo na začetku, ampak bom v službi povedala šele ko bom vedla, da je ta najbolj rizično obdobje že mimo.... Tam enkrat po 10-12 tednu... Mislim pa, da bo šef kar razumel, ker ima sam samo 4 otroke in je naslploh človek kar se takih ali drugačnih zadev tiče... Prej sem bla v kolektivu, kjer otrok dejansko ni bilo, sedaj pa sem se očitno "nalezla" od novega kolektiva... :D

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
1.9.2009 10:20:30   
Isabelle
Js sem en teden bla na bolniški ker mi je blo ful slabo in pol ko sem pršla delat sem kr takoj povedla da sem noseča.To je blo konec maja, avgusta pa mi je pretekla pogodba in so mi podaljšali za nedoločen čas. user posted image
Neumno se mi je zdelo neki skrivat in sem rajš kar takoj povedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 7:52:06   
Anonimen
user posted image Bom tukaj nadaljevala, da ne odpiram nove teme...

Imam en problem...
Zaposlila sem se v novi službi, takoj po končani porodniški. Drugega otroka sicer še nismo planirali, se nam je pa zgodilo, da bomo predčasno imeli še enega user posted image . Tako sem v bistvu na novo delovno mesto prišla že noseča, čeprav na začetku tega še nisem vedela.

Namen sem imela počakati do opravljene NS, ampak se mi že kar fejst pozna, zato razmišljam, da bi morala povedati kakšen dan prej (sem v 11.tednu), zagotovo pa čez 10 dni najkasneje.

Že odkar vem za user posted image , razmišljam in premlevam, kako naj to novico povem vodilnim.. Ni me toliko strah njihove reakcije, ampak bolj tega, kako bom to povedala user posted image

Zanima me, kako ste ve povedale, predvsem tiste, ki ste bile v podobni situaciji kot jaz? Imamo službo za nedoločen čas, ampak trenutno nadomeščam in največji problem je, da bom prej šla na porodniško in bodo spet morali nekoga iskati za nadomeščanje..

(odgovor članu Isabelle)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
12.11.2010 8:52:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 8:54:33   
Dadi
Jaz sem povedala okrog 10.-12. tedna pa še to zato, da bi bilo šefici delo za vnaprej lažje organizirati.(ko je govorila, kam bo kdo šel nasl. leto itd.) Pa sem jih dobila po buči in mi ni podaljšala pogodbe, kot mi je najprej obljubljala in čvekala.
Ampak sem potem le dobila drugo službo, kjer nosečnost šefu ni predstavljala problema. Me je zaposlil dva meseca in pol pred nastopom porodniške.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 9:05:17   
mami 27
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Js sem en teden bla na bolniški ker mi je blo ful slabo in pol ko sem pršla delat sem kr takoj povedla da sem noseča.To je blo konec maja, avgusta pa mi je pretekla pogodba in so mi podaljšali za nedoločen časuser posted image
Neumno se mi je zdelo neki skrivat in sem rajš kar takoj povedla.



Kako lepo!!! Ne morem verjet, da se to dandanes (ko je težko dobiti na nedoločen čas) še dogaja! Bravo za delodajalca!!!! A je skrivnost kje si zaposlena?

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 9:08:02   
mami 27
Dadi,res lepo, da taki fer delodajalci še obstajajo! Itak na porodniški nima stroška s tabo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mami 27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 9:12:55   
flik
Men bilo takoooo slabouser posted image user posted image , da prav dolgo nisem mogla skrivat. V bistvu se ne spomnim, v katerem tednu sem povedala, ampak precej na začetku. Vsaj šefici in čist ožjim sodelavcem. Sej ne morš skrivat, če si čist na glavo. Pa tut tako no, fer se mi zdi, da če delaš v 'normalnem' okolju, da poveš čim prej. Oz. ko pač presodiš, da je pravi čas...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 10:56:59   
Anonimen
Jaz sem v prvo povedala po opravljeni NS, v drugo sem pa šla na umetno oploditev in sem šefico z vsem seznanila že pred začetkom samega postopka. 

(odgovor članu flik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
12.11.2010 11:14:24   
škrpijonka
tudi mene muči kdaj povedat, ker se mi obeta napredovanje in prevzem novih nalog in ko sem bila na razgovoru pri direkturju je še tko omenil, da če planiram daljšo "bolniško" in sem rekla da ne

takrat še nisem vedela da sem noseča, sem pa to zaupala sodelavki, od katere bi naj prevzela delo (gre v pokoj) in je rekla naj sem tiho in ko dobim pogodbo povem kaj na stavri

meni se to ne zdi pošteno in tudi kaj če ma vparašajo potem, pa kaj nisi vedela da si noseča ko si prevzemala delo, kaj naj rečem ups ne nisem vedela

najbolj je pa smešno, da itak vis govorijo kdaj bo pa ti noseča, sedaj si ti na vrsti

je polno mladih punc, ki lahko vsak hip povejo da so noseče


< Sporočilo je popravil škrpijonka -- 12.11.2010 11:18:35 >


_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.12.2010 21:02:36   
tincy23
Mene pa zanima, če tistim ki hodimo v službo pripada takrat ko imamo pregled bolniška ali ne? Naprimer nekatere zadeve moraš opraviti v dopoldanskem času, kar se da se prilagodiš. Nam dajo ginekologi bolniško?

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
3.12.2010 21:31:51   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: tincy23

Mene pa zanima, če tistim ki hodimo v službo pripada takrat ko imamo pregled bolniška ali ne? Naprimer nekatere zadeve moraš opraviti v dopoldanskem času, kar se da se prilagodiš. Nam dajo ginekologi bolniško?


Ti pripada. Na vsakem pregledu še posebej poveš, da ti za ta dan napišejo bolniško. user posted image

Kdaj povedat? Jaz sem nekako morala povedat, ker so planirali, da bom prevzela dela sodelavke, ki je odhajala na porodniško. Povedala sem par dni pred prvim pregledom (v 8. tednu). No, čez par dni sem pa šefa šokirala z novico, da sta dva oz. mogoče trije. user posted image In pri nas so ful veseli, da greš, ker to med recesijo pomeni ena plača manj (pa tudi dela je manj). user posted image Ko sem šla v 20. tednu v bolniško, je rekel, če so se me končno usmilili. user posted image

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kdaj in kako povedati v službi?
14.12.2010 14:35:56   
mariy
lp
jaz sem povedala še preden sem sploh imela pregled pri g., takoj ko sem naredila test in mi je pokazal nosečnost.
Morala sem povedati, zaradi dela ki ga opravljam, da pač sumim da sem noseča, in prav tako sem tudi povedala kdaj imam prvi pregled. Tako da nisem imela nobenih težav, so lepo sprejeli.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?