|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stop mesu pred nosečnostjo
20.7.2011 23:26:08   
bubika.
Resno razmišljam, da bi nehala jesti meso. V roku treh mesecev grem v drugi postopek IVFja.
Kaj menite o tem, da bi sedaj postala vegetarijanka?
Odločitev nima nič opraviti z nosečnostjo, ampak s popolnoma drugimi prepričanji.
Seveda me malo skrbi kako bo to vplivalo na vse skupaj (privajanje telesa, mogoče šok, ...)
Mislite, da bi bilo pametneje počakati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
21.7.2011 8:14:16   
tosja
Ja. Sploh, ker bi morala zelo naštudirat kaj boš jedla, da bo tvoje telo dobilo vse potrebno. Izogibaj se rdečega mesa, pa saj ga ne ješ vsak dan.

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu bubika.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
21.7.2011 8:17:47   
josephine27
sama sem nehala jesti meso začetek prve nosečnosti. ne iz takih razlogov kot ti ampak zato ker mi začelo ful smrdeti in mi je ob njem šlo na bruhanje. še če ga je kdo jedel zdraven mene mi je delalo slabo. moj nasvet je da če se odločiš za ta korak močno paziš kaj drugače ješ. predvsem da dobiš dovolj železa iz druge hrane. no vsaj jst sm imela precej težav zarad tega in sem mogla potem še tablete pit zdraven ker sem imela skoz slabo kri ( drugače je nimam nikoli). sicer pa se je otrok normalno razvijal in je bilo vse ok.


_____________________________



(odgovor članu bubika.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.7.2011 23:30:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
28.7.2011 16:32:58   
*Zvončica*
Par mesecev pred prvo zanositvijo sem nehala jesti meso... Že tako ga nisem skoraj nič jedla, potem sem pa čisto prenehala, mi enostavno ni več odgovarjalo.

Nosečnost je potekala normalno, rodila sem čez rok, zdravega in krepkega fantka. Čeprav so kdaj med nosečnostjo bili nekatri komentarji na to ( npr. da bogve kako bo otrok težk itd., tašča mi je konstanotno "ponujala" meso in podobne zadeve pač). Ampak se na to nisem ozirala, ker mi je enostavno tako odgovarjalo. Nikoli nisem imela težav z železom, tudi potem ne ko sem dojila (ne jaz, ne user posted image ). Je pa zanimivo, zdaj sem ponovno noseča in tokrat mi je parkrat zadišalo meso user posted image (po ne vem kolikem času). In sem ga zato pač poskusila in ga do zdaj parkrat tudi jedla.

Skratka, moje mnenje je, da je pomembno, da se ravnaš po lastnem počutju in občutkih... Če ti ni več do mesa, ga pač ne jej. Tvoje telo tako ve kaj rabi... Sicer pa se praktično vse kar je v mesu, tako da dobit z drugimi živili, če te to skrbi.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
12.8.2011 8:48:24   
Poka
Ker rabi telo v nosečnosti več beljakovin, ne priporočam eksperimentiranja z zdravjem, sploh pa ne z zdravjem nedolžnega bitja, če niste strokovnjak za to. Tako početje je po mojem neodgovorno in sebično.

Drugo je, če ti ne paše jest in mogoče zato celo bruhaš. Potem probaš najt kako drugo alternativo, najboljše s pomočjo zdravnika...

Tudi sam ane maram preveč mesa. Nisem ga jedla par let, v puberteti, dokler ni moja mama znorela in lahko verjamete, da ob njeni reakciji, bi vsak začel jest. Lažje je namreč bilo jest, kot prenašat klofute in žaljenje.

