|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješči otroci
14.8.2005 23:26:29   
Andra
Že naslov pove vse. Velikokrat zasledim to temo, ko mamice jamrajo kako njihovi otroci skoraj nič ne jejo.

Ko pa zadevo malce bolj pogledam, pa vidim, da pri hranjenju ful komplicirajo; ne dajo tega, pa ne onega, pa ne začimb, pa ne sladkorja, pa do enega leta skoraj pol živil ni primernih... Pa saj ni čudno, da nič ne jejo?!!!!

Daj otroku vsega po malem, da se navadi na okuse, če mu kaj ne paše že sam pokaže, ne pa že v naprej določit česa vse ne sme.

Morala sem to napisat, ker me ta stvar že nekaj časa pošteno moti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Neješči otroci
15.8.2005 7:36:33   
Marogica
Tudi jaz sem enakega mišljenja. otroke je treba že hitro "pripravit", da hrano, ki jo bodo jedli v bodoče, ni ravno takšna kot si jo želimo. V vseh so E-ji, pa povzročitelji raka, alergij..... Se ne bi čudila, če bomo počasi umrli od lakote, če bi se striktno držali navodil, kajti skoraj v vsaki hrani se že nekaj najde, ali pa bereš raziskave, katera hrana je v kakšni zvezi škodljiva.
Da ne bom dolgovezila. SAmo primer moje starejše sestre, ki ima 11 let starega sina. Od njegovega rojstva dalje so "pretiravali" z izbiro zdrave hrane za njega v nulo.Kupovali so mu samo posebne sokove, posebno meso, v glavnem so mu posebej kuhali vse do šole.... Rezultat tega je, da fantič že nekaj let je samo pizzo (mergarito), spagete brez kakršnekoli polivke in McDonalds je vsaj 3-4 na teden glavni obrok. Ostalega ne je NIĆESAR!!!!! Če smo na kakšnih rojstnodnevni zabavah ali pikniku, se vsedejo v avto, ga odpeljejo v McDonalds sredi zabave, pa pridejo nazaj, da revček ne bo lačen, kljub obloženim mizam.
To se vidi, kam lahko pripelje zdrava prehrana in posebno kuhanje-vsaj v tem primeru. Nečak je tudi nenormalno suh.
Mi nismo nikoli pretiravali, smo zgodaj začeli z kravjim mlekom in ostalo hrano. Naš fantek pri 4,5 letih je VSE, razen nekaj stvari, ki jih pač ne mara (to pa se dogaja tudi odraslim, ali ne?)

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Neješči otroci
15.8.2005 9:32:32   
Anonimen
Ti dam čisto prav, Andra. Pa tudi ko se hrana kuha, naj bo okusna, torej prej naj jo probajo mame, verjtno da otrokom res ni všeč špinača kuhana na vodi, brez soli, mleka, masla, smetane....

