|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj naredim?
23.2.2011 16:06:30   
Smrketica
Pa sm tam. Neštetokrat slišano. In seveda tudi stavek- nikoli si ne bi mislila, da je moj tak.

Tako zelo hudičevo sem žalostna. Ne morem niti pisati o tem.... Kot da bi nekdo vstavil v moje telo neko kisložarečo stvar, ki te duši in tesni in ki ti ubija upanje...vsake pol minute pogledam na mobija, če je kak klic...

Pa pejmo- 7 let zakona, 2 otroka, zadnji sin zelo težaven zaradi neke kronične bolezni, sedaj je bolje. Jaz  višje izobražena. Nikoli tega izpostavljala, ampak sedaj ko sem malo napredovala, imam občutek, da se počuti nekaj manjvrednega. Ta mesec sem začela z izredno težko službo, ki sem jo sprejela z njegovo podporo v smislu, da bo več denarja in manj finančnih težav.

Živiva v hiši mojih staršev, imava svoje nadstropje in vpisano etažno lastnino. V zadnjih dveh letih sem doživela toliko osebnih tragedij, da se mi osebno zdi nič čudnega, da kak moški, ki ni toliko močan, pobegne. Kadar hudič serje, serje na kup. Dobila kronično bolezen, neozdravljivo. Takrat še nekako stal ob strani. Preživela. Umrl mi je oče, naša dobričina, nimam besed za opisati tako dobrega nesebičnega človeka. Vse to, kar moj mož ni. Prevzela nase skrb za mati in za domačo hišo. Mož pri tem ne želi sodelovati, ker po njegovih besedah-on ni za hlapca, on ima svoje življenje in skrb za moje starše, no sedaj samo še mati, ni njegova skrb. Prosti čas preživi večinoma s svojimi hobiji, t.j. rač. igrice, nogomet. Greva tudi mi2 kam, recimo kino, pica, več ne. Preživela kurčevo leto, ko je bil sin bolan, sedaj je HB bolje, ampak tisto leto mi je vzelo živcev, potrpljenja. Ni bilo časa za moža, seveda ne. Ni bilo časa za sebe, kako naj skrbim zase in telo, kako naj bom lepa in seksi in zabavna možu, če sem pa utrujena in žalostna. Da ne bo zgledalo enostransko, naj v njegov bran povem, da je v preteklosti kaj pomagal pri hišnih opravilih, ki se niso nujno tičali najinega stanovanja, ampak samo in zgolj na večkratne izrecne prošnje. Recimo preštihati vrt, jojojoj, vedno jabolko spora. Občasno pazi na otroke, vendar jih po parih urah porine moji mami v varstvo. Ima jih rad. 1-2x tedensko skuha kosilo. Obeša cunje (vse na izrecne "ukaze")

Nekako sem furala vse to, dokler mi ni umrl oče. Takrat je bilo meni jasno, da bi moral moj mož, kot edini preostali odrasli moški, pač prevzeti moška opravila nase. In ne želi. Nasprotno. Želi stran, kjer bi imel mir. Sodu je pa izbilo dno, ko sem našla včeraj dopisovanja z ženskami, veliko kelnarcami, kjer je bilo opaziti stavke ala...moja žena tečnoba...kdaj lahko pridem k tebi na kavo, da ti prinesem rožce...raje pejva smučat, da ne bom spet doma dneva preživel kot- pazite- dvorni norček. Jokala sem 4 ure skupaj. Jokala za izgubljeno ljubeznijo. Jokala za vsem, kar sem zgubila. Jokala za vsem, kar je bilo. Jokam sedaj.

Normalno sem ga s tem soočila. Priznal je, da rad zahajo po lokalih, kjer pogreša pogovore z ženskami, v katerem mu ne težijo, ampak ga pač hvalijo in trepljajo po ramenih, kak revček je. Da pogreša laskanje. Da me nima več tolk rad, ker sem se zapustila in mu samo težim (kar je res, ampak jebenti, a ni on zato, da mi v hudem stoji ob strani, eni se v stresu in težavah pač zredimo?!?) na živce mu gre vse, kar samo diši na kako zahtevo od mene k njemu. Recimo, da naj kaj naredi doma, da naj prispeva kaj za položnice. Sej v končni fazi to nardi, ampak slabe volje, in nikoli sam od sebe! vsakič navrže, da če mu mislim skoz težit, da se lahko takoj ločiva. Zatrdil je, da na zmenke in sexarije ne hodi.