No zdaj pa itak jem meso, mi včasih paše. Določeno mi ne paše in ga ne jem. Če mi ne bi pasalo, ga sicer tudi sama ne bi jedla med nosečnostjo, ampak je pa res, da sem v teh letih prebrala ogromno strokovne literature in kar dosti vem o prehrani. Sama jem itak pretežno vegetarijansko hrano in tu in tam meso, ampak moja prehrana vsebuje kar dosti beljakovin, z zelo različno aminokislinsko sestavo, vitaminov in mineralov je veliko in zelo različnih... Ko sem pa v najstniških letih eksperimentirala in že tako doma nismo zdravo jedli, sem pa v bistvu izločila samo meso in je bil poraz na celi črti za moje telo...

Tako da, če tega nisi prej počela, ti odsvetujem. Sploh ni problem, če si vegetarijanec celo življenje, pa že tudi približno veš kaj in kako, ampak da se greš pa nekaj igrat s tem... Sploh pa ne z vegansko prehrano. Sploh jih po mojem pol ne razume, kaj je to veganska prehrana...

Sploh pa meso ni škodljivo, če kdo tako misli. Izločit moraš edino predelane izdelke in kupuj čim bolj preverjeno meso, mogoče tudi pri kakem kmetu, če si prepričana o njegovi reji, da je res vse tako kot mora bit... Drugače se pa jaz v trgovinah držim izdelkov slovenskega izvora, ne jem svinjine, ker mi povzroča alergije, zanimivo pa, da ko smo bili na kmečkem turizmu, mi jih domače meso ni povzročilo.

Če pa že hočeš it na vegetarijansko prehrano, pa probaj vseeno jest jajca, mleko, skuto, sir pa kake ribe. Te v konzervi bi se jaz sicer izogibala in tudi nakupu rib v trgovinah - menda jih ful nafilajo z antibijotiki. Mi jih kupimo v kakem ribniku blizu, kake postrvi. Pa imam tudi ribiče v družini. Aja, pa ne pozabit na stročnice, semena, oreščke... Se pravi kako sojo, fižol, lečo, čičeriko, razna žita vseh vrst... Čim bolj različno in pestro, tem boljše. Ne pa jest samo surove zelenjave in sadja z vrta, to je veliko premalo.

(odgovor članu *Zvončica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
12.9.2011 17:13:27   
majčica1508
Poka.....mama te je klofutala in žalila,da si meso jedla...grozauser posted image user posted image

Jaz osebno pojem ogromno rib tako,da mi drugo meso sploh ne potegne....

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
12.9.2011 18:55:37   
cilla
Če se ravno odpravljaš na IVF, ne vem, če je ravno pametno, da spreminjaš svoje sistemsko ravnotežje s "eksperimentiranjem" s prehrano. Jaz sem tisti čas, ko sem bila v postopkih, pazila, da sem jedla uravnoteženo. Izločila sem le "nezdrave" zadeve (od mesa npr. suhomesnate predelane izdelke, svinjine že tako in tako ne jem). Samo izključit meso iz prehrane je daleč od ravnotežja. Če bi ti ne potegnilo, če bi ti bilo ob njem slabo, je ena. Da pa iz kakršnih koli osebnih prepričanj odrežeš ravno v takem trenutku, res ni pametno.
Če pa že, potem dobro razmisli, se prej konkretno pouči in izobrazi o prehrani (ne samo buče o tem, kako je v zelenjavi dovolj vitaminov, ker telo potrebuje še kaj drugega kot samo vitamine iz zelenjave). Tole kar je napisala Poka zgoraj, ti je lahko za ful dobro usmeritev, kaj moraš vedeti, preden se lotiš spreminjat svojo prehrano.


