|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponovno spermiogram in kako potekajo preiskav...
23.6.2011 20:17:55   
Poka
Danes sem nesla napotnico, ki mi jo je dala moja ginekologinja v Ljubljano in sem se začela zavedat, da bodo te stvari grozno naporne... Sploh v bistvu ne vem, kaj naj bi bilo z menoj narobe, ker mi namreč moja ginekologinja ni znala natančno povedat in me je zato kar poslala k drugim specialistom, rekla je še, naj grem čim prej. Pred tem sem bila na HSG in moj na spermiogramu. Oboje mi je bilo ful grozno, pa čeprav naj bi to bilo še najmanj... Pridem tja in mi reče, da mora moj še enkrat na spermiogram... Čeprav je moja ginekologinja rekla, da je pri njem vse OK. Pri naju je bil ta spermiogram katastrofalno naporna stvar - sem mogla it s partnerjem in potem sva bila uro in pol not, da je sploh kaj blo...

Sem mislila, da mi bo moj doma rekel, da se ne gre več, pa sem bila presenečena, ker mi pa res toji bo strani. Jezen je samo, da bo moral spet tja za stvar, ki jo je že opravil, pa njegovem mnenju po nepotrebnem zapravljajo denar... Očitno pač drugače ne bo šlo.

Me je pa šok - ker sem ravnokar videla, da se je moral partner od ene slečt in ga je pregledal. Moj bo doživel šok, po mojem... Kar se takih stvari tiče, je zelo občutljiv in me je ful strah. Me zanima, če je to običajno? Kako poteka to naprej rpi moških? Kolikokrat bo še moral na spermiogram? Pa še to me zanima, a pustijo potem moške pri miru, ko ugotovijo, da je npr pri ženski nekaj narobe?

Zaniam me tudi, kako te stvari čustveno doživljate druge - namreč, jaz si nisem nikoli mislila, da bo karkoli  narobe in mi je, po pravici povedano vse skupaj že na začetku precej stresno, ko vsaj ne bi bila ta klinika sredi centra Ljubljane, da t eže iskanje parkinga živcira...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
23.6.2011 22:08:54   
Anonimen
Draga Poka!

Vsi tvoji občutki so čisto normalni. Sama sem dala vse te stvari že skozi... vem, da je stresno, pač... tako je.
Če sta s tvojim pratnerjem močno povezana, vama ne bo nič težko. Tudi jaz si nisem nikoli mislila, da bo vse to doletelo naju, pa je. Na začetku je vse zelo naporno, potem pa se očitno že navadiš na to. Vožnje, testi, pregledi, pogovori... še pa še. Želim vama vse lepo, pa ne obupat, jaz še nisem po V letih.

Srečno user posted image

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
24.6.2011 14:24:01   
Anonimen
Pozdravljena Poka!
Nisem in najverjetneje nikol ne bom razumela, zakaj imate še največje težave s svojimi partnerji.
To, da sta rabila malo dlje pri oddaji sperme je nekaj normalnega, ker ni sproščeno vzdušje itd...
Naj povem, da se je moj v čakalnici, ko je vedel, da "ga" bo moral pokazat blaznel in rekel, da bo šel samo domov, ko mu bo rekel pokažite:). Smeh.
No, pa ni, ko mu je to notri rekel, se je brez besed in brez ramišljanja slekel pred doktorjem in ni bilo nobene znanosti. Z ultrazvokom (takšnim kot pregleduje tebe) pregleda moškost in jajčka in to traja natanko 2 sekundi. In, če tega ni sposoben narediti, glede na to, samo pomisli, kolikokrat se moraš ti slečt za ginekološki pregled, kolikokrat si (nisi) trpela na operacijah in punkcijah, hsg-jih itd...ali pa še boš. In če ni samo sposoben pokazat, če je z njegovim vse v redu, oprosti, potem ni zrel za ta korak in ga ne sili v to. Počakaj, da bo sam predlagal oziroma si poišči drugega partenrja. Ker če že v tem ne moreta oba enakopravno in enakovredno sodelovat, bo potem v zvezi samo še huje. Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
24.6.2011 14:39:47   
olana
Si je treba vso stvar mal bolj na izi vzet, brez nekega obremenjevanja že vnaprej.user posted image Drugače pa mislim, da lahko spermo tudi s seboj prinese, pozanimaj se glede tega. Nama je blo vse full smešno, sploh ko ga je zdravnica pregledala spodaj, kar nisva pričakovala in mu je blo full nerodno, sva se na ta račun še nekaj časa smejala.user posted image user posted image

Drugače se pa strinjam s predhodnico, koliko stvari moramo ženske pretrpet, moški bi se pa kar izognili vsemu. Ko je moj nekaj pojamral sem samo rekla, če sem jaz lahko 3 operacije in 5 posegov dala skoz, boš pa tud ti tisto minimalno opravil. Ker je vedel koliko sem pretrpela, mi je seveda dal za prav in ni nikoli več jamral.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
28.6.2011 11:07:10   
Anonimen
No, mene je sploh skrbelo, kako bo na spermiogramu, ker je tud moj tak, da nerad hodi okol zdravnikov, ampak se sploh ni s tem nič obremenjeval, šel je kar med službo, se mu je mudilo, bil je še celo brez napotnice, tako da ga je še najmanj skrbelo, kako bo napolnil kozarček. Mislim, da je največ odvisno od tega, kako gledaš na stvar, kot nekaj groznega , ful odveč, ali pa vse malo obrneš na hec. Midva sva se tudi potem še ful smejala na ta račun, bil je tudi pripravljen, da ga bo zdravnik malo prešlatal, pa ga potem ni, ker je imel super spermiogram in pri nama ni problem zanositev.

