|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   logoped
23.3.2011 7:42:01   
end1
V vrtcu smo dobili obvestilo, da bo logoped pregledal otroka po petem letu starosti!

Ali ste starši prisotni pri obravnavi otroka? Ker mene je logoped v našem vrtcu čist frapiral, da morajo bit starši prisotni, kar pa na obvestilu ni pisalo! Arogantno se je obnašal v pričo otroka, tako da se je otok samo zvijal v moj objem! haloooouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: logoped
23.3.2011 8:05:34   
2.2.
sicer moja še ni toliko stara in nič nevem o tem. sem pa sama rekla pediatrinji če gre lahko tamala k logopedu ker včasih reče črko L včasih pa ne. pa črke R tudi ne reče, sicer za to je rekla da otroci imajo še čas.
ima pa danes prvo srečanje pri logopedu.
ko pa smo se šli naročit je rekla da je še ni dosti stara (4l) da k logopedu hodijo otroci od 7l dalje....bomo pa dobivali kao vaje za domov....nevem bomo danes videli

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: logoped
23.3.2011 8:15:09   
alda
Mi imamo logopeda že 2leto. Starši so prisotni pri pregledu zato, da se lahko logoped z njim tudi pogovori,
Prvo leto sem na začetku bila tudi vedno pisotna pri obravnavi, da sva doma lahko potem ponavljala vaje,zdaj pa je sam.
Po obravnavi pove kaj sta delala in kaj naj delamo doma. ,ker če se doma nič ne vadi, ne moreš pričakovat čudežev.
Mi smo osvojili že skoraj vse glasove, le R in zaradi širokega izpiha nam še malo/ker ni čisto utrjeno še/ nagajajo šumniki Š:Č in Ž.
Imamo pa srečo, ker imamo zelo zelo fajn logopedinjo!!

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.3.2011 8:45:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: logoped
23.3.2011 10:06:28   
krtekxx
Pri nas je logoped pregledal otroka v 1.razredu brez naše prisotnosti in potem napisal na obrazec ali se mu zdi smiselno da otrok prične logopeda obiskovati ali ne in tudi kakšne težave z izgovorjavo ima. Smo pa pred tem z otrokom že hodili k logopedu (si ga izbereš sam!!! napotnico da pediater) in bili vedno prisotni, saj je zelo pomembno, da doma vadiš kar logoped pokaže.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: logoped
23.3.2011 10:57:57   
end1
moj otrok nima problemov z izgovorjavo, to je v sklopu sistematskega pregleda, ko pa sem ji rekla, pa saj če bi bilo kaj narobe bi nas gotovo obvestili, pa je rekla da ona ima toliko delauser posted image

V glavnem nesramna, sem se že mal potolažla, sam od takega kadra tega enostavno ne pričakuješ, pol pa imajo tolk za povedat na splošno seveda, čez oseb, ki so le osnovno šolo končali.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: logoped
23.3.2011 11:54:20   
urška
tudi pri nas je bil logoped v sklopu vrtca. podpisati je bilo treba obrazec in logopedinja je te otroke pregledala ko so bili stari vsaj 4 leta. na prevem pregledu mi ni bilo treba bit zraven, ker je samo preverjala, če sploh rabi logopeda. potem sem dobila obvestilo kdaj naj pridem na razgvor z njo. ker si ni izgovrjal črk C,S, Z sva se dogovorili za obiske pri njej. tako da sem ga vsake 2 tedna vozila k njej, malo več kot pol leta. srečanja so trajala pol ure, v tem času je bil njej v pisarni sam. niti ne vem zakaj bi bila z njim. jasno je, da večina otrok slabše sodeluje, če so starši zraven.

in to, da otroci začnejo obiskovat logopeda šele po sedmem letu je neumnost. kako se bo tak otrok, ki glasov ne pozna v prvem razredu načil črkovat? kako se bo naučil prepoznat prvi in zadnji glas v besedi, če določenega glasu ne more izgvorit? pa ne me narobe razumet, ne govorim o poznavanju črk, ampak o poznavanju glasov.
tako da, k logopedu čimprej, otrok je po šetrtem letu vsekakor dovolj star, da ga začne obiskovat.
je pa res, da je logopedov malo in imajo veliko otrok, zato najverjetneje starše odpravljajo z različnimi izgovori zakaj naj pridejo kasneje k njim.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: logoped
23.3.2011 11:55:49   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

in bili vedno prisotni, saj je zelo pomembno, da doma vadiš kar logoped pokaže.


meni je to pokazala na prvem srečanju. in si sinom sva seveda tudi doma vadila. brez tega ne gre. če doma ne delaš se obiski pri logopedu bistveno podaljšajo.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: logoped
28.3.2011 11:46:09   
mariy
lp,
Mi lahko svetujete katerega logopeda imaste, kam to hodite?


(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: logoped
28.3.2011 16:29:17   
tinaaja
Obravnava pri logopedu je zelo odvisna od stopnje problema. Moja je zacla hodit pri 2,5, pa je to cist prezgodaj, da bi se kaj dalo delat z otrokom, bolj spremljajo napredek. Tudi pri 4 letih se se dost tezko delat ornk vaje - da je skoncentrirana, da zavestno usmerja jezik,... Smo imeli sistematiko pri 3l in je psihologinja svetovala obravnavo pri L, pa smo bili itak ze vkljuceni.
Definitivno pri tok malih mora bit stars zraven, ker tezave pri govoru imajo razlicne izvore - jezik, mentalni razvoj, fizicni defekti..
torej, prvi presejalni test je sistematika pri 3l, nato pa naprej, pogovarjajte se s P..

Doboti dobrega logopeda je pa cela znanost, ker jih ni dovolj. ZZGN je top v LJ, imajo tudi po ZD.. Cakalne dobe nore.




_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: logoped
30.3.2011 22:31:46   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: end1

V vrtcu smo dobili obvestilo, da bo logoped pregledal otroka po petem letu starosti!

Ali ste starši prisotni pri obravnavi otroka? Ker mene je logoped v našem vrtcu čist frapiral, da morajo bit starši prisotni, kar pa na obvestilu ni pisalo! Arogantno se je obnašal v pričo otroka, tako da se je otok samo zvijal v moj objem! haloooouser posted image



Sicer ne vem kako je pri vas, pri nas je obisk logopeda v sklopu sistematskega pregleda pri 5.letih in ja starš mora biti zraven. Najprej sem dobila za izpolnit en vprašalnik, nato je šel k logopedu in zobozravniku.
Pri logopedu mu kaže slikice otrok pa pove kaj vidi.
Ena je napisala, da bi morali dobiti slikice za domov. Zakaj pa?  Saj pa 5.letni otrok ja mora znat iz slike razbrat kaj je kaj in v glavnem gre za slikice iz vsakdanjega življenja (žoga, čevelj...), če pa kaj ne prepozna (naš je prvič videl sliko zmaja-tistega kvadratnega na vrvici) mu logoped pove kaj je to in mora otrok ponovit.
Naš je sicer vse vredu povedal, logoped je edino rekel da se sliši, da je dolgo uporabljal dudo, saj jeziček pri govoru tišči v zobe, namesto gor.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?