(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
12.9.2011 20:20:47   
butt3rfly
ok, priznavam svojo nevednost: nevem, v čem je štos, da eni priporočajo, da se izogibamo uživanju mesa??? jasno je, da telo potrebuje vse sestavine, sploh pa takrat, ko ženska poskuša zanositi. kot nektere pravijo, bi se jst na tvojem mestu v tem času izogibala vsakemu eksperimentiranju. sama osebno recimo nimam rada svinjine, govedino jem samo občasno, ko sem recimo pri tašči na obisku in speče kakšno pečenko. zelo rada pa imam puranje in piščančje belo meso, pa tudi ribe obožujem. mislim, da je to zelo dobra in zdrava alternativa. jst na tvojem mestu mesa nebi popolnoma opustila.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
1.10.2011 14:55:17   
NočnaLučka
Ne zdi se mi popolnoma nič narobe, če se odpoveš mesu. Paziti moraš samo, da poješ dovolj beljakovin in železa. To ti bo pa že dr predpisal, tudi jaz sem morala papati železove tablete. V rastlinski hrani je sicer železa dovolj, vendar ga naše telo ne more veliko absorbirati, ker je drugače vezan kot v mesu.

Poka, antibiotiki v prehrani živali, ki jih pojemo, so že nekaj let prepovedani.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
24.11.2011 14:43:27   
Vegi
Meni se pa zdi dokaj žalostno, da se v takih temah ponavadi bodejo mesojedi z vegetarijanci/vegani. Vsak ima drugačen organizem, vsakemu drugo paše.

Jaz osebno sem veganka in vem, da je to zelo dobro zame - po več kot letu matranja za našo user posted image se je po nekem čudežu pojavila šele, ko sem nehala jesti živalske produkte. Naklučje ali je res nekaj na tem? Poleg tega pa se počutim neizmerno bolj zdravo in tudi čutim potrebo po gibanju, ki je prej ni bilo user posted image

Se pa strinjam s tem, da ni pametno prenehati čez noč - najprej se je treba zelo dobro informirati. user posted image

(odgovor članu NočnaLučka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
13.12.2011 7:47:00   
Poka
To, da rečeš, da je treba jest tisto, kar ti telo narekuje, se pravi, kar si v nekem trenutku želiš, je čista neumnost... To pravi moja tašča, ki ima sladkorno, da ima izgovor in potem je vse po vrsti, en teden pred zdravniškim pregledom se pa drži pa nekaj prireja rezultate merjenj za zdravnika - in pol, ne moreš verjet, so ful dobri izvidi user posted image Ja itak, če pogleda samo tisto tabelo.

Ni stvar v tem, po kateri hrani ti hrepeniš, to je veliko odvisno od vzgoje, pa tudi nasplošno od tega kaj ješ. Ker npr. veliko beljakovin ti nekako da občutek sitosti, da se ti ne cedijo sline ravno po sladkem. To je zaradi nekaterih hormonov, ki jih vzpostaviš v telesu z uživanjem ustrezne hrane - je pa preverjeno sigurno tako. Tisto s hormoni je pa znanstveno dokazano.

Imam nekega kolega, ki je presnojedec... poln enih nedokazanih teorij. Zaradi mene, naj vsak dela kar hoče - ampak na onem presnojedskem portalu imajo eni čudna vprašanja, na katera lahko jaz takoj odgovorim... mislim, saj vsak... Npr. en tip je vprašal, zakaj hujša po presnojedski prehrani, kaj dela narobe. BTW visok 188, pod 60 kg. Poje 500 kcal na dan. Halo? Takemu bi brez slabe vesti rekla, da je neumen...

Ko rečeš, da je enostavno zamenjat meso za nekaj, pač ješ več beljakovin in železa. To reče taka oseba, ki ne ve, da so beljakovine med seboj različne, tvori jih 20 različn aminokislin, in v mesu niso iste kot v rastlinski hrani. Da se pa, s kombinacijo rastlinske hrane, dobit dokaj popolno sestavo, sam mislim, da je jasno, da rabiš precej znanja. Na pamet tudi sama ne vem, ampak vem kam pogledat, kako izračunat ipd., zato tudi vem o čem govorim.