če vam ni všeč, tudi otrokom ne more biti.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Neješči otroci
15.8.2005 9:38:38   
Anonimen
Tako kot povsod: nobena skrajnost ni dobra. Je pa tako: pri nas nič ne kompliciramo in nikoli nismo. Pa mulc včasih po dva dni skupaj pije samo kakav, kar se pa izbirčnosti tiče, pa so na njegovem jedilniku kakšne 4 jedi, potem se pa neha. Samo se ne sekiram, dokler je zdrav in ni pretirano suh.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Neješči otroci
15.8.2005 9:52:54   
Anonimen
Link, morda ravo zato ne je, ker se plazite za njim. Pa se mu fajn zdi in vzame vse skuapj za igro. Pusti ga, ko bo dovolj lačen, bo že jedel. vsaj jaz bi tako naredila.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Neješči otroci
15.8.2005 10:17:46   
Divja vijolica
Jaz mojemu hrano pripravim takšno kot zase- oskusno torej. Vendar po 3 žličkah noče več. Tako da morajo biti zraven obvezno igrače, da poje do konca in da sploh ne opazi da je.
Nasploh naj bi dojeni otroci manj sprejemali gosto hrano, vsaj pri našem je tako.
Jaz mislim, da absolutno ni problem v "neokusni" hrani. Mogoče pa naši :duda: sploh ne rabijo toliko, kot mi mislimo.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Neješči otroci
15.8.2005 10:32:16   
Anonimen
Ko je prišla na vrsto prva prava hrana,sem za Timija posebi kuhala zelenjavne juhice ampak z okusom.
Kasneje je začel jesti vse tisto kar mi.
Sicer ima obdobja neješčnosti,še sreča,da rad uživa vse vrste sadja.Ampak konec koncev,če na večer sešteješ vse kar je po malem čez dan pojedel je kar zadovoljivo.Samo nam se zdi premalo,ker se ne usede za mizo kot odrasli in ne poje cele porcije.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Neješči otroci
15.8.2005 11:24:19   
Magi*
eh Andra, jaz bi ti malo mojo "posodila" pa, da te vidim. je čisto vseeno kaj vse ji noter zacompram, ona bi še vedno samo moje joške vlekla in pika. zato pa, lepo te prosim, ne posplošuj(te), ne pametuj(te) in se ne zgražaj(te). sicer pa ni rečeno, da tvoj otrok ne bo prišel v kakšno takšno "fazo". tudi otroci se spreminjajo, veš. jaz sem za mojo mislila, da bo jedec na kubik glede na to, kakšen apetit je imela pri dojenju (in kile, ohoho - pri 6. mesecih 9kg ni ravno malo). no še dobro, da smo nabrali zaloge, ker nam gosta hrana ne gre tako zlahka po grlu. sem pa prepričana, da bo še jedla (če je vsaj malo po meni;)).

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Neješči otroci
16.8.2005 21:07:13   
Seven*
Andra. Ni cisto tako kot se ti zdi. Jaz se sicer drzim nacel prehrane otrok in kot bi ti temu rekla KOMPLICIRAM. Zakaj? Ker sem po poklicu biolog in vem zakaj so priporocila taksna kot so..

Moj Jakob je nejescen. In ni nejescen zaradi tega o cemer ti pises.. Dokaz za to je primer ko smo bili na morju in je gospodicu bil na voljo celoten ruski bife v zelo kvalitetnem hotelu.

NI JEDEL nic od tega: polenta, pire krompir, pomfri, ribe, pecen piscanec, testenine z omako, melone, banane, jabolka, bucke, kumare, goveja juha z rezanci..

Pa je bilo vse strasansko okusno. Ponudila sem mu prakticno vse kar je bilo tisti dan na voljo. V enem tednu je pojedel par flas cokolina in nekaj sadnih ploscic od Alnature. Pa tu in tam kaksen frutek..

Ti pa kar delaj po svojih nacelih. Eni ne bomo.. Se vedno se bom drzala:

1. Izkljucno dojenje do 6 meseca
2. Gluten pri 8 mesecih
3. Skute in jogurti pri 8 mesecih
4. Kravje mleko pri 12 mesecih
5. Sol pri 12 mesecih
6. Caja in sokov ne mislim sladkati nikoli.

To, da mora biti hrana slana je itak priuceno. Ce nebi poznali soli, bi nam bila hrana brez soli cisto vsec. Zacimbe pa so super zadeva in se seveda dodajejo brez problema. Se vitamini so noter.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Neješči otroci
17.8.2005 12:03:56   
Andra
Oprosti Seven, ne vem zakaj se tako razburjaš. Napisala sem samo tisto, kar sem že dlje časa opazovala.
Sicer pa, ti imaš svoja načela in neješčega otroka, jaz pa teh "butastih" načel nimam in mi otroka jesta vse. Katera je bolj zadovoljna?

Pa lep dan še naprej.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Neješči otroci
18.8.2005 7:54:03   
dory
No se ena brez nacel pa s hudo nejescim otrokom...tamal n ne je nic...ceprav pri hrani ne kompliciram...pri pol leta je jedel ze pasulj...torej ni enostavno met nejescega otroka ki ti je samo kak dan v tednu in to s prosnjami,animacijami in vse zivo...opazovati je lahko, imeti kaj takega doma je cisto nekaj drugega...in se jest...pridi k meni,pa se bos pol hvalila in komentirala...

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?