|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al tret...
16.2.2013 18:00:09   
nirak
naj povem svojo izkušnjo. Imam namreč dva otroka 3 leta in 8 mesecov ...v planu je še vsaj en. Meni recimo je bil prvi otrok ful večjo šok kot fizično in psihično.Zavedala sem se da ko otroka dobiš odpade sppanje za nekaj mesecov, let vendar ko šele to doživiš se zaprav zaveš kaj to pomeni...pa recimo ko smo se prej kam odpravljali smo kar šli brez neke organizacije...ko je prišel prvi smo že morali malo preštudirat al imamo kosilo skuhano...bo dovolj toplo do takrat ko bomo odzunaj; se je naspal dovolj da ne bo siten ravno ko bomo na obisku pri prijateljih itd. skratka vse se ti obrne na glavo...pri drugemu mi je vse kristalno jasno ,vse je nekako logično...nič mi ni takšen napor...kot da ga imamo že dve leti ne pa osem mesecov!
no zanimam me pa kako je ko pride tretji? ko sta dva si recimo delo lažje porazdeliš z možem,vsak nekaj...kaj pa ko je tretji? kako je šlo pri vas? vem je bil šok ? al je tudi poteka vse naravno?...
kaj pa glede fizičnega počutja? pri prvem sem bila vsa zlomljena, hrbet me je bolel za umret, hormoni totalno podivjani...pri drugem vsega tega ni bilo...kaj pa pri tretjem? kaj naj pričakujem? kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
16.2.2013 19:43:41   
ursonok
Mi imamo dva - punčka 4 leta, fantek 11 mesecev, jaz pa sem noseča - začenjam 27. teden. Prvi je bil šok, sploh ne-spanje, pa organizacija (prvič smo šli z otrokom na tramvaj in v mesto, ko je imel skoraj eno leto). Pri drugem totalno nobenega kompliciranja - v avto, 12 ur vožnje, ko je bil star en mesec, na letalo, za en teden na dopust, ko je bil star 2 meseca, selitev v drugo državo, tri dni z avtom - ko je bil star 3 mesece. Voziček smo nehali uporabljati, ker ni praktičen - imamo ruto, ki se je do zdaj obnesla več kot odlično.
Nimamo rednih služb, moj ima sp, jaz delam na AP, tako da ni nobenih porodnišk, bolnišk, nadomestil. Dobiš, kar zaslužiš. Tako da se po porodu delo nadaljuje. Naj dodam, da dedki živijo 3000km stran, tako da pomoči z njihove strani ni (hvala bogu za vrtce!).
Kako bo s tretjim, nimam pojma. Komplicirati vsekakor ne mislim sploh. Tudi nihče mi ne bo solil pameti, na prvem mestu sem JAZ - moje psihično in fizično počutje, ker šele tako lahko skrbim za otroka.
Tudi jaz se sprašujem, kako bomo folgali, ker bosta dva popolnoma odvisna od naju, tretja pa sicer je samostojna (imela bo 4,5 let), a tako zelo pa tudi ne. Danes smo se cel dan potepali po mestu, sonček in vse to, prejle smo prišli domov in se mi je od utrujenosti kar trgalo. Kako bo, ko bodo trije?! user posted image user posted image user posted image
Se tolažim, da takrat vsaj noseča ne bom več user posted image

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
16.2.2013 21:00:26   
nirak
no sej ce ti po pravici povem je mene strasno strah ravno nosecnosti.druga mi je recimo bila grozna.utrujena za umret+ slabosti...se niti zacela ni pa vem da sem ze komaj cakala da konca ;) no pa glej da javis kako vam gre ...pa ves kaj me se skrbi...kolko bolniske bom nabijala. ze za prvega sem bila skozi odsotna ze vidim kako bodo vsi pihali v sluzbi ;/ ah...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
17.2.2013 12:45:04   
ajataja
Imam tri in najtežje je bilo seveda pri ta prvi pupi,ker je pač čez noč čisto drug tempo življenja in rabiš ,da se navadiš.Pri drugi ni bilo več težav pri tretjem pa itak sploh ne.Jaz sem že večkrat rekla ,da bi jih lahko imela 10,če gledam po tem kako je z vsakim lažje.Je pa res da pri nosečnostih pa je bilo ravno obratno,prvič nič problemov se sploh nisem počutila nosečo,delala sem do konca zredila sem se samo 7 kg,skratka bila sem idealna nosečnica,v drugo je bilo že malo slabše že pri kg je bilo 3 več,bolečine v križu,v tretje pa uf ,vse bolelo ,dol tiščalo,celo nosečnost v bolniški in pridelanih 13kg.

