|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 7:26:54   
divans1
Moj šestnajsmesečnik noče piti mleka, niti pod razno, nobenega, nobenih mlečnih izdelkov, razen včasih mu poturim kako sadno skutico, odkar se je pri 15 mesecih nehal dojiti. Je imela še katera tak primer, no, sej mogoče ma sam tako obdobje....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 7:56:14   
Petka09
Moja je pri 10 mesecih zavrnila flaško v celoti... Bila je izključno na AM, do 10. meseca vse super krasno + uvajanje goste hrane... Potem pa je naenkrat zavrnila mleko... Že tako smo pri uvajanju imele probleme z mlečnimi izdelki: ni marala skutic, jogurtov, sirnih namazov,.. nič nič.. Tudi ne tistih kašic, ki se mešajo z mlekom (alla čokolino pa te finte).

Tako da je od 10. meseca mlečne izdelke dobila izključno s hrano v obliki kisle smetane v pireju. Pa mogoče sem ji kak sadni jogurt uspela podturit....

No, in tako ni mleka marala kar nekaj mesecev...Sem se že sprijaznila. No, potem pa sem ji ponudila mleko (alpsko) nekje okrog leta in pol starosti in je začela počasi pit iz kozarčka. In zanimivo - z velikim veseljem ga je spila... Tako mi je potem začela piti mleko po dva deci na dan...

Zdej pri dveh letih pa je začela celo jesti navadne jogurte, mleko pa tudi še vedno zelo rada pije...Tako, da tisto je bilo očitno eno 6-mesecev trajajoče obdobje, ko ni marala mleka in mlečnih izdelkov.

Zna bit, da bo tako tudi pri tvojem...

< Sporočilo je popravil Petka09 -- 14.9.2011 7:57:24 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 8:39:20   
tresk
Tudi moj ni bil ljubitel mlečnih izdelkov, ko se je nehal dojiti pri 10 mesecih ni vse spravil kaplje mleka, jedli smo pa Millupove kašice ki se mešajo z vodo , sem ter tja kako skutko ....
Sedaj pri 4,5 letih spije kozarec kakava ali poje kako skutko, da bi mu omenila mlečni riž, gres itd o tem niti slišat noče .....

Nista osamljen primer, mislim da je takih kar veliko.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 8:59:07   
Katy78
Pri nas je večerno flaško z mlekom opustil okoli leta in pol in od takrat naprej mleka ni hotel več piti, edino kakšen jogurt, skuta, puding ipd. in pa npr. sir na kruhu mu je še šlo, potem pa je kmalu začel zavračati tudi jogurt, skute, sirne namaze. Trenutno stanje je tako, da že par mesecev spije parkrat na teden šalčko kakava, jogurtov in skut še vedno ne mara, poje pa puding, sladoled, obožuje pa mlečne kaše - gres, čokolešnik ipd. - to bi lahko jedel vsak dan. user posted image

A tvoj tudi gresa, mlečnega riža ipd. ne mara?

(odgovor članu tresk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 9:45:36   
Hope2
Ja, naš je tudi nekje v tem času vrgel vstran flaško in ni hotel nobenga mleka, ne izdelkov, ne muslijev ali čokolinotov. Prej je vse to oboževal, potem pa konec. Vsake kvatre smo probali z vsem mogočim, pa sem našla nekaj izdelkov, ki jih je sprejel. Vrnili smo se nazaj na puding iz adaptiranega mleka (kupljen) isto gres (kupljen) in isto kakav iz adaptiranega mleka od milupe (mali tetrapaki s slamco, dobiš pa samo v mullerju). Kravje mleko ni hotel niti poskusit. Niti navadno čokoladno mleko.

Potem je sčasoma začel spet normalne pudinge jest, ampak tudi samo kupljene in to 1x na 2 tedna, pa actimel. Actimel in milupa kakav je bil zakon in tako je vsaj pol leta živel. Šele zdaj ko je skoraj 3 leta star spije 1dcl kravjega mleka 1x na 3 tedne. praktično nič, ampak to je že napredek. Pije pa zdaj tudi že normalno čokoladno mleko vsak dan. Pa kozji sir obožuje, ampak tudi po sezonsko (kak mesec več, kak mesec nič)user posted image

Kuhanih zadev pa še zdaj ne mara. Do zdaj je glih ene 3x pojedel domač kuhan puding. Razni linoti ni šans, razne kosmiče pa je brez mlekauser posted image .

Se pa sčasoma nehaš sekirat

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 14.9.2011 9:46:51 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 10:12:17   
Star_a
Mleko je že itak dodano raznorazni prehrani ,ki jo kupimo. Pire in podobno hrano tudi vanjo daš nekaj mleka,v sladoledu je mleko itn.

