|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jokica naša
12.6.2011 11:44:49   
Barbara_L
Rabim nasvet. Doma imamo jokico...jokeca, no. Začne se zjutraj, najhujše so sobote, ko smo vsi skupaj. Cmizdi za vsako malenkost, najraje bi bil ves čas v naročju. AMpak, ko  si pa premisli, mora pa takoj bit neka druga animacija, ... če ne, je hudič...
Saj sploh ne znam opisati...oba se ukvarjava z njim, a cmizdi ves čas, sploh več ne veva, kako bi se skupaj imeli lepo, ker izgleda, kot da mu nič ni pogodu...Tak, zlovoljen je...Ko se naspi dopoldan, je kakšno urico ok, nato pa spet jamranje...Ne upamo z njim nikamor, ker naredi tako sceno, da smo takoj v središču pozornosti...
Pa da ne bo tole izgledalo kot da ga šimfam...ampak je res grozovito,...sploh čez vikend...v vrtcu pa je isto.
Star je eno leto...nekaj časa sem mislila, da so zobki, nato uho, ...sto stvari, a nič od tega...
Kakšen nasvet? user posted image  Verjeno ne rabim posebej poudarajt, da sem z živci nekje....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jokica naša
12.6.2011 12:34:22   
nusi
pa je že skos tak, ali ima še malo krize zaradi vrtca mogoče?

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jokica naša
12.6.2011 12:44:11   
Hope2
Naš je tudi bil tak po 1 letu- to ni bil jok ampak cmizdrenje, ko je pripeljalo do tega, da še sam več ni vedel kaj bi oz kaj hoče. Pa bi to, pa mu daš, pa bi drugo, ap mu daš, pa mu spet nisi prav dal, pa bi tja, pa ga neseš tja, pa bi spet drugam.... Ko sem končno ugotovila, da naj mu še tak hočem ugodit, je bilo iz dneva v dan huje, tole cmizdrenje je trajalo dlje časa in za vsako malenkost že. Potem sva pa z možem presekala. Ko se je začelo, sva mu skušala ugodit in če ni zaleglo, ampak je nadaljeval s svojim cmizdrenjem, sva ga opozorila in če ni zaleglo, je šel na hodnik sedet- tu se je začelo naše prvo kaznovanje nasploh- po sistemu mali vraci. Midva sva se pa z možem "prisiljeno" naprej igrala z njegovimi igračami in se objemala, smejala, v glavnem sva mu kazala kako se lepo imava, on je bil na "ignoru" (prvič je bil to tak jok, da sem že hotla obupat)....zelo hitro je skužil, da se brezveze cmeri in da je lepše, če se igramo in objemamo vsi, kot pa da cmeri in izziva. Vsega skupaj je rabil 2 poskusa. Potem je bil mir, potem pa itak še vsake kvatre kdaj sproba, ampak se ne damo- cmera (namerna-izzivajoča) gre sedet, ko preseže že vse meje. Velikorat že opozorilo, da gre sedet, zaleže in kar naekrat je drug človek.
Isto je bilo ko je vstal- cmeravi do amena. Ok, spet cartanje, nošenje, božanje, pomilovanje.... spet pripeljalo do tega, da je na koncu rabil skoraj celo popoldan, da je prišel k sebi. Prvi dan je rabil 5 minut, nato vsak dan več-do 3 ur oz do večernega spanja, s tem da sem ga morala še nosit, ap sem šla tja in se dere, ne tja, pa se obrnem, pa se spet dere ne tja.... vsedi na kavč, tu se pocartaj, tu se pomiri in konec, druge ni, šetkali se ne bomo, nosili se ne bomo. Doslednost nas je spet pripeljala nazaj na normalne poti.
Če se joka zaradi tega, ker ne more rešit situacije, npr med igro, mu pustimo, da pokaže čustva, jezo.... zaradi tega ne gre sedet. Ne gre sedet tudi ob zmernem cmizdrenju, četudi kar tak brezveze, saj nejevoljo mora dat nekak ven. Zgoraj sem opisovala res za večurno cmizdrenje, ko še sam ne več kaj naj. Našemu objemi in cartanja v takih trenutkih niso nič pomagala, je bilo še huje in to je bil edini način. Zdaj pi 2,5 letih se pa zelo rad carta, tak da zdaj velikokrat rešimo zadevo prav z cartanjem, objemanjem.
Pri nas se je obneslo takoj, ko smo presekali in rekli konec temu.

