|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nualna
6.8.2005 18:46:38   
katy_
ejla punce:)
kako se imate kaj?
zanima me nekaj...
v ponedeljek imam pregled naulne in pregled tht (pregled, če ni dawnow sindrom) sem v četrtem mesecu natančneje 15m tednu...
zanima me če se bo lahko že takrat videlo za spol?
in če bo lahko pri tem pregledu moj fant zraven?
kako zgleda nualna, ker me je malo strah kaj kaj boli?
kaj pa dela?

hvala:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nualna
6.8.2005 18:57:42   
Anonimen
Pregled nuhalne svetline nič ne boli, ker je čisto navaden pregled z UZ čez trebušček, samo če si v 15. tednu, si že prepozna za ta pregled, ker je ne morejo več izmeriti. Ta pregled se opravlja med 11. in 14. tednom. So pa fantje lahko zraven ja.

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nualna
7.8.2005 12:07:38   
katy_
prepozna?
sam ginekolog me je priporočil 8.8, sicer sem res imela pregled 1.8, ampak takrat mi je samo vzel bris(rap), ker meni je tudi čudno, da nisem imela nič prej pregled nualne baje, da bi mogla imeti 1.8, samo on je kaj zablodil...
jooojjjj tej ginekologi so res površni.....
upam, da bo vse vredu z otročičkom, ker če ne bo po njemu :(:(
kdaj si ti imela nualno?

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nualna
7.8.2005 12:45:13   
Anonimen
Ja, če si res noseča že več kot 14 tednov, potem je za nuhalno prepozno. Kaj pa imaš to za enega ginekologa? A on bi ti kar sam naredil nuhalno? Ima licenco za to?
Koliko si pa stara? Saj če si še pri tistih ta mlajših, sploh če si pod 30, se nimaš kaj sekirat. Zelo težko, da bi bilo kaj narobe. Jaz sem šla na nuhalno bolj zato, da sem videla pikico, kot da bi me res skrbelo za Downow sindrom. Sicer te pa po moje lahko začenja skrbeti za to šele po 35. letu starosti, v smislu, da greš res preverit, če je vse ok.
Jaz sem imela ta pregled, ko sem bila noseča 12 tednov in 2 dni.

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   nualna
7.8.2005 12:57:56   
katy_
ejla.. hvala, ker si mi odposala:rozica:

glede mojega ginekologa nevem, kaj naj ti povem že ko sem imela prvi pregled mi je naredil vaginalni uz in sem ga vprašala, če lahko fant pride pogledati pikico in je rekel ne.... to mi je bilo fulll čudno
in zdaj ko si mi ti to povedala me je začudilo...
rekel je, da mi bo dal napotnico za v izolo v bolnico, da naj bi mi tam naredili nualno in test dawnov....
stara pa sem 22let...
baje, da pri teh letih ni nevarnosti...
ti koliko si stara?

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nualna
7.8.2005 13:04:51   
Anonimen
No, če mene vprašaš, se nimaš kaj sekirat za Downow sindromm ker si res še ful mlada. Jaz imam 26 let, pa me prav nič ni skrbelo, da bi bilo kaj takega narobe. Imaš pa čudnega G, mene bi bolj to skrbelo. No, po napisanem sodeč mi ne deluje ravno skrben.
Tega pa tudi jaz nisem nikoli razmela, da G ne pustijo fanta oz. moža biti zraven pri vaginalnem UZ. Meni je to prav blesavo. Moj tudi ni smel biti zraven. Če me kdo zares pozna tam doli, me ravno on in ne bi nič novega videl. Tako primitiven pa tudi menda ni noben, da bi ven padel, ker ti kao zdravnik nekaj tja not tlači. No, pri meni še toliko manj, ker imam žensko G. Zanimivo, da so lahko pri porodu zraven.:)-

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   nualna
7.8.2005 13:09:49   
katy_
res je, da moj ginekolok ni kaj skrben, samo če bo bilo kaj narobe, da me ni dal prej na naulano se mu ne bo lepo pisala:grrr:
sej, gre za moje in otrokovo zdravje a ni res....
na naualni je bil tvoj fant zraven?
v katerem mesecu pa si noseča?

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nualna
7.8.2005 13:16:58   
Anonimen
Sicer je ta pregled nuhalne svetline drugače samoplačniški in se moraš tudi sama naročit, ampak te je G dolžan opozoriti na to in to pravočasno. Sploh ker si prvič noseča. Jaz tudi pojma nisem imela o tem, dokler mi ni moja G povedala. Meni je povedala že na prvem pregledu, ki sem ga imela v 6. tednu nosečnosti. No, pa jaz imam res krasno G, tudi drugače! Aja, ta pregled je brezplačen (ga krije zavarovanje) samo za ženske od 37. leta dalje, ker imajo že zaradi starosti precej povišano tveganje.
Ja, na nuhalni je bil moj mož zraven (sem že poročena :)), ker je ta UZ načeloma že preko trebuha, razen, če se iz določenih razlogov otročka ne da tako dobro videt, ti naredi potem vaginalnega. Ampak vem, da ta G, pri kateri sem bila jaz na nuhalni, nič ne komplicira glede prisotnosti fantov oz. mož, tudi če dela vaginalni UZ.
Noseča sem pa 16t in 6d. Saj če greš z miško do mojega imena, se ti pokažejo moji tickerji.:) Rok imam januarja, tako kot ti.