Se mi zdi pa ful pomembno, da je šel sam na spermiogram, ker bil tako manj obremenjen, jaz vem, če bi bila tam, bi bila zelo živčna, pa bi sigurno tudi njega to ob živce spravljalo.

(odgovor članu olana)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
28.6.2011 13:27:35   
dogas
Poka .. naj povem mojo zgodbo. 3 leta se trudiva zagledati user posted image ampak nama še do danes ni uspelo. Mojemu je bilo tud nelagodno se slačit pred drugimi, kaj šele pokazat svoje "kraljestvo". Ampak njegova želja po bebici je zelo velika, tako da je šel. Še danes mi je hvaležen, da sem naju spravila na vse teste in preglede, ker so mu na pregledu odkril tumor v testisu - rakav. Odkrili so mu ga v zgodnjem stadiju, tako da se mu ni nič razširil naprej.
Ne predstavljam si, da bi moj dal čez kemoterapijo! To bi pomenilo vsaj 2 leti počakati na otroku, razen če imaš srečo in poznanstva, da prideš v postopek umetne. Ker nama so rekli, da v tem primeru izpadeva, ker je problem v partnerju in se ga da ozdraviti! Mogoče bi bilo drugače, če bi bila stara nad 28 let, tako pa imava oba 23 let in "se nama nič ne mudi" user posted image

Zato vsem puncam polagam na srce, na miren način se pogovorte s partnerjem, jim razložite vaše probleme, stiske in kaj ve vse dajete čez in kaj s pregledom vaših partnerjev se vse lahko najde.

Čim več sončnih dni!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
29.6.2011 14:09:50   
Katte
Moj dragi je bil pripravljen iti na pregled že po pol leta poskušanja, pa sem jaz rekla, da počakava, če uspe v enem letu. Ker v tem času še nisem zanosila, je šel sam k svojemu osebnemu zdravniku po napotnico, jaz sem ga pa naročila v bolnici. Vprašala sem, če lahko opravi doma, ampak na žalost tu niso dovolili.
Rekel je, da bo šel kar sam. In je šel. Ampak mu je bilo izredno mučno. Bil je v sobici za ginekološke preglede, stene so bile izredno tanke, zunaj se je sestra ves čas pogovarjala z ljudmi, ni bilo niti revije ali česa podobnega za stimulacijo (on pa ni imel tudi nič s sabo). Je že obupal in se pripravil, da gre. Na srečo je sestra nekam šla in je imel vsaj malo miru. Na silo je opravil svoje in odšel. Je rekel, da je bil to najbolj mučen "pregled" v njegovem življenju.
Na posvet sva šla oba že čez dva dni. Rezultat je bil dober. Zdravnik nama je malo razložil, kaj se bo dogajalo naprej (mene naj bi osebna G obravnavala še kako leto in pol, preden bi me poslali naprej???), če ne uspe naravno. Potem sem morala jaz ven, mojemu je pa še (v parih sekundah) pretipal premoženje. To se mu ni zdelo nič hudega.
Je pa izjavil, da ne bo nikoli več šel na spermiogram nepripravljen in brez mene (če bo seveda potrebno).
Jaz pa bom šla čez kak mesec do svoje G in bomo videli, kako naprej.
Srečno, punce.

_____________________________

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu dogas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
4.7.2011 21:01:33   
Poka
Malo je lažje, ko prebereš izkušnje drugih, tako da ful hvala. Od takrat sem že malo pomirjena. Mislim tudi, da ne bo tak problem, ker ve, da je situacija resna in me ne bo pustil na cedilu, sploh se pa gre tudi zanj in njegove želje. V bistvu me zelo podpira in sem bila presenečena, pa čeprav ga 6 let poznam, ampak enostavno take podpore nisem imela še pri nobeni osebi. Se mi pa vseeno malo "smili"... čeprav vem, kaj damo ženske skozi veliko več in veliko huje, pri moških pa so to samo predsodki.

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ponovno spermiogram in kako potekajo prei...
5.7.2011 10:37:16   
Taddy78
Pri nama je bilo toliko lažje, ker sva skodelico polnila kar doma. No, na dan ko sem imela punkcijo, jo je sam "polnil". Tudi meni je na začetku bilo kar malo nelagodno, ampak sem bila prav presenečena kako na izi je vse skupaj jemal. Potem je ob slabem rezultatu sicer kar nekaj časa potreboval, da je prišel k sebi, pa vseeno. Še vedno je lažje moškemu opravit svoje, sama zaradi njegovega rezultata nisem imela nobenega pregleda, niti UZ-ja ne.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?