Povzetek- moti me, da moje pričakovanje po razdelitvi hišnih del razume kot omejevanje njegove svobode in da je s tem v podrejem položaju (če pa nobenega dela ne vidi sam!). Moti me, da vsem babam in sodelavkam razlaga o najinih težavah, kjer sem seveda prikazana kot nekdo, ki skoz teži. Ne vidi, koliko naredim zanj (trenutno mu celo pišem diplomsko nalogo recimo), očita mi vse, kar ne nardim (zakaj nisi shujšala in se ne rihtaš tako, kot včasih). Boli me, ko vidim, s kako lahkoto bi se ločil. Življenje po ločitvi si predstavlja kot- svobodno!!!!!!

Jaz sem pa ostala sama. Brez moža. Brez očeta. Z bolno mati. Z majhnimi otroki. Bolna. Z kreditom......Tako zelo........sama...

Včasih imam občutek, da me je doletelo res že skoraj vse. Pa imam komaj 32 let.

Kaj naj naredim? Njegovi očitki mimogrede, roko na srce, držijo. Res sem se zapustila, res se ne trudim zanj in res mu skoz težim za delo in denar. Ampak! Če bi on sam od sebe naredil kako večje delo, če bi sam od sebe dal nekaj plače za položnice, potem mu tud težila ne bi. Če ne bi preživel toliko časa za rač. mu tudi ne bi težila. Mogoče, ampak mogoče, bi pa potem imela celo voljo shujšat! Kako se naučiti ženske diplomacije???? Kako naj se naučim biti vsa medena? Nihče me ni naučil, kako naj ženska kaj doseže pri moškemu. Znam samo neposredno reči, znam samo govoriti dejstva.

Ne vidim več realno, res, kompas se mi je čist obrnil. Ne vem...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 16:34:46   
Kerensa*
Odgovorila ti bom kratko in jedrnato.

Jaz takšnega moškega ne bi vrgla iz hiše zaradi vsega tega, kar si ti naštela, temveč zato, ker je zlorabil (ali pa izrabil - kakor je komu ljubše) moje zaupanje. Je*eš štihanje vrta in hujšanje - ko me razočaraš (pa s čimerkoli že), potem poti nazaj ni več.

(odgovor članu Smrketica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 16:50:06   
blaža
Če si ti v njegovih očeh, zanemarjena, predebela, zatežena žena,... pusti ga da gre.
To, da vsem okoli razlaga, kako si zatežena,... ni lih nek znak ljubezni in razumevanja.

Ko se dva odločita živet skupaj, pa si ustvarit družino, imet otroke,.. je normalno, da lahko pride vse sorte v mes, od bolezni, do raznoraznih stresnih situacij,..In ko si ti preživljala najtežje trenutke svojega življenja, ko ti je oče umrl, otrok zbolel, še sama si zbolela,... on ni zdržal. Če bi se pogovarjala, sproti premagovala na novo nastalo situacijo, se skupaj smejala, kregala in ljubila,.. ne bi prišlo do tega. Prebrodit se da marsikaj, če le obstaja dovolj volje in ljubezni.

Si pa zelo lepo začela post. Včasih res mislimo, da se nam ne more zgoditi kaj takega in itak nas nič na kaj takega ne more pripravit, da nam bo lažje, ko in če se bo zgodilo,..

To, da je tvoj iskal pogovore z drugimi ženskami, da je rekel, da si zatežana,... to je le posledica tega ker ni bil iskren s teboj, ko bi moral biti in skupaj bi premagala vse kar si morala premagat sama in vse za kar se še vedno trudiš premagat.

Najlažje je spokat in it.

Pol pa najdejo kako žensko, ki ji nakladajo kako je bla njihova bivša al pa celo sedanja zatežana,. bla bla bla. to ni redkost in upam, da se ženske tega zavedajo, ko se pletejo s takimi šarmerji,..