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   nualna
7.8.2005 13:25:31   
katy_
no jaz upam, da bo vse v redu in, da se bodo najini janauarčki lepo rodili...
jaz grem na kosilo lepo se imej pa me klikni kaj ko boš na netu...
lep pozdrav:rozica:

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nualna
7.8.2005 13:31:13   
Anonimen
Dober tek. Se bereva. :)

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   nualna
9.8.2005 10:39:55   
meci
Ojla, sem prvič na forumu in sem šla pač malo prebirat vaše skrbi in tolažbe. Glede na to, da si ti že imela UZ ns, me nekaj zanima: ali te je G. poslala še naprej na krvno preiskavo. Stara sem 30 let, imam že enega otroka in v prvi nosečnosti (pred 8 leti tega še niso predlagali, sploh pa ne mlajšim od 30let)tega pregleda nisem imela. Včeraj sem bila na pregledu, G. mi je rekla, da je vse o.k., pa vendar bi se rada 100% prepričala, da je res vse o.k. in me poslala še na pregled krvi. Ko sem brala izvid UZ, je bilo napisano, da je možnost 1:3905, da imam možnost za okvaro. Kakšno mora biti sorazmerje, da je G. 100 % prepričana? Ali ti kaj več veš o tem? Že vnaprej hvala za tvoj odgovor, Meci:ups:

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nualna
9.8.2005 10:47:58   
Anonimen
Ojla!
Kaj grozno dosti ne vem o teh razmerjih, da bi ti znala ne vem kaj razložit, vem pa, da te ob takem razmerju ne rabi skrbet. Je dobro razmerje. A to si imela na pregledu krvi ali na nuhalni svetlini. No, saj je vseeno, razmerje je ok. So pa te krvne preiskave (DHT, THT) procentualno manj zanesljive od nuhalne svetline. S tem mislim, da več napak odkrijejo pri nuhalni svetlini kot pri DHT oz. THT.
Ampak naj te zdaj ta zadnja informacija ne prestraši. To ne pomeni, da je pa kaj narobe. Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, raje uživaj v nosečnosti. Če bi bilo kaj narobe, bi ti itak že G povedala.

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   nualna
9.8.2005 11:07:56   
meci
Hvala za odgovor. Kljub temu, da mi je rekla, da je videti vse o.k., me je poslala naprej na krvno preiskavo. V nekaj urah so me (naše zdravstvo) oropali za celih 19.000,00 SIT. Ali so res toliko v skrbeh zaradi nas nosečnic, ali pa je to zgolj le finančna logika? Sicer hodim v službo, ne vem pa kako lahko to plačujejo (1. UZ, NS, krvne preizkave,...) tiste nosečnice, ki ne hodijo v službo ?????? Potem se pa država zgraža zaradi nizke rodnosti. Upoštevala bom tvoj nasvet in se sploh ne bom več sekirala.
Naši državi pa :bravo:

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nualna
9.8.2005 13:09:29   
Anonimen
Ja, zna bit, da je marsikje posredi kar finančen vzrok, da si zrihtajo čimveč posla, ne pa seveda povsod. Ampak če je bil rezultat na nuhalni ok, potem ne vidim smisla, da delaš vse te teste še naprej. Sicer je pa to načeloma, dokler je vse ok, odločitev vsake nosečke posebej, ali bo delala te teste, ker obvezni niso. Če bi bilo karkoli narobe, potem bi imela zaradi rizičnosti ta pregled itak na napotnico in brezplačen, tako se moraš pa kar nekaj jurčkov znebit.

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   nualna
9.8.2005 14:17:12   
Srci
Tašonka v bistvu kok pa pride nuhalna svetlina za plačat? Ker jaz zdaj lepo počasi racam za tabo. Na sliki pa se ti trebušček ful lepo poda. Prav lepa mami boš. A tvoja G ti je naredila to nuhalno svetlino ali te je poslala komu, ki ima prav licenco zato?
LP, pa pridno božaj svojo pikico.

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nualna
12.8.2005 11:49:20   
meci
Moram se zahvalit za vzpodbudne besede, ampak nisem se mogla čisto pomiriti. Vse do zdaj ..... poklicala me je ginekologinja in mi povedala, da se je razmerje s krvno preizskavo povečalo (iz ns 1:3905) na 1: 11000 in še nekaj. Točno številko bom dobila po pošti. :sloncek:

Zdaj pa grem za vami :kuza:

(odgovor članu katy_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nualna
12.8.2005 12:52:14   
Anonimen
Super meci! No vidiš, pa bo vse ok.:metulj:
Srci, oprosti, danes sem šele videla, da si me vprašala za ceno nuhalne. Načeloma je povsod 12.000 SIT, mogoče imajo kje kakšna odstopanja do 2.000 +/-, ampak v glavnem je pa po 12.000. Toliko sem tudi jaz dala pri dr. Strahovi v Domžalah. Moja G nima licence, tako da mi je dala par imen, kam se lahko obrnem, kdo to dela, odločitev, h komu bom šla, je pa meni prepustila.
Hvala za kompliment na slikice.:)

(odgovor članu katy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?