|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tepe in grize
30.9.2005 1:15:48   
Anonimen
rabim en nasvet. moj srček je star 22 mesecev. od prijateljice srček pa je 2 dni starejši od njega. u bistvu njen niti ni tak srček. kar naprej grize in tepe (pa ne samo mojega) otročke. in to iz čistega mira. kaj šele, da mu moj vzame kakšno igračo. naš sicer ni boječka, ampak se ga je pa začel bati. nikoli pa ga ne bo udaril nazaj, kar se mi zdi prav. kolegica ne ve kaj naj naredi. zanimivo je to, da grize in tepe samo otroke, odraslih nikoli. meni gre vse skupaj že malo na živce. pa smo malega že po riti, pa na lep način pa vse sorte smo probali, pa nič.
kaj nam še ostane? ima kakšna kakšno idejo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tepe in grize
30.9.2005 5:26:27   
Anonimen
Ja, tisto, katero praviš, da ne boš uporabila. Nauči ga, da se brani in vrne milo za drago. Sicer bo celo žviljenje capljal za drugimi in stal v kotu.  Verjemi, da tudi prijateljici, ki pač nima takega srčka kot ti, ni prijetno, da ji otrok štalira, je pa to otroku težko dopovedat. Pravzaprav bi jaz na njenem mestu, ko bi udaril ali ugriznil, otroka pač izločila iz igre oz. šla domov, pa bi sčasoma dojel, da se tako ne igra.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tepe in grize
30.9.2005 8:40:49   
CatJa
 
To je res ful zoprna reč. Kot je al bina rekla, se bo tvoj malček moral naučit branit ali pa se pač s tem razbojnikom ne bo več družil.

Ni mi pa jasno, kako to misliš, da ste malega že po riti? A TI si ga po riti? Ne bom komentirala, kaj bi ti potem naredila jaz, pač pa ti povem samo to, da na tak način otroka res ne boste naučili nič pametnega. 22 mesecev starega user posted image  Hm, potem bi jaz morala od prijateljice hčero vsakič, ko udari mojega sina, pritisnit, da si bo punca ja zapomnila? In udari ga res vsakič, ko sta skupaj.

Vzgoja je domena staršev!