Pusti ga da gre, še prej se pa temeljito pogovori z njim in mu vrži naprej vsa dejstva, ki si nam jih zaupala. Pa preden te obtoži, da si vsega ti kriva, mu začepi usta s takim stavkom v stilu: sej vem, da boš rekle, da sem,...Ne se pustit. Jaz bi mu dala še eno šanso, da razmisli kaj mu je več vredno,... in če se odloči bit samski, naj kar gre, bolje ti bo brez njega.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:11:19   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketica
Priznal je, da rad zahajo po lokalih, kjer pogreša pogovore z ženskami, v katerem mu ne težijo, ampak ga pač hvalijo in trepljajo po ramenih, kak revček je. Da pogreša laskanje.

Res je revček. Revček z vakuumom v glavi. Tebi pa želim, da se postaviš na noge in zaživiš kar se da lepo, itak te on očitno samo omejuje in ovira. Srečno.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Smrketica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:17:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketica

Pa imam komaj 32 let.


In še veliko let za srečno življenje user posted image .

Kot praviš, ima vsaka zgodba dve plati - ampak kaj je bil njegov prispevek k dužinskemu življenju (razen tistega, kar je naredil pod pritiskom tvoje tečnobe)?

(odgovor članu Smrketica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:18:59   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Kot praviš, ima vsaka zgodba dve plati - ampak kaj je bil njegov prispevek k dužinskemu življenju (razen tistega, kar je naredil pod pritiskom tvoje tečnobe)?

Semenska tekočina? user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:21:06   
bulčica
Vem,da je najlažje napisat,naj gre a govorim  iz izkušnje. Ne bo se spremenil,spoštovanja ni,ti si mu odveč,počuti se v "kletki",želi svobodo,...
Bolje zate in na koncu tudi za otroka, da se odseli. Ni dovolj moškega,da bi podpiral svojo ženo,da bi ji stal ob strani,da o financah ne govorim! Kako sta sploh imela to urejeno,da ne prispeva za položnice?
Te ženske pa so samo pika na i,krona vajine zavožene veze.Žal.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:23:20   
nananaja
Ljubezen do otrok izkazuje na zame čuden način, če jih po par urah pošlje k babici, dobro, če je to poredko, ni problem, če pa večkrat, da lahko gre ven...

Ti mu pišeš diplomo, to mi sploh ni jasno. Itak si potem hitro preobremenjena... a to zato, da bo lahko več zaslužil, da bo imel še več zase, če že zdaj ne plačuje položnic sam od sebe?

Pa mogoče bi se malo zrihtala zase, ne zanj, kakšno razvajanje močno sprošča... razmisli, mogoče tudi tebi manjka to. In pač pusti vrt in 'moška' dela, le vsak drugi dan moža pošlji na tržnico po svežo zelenjavo in podobno. Malo se sprosti.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 19:28:35   
Anonimen
Pa mogoče bi se malo zrihtala zase, ne zanj, kakšno razvajanje močno sprošča... razmisli, mogoče tudi tebi manjka to. In pač pusti vrt in 'moška' dela,


Dobra ideja.
Pusti diplomo, otroka pri babici in pojdi v savno, na masažo...kar ti paše.

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 20:51:49   
Arwenko
Če samo pol od tega drži kaj si napisala, ga brcni skoz vrata pa naj gre, danes mu spakiraj kovčke...saj pa te nimaš nič od njega luba duša. Pa vem, da znamo bit ženske včasih zatežene zelo, imam tudi sama včasih taka obdobja, ampak ti pa od tvojega res nič nimaš in to kar pišeš ni teženje za brezveze, saj pa je isto kot da bi imela še tretjega otroka.

Predvsem pa najpomembnejše, začni se imeti rada za boga, spoštuj sebe, in drugi te bodo spoštovali, ti boš pa sebe ubila, ded pa te še šinfa po kafičih okoli. Tudi če ne seksa ali kaj drugega, ti si zaslužiš boljšega, definitivno, komaj 32 let si stara!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 20:56:44   
roberta
a sploh zna kaj narediti samoiniciativno? a sploh zna bit odgovoren? a sploh zna bit samostojen? a sploh zna bit mož? a sploh zna bit oče?

