|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lulček
22.8.2005 21:34:52   
Maxica
Danes sva z :duda: imela posvetovalnico pri enem letu in mu je pediatrinja pregledala tudi lulček ter mu kožico potegnila orng do glavice. Prej sem ga previjala in videla na plenički, tam pri lulčku, malo malo krvi. Se mi zdi, da sem enkrat videla, da je ena pisala, da je tudi njihov :duda: malo zakrvavel po tem "posegu". Naj me skrbi, ali je to normalno? Naj pokličem pediatrinjo jutri?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lulček
22.8.2005 21:48:14   
Mina1
Ne, nič ni hudega, mogoče malček neprijetno za tvojega otročka, drugače pa bodi vesela, da je šla kožica lepo dol oz. da jo je lahko povlekla "do konca" če me razumeš. Mogoče ga bo kakšen dan, dva malo peklo, ko bo lulal in tako.

Poznam kar nekaj mamic, ki so peljale svoje fantke obrezati tole zadevico in verjetno je to zelo neprijetno.


pa-pa Mina1:)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lulček
22.8.2005 22:48:35   
Gina
Malo ga bo peklo tam nekje maximalno en dan. To velikokrat naredijo. Kakšnim večkrat, ker prvič ne gre do konca, ali se nazaj zaraste. Zato je fino, če vadita zdaj, oz. da ga vedno tudi ti do konca potegneš, ko ga umivaš, najboljše je to delat v vodi, da ne boli. Mi pa še nismo to skozi dali, pa bo treba.:((:((

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lulček
22.8.2005 23:19:05   
jazz
Ja, jaz sem pisala, zdaj obvladamo v nulo! Če ga ne moti, ni panike! Se takoj zaceli, samo pridno trenirajte naprej,če ga seveda ne bo peklo-pa dobro umivajte, da se ne vname, pa malo na zraku pustit luftat! Srečno!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lulček
23.8.2005 7:59:57   
Anonimen
Ja, nam je bilo po tem postopku (samo malo bolj grobem) tudi naročeno umivanje in ne vem kakšna telovadba še. Ampak meni je bilo prehudo, pediatrinja je rekla, da je bilo njej tudi, ko so njenemu sinu to naredili. Zato sem zadevo lepo pustila na miru in se ni zaraslo.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lulček
23.8.2005 10:13:50   
Gina
Našemu ta velikemu se pa je. Smo morali 4x ponavljat zadevo, da je končno zdaj ok.:((:((

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Lulček
23.8.2005 10:18:03   
Anonimen
A pa ste pustili na miru, a ste delali tako, kot so vam naročili?

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Lulček
23.8.2005 10:29:18   
Gina
V bistvu smo delali tako, kot so rekli zdravniki, dokler je bil majhen. Vendar ne vsak dan, poleg tega po dveh "posegih", kožica še vedno ni šla do konca. že tisto se je malo nazaj zaraslo. Po tretjem posegu pa jaz nisem več neprestano kontrolirala otroka pod tušem ali v banji, je bil že kar velik - cca 3 ali 4 leta je imel. In stvar se je zarasla spet nazaj. No po 4. posegu, pa se ne hecamo več. Zdaj je ok, ampak mali trenira.:)-:bravo:

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Lulček
23.8.2005 10:34:13   
Anonimen
Možno, da so ga prehitro začeli matrati in da se lahko zarase ali pa ne, ne glede na to, kaj počneš. Po moje, da se Tiborju ni, nisem pa čisto prepričana, ker jaz ga umijem bolj tako, na hitro.:) Kožice še nikoli nisem potegnila čisto do konca, vedno čisto malo, tako da v bistvu sploh ne vem. S tem se bomo ukvarjali takrat, ko bodo zdravniki tako rekli.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Lulček
23.8.2005 11:02:43   
vicky77
Pozdravljene!

Kaj pa higiena?Ali tudi sebe umivate bolj površno?Pri svojem 4mes. starem sinu sem opazila sirček pod to kožico in se tega posega lotila sama(delam v zdravstvu),ker mislim da jih ta umazanija moti,pa tako dobre volje je ko se umije.

LP,Vicky

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Lulček
23.8.2005 11:20:23   
Anonimen
Meni je pediatrinja rekla o teh izločkih, da naj jih kar pustim na miru, ker slej ko prej sami pridejo ven.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Lulček
23.8.2005 12:47:24   
dory
Ne to ni nic hudga...sam mi je pa mal cudno,da je dohtarca tko na grobo to nardila...nasa je sam pogledala in je kozica se precej na istem,kot je bla...pa je sam rekla,da ce se do petega leta ne postima,bodo dal naprej..do takrat pa nic na silo...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Lulček
23.8.2005 13:39:59   
Gina
Ja, zdaj je drugačna moda, kot je bila pred leti. Včasih so to delali že pri majhnih (pred 9. leti), zdaj pa ne pred 5.letom. Sicer se pa mnenja pediatrov močno razlikujejo, nekateri pravijo čistit, drugi pravijo ne čistit. Kaj pa vem, po moje ni nič od obojega narobe, pa vsak pač dela tako, kot mu njegov pediater reče. Vsekakor bomo pri malem morali počakati do 5. leta. Je pa tako, da zdaj čakajo celo še dlje. Za našega ta velikega bi še kar čakali, pa je 9 let star, če ne bi jaz rekla, da imam tega čakanja dosti, pa je šel letos nazadnje še enkrat. Pa ni bilo nič groznega. je rekel, da je mislil, da bo hujše. Zdaj je pa čisto ok vse skupaj.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Lulček
23.8.2005 13:44:33   
niki5
Meni pa svit sploh ne pusti, da se mu lulčka dotikam, prav težko mu očistim :zmeden2: Takoj ko ga primem mi bvleče roke stran.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Lulček
23.8.2005 14:31:19   
Anonimen
Ja, saj je Tibor tudi vedno to počel, še sedaj. Po moje ga žgečka ali nekaj takega.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Lulček
23.8.2005 14:43:41   
niki5
Pri prvem sem morala pri 1 mesecu mu vsak dan v banji počasi kožico dol vleči. Začelo se je pa pri tem ko sva morala v bolnico, ker je imel ogromno bakterij v urinu in so se bali da bi pričlo do meningitisa. Na koncu pa se je izkazalo, da se je vse nabiralo za kožico in potem je bilo jasno vse v urinu. Naročili pa so mi, da ta 'sirček' vedno čistim. Ko mu je šla kožica čez glavico sem potem čisto pozabila na vse skupaj in na srečo se ni zaraslo nazaj.


Splišni, možno da ga žgečka, sem pa razmišljala če bi mu prej začela bolj redno čistiti, če bi tudi to počel. Pri prvem nisem imela teh težav, celo kar dolgo časa si ni hotel sam čistiti in enkrat ko je bil že večji in smo ga navajali da sam to počne ko se umiva se je prvič prav ustrašil, ker ni znal kožice več dol povleči. :) Če priznam je bilo tudi meni neugodno, ker nikoli ne vem koliko so občutljivi in da ga ne bi kako ranila :ups:

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?