Jaz sem nehala mleko pit pri svojih 2 mesecih in še do dandanes ga ne maram.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 20:38:45   
m_o_i
vecerno mleko v steklenicki je se vedno babylove, kravjega v katerikoli obliki mu spravimo dol samo v cokolesniku...

se pa ne obremenjujem-mulc ze ve, kaj mu pase in kaj ne user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 22:40:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mlečni izdelki....:(
14.9.2011 23:10:00   
rozilu
Gromska, bi se kar strinjala s tabo. Ne bi delala panike, če otrok noče mleka, očitno mu ne paše!

Človek je edina živalska vrsta, ki uživa mleko druge vrste. Če že, bi morali podaljšati dojenje, torej hranjenje z materinim mlekom... verjetno so se v prazgodovini dlje časa dojili user posted image . Pri odraslih je pa pogosta laktozna intoleranca, kar že samo nekaj dokazuje: da odraslo telo očitno ne rabi mleka. Vprašanje pa kdaj se zgodi ta prehod, pri nekaterih očitno zelo hitro. Mama mi je rekla, da že kot otrok (varaianta 5 let) ni marala mleka in še zdaj ima probleme z njim. Tako da na vsak način forsirat kravje mleko, mi je user posted image Seveda, komur paše in nima problemov, naj ga uživa, če ne - pa ne bo hujšega.

Tudi sama nisem zelo navdušena nad mlekom, nimam sicer takih problemov kot gromska. Včasih pojem za tamalo čokolino in ponavadi me kar hitro požene. Ajde, pijem ga v kavi. Nimam pa problemov z mlečnimi izdelki, kjer je itak veliko manj laktoze.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mlečni izdelki....:(
15.9.2011 7:44:53   
Leela
tudi jaz mislim, da mu ne paše in da otroci ne jedo kakšne hrane tudi, ker so občutljivi nanjo in to začutijo (bolj kot mi, ker zavestno nekaj jemo).

Moj tamal je zelo rad pil mleko , ko je bil manjši. Takrat pa ko je imel drisko (bil bolan) pa mleka ni hotel piti dokler ni ozdravel.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mlečni izdelki....:(
15.9.2011 8:13:47   
Hope2
Ma ni vedno tako, kot pravite zadnje tri.

Potem bi naš bil očutljiv na vse jedi. Do nekje 14 meseca je jedel vse in to še v taki količini, da smo se začeli sekirat, potem pa je vse jedi začel zavračat, enostavno je zablokiral pri vseh jedeh. Problemov po mlečnih izdelkih nima, tudi vsiljevali mu nismo, smo mu pa poskušali dat več stvari in je določene sprejel. Pač vsi mu ne pašejo oz mu niso všeč- gre za okus pa enkrat mu paše drugič ne (sezonsko pije: enkrat samo adaptiranega še zdaj ko bo 3 leta, drugič spet samo kravje). Ne pa da zavrača, zato ker mu ne paše zaradi zdravja. Ja so eni otroci taki, ampak ne vsi. Eni so pač izbirčni in si zmišljujejo.

Jaz pač vztrajam, mu vedno ponujam tudi tisto kar mu ni tolk všeč, ker če ne, bi on bil brez vse zelenjave, brez še marsičesa, kar je pomembno za zdrav razvoj. Vzpodbujam ga, ga probam motivirat in isto je bilo z mlečnimi izdelki. Res ga ne rabi pit, še najmanj zaradi kalcija, saj kalcij lahko tudi drugje dobi. Se tudi popolnoma strinjam oz celo zagovarjam, da je alpsko mleko "strup", da mlečni izdelki sluzijo in kisajo, pa vseeno sme mnenja, da če je otrok zdrav, se mu vseeno lahko ponudi mlečni izdelek- tu ni nobene škode.

Imam pa jaz probleme z kravjim mlekom in sem vseeno nora na vse mlečne jedi, tudi kot otrok sem bila nora na njih, imela hude težave zaradi mleka (od 3 leta naprej bruhanje, bolečine v trebuhu), ampak oboževala pa sem ga še vseeno. Zaradi bolezni in hudih bolečin ga nisem niti enkrat zavračala, še skrivoma sem ga pila, ko so mi prepovedali.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mlečni izdelki....:(
4.10.2011 18:55:27   
divans1
Ma nobenih mlečnih izdelkov ne mara, odkar sem ga nehala dojiti pri 15 mesecih, tud čokoladnega mleka ne mara. Sej ne delam panike zaradi tega, me pa vseno zanima, ali mogoče obstaja kakšen dodatek, da bi mu dajala kasneje, če še ne bo maral mleka, sedaj bo star 17 mesecev, glede na to, da taki mali rabijo kalcij?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mlečni izdelki....:(
4.10.2011 19:02:42   
Star_a
Poglej mleko je dodano skoraj povsod.
ne paničari

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mlečni izdelki....:(
5.10.2011 5:08:13   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ma nobenih mlečnih izdelkov ne mara, odkar sem ga nehala dojiti pri 15 mesecih, tud čokoladnega mleka ne mara. Sej ne delam panike zaradi tega, me pa vseno zanima, ali mogoče obstaja kakšen dodatek, da bi mu dajala kasneje, če še ne bo maral mleka, sedaj bo star 17 mesecev, glede na to, da taki mali rabijo kalcij?