ženska, postavi se vendar zase. na svetu nisi (samo) zanj. si pa na svetu zase, za svoje otroke in za tiste, ki te toliko spoštujejo, da te znajo poslušati, upoštevati in ceniti. in zato te imajo tudi radi. tvoj mož pa te več kot očitno nima (več). niti te (več) ne spoštuje, te ne posluša, ne ceni in ne upošteva.

postavi ga pred dejstva. če jih ni pripravljen sprejeti in začeti trdo delati na sebi in vama, dileme sploh ne bi smelo več biti.

(odgovor članu Smrketica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj naj naredim?
23.2.2011 21:17:16   
Gina
Zakaj bi se morala ti še bolj trudit, kot se že trudiš. Meni se zdi en navaden parazit, ki vidi samo sebe. iN nič bolj ne bo videl še tebe zraven,četudi se boš še ne vem kako trudila, ker pač tega ni v njegovem vidnem polju oz. v njegovih omejenih pogledih na svet, pa če se razpočiš zraven. Tako da po pravici povedano ne vem če se ima smisel sploh kaj trudit. jaz se ne bi. Nesramen je, nevljuden, len in egocentričen. Kdo se mora zdaj za koga trudit?

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
23.2.2011 21:58:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bulčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 8:08:32   
nanč
Zelo lepo so ti vse napisale,upam pa ,da boš iz vsega tega znala kaj izkoristit!!user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 9:03:07   
sanelaa
Veš kaj bi ti morala narediti..................spakirat kovčke in ga poslati na lepše.
Ja, če mu je doma tako težko kaj narediti, pa prispevati za položnice, pa prevzeti skrb za otroke, dom, okolico hiše in če je vse tako zelo hudo in če on ubožček takoooooo zelo trpi, mu spakaj kufre in mu reci da naj gre tja, kjer mu bo boljše. Naj kar lepo gre h kateri od svojih kelnerc, me zanima kako dolgo bi ga treplajle po ramenih.
Naj gre, naj se malo zamisli, verjemi, hitro bo prišu nazaj kot kuža, na vseh štirih.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 9:05:17   
kalbo
Poznam take tipe. Polni so jih šanki in vedno eni in isti vsak dan cele popoldneve, vse vikende ob istem šanku. Pa naj bo to ko skočim na hitr kofe na poti v trgovino čez vikend, na pivo po službi, ko mam 15 minut do prihoda žene, da greva skup po mulce, al pa zvečer, ko se spraviva s svakom na vsake kvatre enkrat na pivce, al pa če grem z ženo na randi, pa se ustaviva na kozarčku. Vedno eni in isti fikusi za šankom, bulijo kelnarco v rit in ji utrujajo s pijanskimi forami. Od takeka deca ne boš mela nikoli nič. Od njega boš mela kaj samo, če mu postaviš šank doma.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 9:12:37   
zvezdan
Smrketica nisi žrtev in ne postavljaj se v to vlogo oz. se postaviš v to vlogo ker si tako naučena iz mladosti oz. ker to hočeš. Ni lahko...sem v podobni situaciji in še vedno zbiram pogum in krpam stvari ter delam vsak dan majhne korake naprej. Vendar sedaj vem to da nisem žrtev ker nisem odgovorna za njegova dejanja...tako kot ti ne za dejanja tvojega partnerja. Sprašuješ kaj narediti? Ne vem to je tvoja odločitev in od nikogar drugega. Preberi si kakšno knjigo o ženskah ki preveč ljubijo. Ti se raztrgaš zanj on pa ne naredi nič, ker imaš v sebi skrito iluzijo o pridni punčki. Tudi sama sem krivila ljudi okoli sebe ampak na koncu če se res poglobiš vase boš videla, da si na koncu odgovoren sam.
Sprejeti moramo dejstvo, da so ljudje sami odgovorni za svoje vedenje. Ni realno pričakovati, da bi se trajno spremenili zaradi nekoga drugega. Za nekaj časa lahko kontrolirajo svoje vedenje, ali pa dovolijo drugi osebi, da jih zavira, toda vse to je le začasno. Prej ali slej se bo tako vedenje ponovilo, zato ker se oseba globoko v sebi v resnici ni spremenila. Dolgoročno pa lahko ljudje v življenju postanejo le to, kar sami čutijo, da morajo biti. Nihče jih nima pravice siliti, naj se spremenijo, če tega sami nočejo in ne morejo. Včasih se zdi, da bi lahko bilo v kakšni zvezi vse idealno, če bi se le eden od partnerjev spremenil v določeni lastnosti. Kljub temu, da sta v zakonu oba partnerja tako močno odvisna eden od drugega, pa pravice, da zahteva temeljno spremembo v drugem, nima nihče. Sme samo jasno povedati, kaj mu je nesprejemljivo, mirno počakati, če se bo drugi sam odločil za spremembo, in če se to ne zgodi, mora to sprejeti kot dejstvo. Če s tem ne more živeti, lahko samo odide.