Situacijam pa se ne izogibamo, vedno gremo kamor pač želimo, neglede na strah, da bi sceno naredil. Tak se je naučil, da so tudi drugje meje in da ne bo desegel z jokom nič. Edino zvečer nismo šli nikamor, saj smo takrat vedeli, da bo lahko od zaspanosti neznosen- zato ga ne morem kaznovat, pa še držali smo se ure spanje, saj če smo jo zamudili, je bila še ponoči štala.


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.6.2011 12:51:47 >

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jokica naša
12.6.2011 13:11:07   
TDTP
tudi mi imamo jokeca, ampak naš je star že 6 let in ni razvajen, prej bi rekla da je ljubosumen na mlajšo sestrico in hoče pozornost doseči z jokom, kar naprej poslušam, mami to, mami ono itd, kar stese me ko spet slišiml jok in to za eno brezvezno malenkost! Npr: včeraj se je peljal z sestričem po gozdu s kolesom. Sestrič je šel spredaj, da mu je pokazal pot in mu je zaradi blatne ceste vrglo nekaj blata v njega in spet jok mami on mi je pa zanalašč vrgel blato. Za popiz...., sestrič se sploh noče več igrat z njim, ker ga je strah, kaj spet bo! full sem mu že razlagala, da če bo tako zdrežen, da nebo imel nobenega prijatelja itd, ampak nič, vedno ista pesem! Kaj naj še storim? lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jokica naša
12.6.2011 13:49:55   
Jada82
Ja, tud mi imamo jokico ... po svoje, kaj pa vem, imamo pač zahtevnega in živega otroka in trmastega kot sto user posted image !!! Namreč, če kaj ni po njeno, je jok in metanje ob tla, če ji je dolgčas, je jok, če mami dela kaj drugega, je jok, če je zmatrana je jok, če hočeš kaj po svoje, je jok, če ona kaj želi, pa ne dobi je jok in metanje ob tla ... skratka, groza. Tudi ne vem, kaj naredit, sem jo že dostikrat pustila jokat ... mah ne vem, še huje je blo. Ona se lahko dere kot jesihar eno uro skup! Kriza je trenutno. Kriza je še, ker je takooo živa in ne uboga, laufa okoli, uide, ne drži se mamice, želi nekam stran, daleč, ko jo greš iskat, je jok, scena itd. Smo bili 3 dni na morju in je bilo na cajte kar težko, ker smo imeli scene na plaži, v restavraciji ... povsod. Potrebna je 100 % animacija, pa še ni dovolj user posted image Ampak kaj češ, se tolažim, da bo prerasla. Pa ji še zdaleč ne pustim vse, sem kar stroga, no, ampak ona je pa takoooo živa ... in trmasta. Uf!
Nimam nasveta, bomo počakali, da bo malo zrasla, da se ji bo dalo kaj zapovedat, pa bomo potem videli.

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jokica naša
12.6.2011 14:39:47   
ZARA
Evo, punce, da vas malo potolažim.
http://www.ringaraja.net/forum/Doma_imamo_cmero/m_5430138/tm.htm

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jokica naša
12.6.2011 21:54:39   
ZmajTolovaj
user posted image user posted image user posted image

Naša tamala je tud cmerasta, tam nekje po enem letu se je začelo, še zdaj ma kak izpad. Neki časa sem se trudila ugotovit, kaj tza vraga sploh hoče - a to, ono .. Dokler nisem videla, da NIČ. Ravn danes se je spet popoldne zbudila v enega svojih razpoloženj, dala sem ji malo za pit, potem sem pa zunaj pred njeno sobo cunje obešala in se lepo pogovarjala z njo, pa kar neha.
Bolj ko se trudiš, slabše je. Saj so še eni odrasli taki, vsaj v službi jih vidim. user posted image user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jokica naša
12.6.2011 22:33:25   
bskrle
Zara -hvala zauser posted image razsvetlitev, mi imamo tudi eno tako kot Nejcko

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?