|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   močenje postelje ponoči
7.1.2011 10:41:34   
tadejat
 Živjo,imam 5 letnega fantka, ki še vedno moči posteljo ponoči. Nič ne pomaga če ga zbujam ponoči, saj bi  ga morala kar dvakrat do trikrat na noč, to pa se mi zdi, da ni rešitev.Zdravnica mi je rekla, da naj se oglasim po novem letu, če se stanje ne izboljša.Če je imela katera takšen  problem kakšno zdravljenje ali metode so sledile?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: močenje postelje ponoči
7.1.2011 13:26:38   
ledenaa
Imaš prav zbujanje ni rešitev,ker s tem nič ne rešiš. Dobiš tablete za otroka. Jaz bi še počakala na tvojem mestu,odloćitev je pa še vedno samo tvoja

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: močenje postelje ponoči
7.1.2011 14:00:46   
čili
Pri mojem sinu je tudi dolgo trajalo ,da je mehur dozorel. Meni je P rekla da ima do šole čas in naj se ne obremenjujem. Sem mu dala plenico in se res nisem več obremenjevala in seveda njega tudi ne... Sva lepo nazaj namontirala plenico in smo lepo spali. Pa se je samo uredilo že pred šolo user posted image . Potem se ni več enkrat polulal !!! Nekateri prej drugi kasneje.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: močenje postelje ponoči
9.3.2011 14:38:49   
rogljicek
naso 4-letnico tudi nesem 2x na noc na wc. partner je mnenja, da bi zaceli spet plenico uporabljat, ampak jaz se pa ne udam. ce ze toliko casa vztrajamo, pa bomo se toliko, da neha lulat. pa ne vem, ce imam prav. kdaj so vasi nehali popolnoma lulat?

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: močenje postelje ponoči
9.3.2011 15:03:11   
Nika v službi
Rogljicek, mi smo junija 2008, torej, ko je imela 2 leti in 8 mesecev, poskusili z odvajanjem (ko smo bili na počitnicah v Banovcih in je lahko bila brez pleničke). Uspelo je sanjsko - v slabem mesecu dni smo bili suhi tako podnevi kot ponoči. Podnevi je bila suha dejansko v manj kot 14 dneh, ponoči pa se še je nekajkrat polulala, pa nosili smo jo 1x sredi noči na stranišče, vendar smo vztrajali, saj je madam rekla, da noče pleničke. Ko jo je dala stran, jo je pač dala ne samo podnevi, ampak tudi ponoči. Izšlo se je res super.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 9.3.2011 15:05:58 >


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: močenje postelje ponoči
9.3.2011 15:11:27   
Precious
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

naso 4-letnico tudi nesem 2x na noc na wc. partner je mnenja, da bi zaceli spet plenico uporabljat, ampak jaz se pa ne udam. ce ze toliko casa vztrajamo, pa bomo se toliko, da neha lulat. pa ne vem, ce imam prav. kdaj so vasi nehali popolnoma lulat?


Nimaš prav. Sama vidiš da z nošenjem ne pripomoreš k ničemur dobrem,ravno nasprotno ti se zbujaš,mala se zbuja,otrok se  mogoče nauči ?ne,se ne .tako otroka nosit na wc je totalno bedasto po domače povedano.če otrok ne more oz. se ne zbudi sam,pač ni pripravljena,zakaj forsirašuser posted image  jaz takšnih staršev ne razumem.
Moja dva sta nehala lulat takrat ko sta bila pripravljena. Po -6 mesecih od odvzema pleničke popoldan

< Sporočilo je popravil Precious -- 9.3.2011 15:25:45 >

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: močenje postelje ponoči
9.3.2011 15:23:03   
Anonimen
naso 4-letnico tudi nesem 2x na noc na wc. partner je mnenja, da bi zaceli spet plenico uporabljat, ampak jaz se pa ne udam. ce ze toliko casa vztrajamo, pa bomo se toliko, da neha lulat. pa ne vem, ce imam prav.


Zakaj jo pa sploh nosiš?
Jaz je nisem nikoli, ker mi je to mučenje sebe in otroka, da se zaradi lulanja dvakrat na noč prebuja (ja, rada komot spim user posted image ). Polulala mislim da se je samo enkrat, pa še to mnogo kasneje kot je opustila plenico.

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: močenje postelje ponoči
9.3.2011 16:54:09   
KIKI****
Pri nas je tudi sin, do lani (dobrih 7 let) tu in tam (2x mesečno) močil posteljo. Zdaj imamo sicer že 2 meseca čisti mir, ampak tole je res neprijetno. Res mu zvečer omejujem pitje pijače. Gledam na to da do 7 ure pije dovolj, kasneje pa mogoče do 8 ure največ 1/2 deci.

Nič kaj veliko se ne da, če mehur ni dozorel. Naš tamal pa še spi tako trdno, da je groza, če bi ga ukradli ne bi vedel do jutra, tud v spanju zna hodit. Sva midva z možem tud poskusla z bujenjem kak mesec ali dva (preden sva šla spat, okrog 23 ure), ampak je bilo zjujtraj vseeno mokro, tko da je brezveze.

Hčera je suha od vsega začetka. stara je bila 2 leti in 4 mesece, ko je bila povsem suha in se je polula ponoči samo enkrat, pa še takrat je imela pljučnico.

Počakaj še za kak nasvet zdravnicem ona ti bo najbolje svetovala, ko bo otroka podrobneje pregledala. Nam so rekli samo to, da ker je to tako poredko, da naj mu omejimo pijačo v poznem popoldnevu in da mehur še ni dovolj dozorel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: močenje postelje ponoči
10.3.2011 14:11:27   
rogljicek
reya je ze od 2. leta cez dan brez plenice, zato se mi pac po 2 letih zdi cas, da je brez tudi ponoci. poleg tega sama noce plenice. problem je tudi v tem, da tako trdno spi, da se sama nikakor ne more zbudit za wc. jaz sem obcasno mocila posteljo do 9 leta, ali to pomeni, da mehur ni bil zrel user posted image  Smo sli s solo v naravi v 3. razredu in od takrat naprej se nisem polulala niti 1x. To je pa psiholosko.

in precious, zakaj toliko zmerjanja? tukaj smo zato, da si delimo mnenja in ne, da se obtozujemo.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: močenje postelje ponoči
22.6.2011 8:27:15   
mlada babica
Vsem staršem in njihovim otrokom svetujem enurex hlače z zvoncem za pomoč pri nočnem močenju postelje.V nemčiji je ta izum v sklopu zdravstvenega zavarovanja že 40 let in je klinično preizkušen.Kot sem že enkrat zapisala je zelo enostavno in sicer ko otrok spusti prvo kapljico v hlačke se sproži senzor,ki je nameščen v hlačkah ter z zvokom zbudi otroka.Ko se zbudi avtomatsko stisne mišico zapiralko.Tako gre na wc in ostalo količino urina spusti v wc.Otrok to mišico zapiralko ojača v 4-6 tednih po navodilih vendar je moja vnukinja prenehala z močenjem v desetih dneh in je suha od takrat naprej.Mi smo hlačke kupili preko interneta na www.enurex.eu. ali enurex@gmail.com


(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: močenje postelje ponoči
22.6.2011 20:40:27   
TandJ
Če mogoče katero zanima poslikava otrošklh sobic ali drugih prostorov stanovanja: http://www.gugu.si/component/adsmanager/?page=show_ad&adid=7956&catid=316

LP

(odgovor članu mlada babica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?