|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobozdravnik
30.1.2012 21:27:54   
Brbs
Jutri gresta naša skoraj 3 in 5 letnik k zobozdravniku. Baje jima bo nardil neke prevleke čez zobe kot zaščita proti kariesu.

A ve katera kaj je to? A ni za 3letnico to malo prezgodaj? Prej mi za mojega 5letnika ni nihče kaj takega omenil (imeli smo drugega zobozdravnika).

Imata pa oba lepe zobe, brez kariesa in luknjic.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobozdravnik
30.1.2012 21:39:37   
m_o_i
na zobke jima bo dal tisto, s cemer se bos ti strinjala in ne tisto, kar bo on dolociluser posted image

ne vem no...pravis, da so zobki zdravi-mojemu ziher ne bi NIC nanasal prek samo zato, ker se zdaj tak dela user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zobozdravnik
30.1.2012 21:56:00   
Najaa
Mojima niso dajali tega premaza kar tako gor. Dala ga je zobarca tavečji sam na en zobek, na katerega je padla in ima čisto ob robu z dlesnijo luknjico in ta premaz ščiti, da se luknjica ne širi.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zobozdravnik
30.1.2012 22:05:51   
pelin
To je super zadeva...naša dva sta tole oba dobila nekako pri treh letih...z vatko jima je zobarca premazala s takšno prozorno tekočino (  baje ima okus po banani ali limoni) zobke in jih s tem fino zaščitila....Na zobkih se ta premaz niti ne vidi posebno, je pa res dobra zaščita pred kariesom...Naš mali je imel spredaj načete zobke zaradi stekleničke, pa se mu karies po premazu sploh ni več širil in so mu šli tile sprednji zobki najkasneje ven...Če je to to..potem ti lahko zadevo le priporočam...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zobozdravnik
30.1.2012 23:22:28   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Jutri gresta naša skoraj 3 in 5 letnik k zobozdravniku. Baje jima bo nardil neke prevleke čez zobe kot zaščita proti kariesu.

A ve katera kaj je to? A ni za 3letnico to malo prezgodaj?Ne ni,saj to je zaščita ( upam,da veš kaj to pomeni) Prej mi za mojega 5letnika ni nihče kaj takega omenil (imeli smo drugega zobozdravnika).ne delajo vsi zobarji enako.tako kot eni mlečne nočejo popravljati in pustijo da otrok trpi več let za bolečinami in da zobi zgnijejo v ustih,drugi pa popravljajo

Imata pa oba lepe zobe, brez kariesa in luknjic.In kaj če imajo?A karies se zato ne more pojaviti,če imata zdaj zobe BP? premaz ni nič strašnega in niti nič škodljivega.



(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 6:05:04   
josephine27
naš je tud dobil premaz kmalu po 3 rojstnem dnevu. jaz v tem ne vidim nič slabega ampak dobrega. če imaš pomisleke kaj in kako pa kar zobozdravnico vprašaj. sej ne grizejouser posted image .


_____________________________



(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 9:12:22   
mojca*
m_o_i, se strinjam z izjavo.
naš zobozdravnik je vztrajal, da našemu na zobke naredi zalivke in nas na to zadevo vztrajno naročal.
kakšno negodovanje in da ne rečem prezir, ker sem bila skeptična in nisem bila za to ter sem predlagala, da bi s tem, če je že treba, počakali vsaj do šole!
ker tako se pač zdaj dela, baje vsem! čeprav ne poznam od kolegov in znancev nobenega otroka, ki bi zalivke imel....
konec koncev, kot je že on rekel: otrok je moj.
ko pa sem prosila za ta premaz za zaščito, pa ni bilo odobravanja z njegove strani. čeprav mi je sestra razložila, da ga zavarovalnica krije na pol leta.....
user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 10:31:28   
Najaa
Verjetno dajo premaz otrokom, ki to potrebujejo pač zastonj, drugi pa naj plačajo. No pri nas ne potrebujemo user posted image edino tavečja zarad tiste pikice... Drugače so pa zobki lepi.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 13:49:59   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

.ne delajo vsi zobarji enako.tako kot eni mlečne nočejo popravljati in pustijo da otrok trpi več let za bolečinami in da zobi zgnijejo v ustih,drugi pa popravljajo





user posted image  kje se pa to dogaja, da zobozdravnik ne popravlja mlečnih zob??? Če se je pa to tebi zgodilo, je tvoja krivica, da takega zobozdr. ne zamenjaš in se celo pritožiš na tako delo.