A si že slišala, da je kalcij tudi v drugi hrani, ne samo v mleku? Tudi v zelenjavi, žitih...Poglej na internetu imaš prav razpredelnice kje je kalcij. Drugače pa sir, smetano itd lahko vtakneš kamor koli, pa sploh ni opazit ne po okusu, ne videzu, jogurt mu lahko dodaš v zmiksano sadje...mleko v palačinke, kruh, muffine...skuta v kak biskvit s sadjem.....dejansko so lahko mlečni izdelki povsod.  Pa saj ne rabiš nekih enormnih količin, daleč od tega.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mlečni izdelki....:(
5.10.2011 5:11:46   
Hope2
Odrasla oseba naj bi dnevno zaužila 1000 mg (1 gram) kalcija. Pripenjam tabelo s podatki o vsebnostjo kalcija v živilih. Upam, da bo lepo prikazana. V prvem stolpcu s številkami je navedeno, koliko mg kalcija je v 100 g živila. V drugem stolpcu je navedeno, koliko živila naj vsebuje 1 obrok (npr. naenkrat spiješ 200 ml = 2dcl mleka), v zadnjem, tretjem, stolpcu pa je vsebnost kalcija v enem obroku.

Živilo                               Vsebnost kalcija v mg / 100 g živila                                   En obrok    Količina kalcijav obroku
                                     Mleko in mlečni izdelki
mleko (polnomastno)        120                                         200 ml                              240
mleko (posneto)               120                                         200 ml                              240
jogurt (sadni, navadni)      120                                         180 ml                              216
kefir                                120                                         180 ml                              216
sir parmezan                   1225                                        50 g                                 612
sir ementalec                  1020                                        50 g                                 510
sir edamec                      710                                         50 g                                 355
topljeni sir                       545                                         30 g                                 163
sir brie                            185                                         30 g                                 55
sir gorgonzola                  671                                         30 g                                 201
sir camembert                 380                                         30 g                                 114
skuta                              151152                                           50 g                                 35
sladoled                          163164                                         100 g                                132
                                     Sadje                                                                             
črni ribez                         185186                                           100 g                                45
rdeči ribez                       197198                                          
100 g                                30
pomaranče, mandarine     209210                                          
100 g                                30
jagode                            221222                                           100 g                                25
maline                            233234                                           100 g                                40
rozine                             245246                                          
50 g                                 15
datlji                               257258                                           50 g                                 16
suhe fige                         269270                                        
50 g                                 71
lešniki                             281282                                        
50 g                                 112
mandlji                            293294                                         50 g                                 127
suhe marelice                  305306                                          
50 g                                 23
                                     Zelenjava                                                                      
brokoli                            327328                                           200 g                                130
endivija                           339340                                           200 g                                80
fižol v zrnju                      351352                                        
100 g                                135
zeleno zelje                     363364                                        
200 g                                220
kitajsko zelje                   375376                                         200 g                                210
koromač                         387388                                         200 g                                200
špinača                           399400                                         200 g                                250
korenje                           411412                                          
200 g                                60
soja v zrnju                      423424                                         100 g                                227
                                     Meso, ribe in morski sadeži                                          
meso (povprečno)            2 do 20                                    150 g                                3 do 30
morski sadeži                  10 do 45                                  150 g                                15 do 67
sardine v olju (odcejene)   469470                                        
1 konzerva                        280
                                     Druga živila                                                                 
kruh (povprečno)             20 do 45                                  30 g                                 6 do 13
testenine                         503504                                           100 g                                20
krompir                           515516                                           200 g                                26
kokošje jajce                   527528                                          
1 kos                                30
polnovredni riž                 539540                                           80 g                                 20
sadni musli                     551552                                          
50 g                                 27
čokolada                         563564                                         2 rebri                               72
                                     Pijače                                                                            
Radenska                       273/liter                                   250 ml                              68
Donat Mg                        370/liter                                   250 ml                              92
voda                               30-150*                                    * vsebnost krajevno pogojena    

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mlečni izdelki....:(
5.10.2011 5:21:12   
Hope2
eh, tretji stolpec je zaradi ozkosti mal spodaj vrglo, če se ne znajdeš ap sama poiščiuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?