To, kaj komu paše in smo si različni - vsi smo ista vrsta. Res so verjetno eni ljudje v preteklosti jedli bolj meso, eni pa bolj rastlinsko hrano, pa tudi to je res, da jemo premalo surovega, definitivno... Ampak živet samo od trave, halo... Pes bi tudi crknu, če ne bi jedel mesa, pa BTW bi eni tudi požrli kolikor bi dobili čokolade, pa vemo, da ni za njih.

BTW tiste dve črtici sta bolj naključje, hvala bogu, čestitam... Mogoče je res bilo tvoje telo polno strupov, pa je potrebovalo to, verjetno nisi to delala par let, post je pa, če mene vprašaš tudi zdrav, do neke mere. Naprej ti ne bi priporočala eksperimentirat.

Sicer sem sama med tistimi, ki jedo manj mesa, zelo malo... Še tisto, kar ga pojem, je bolj načrtno, kot da bi imela potrebo po tem.



(odgovor članu Vegi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
14.12.2011 14:43:38   
NočnaLučka
To je res, da je v mesu drugačna aminokislinska sestava beljakovin kot drugje, vendar menim, če nisi nek hud športnik ali imaš zaradi drugih stvari potrebo po točno določenih AK, ni nobenih problemov. Tudi v vsakem mesu ni dobra beljakovinska sestava, torej moraš tudi kot mesojedec vedeti točno kateri kos mesa boš dal v usta, še posebej, če želiš vnesti v telo še koristne maščobe. 

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
9.7.2012 2:08:44   
Patricija32
Joj ne se igrat, pojej vsake toliko tudi kakšne živalske beljakovine. Meso mora tudi biti na krožniku.

(odgovor članu NočnaLučka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
11.7.2012 12:53:09   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: Patricija32

Joj ne se igrat, pojej vsake toliko tudi kakšne živalske beljakovine. Meso mora tudi biti na krožniku.


Kje to piše? Jaz ne jem mesa, pa sem še vedno živa. Ne samo to, še zdrava nosečnica sem!

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
13.7.2012 7:52:34   
astrid1
Sama sem bila vegetarijanka 13 let. Prvo leto super počutje, drugo tudi, tretje že malo manj. Potem pa je šlo z vsakim letom samo še bolj navzdol. Za meso sem se odločila, ker sem hudo zbolela (organizem se mi je totalno spraznil) in so se mi dobesedno pred očmi prikazovale pohane piške. Plavale so mi okrog glave. Takrat mi je bilo dovolj.

Začela sem jesti meso in po parih mesecih sem ugotovila, da se po kakšnem desetletju končno pošteno najem. Prej se nisem. Ves čas mi je nekaj falilo.
Od takrat dalje parkrat na teden jem meso in mi nič ne manjka. Telo je postalo skladnejše. Pojavile so se mišice, o katerih prej kljub napornim treningom karateja 3x tedensko po 2 uri ni bilo niti sledu.

Prvič sem bila noseča kot vegetarijanka, vendar sem bila stara 20 let. Slabokrvna v času nosečnosti, pa mi tega z zdravili niso mogli odpraviti. Sedaj med drugo nosečnostjo imam izvrstno krvno sliko.

Po mojem mnenju vegetarijanstvo ni za vsakega. Zame in za mojo krvno skupino ni bil primeren način prehranjevanja. Nekaterim bolj ustreza kot drugim.

