|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podiranje kupčka
13.6.2012 11:20:18   
missfreya
Pozdravljeni!
Imam tri tedne strao hčerko in nama ne gre podiranje kupčka. Včasih uspe, večinoma pa ne. Potem pa vidim, da jo črviči po trebuščku, ker se pači in včasih tudi zbudi iz spanja. ko malo potelovadiva z nogicama, prdne in potem je lažje. Kako se izognit temu? kako vi podirate kupčka. Jaz jo dvihnem na ramo. ne upam je tako visoko, da bi imela trebušček na rami, ker se bojim, da ji bo potem gava visela, in trepljam po hrbtu. Obrnem jo tudi na tebuh, ali pa v sedeči položaj. Skratka, vse možne poze...
ne vem niti, kaj naj naredim ponoči... ne upam je preveč premetavati, da se ne bi preveč prebudila in ne bi hotela nazaj zaspat. vsaka izkušnja je dobrodošla. hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podiranje kupčka
13.6.2012 12:57:02   
Ajra RR
Draga mamica, za nasvet lahko vprašaš pediatre ali svetovalke za dojenje. Najdeš jih tukaj, z veseljem ti bodo odgovorili:
http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu missfreya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
13.6.2012 13:29:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ajra RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Podiranje kupčka
13.6.2012 16:40:50   
Najin_pikec
Tudi jaz se nisem preveč obremenjevala s podiranjem kupčkov. Če ga je podrl v parih minutah super, če ne pa pač nisem vztrajala. Ponoči ga tudi nisem matrala s tem. Je imel pa tudi on sploh zjutraj težave s črvičenjem in sva isto malo potelovadila z nogicami, da se je pokakal.
Zdaj ko je večji in lepo sedi, je tudi podiranje kupčka lažje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Podiranje kupčka
14.6.2012 8:40:00   
kajajaka
Naša starejša ni nikoli podrla kupčka, pa smo jo prenosili še pa še. In se obremenjevali s temi kupčki...

Pri drugi pa mi je starejša med.sestra v porodnišnico povedala, da naj se ne obremenjujem s kupčki.
Če dojenček ne poje veliko zraka, ga pač ne bo podrl. In da tudi nima smisla nekaj veliko nosit otroka. Če po 1 minutu ne podre kupčka, ga tudi ne bo.

No, naša druga pnca nima problemov. Riga kot star dedec in to takoj, ko jo po hranjenju dvignem v pokončni položal. Včasih pa tudi ne... pa ni nič narobe zato.

Res podiranje kupčkov malo razbremeni črevesje, ker ne ostane toliko zraka v želodčku, ampak napenjanje in krči imajo tudi druge vzroke. Pomagaj ji na omenjeni način dvigati nogice in masirati trebušček, pa počakaj še 2 meseca in bo vse mimo. Črevca pač morajo "dozoret" in se pripravit na vso hrano, ki jo bodo v življenju še predelala. In to je pač malo moteče. Poskusi dodati kakšne zeliščne kapljice, ki malo zarbremenijo črevesje, pa pocartajo jo, pa bo takoj boljše.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Podiranje kupčka
14.6.2012 14:49:39   
manna
Kupček se podira tako, da daš otročka fajn čez ramo, tako da ima obe rokici na drugi strani, čez tvoj hrbet, želodček pa direkt na tvoji rami. Glavica ne bo bingljala, v bistvu je tak položaj dobrodošel tudi zato da krepi vratne mišice, nekaj minut je kar koristno. Boljše, kot pa da otročka samo dvigneš in nasloniš na svoj prsni koš - v tem primeru je bolj "zvit" . Če pa ne podre kupčka, pa nič hudega.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Podiranje kupčka
14.6.2012 19:55:15   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Kupček se podira tako, da daš otročka fajn čez ramo, tako da ima obe rokici na drugi strani, čez tvoj hrbet, želodček pa direkt na tvoji rami. Glavica ne bo bingljala, v bistvu je tak položaj dobrodošel tudi zato da krepi vratne mišice, nekaj minut je kar koristno. Boljše, kot pa da otročka samo dvigneš in nasloniš na svoj prsni koš - v tem primeru je bolj "zvit" . Če pa ne podre kupčka, pa nič hudega.


Tako je pravilno, ja. Čeprav naš dojenček tudi ne podre vedno kupčka oz. ga redko. Kadar ga, ga skoraj takoj, kadar ga pa ne, ga pa imam lahko v takem položaju tudi več kot 15 minut pa ni učinka. Glede na to, da ne poliva (prvi je ful polival, zato smo se res trudili, da bi podiral kupčke) in da ni videti, da bi ga nepodrti kupček kaj dosti motil (razen sem ter tja vetrovi), se ne obremenjujem če ga ne podre. Kadar hlastno pije, takrat ga vedno podre, ker pogoltne veliko zraka, kadar pa umirjeno pije, ga pa največkrat ne podre.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Podiranje kupčka
14.6.2012 22:16:11   
missfreya
Hvala za odgovore. Moram rečt, da odkar sem posredovala vprašanje na forum, mala podira kupčke ko star dedec (kot pravi kajajaka user posted image )
Pravi preobrat. In tudi črviče je zato ne več. Mogoče se je res mogla naučit, ker mi je patonažna rekla, da se morajo na začetku naučit podirat kupčka. Če pa kdaj ne podere, se pa držim vaših nasvetov in ne vztrajam do onemoglosti.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?