_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 9:32:43   
ssevin
Najboljše kar lahko nardiš je to, da mu daš to njegovo svobodo, katere se bo prej ko slej naveličal ali pa tudi ne, ni važno. V vsakem primeru TI dobiš. Ko boš sama, se boš spravla v red, boš zaživela tako kot je treba. Samo tako lahko nardiš najbolje za sebe, otroke in njega konec koncev. Vidiš, da moški kar se tiče takšnih situacij, retko znajo nardit prvi tisti pravilen korak, zato so ženske bolj tu da presekajo, bolj močne pa to haha. In potem imaš svet na dlani, mlada si pred tabo je še lahko veeeliko lepih trenutkov, vzemi si jih. In k oboš ti bolj srečna sama s sabo, boš magnet za moški svet. Tudi za bivšega najbrž ampak to več ne bo važno za tebe. Ti boš dokazala, da je bolje brez njega in da je on tisti, ki je oviral vse skupaj, namesto da bi s tabo spet zaživel.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 10:36:33   
PeggyBundy
Vsaka zgodba ima vedno dve plati, to ugotavljamo zmeraj znova.
Verjetno tudi tvoja.

Če izhajamo iz tvoje strani, je bilo pred mojim postom vse povedano in se z vsem strinjam.

Če pa pogledamo še z njegove, hipotetično, ker je ne poznamo:

doma imam ženo, vse ji je bolj pomembno od mene. Preveč je navezana na svoje starše, vse postavlja pred naju. Vedno jo nekdo bolj rabi od mene ali je to njen oče, njena mama, najini otroci. Naju pa ni več.
Grem raje na eno pivce za živce, da se malo pomirim. Pa še kelnarca je ful simpatična, vedno me posluša, nima nobenih problemov (itak, katera jih pa razlaga šankistom?). Zakaj ne more biti moja žena takšna? Zakaj so ji vsi bolj pomembni od mene?

Jaz sem v avtoričinem postu zaznala, da se sama zaveda, kaj ONA dela narobe. Kaj dela on narobe, se vidi z Marsa.
Poglejmo drugače: če bi njen partner cele dneve skrbel za svoje starše, jim pomagal, njo pa puščal doma? Kako bi se obrnilo? Verjetno ne bi hodila po gostilnah, sem pa prepričana, da bi bila najboljša prijateljica s hladilnikom ali čem drugim. Nekam bi se v tej svoji zapostavljenosti zatekala, skoraj zagotovo.

Vem, da so nam starši pomembni, pa vendar mislim, da je včasih vseeno potrebno živeti svoje življenje in dati prioritete svoji novi družini.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 10:59:56   
ssevin
Jaa, itak obstaja njegova zgodba. Moja baba se je zredila, zanemarla, zakaj ne more bit komunikativna ko kelnarca? ahahaha ja ki pa te ti živiš Joža, kelnarce se ti smejejo za hrbtom najbrž. Če pa je kaka glupa, ki misli, da je osvojila "šank" pardon svet, če se slini nad njo kup luzerov, pa itak nočeš da je taka tvoja žena. Skratka življenje ni potica in v zakonu so tudi težka obdobja, ki jin moraš znat skupaj prebrodit za boljše jutri. Če si pa ti sposoben zamahnit z roko in s p i zdit za prvi šank, pa nisi nič dobrega nardil za veze ,skratka, jebe se ti. Pa nikjer v jeni zgodbi nisem zasledila, da bi ona njega zanemarjala in dajala prednost staršem, pač njen oče je bil dober oče očitno in ona si takega za svoje otroke tudi želi, logično.