Vsekakor sem pa sedaj pristašica srednje poti. V ničemer ne pretiravam, pa tudi ničesar se ne odrekam pri hrani (razen glutena, ker sem razvila netoleranco na gluten in bi kmalu shirala, dokler nismo prišli do diagnoze).
Vsekakor je prehranjevanje odločitev posameznika. Se je pa potrebno tudi malo poslušati in biti iskren do svojega telesa. Predvsem pa naj bi zdravje imelo prednost pred kakršno koli ideologijo.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
13.7.2012 11:31:59   
honey
Ne bom se ubadala z vprašanjem prehrane z mesom, rada bi samo nekaj povedala. Ko sem šla pred 3 leti na preiskave zaradi postopka IVF, mi je dr. Tomaževič (ali Tomažič, ne vem več točno) v Gin. kl. Lj. rekel, da moram shujšati (sama vem, da imam preveč kg), vendar ne zdaj, ko se trudim zanosit. Morala bi začeti min. 6 mesecev prej, da bi se telo privadilo na novo prehrano, nikakor pa ne takrat, ko si tik pred postopkom IVF - kar lahko rečem, da avtorica 1. posta praktično je. Če ti ne paše jesti mesa zaradi nosečnosti ali kakšnih drugih razlogov, potem ga pač ne jej. Če pa bi to naredila samo zaradi osebnih prepričanj, potem pa počakaj, da rodiš, pa se potem odpovej mesu. Jaz sem bila recimo pred 1. nosečnostjo velika kofetarka. Ko sem bila noseča, se mi je kava enostavno zagnusila in je od takrat skoraj ne pijem več. Pa nisem imela nobene kofeinske krize, kar bi jo sigurno imela, če bi se "na silo" odpovedala kavi. Zato ti resno svetujem, da počakaš z odpovedjo mesu, vsekakor pa je dobrodošla zdrava prehrana - ki pa že itak ne vsebuje veliko mesa.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
13.7.2012 11:43:25   
archie
Jaz ne jem mesa sedaj že cca. 10 let. Ribe sem sprva jedla 2x/ leto, sedaj mogoče 1x/ mesec.
Prvič sem bila noseča 2 leti nazaj, vse BP, železa dovolj celo nosečnost.
Sedaj sem drugič noseča. Zaenkrat je še vedno vse ok (tudi železa je dovolj). Okolica se je že navadila na to, da ne jem mesa. Niti me ne sprašujejo več "Noseča, pa ne ješ mesa?!". user posted image
Moj G prehrani sploh ne posveča nič pozornosti, dokler so krvni izvidi ok.
Aja, problemov za zanositvijo nisem (nisva) imela.

_____________________________

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu bubika.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
14.7.2012 13:06:36   
NočnaLučka

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1


Po mojem mnenju vegetarijanstvo ni za vsakega. Zame in za mojo krvno skupino ni bil primeren način prehranjevanja. Nekaterim bolj ustreza kot drugim.





Vegetarijanstvo ni za tiste, ki ne vedo, kaj jedo. Napisala si, da nisi imela mišic. Ni ti primanjkovalo mesa, ampak beljakovin. Ker so v mesu beljakovine, jih je tam najlažje dobit. Če pa prehrana ostane bolj ali manj enaka, samo brez mesa, je pa logično, da telesu primanjkuje aminokilsin, ki so esencialne za telo.
Najsalabše je, če človek spremeni prehrano in se ne pozanima dovolj o samih hranilih (esencialnih in ne), kje jih dobiti, koliko jih telo potrebuje...

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
14.7.2012 19:15:31   
astrid1
Me pa zanima, koliko časa si ti vegetarijanka? Če si vsaj toliko časa, kot sem bila sama, potem ti čestitam, ker ti očitno ta način prehranjevanja ustreza.

Pozanimala sem se prebrala nič koliko literature, kupovala v specializiranih prodajalnah.
Jemala sem vse dodatke, pojedla veliko tofuja in seitana, razno raznih stročnic (čičerika, grah, fižol...), oreškov, namazov kot je tahini, veliko zelenjave, tudi avokado je bil stalnica v mji prehrani, ker je zelo hranjiv, jedla samo polnozrnato (graham, ovseni kosmiči, ajda, proso, neoluščen riž, ječmen, rž....). Ampak meni je enostavno manjkalo meso.

Pri športnih obremenitvah, kot sem jih imela, mi beljakovine rastlinskega izvora niso zadostovale. Potem pa se je še pokazal en kup alergij, kronični gastritis, kronični kolitis in nazadnje celiakija. Telo se mi je sesulo...

