|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odmor za dojenje med delovnim časom
31.3.2011 23:56:41   
Blicka
Pozdravljene.

V kratkem zaključim s porodniško. Ker dojim, bom uveljavljala pravico do odmora za dojenje. Zanima me izkušnja katere, ki to že uveljavlja. Kako razumevajoč je bil delodajalec do vas, vam je ugodil, kdaj izvajate ta odmor - pred, med ali po službi - s čim dokazujete, da dojite, imate to uro plačano ... Sama delam v javni upravi. Ko sem pred kratkim pediatrinji omenila, kaj nameravam, mi je dejala, da za kaj takega sliši prvič v njeni 30-letni karieri. Halo??? Pa iz Lj sem, da ne bo pomote.

Hvala za izkušnje!
B
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 6:29:55   
Deja
ko sem jaz šla nazaj delat (mali je imel 7.mesecev), mi je bilo takoj na začetku razgovora šefica rekla, da odmora za dojenje pač ne morem imeti, ker delo tega ne dopušča... in da se naj organiziram drugače. in pri nas je bilo potem dojenje takole... prej ko sem šla v službo če sem delala zjutraj: sva se dojila okoli 5h, potem ko se je zbudil je imel mlečni zajtrk, potem sadno malico... ob 13h pa sva se zopet dojila in je šel spat. kosilo pa je imel ko se je zbudil... Ko pa sem dela za 8h zjutraj, pa sva se dojila okoli 7h, potem je imel sadje, ob 12.30kosilo, potem je šel spat in ko se je zbudil in sem jaz že bila doma (okoli 15.30) pa sva se spet dojila...


_____________________________

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586


(odgovor članu Blicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 8:45:30   
kristinaj
ma dej no... spet neko izkoriščevanje na račun crtanja otrok... pa saj otrok pri 11 m ne rabi več dojenja, no mogoče zjutraj in zvečer pred spanjem... vmes je pa že gh.....

vsekakor ti pa pravica pripada a ne vem kako bi to bilo izvedljivo, mi ne gre v račun kdaj in zakaj bi se dojil, ko ima dopoldan malico, potem kosilo, pop. malico in večerjo in potem mogoče podoj...

in tudi če.. tako velikega verjetno hitro podojiš 5min... in kaj bi za to porabila več časa za pot kot pa traja dojenje samo al bi ti ga kdo pripeljal v službo....

kej tisti pri katerem je v varstvu ga ne zna nahranit??

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Blicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 9:23:54   
K_a_t_i
Kaj takega razumem samo, če ima otrok alergije (ali pa seveda, če greš nazaj na delo, ko je otrok star par mesecev) in ko gre mamica nazaj v službo, praktično še ne je GH. Če je tudi pri tebi tako, morda lahko dobiš kak nasvet na forumu o alergijah.
V nasprotnem primeru se strinjam s kristinaj.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 1.4.2011 9:25:38 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 11:35:51   
libna
Pa da povem še jaz svojo izkušnjo...uveljavljala sem odmor za dojenje! Ko sem ga mesec dni pred potekom porodniške omenila šefu, se je režal, da kaj takega prvič sliši...sem mu rekla, da prav, da pa se naj pozanima, da jaz bom to uveljavljala...pa mi je kr takoj vrjel oz. mogoče se je kasneje pozanimal....ker jst tud delam v državni upravi in delam vikende, praznike, dopoldne, popoldne, različne izmene (razen za ponoči nisem podpisala), sva se dogovorila, da pač zjutraj kasneje začnem eno uro, zvečer pa eno uro prej grem iz službe-če sem imela popoldansko službo. Nisva nič urejala preko CSD, čeprav mi je žal, ker tiste ure nisem mela plačane, ampak je bila samo to stvar dogovora. Če bo sedaj v drugo tudi še mleka tako dolgo, bom malo drugače to uredila.

Dokazovala nisem nikakor, z ničemer. Mi je verjel na besedo, jaz pa sem bila tudi tako poštena, da ko sva se pri 15 mesecih nehala dojit, sem šefu povedala, da zdaj pa lahko normalno delam. Ja, poznam pa primerke, ko so kao dojile do 3 leta otrokove starosti in še dlje....ker dokazat, da ga ne dojiš pa res ni možno, al ne?

Določene vas pa ne razumem: zakaj pa ne bi dojila, če tako želi? In kolikor dolgo želi? In če ima pravico, naj jo izkoristi!!!!Moje skromno mišljenje, pa brez zamere!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 12:01:22   
ledenka
jaz sem razmišljala o tem, da bi to uveljavljala (delam v DU). Na žalost v zakonodaji plačilo za to uro ni predvideno, tako da bi bila plačana za 7 ur, tudi pokojninska doba itd. mi ne bi tekla v celoti. Tako sem raje vzela skrajšan DČ (da imam vsaj prispevke za manjkajočo uro plačane). Mnenje MDDSZ je, da tega odmora NE moreš izkoristit za eno uro kasnejši prihod oz. hitrejši odhod, ampak samo med delovnim časom.

to je pravica, ki je za nas samo na papirju, sicer pa mišljena bolj za države, kjer ni tako dolgega porodniškega kot pri nas.

o tem, kaj pomeni dojenje za vsakega posameznega otroka in mamico, pa se ne strinjam z napisanim. to je stvar odnosa med otrokom in mamico in NIHČE se nima pravice vtikat v to, ali je to samo cartanje, nepotrebno, razvajanje itd.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu libna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 14:39:48   
alexjera
Tudi jaz delam u državni upravi in ko sem omenila, da nameravam uveljavljati odmor za dojenje, so me pisno obvestili iz kadrovske službe, da to ne pomeni da bom lahko končala ali začela prej in da ta ura ni plačana. Odločim pa naj se sama.

Vse je stvar šefa oz. kadrovske službe. Če delaš v državni upravi še ni nujno, da ti brez besed omogočijo vse bonitete.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odmor za dojenje med delovnim časom
1.4.2011 15:00:39   
K_a_t_i
Ajde, da slišim eno, ki dela v gospodarstvu, v privat firmi kako si je uredila odmor za dojenje... (pa ne takega, da začneš ali končaš prej, da otroka podojiš zjutraj ali zvečer - takega, SREDI delavnika). In kako je to tolmačila.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?