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
17.2.2013 16:08:26   
lananai
Veš kako pravijo:
- pri prvem se učiš
- pri drugem se popravljaš
- pri tretjem uživaš

In po mojem je res tako. Kako bo, bomo pa videli. Zaenkrat imamo 2 in je bilo pri prvi vsekakor težje kot pri drugem. Za nosečnosti pa tudi drži, da je bila druga težja od prve, ker enostavno ni bilo toliko časa za počivanje.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
17.2.2013 19:40:38   
eva1
Jst ne morem reči da mi je bilo pri prvem kaj težje, je pa res da sem se večkrat vprašala a prav delam..itd..drugače je bilo ful na izi, mali priden(je pa res da sem ful pazila od sestre otroke, tako da sem vedela kaj me čaka, vsaj približnouser posted image ), pri drugi je šlo ful vse ekspresno mimo mene-porodniška, ker sem imela kar majhno starostno razliko...v tretje je bilo ful lepo, jaz sem tako uživala na porodniški...joj res sploh nisem želela da mali zraste :) , vrjetno sem vedela da je to moj zadnji dojenček, tako da sem res uživala..čeprav mogoče pa tudi ne bo zadnji, kdo ve user posted image ...povzetek..pri nobenem ni blo lih panike, krize, ampak je pa res da z vsakim otrokom več si bolj sproščen, bolj uživaš, ne poslušaš kaj je prav in kaj ne..men je fajn no :) bi komot še enega imela , če bi bil mož za:)

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
18.2.2013 14:22:13   
bybyka_1987
Danes sm tudi jaz izvedela da sem v pricakovanju 3otrocka
In ja tudi mene zanima kako bo?!men je blo drugic lazje
Se pa wes casbockata,kregata,vpijetadrug na drugga!md njima 3letna razlika,
Oba rakca!hci 6,7let sin 3,7!
Me je kar malo strah :-)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.2.2013 19:41:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bybyka_1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
18.2.2013 22:58:09   
petea
Pred nekaj dnevi me je naš drugorojenec vprašal:
''Mami, je nas več kot drugih?''

''Kako to misliš?'' sem ga povprašala.

''No, da nas je dosti.''

''Ja, je res. In kako se ti to zdi?''

''Fajn je,'' je odgovoril z nasmeškom do ušes.

Se je v trenutku odkupil za mnoge vragolije. user posted image





Rokovanje z otrokom: pri vsakem naslednjem je lažje, bolj naravno, bolj flegmatično. Prenašanje nosečnosti je bilo vedno (malo) težje - telo se stara, leta in nekajmesečna nadobremenitev telesa naredijo svoje.
Imeti več otrok je velik zalogaj, tako finančno, prostorsko kot časovno, ni pa npr. pri 3 otrocih to enako kot imeti 3 krat po enega otroka - nekatere stvari se da porabiti za več sorojencev, nekaterih stvari se naučijo skupaj.

P.S.: Če grem kam sama z dvema ali enim otrokom, je to ''mala malica''. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 18.2.2013 22:59:29 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
20.2.2013 9:03:34   
bskrle
Pri tretjem, ker je bila veliko bolna

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
20.2.2013 13:05:50   
t5t6
Nosečnost, porod in vse kar je povezano z mojim počutjem mi je bilo pri vseh treh enako, dokaj enostavno in brez problemov. Meni prihod prvega ni predstavljal nobenega "šoka" ful je bil priden, spal celo noč, zdrav... dejansko mi je ostajal čas, kmalu za tem je prišel drugi, to mi je bilo kar naporno, ker sem bila več ali manj cel dan sama, ampak ker sem bila vpeljana v ta štos majnih otrok mi ni bil nek problem, celo magisterij sem naredila v tistem času. Tretja pa je prišla čes šest let in ta punčka pa nam je malo stresla celo situacijo, ker je zelo zahtevna in ker s fanti smo bili že praktično "na konju". Sedaj mi je najtežje to, ker fanta me večkrat rabita za šolo, vsak ima svoje potrebe, poleg tega še šport in razne dejavnosti, najmlajša gospodična pa rabi ogromno moje pozornosti, tako da so popoldnevi ena sama ludnica.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj vam je bilo najtežje? prvi,drugi al ...
12.3.2013 11:48:11   
Nastija
Kar se otrok tiče ne vem ker drugi še ni zunaj :) Je bila pa prva nosečnost veliko lažja kot druga.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?