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tepe in grize
30.9.2005 10:27:40   
Marogica
Mi našega ta večjega učimo tako, da ne sme nikoli prvi udarit, vrne pa naj vedno-milo za drago. Tako malim otrokom ne moreš vedno razlagati, zakaj pretepanje ni vzojno in v redu. Kolikokrat je bilo povedano, da je nasilje znak nemoči, ko nekomu verbalno nisi več kos in vdariš (nasilje moškega nad žensko npr). Isto je pri otrocih. Njihov besedni zaklad in razmišljanje je preozko in in premajhno, pa s tem izrazijo svoje nezadovoljstvo.
Seveda pa tud jaz nasilja ne odobravam, da ne bo pomote.
Bi pa vprašala prijateljico, če nje ne moti, da je otrok takšen in če se je že vprašala zakaj. Pa ne očitajoče, temveč ker bi me res zanimalo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tepe in grize
30.9.2005 12:40:33   
Anonimen
1. nisem hotla reči, da je moj genijalen njen pa ne-tudi naš ma svoje fore
2. prijateljici valda ni všeč da je mali takšen, zato sva se u bistvu skupaj odločile da jaz pišem sem gor, ker ona pač ni prijavljena tle
3.jaz mojega ne učim naj ga tepe nazaj, ker tako ne bomo nikamor prišli in ker ga ne udari nazaj se mi zdi pravilno-ga pač pusti pri miru
4. fantka sta po riti njegova starša, vsi skupaj pa mu govorimo, da se to ne dela in jaz mu vsakič rečem, da bom huda če bo še grizel
5. ni me strah da bo celo živlkjenje capljal za drugimi, mu pa ne bom rekla naj udari nazaj, ampak ga raje zamotim s kako drugo stvarjo
6. zakaj se moram zdej jaz tel zagovarjat?
vsa fora je v tem, da se bi lahko imeli fino in se lepo igrali skupaj na igrišču. jaz malega po eni strani razumem-je pač tak. prijateljico valda bolj skrbi in noče z malim hodit ven. vem da je po eni strani še majhen, da bi mu razlagali da nasilje ne priprelje nikamor, ampak morate pa priznat, da otroci pri tej starosti že svašta razumejo.
če ima še kdo kakšno pametno idejo, prosim!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tepe in grize
30.9.2005 12:44:19   
Marogica
Bom pa še jaz "pametno" nadaljevala. Kje je razlika, če te starš udari po ritki, ti pa otroka, ki te je udaril, ne bi smel?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:10:09   
urška
ja vse to vemo. ampak kot sem že rekla: kolegica je poskusla vse: torej na lepo in na grdo. jaz jo razumem; če ti prikipi, ti prikipi. upam pa da ne mislite da ga mlati kot ne vem kaj za prazen nič. ker ga ne. jaz priznam, da če mi zavre kri totalno tudi mojega pa riti udarim.
pa po moje mali loči, da od mame ali očija dobi po riti, ker sta huda (ker je bil poreden) on pa otroke (poudarjam, da ne damo mojega) udari, kar iz lufta. PA ŠE ENKRAT POVEM: NIHČE OTROKA NE MLATI, TOREJ NE ŠE KLICAT SOCIALNE.
pa nisem nč hudega mislila, ko sem napisala "pametno" idejo.
mater se morem zagovarjat! midve bi radi samo rešili problem - itak da raje otroku lepo povem in razložim, samo ne veva kaj bi mu še rekli, da bi nehal.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:17:43   
Pajaca




Marogica to tud men ni jasno.

Jaz sem hčerki že dostikrat kadar sem videla kako jo je kdo grdo odrinil, ali udaril ali ugriznil rekla kar bran se, nazaj ga dej. Pa je običajno boljše, ker tisti otrok ve, da se bo ta branil in pol je tega manj. Če pa je ona grdo prišla do kakšnega otroka pa ga udarla al pa odrinla ji rečem, da ne sme tega delat, da naj se brani, prva pa ne sme.

V družbi imamo dva otroka.... punčka, ki hodi v vrtec in fantek, ki kar neki časa ni. Pa je punčka cel čas bila glavna, ga odrivala, da je padel po tleh, pa ga grizla pa tepla. Pa ni nič pomagalo. Potem je šel fantek v vrtec in se tam takoj naučil, da se mora brant. Pa smo se spet dobil, punčka porine fantka da pade na tla (običajno se je začel jokat), on pa ustane... pa reče: ne ne bom več jokal... pa je šel do nje in jo odrinil nazaj da je padla po tleh. Punčka je bila šokirana kaj se dogaja in se je valda začela jokat. A od takrat problemov ni več. Pač en in drug vesta, da se drugi ne bo uklonil, da jih bo dobil nazaj in teh prepirov ni več. Prej se je pa fantek cel čas za kakšno stvar jokal. Ok sej valda se še stepeta, pa še je jok ap vse to, a vesta da jih bosta dobila nazaj. Sam sta pa morala sama poračunat in se sama zment, ker punčki ni pomagalo nič, ne kreganje ne klofuta nič..... ona je bila glava. Zdaj pa ni več. Po moje sta bila takrat stara ene 2-2.5 let.

Tko da kakor koli že, klofuta in ena po riti od mamice ne bo nikoli tko zalegla, kot bo zaleglo če se bo tvoj otrok naučil brant. Odloč se pa sama. Sam tako je pač življenje, prej al slej si pred to dejstvo postavljen in po moje boljše prej ko prepozno.