Ne moreš reči, da sem se celih 13 let napačno prehranjevala, ker bi me zvilo dosti prej. Ugotovila sem, da vegetarijanstvo ni zame. Ne govorim, da ni ustrezno zate. Vsak naj poskrbi za svoje telo, kot se mu zdi primerno.
Drugače pa je moja krvna skupina B. In verjamem, da potrebujem vsake toliko časa kos mesa. Ker od takrat nisem bila nikoli več slabokrvna. Ta slabokrvnost se mi je še pozneje pojavljala, ker sem krvavela iz črevesja. Ko sem se začela za svoje telo pravilno prehranjevati, se je vse stabiliziralo. Telo se je okrepilo (s 45 kg na zdravih 51 pri višini 159 cm).

Kar se pa tiče avtorice teme... V času IVF postopka so dejansko potrebne beljakovine. In to v veliko večjem obsegu kot normalno.

(odgovor članu NočnaLučka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
16.7.2012 11:46:15   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1


Po mojem mnenju vegetarijanstvo ni za vsakega. Zame in za mojo krvno skupino ni bil primeren način prehranjevanja. Nekaterim bolj ustreza kot drugim.



Se strinjam. Nekaterim ljudem resnično ne ustreza, meni pa. Vsakemu svoje, jaz se ne vtikujem v nekoga ki poleg mene je zrezek in enako pričakujem od ostalih.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
16.7.2012 12:02:01   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: bubika.

Resno razmišljam, da bi nehala jesti meso. V roku treh mesecev grem v drugi postopek IVFja.
Kaj menite o tem, da bi sedaj postala vegetarijanka?
Odločitev nima nič opraviti z nosečnostjo, ampak s popolnoma drugimi prepričanji.
Seveda me malo skrbi kako bo to vplivalo na vse skupaj (privajanje telesa, mogoče šok, ...)
Mislite, da bi bilo pametneje počakati?



Odločitev za vegetarijanstvo ne pride čez noč. Razlogov zakaj se ljudje odločijo za veg. prehranjevanje je več. Meni se sicer zdi najbolj pravi razlog, razlog "iz zdravstvenih" razlogov, ne obsojam pa tudi drugih razlogov. Sama ne jem mesa že dolgo in se počutim odlično. Ko in če mi bo kdaj zopet za jest, ga bom jedla brez predsodkov. Prav tako ne mislim spreminjat prehrane če in ko bom nosečka. Razen če mi bo zadišalo user posted image In še, mnenj o tem, kaj je zdravo in kaj ne, se vzdržim. To vsak sam zase najbolj ve, ne maram pa obsojanj, tako z ene, kot z druge strani. Vsak naj nese usta kar mu paše.

Če si se odločila, da boš spremenila prehrano, jo spremeni. Če čutiš, da ne želiš jesti mesa, ga ne jej. Če pa boš rekla mesu NE in se ti bodo hkrati cedile sline na pikniku po čevapih, potem pač nisi pripravljena. In bi vegetarijanstvo izsilila? Zakaj bi to počela?

Razlogi, ki si jih navedla, šok ipd. so pa čist navadne bučke. Ups. Hočem rečt klobase user posted image




(odgovor članu bubika.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
16.7.2012 12:24:33   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Patricija32

Joj ne se igrat, pojej vsake toliko tudi kakšne živalske beljakovine. Meso mora tudi biti na krožniku.


Mora? Ne razumem. Najbrž zate, ne pomeni pa to, da tudi zame, a ne?

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
16.7.2012 12:37:07   
ronja
Skratka, moje mnenje je, da je pomembno, da se ravnaš po lastnem počutju in občutkih... Če ti ni več do mesa, ga pač ne jej. Tvoje telo tako ve kaj rabi... Sicer pa se praktično vse kar je v mesu, tako da dobit z drugimi živili, če te to skrbi.

