|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za en nasvet (laparo)
1.9.2011 17:13:46   
Anonimen
Hja, vprašanje oz. prošnja za nasvet je malo bolj taka "čudna", nekomu verjetno butasta (pa naj se ti vzdržijo nasveta prosim!) a, a vseeno vas naprošam za pomoč. V končni fazi so zato tudi tule ti forumi.

V kratkem (september-december tega leta) bom imela operacijo - laparoskopijo. Ker sem v službi, kjer se kar veliko špekulira, šinfa in podobno (tako punce kot fanti...), me zanima kaj bi naredile ve: torej a bi povedale da greste na laparoskopijo (skupno bom odsotna oz na bolniški baje tam med 10-18 dni)? Namreč, če povem, bodo seveda sledila podvprašanja, kot: kaj pa sploh je laparoskopija, kam greš? zakaj? kaj ti bodo odstranili? Na laparoskopijo grem zaradi tega, ker zdravniška stroka (zaenkrat) ne ve zakaj ne morem zanositi (napotnico sem dobila v ambulanti za neplodnost). Pregledali bodo jačnike, morebitne zarastline, ciste in kaj vem kaj še vse kar se nahaja v trebuš. votlini. Ker ko bom/bi povedala, da grem na laparoskopijo (bi takoj šli eni pogledat na google kaj pomeni laparaskopija in bi prebrali, da se velikokrat odločajo za slednjo tudi meddrugim zato, ker ugotavljajo vzroke za neplodnost), bi tudi glede na mojo starost (malo nad 30 let) in tudi zato ker še nisem mamica, na veliko razpravljali o tem, v stilu (hja na žalost zelo primitivnem, ker jih poznam): hjoj, kako to, da ne more zanositi, kaj je narobe z njo, njenim dragim....a pridemo pomagat tvojemu dragemu,... enim bi se smilila (kar absolutno nočem), skratka nekako jim ne želim dati vedeti da grem na to operacijo, po drugi strani pa ne vem kaj naj rečem zakaj sem/bom cca 3 tedne na bolniški???

Kaj bi "natvezile" ve? Vse punce v službi so zanosile na "normalen" način in s tem, da jim povem kaj se dogaja in kam grem ter zakaj bi jim res vrgla veliko kost za glodanje. Preveč dobro jih poznam in tega veselja, meni pa potrtosti in neke vrste "manjvrednosti" ali če hočete hendikepa, ker npr. ne morem (trenutno) zanositi po "normalni" poti, pa jim ne bom privoščila.

Kaj menite? Kako bi pristopile ve punce?


Suzy
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za en nasvet (laparo)
1.9.2011 18:15:07   
mladika
Glej jst sem bila letos januarja na laparoskopiji,sicer ne delam ampak sem študentka,kar pomeni da sem manjkala na vajah in so vedli da je neki narobe(drugače sem bla skos prisotna) in ko so me prašali kaj je bilo narobe sem rekla da sem bla na operaciji-laparoskopiji,ker so mi odkrili en miom in so ga mogli odstranit-kar je res,več pa nisem razlagala.Sej konc koncev koga pa briga.In če si v službi niste blizu potem nisi nikomur dolžna nič razlagat.Pač rečeš da si mela neke zdravstvene težave ostalo jih pa ne briga!!Pa da ti povem jst sem tut mela laparo zarad tega ker so odkril miom,pa tut zato da so pogledal če je z mojimi rodili vse ok,ker se z mojim tut že trudiva dolgo za user posted image  in o tem ne razlagam nobenmu,tut staršem ne!!

_____________________________

Mi še zmeram upamo!!!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za en nasvet (laparo)
1.9.2011 18:31:50   
Suzy31
Mladika: torej misliš, da če povem, da so mi odkrili miom in da grem zato na laparo, da ne bojo špekulirali, da se zdravim v ambulanti za neplodnost oz. da imam težave z zanositvijo? Nekako se bojim tega, da bi me gledali kot neko nesposobnico, ker pač (zaenkrat) ne gre po naravni poti? Ne vem zdi se mi, da če bom "izdala" kam grem, da se bojo norčeval, češ da joj kaj je z njo narobe, da ne more zanosit in kaj je z njenim narobe, da ne ve nardit otročka in tko dalje. Bojim se teh postranskih pogledov in smiljenja in šinfanja za mojim hrbtom.

Ne vem, kaj naj?

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za en nasvet (laparo)
1.9.2011 18:50:37   
kajajaka
Jaz bi na tvojem mestu rekla, da grem na neke ginekološke preiskave in da o podrobnostih ne želim govoriti. Končno se tudi nikogar ne tiče in tudi na bolniškem listu ne bo nič pisalo. To je tvoja zasebnost in nihče nima pravice od tebe pričakovati, da boš kaj razlagala.
Ker, če bodo preveč vedeli, lahko začnejo tudi že potihem iskati tvojo zamenjavo med nosečnostjo... tudi to se žal dogaja. In seveda te bodo potem vsak mesec spraševali ali si že noseča, kar zna biti precej negativno za psiho in dejansko zanositev...
Želim ti, da čimprej zagledaš + in zdravo nosčnost.

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 1.9.2011 18:52:03 >

(odgovor članu Suzy31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za en nasvet (laparo)
1.9.2011 20:43:42   
tecnobica
Ma jst jim ne bi povedala. Klinc jih gleda. Če bodo vprašali, bi rekla, da grem na manjšo operacijo, in če bodo še težili, reci da greš noht na nogi rezat al kaj podobnega. Kaj jih pa briga. O tem, zakaj boš na bolniški, se pa nisi dolžna izpovedat nikomur, niti šefu.
A tolko časa so rekli, da moraš bit doma? Jaz sem bila dvakrat na laparo. Sicer sem bila obakrat brezposlena, ampak jaz sem bila že po enem tednu, ko so šivi začeli odpadat, ku rožca.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za en nasvet (laparo)
8.9.2011 7:54:33   
Poka
To je tvoja osebna stvar, kaj jih pa briga. Mene sicer ni sram o tem govorit, sem bolj odprta oseba, ampak vseeno ne povem komurkoli, pa imam super sodelavce. To je vseeno zelo zasebna stvar in je bolje zame, da vedo čim manj, na bolniško pa imaš pravico it. Če pa brskajo za podatki po internetu, potem pa oprosti, očitno imajo preveč časa - jaz še zase nimam časa gledat. user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Teh 9 stavkov NE recite paru, ki (še) nima...
Prikrita sporočila v teh najpogostejših stavkih, ki jih sprejemajo pari brez otrok, povsem spregledajo občutke strahu, d...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?