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:24:54   
urška
ok še nekrat bom povedala:
problem ni v tem, da moj otrok nasrka-će bo hotu se bo že branu.
radi bi, da ta drugi neha tepst ZA PRAZEN NIČ!!!
in nobeden nobenga ne klofuta!!

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:32:10   
MarijaPo
Jaz bi najbrz tud svetovala, da nazaj udari. Res pa je, da boste potem dobili na koncu samo se tepec pri igri. Kaj pa vem. To je dost tezko se odlocit. Jaz se nikoli nisem tepla ko sem bila majhna in se zato tudi danes ne znam, ceprav bi mi kdaj tudi prav prislo.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:35:02   
tasa78
No pozdravljene, sedaj sem se jaz oglasila, mamica fantka, ki rad tepe in grize. Problem je v tem, da bi rada svojega fantka odvadila tega, da tepe in grize kogarkoli v družbi, ker je to res nerodna stvar. Greš na igrišče in kar tam za brezveze nekoga udari se začne jokati in normalno je kriv moj otrok. Jaz bi ga rada tega odvadila, ker slej ko prej bodo otroka izolirali in bo ostal sam, nihče ga ne bo maral, zato menim, da je še čas da ga to odvadim, da bo tak kot ostali in se bo lahko igral z vsemi brez problemov. Upam da sedaj razumete, kaj bistvo??

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tepe in grize
30.9.2005 13:41:36   
tasa78
Zato prosim, predlagajte kaj naj naredim!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tepe in grize
30.9.2005 14:12:58   
Marogica
V bistu mi ni, da bi ponavljala, pa bomvsaj en del, da ne bom napačno razumeta.
Pajaca-ne razumem, kaj ti ne razumeš, ker je tvoj prvi odstavek enak mojemu stavku prvega posta
urška-otrok NE loči, kdaj jih dobi od mamice ali od prijateljčka. Udarec je udarec. To ločimo mi, starejši, pa tudi pri nas ni kaj za ločevat. Pa ne misli, da jaz ta večjega še nikoli nisem po riti.Pa tudi ne pretepam svojih otrok. Vendar sem prišla do zaključka, da nima smisla, ker če otroku dopoveš (na kakršen koli način že-odvisno od starosti), je to najbolje, ker bo drugače otrok naredil nekaj, ker se boji udarca, ne pa ker bi razumel zakaj mora nekaj narediti(za albino Disciplina-samodisciplina, se spomniš)
Zato pa je vgzoja tako nekaj kompliciranega
pa še nekaj: moj namen ni, da bi kogarkoli napadala. Vsi imamo probleme in noben ni popoln (razen mene seveda user posted image user posted image )Gre za izmenjavo mnenj-jaz bi temu rekla konstruktivna komunikacija (vsaj za nekatere)

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tepe in grize
30.9.2005 14:42:22   
urška
torej marogica (genij kakršn si) a maš kakšnp pametno rešitev glede problema ali ne?! vsake 2 minuti poveš nekaj drugega!!
matr si me res razjezila!!
najprej praviš ne tepst, pol praviš, da tudi ti kdaj daš po riti. pol je treba otroju razlagat....
POVEJ KAJ MU NAJ RAZLOŽIMO?! IN KAKO?! če nisi opazla se je sedaj prijavla tudi kolegica, samo zato ker ti maol preveč pametuješ pa nič novega ne poveš!!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:05:25   
Marogica
1.Urška, najprej se zahvaljujem za kompliment (za genija)
2. Pod drugo se ne jezi, ker mene v dobro voljo spravljaš
3. Povedala sem ,da sem mu dala po riti (preteklik) in ugotovila, da nima smisla (preteklik) in tega pač ne naredim več (sedanjik)
4.Pri tej starosti smo mi pač pokazali, kaj hočemo ali se pozanimali zakaj je prišlo do tega(če se je seveda dalo) in mu povedali, kolikor je pač razumel, alia ga preusmerili v nekaj drugega oz. ga odpeljali stran od fantka ali deklice, da je razumel , da se to ne dela. Je pa res, da naš ni tepel.
5. Probaj ugotoviti, zakaj otrok udari-ali iz čistega miru, ali pa mu je drugi otrok kaj nagajal, vzel igračko ipd. Takrat sledi točka 4.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:24:43   
urška
ker torej nikoli nisi bila v taki situaciji in so tvoji otroci nadnormalno pridni in inteligentni (najbrž si dvoletnika že naučila druge odvode in integrale) prosim NEHAJ PAMETOVATI, ker to je najlažje.
bova že rešili problem.
pa ne da se mi več tvojih kozlarij brat!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:29:48   
urška
pa v vsakem postu posebej napišem da OTROK TEPE IZ LJUBEGA MIRU, ker ko udari zato, ker mu nekdo vzame igračo ga še razumem - prosim, če natančno prečitaš in potem komentiraš