Se strinjam. Nosečkam itak kontrolirajo železo, B12 pa dobijo vegiji navadno iz tablet, če jim ga manjka, ampak itak traja par let, predno je pomanjkanje očitno, tako da vsaj za nosečnost imaš gotovo še zaloge.

Sama sem med Svitovo nosečnostjo praktično nehala jest meso, pa čisto nevede - enkrat me je lubi vprašal, kdaj sem ga nazadnje jedla, pa se nisem spomnilauser posted image . No, na koncu, ko sem dobila nosečniško sladkorno, sem ga spet jedla, ker je bilo to eno redkih živil, kar vsaj malo nasiti in ga smeš pojest toliko, da si približno sit (ja, vem, punce pravijo,d a po uni dieti niso bile lačne, samo jaz sem bila nonstop - tudi shujšala sem in imela potem iste kile od 33 tedna do 40 tedna - tako da očitno da sem mela zakaj bit lačna:). No, mali je bil 4 kile težek, tako da redil se je več kot dovolj.

Imam pa jaz že normalno probleme z železom, verjetno tudi zato, ker pojem zelo malo mesa in ker ga očitno iz rastlinske hrane pač ne dobim dovolj (imamo pač različne presnove), ampak ravno v zadnji nosečnosti pa jih nisem imela toliko (prvih dvakrat sem non stop jedla tablete, tokrat samo 1 škatlo). Kar se tiče železa v rastlinski hrani - v mesu ga je veliko več in predvsem je v obliki, ki jo veliko lažje usrkamo. To za nekatere ni problem tudi pri rastlinski hrani, za nekatere pa je. Punci imata popolnoma enako prehrano, vendar je mala slabokrvna, tavelika pa ne. Res ima pa tavelika rajši meso, čeprav ga obe lepo jesta. Smo različni, skratka.

Kar se beljakovin tiče pa mislim, da jih ni ravno težko dobit iz druge hrane - vegijem res ne - vegani morajo pa res malo bolj naštudirat... Ampak če ješ jajca in mlečne izdelke, dobiš dovolj (tako pravi tudi p. na alergološki, recimo).

Je pa res, da ravno med IVF pa verjetno res ni pametno ne vem kaj spreminjat, ker se hormoni hitro malo spremenijo zraven. Hrana dokazano vpliva na marsikaj... Jaz bi ti svetovala en počasen, spontan prehod, pa bo vse ok.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *Zvončica*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: stop mesu pred nosečnostjo
16.7.2012 12:39:33   
ronja
To, da rečeš, da je treba jest tisto, kar ti telo narekuje, se pravi, kar si v nekem trenutku želiš,

To dvoje ni isto. Telo ti narekuje, da ješ tristo, po čemer si zdrav, bister in imaš veliko energije.

Meni navadno paše vegi hrana, ampak če ga predolgo ne jem, postanem slabokrvna, čeprav pojem ogromno temne zelenjave in ostalih z železom bogatih reči... Čisti vegi pač nizame, čeprav mi "paše". Še vedno redko kuham/pečem meso, kadar pa je, ga navadno vseeno malo pojem.
"Paše" mi tudi ogromno sladkarij, recimo;). Pa mi je jasno, da to ni najbolj zdravo in ne jem samo tega. Je pa res, da je prav zanimivo, da mi ne dvignejo cukra (mam merilček doma), čeprav bi mi ga morale ful...

< Sporočilo je popravil ronja -- 16.7.2012 12:48:40 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...





sindarin

Kolikšna je vsota, ki jo največkrat zapravite za eno igračo?

do 10 evrov (31%)

10- 20 evrov (46%)

20-30 evrov (15%)

30-40 evrov (3%)

40-50 evrov (3%)

nad 50 evrov (2%)


Število vseh glasov: 226

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!