< Sporočilo je popravil ssevin -- 24.2.2011 11:00:45 >

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 11:45:04   
ronja
podpis pod Peggy.

V vajin zakon nihče več nič ne vlaga: ti furaš življenje, svojo bolno mamo, otroka, on svoje hobije, otroka, skup nekak še gospodinjstvo, to je pa to. Nihče od vaju p ane vlaga v vaju. To delata oba narobe in drug drugemu očitata in imata oba prav. Samo nekdo mora prvi nehat. Ali pa če se dol usedeta, pogovorita in oba hkrati nehata - kritizirat in začneta vlagat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 11:56:39   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

podpis pod Peggy.

V vajin zakon nihče več nič ne vlaga: ti furaš življenje, svojo bolno mamo, otroka, on svoje hobije, otroka, skup nekak še gospodinjstvo, to je pa to. Nihče od vaju p ane vlaga v vaju. To delata oba narobe in drug drugemu očitata in imata oba prav. Samo nekdo mora prvi nehat. Ali pa če se dol usedeta, pogovorita in oba hkrati nehata - kritizirat in začneta vlagat.



Ja in kak naj to nardita, če se on po kafičih se vlači?? Nekak je lažje rihtat zadeve sproti, če sta doma oba, kot pa da en vedno fali.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 12:05:13   
PeggyBundy
SSevin, ne vemo če je od nekdaj tak ali je tak postal.

Če je od nekdaj tak, potem ne vem, kako imaš toliko poguma, da upaš, da ga bodo otroci in posledično še več obveznosti spremenili.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 12:08:41   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

SSevin, ne vemo če je od nekdaj tak ali je tak postal.

Če je od nekdaj tak, potem ne vem, kako imaš toliko poguma, da upaš, da ga bodo otroci in posledično še več obveznosti spremenili.


Ja to tak in tak to se globoko strinjam ,čeprav čudeži se dogajajo ampak to drži, će si od nekdaj tak, si pač tak in ne moreš drugače pričakovat. Jaz si predstavljam da ni od nekdaj tak, bo avtorica sama povedala, če bo hotla.


(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj naj naredim?
24.2.2011 13:26:17   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Vsaka zgodba ima vedno dve plati, to ugotavljamo zmeraj znova.
Verjetno tudi tvoja.

Če izhajamo iz tvoje strani, je bilo pred mojim postom vse povedano in se z vsem strinjam.

Če pa pogledamo še z njegove, hipotetično, ker je ne poznamo:

doma imam ženo, vse ji je bolj pomembno od mene. Preveč je navezana na svoje starše, vse postavlja pred naju. Vedno jo nekdo bolj rabi od mene ali je to njen oče, njena mama, najini otroci. Naju pa ni več.
Grem raje na eno pivce za živce, da se malo pomirim. Pa še kelnarca je ful simpatična, vedno me posluša, nima nobenih problemov (itak, katera jih pa razlaga šankistom?). Zakaj ne more biti moja žena takšna? Zakaj so ji vsi bolj pomembni od mene?

Jaz sem v avtoričinem postu zaznala, da se sama zaveda, kaj ONA dela narobe. Kaj dela on narobe, se vidi z Marsa.
Poglejmo drugače: če bi njen partner cele dneve skrbel za svoje starše, jim pomagal, njo pa puščal doma? Kako bi se obrnilo? Verjetno ne bi hodila po gostilnah, sem pa prepričana, da bi bila najboljša prijateljica s hladilnikom ali čem drugim. Nekam bi se v tej svoji zapostavljenosti zatekala, skoraj zagotovo.

Vem, da so nam starši pomembni, pa vendar mislim, da je včasih vseeno potrebno živeti svoje življenje in dati prioritete svoji novi družini.


Se tut jst strinjam s temle. Oba nekaj delata narobe, ne samo on. Jst tut ne vem, kako bi se počutila, če bi bili partnerju vsi okrog mene pomembnejši kot jaz.
Sam res...najlažje je rečt spokaj pa pejt...Sam problemi ostanejo, dragi moji...In ti ostajaš isti s svojimi problemi. In si najdeš drugega in slej ko prej butne spet vse ven, kar nisi v prejšnji zvezi poštimal. Na tem mestu se ful strinjam z zvezdan.




_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?