Brbs- eno je zalitje fisur- to niso prevleke, ampak zapolnitev jamic in brazd. Drugo pa je premaz-to je tekoči fluor in nič drugega. Ti seveda odločaš ali dovoliš ali ne.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 13:50:12   
Brbs
Torej, ene to priporočate, druge spet ne, češ da ni potrebno.
Zobozdravnika sem seveda vprašala, če je to res potrebno (sploh pri treh letih), pa je rekel, da je to zaščita in me malo debelo pogledal, očitno ni pričakoval takega vprašanja.user posted image

Ne vem no, pojma nimam, v kero smer se naj obrnem. Po eni strani se mi zdi brezveze dajat kemijo na zobe, če so ok in bodo tak kmalu verjetno izpadli (vsaj ta velikemu), po drugi strani pa če gre za zaščito in zaradi tega ne bo kariesa ki bi morda nastal čez 2-3 leta, potem pa sem tudi za....

res ne vem no. Še tu so mnenja deljenauser posted image


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 13:53:42   
Brbs



[/quote]



Brbs- eno je zalitje fisur- to niso prevleke, ampak zapolnitev jamic in brazd. Drugo pa je premaz-to je tekoči fluor in nič drugega. Ti seveda odločaš ali dovoliš ali ne.
[/quote]

o hvala za podučitev. Ga bom vprašala kaj od tega bo misli dat gor. Fisur je tudi zaščita ali je to takrat ko zobke že kaj načenja?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 13:54:26   
posh
Brbs, ni to nujno potrebno. Dela se pač od treh let naprej. ČE nimata težav s kariesom, počakaj. Nič se ne bo zgodilouser posted image

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 13:56:28   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
Fisur je tudi zaščita ali je to takrat ko zobke že kaj načenja?



Zalitje fisur (fisura= brazda), gre izključno na zdrave zobe. Material je isti kot za bele plombice. le da je tekoč in se strdi z lučko.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zobozdravnik
31.1.2012 21:08:17   
Urska09
Zobozdravniki različno gledajo na to. Eni premažejo zobke vsem, tudi če ni potrebe, drugi pa samo, če se pokaže začetek kariesa. Naš osebni zobar je proti takemu početju vsepoprek. Pa ima tudi sam dva majhna otroka.
Ja, tudi proti vrtanju in plombiranju mlečnih zob je. Če oceni, da bo šel zob v parih mesecih ven, ker se mu zdi brez veze, da plačujemo za to. Seveda pa vedno otroka prej vpraša, če ga boli in v tem primeru seveda odstrani karies in naredi plombo.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zobozdravnik
1.2.2012 19:19:21   
ČebelicaMaja
Preberi si učinke fluora na netu, boš našla in pozitivna mnenja in negativna.

Naši je tudi prva zobozdravnica naredila amalgamske (srebrne) zalivke !?user posted image - na peticah- mi je žal, ker me sploh ni vprašala, ali da bi se sploh lahko pogovorila z njo... so mi v ZD sami rekli, naj raje zamenjam zobozrdavnico in sem... sedaj sem strašno zadovoljna, smo tudi dobili belo prevlekico na zobek, ki ga je napadel karies- v bistvu mi je razložila, da je potrebno prizadet del dobro obrusiti /očistiti, potem pa zaščititi, da pa amalgamske zalivke za otroke niso najboljše... o fluoru me pa sploh vprašala ni, pa ima ta večja nekoliko intolerance na karies...ampak je pohvalila, da je pravzaprav pravilna nega več kot dovolj (redno čiščenje, pitje nesladkih pijač, čiščenje po uživanju sladkorja, pa zadnje zobke še posebno pazljivo čistit)...tako da, jaz ji 100% zaupam, pa že tako je čisto preveč kemije v vsem, zakaj bi še dodatno obremenjeval mladi organizem, če je pa z zobki vse OK...

Moje mnenje je, da nobena zadeva (sploh če je koncentrirana) in nobena kemija ni brez stranskih učinkov, zato je dobro prebrati, zakaj sploh fluor dati...mi se nismo odločili zanj...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?