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:35:55   
Anonimen
Tasa78 in Urška,jaz bi povedala takole, ni učinkovitega recepta za to neprijetno stvar,razumem pa zelo dobro obe,ker sem bila sama v koži ene od vaju (sem še). Tasa78 - vidiš problem in ga rešuješ,zato se ti bo prej kot slej to obrestovalo. Vedno je tak,najprej poskusiš z eno metodo,potem z drugo,boš videla nekaj se bo prijelo tudi pri tvojem otroku. Tako majhen še je, da se nikar ne boj, da bo tak ostal ali da si kaj zamudila. Vendar pa vztrajaj pri tem,da ga odvračaš od nasilnega oz. agresivnega vedenja, to mu ne dovoli in če ga boš opozorila in skregala 100 krat in še1000 krat in še 1000000 krat in še vedno ne bo vredu še ti vedno ne popusti,ker si ti mama in verjemi,da se mu bo vtisnilo v podzavest in da bo tvoj trud poplačan - prej kot slej!

lep pozdrav

(odgovor članu tasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:36:47   
Anonimen
"]Pravzaprav bi jaz na njenem mestu, ko bi udaril ali ugriznil, otroka pač izločila iz igre oz. šla domov, pa bi sčasoma dojel, da se tako ne igra. "

Evo, anonimna urška in tadruga, sem pozabila ime, se opravičujem, tole sem ti napisala v mojem prvem odgovoru in tole še vedno zagovarjam. A ti prebereš samo tisto, kar ti paše ostalo preskočiš?

Če pa se  igrate doma v stanovanju ga ob udarcu izločiš iz igre in daš na stol za ohlajanje, ko se umiri, pa lahko nadaljuje igro. Ampak moraš biti dosledna, kar pomeni, da ga vedno enako kaznuješ, sicer se mu bo bolj zdelo kot igra.

Pa čisto malo več strpnosti prosim, Marogica si vzame čas, da ti trikrat napiše odgovor, ti pa se z njo pogovarjaš kot z eno smrklo. Lahko se malo zamisliš...tudi tvoj otrok raste ina kakršen zgled bo videl, tako se bo znal obnašati. je dobro za premislit.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:44:26   
urška
no z nobenim se ne pogovarja kot z smrklo.
sem pa želela, da se oglasi nekdo, ki je bil v situaciji, ne pa da nekdo na pamet govori in vzbuja slabo vest, če otroka v skrajni sili, pač udarim(o) po riti.
sploh ne vem zakaj me napadaš zdaj še ti. ravno tko kot naj jaz ne bi brala odgovorov, ravno tko jih marogica ne. pa sploh ni pomembno. o stvari ne debatiram več.
mi je pa všeč tvoj predlog al bina - da otroka odpelješ stran (bomo probali), pa tudi post od anonimne mi je všeč, ker ve o čem govoriva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tepe in grize
30.9.2005 15:55:52   
Anonimen
Jaz govorim iz lastnih izkušenj, sem parkrat to naredila in je delovalo. Po riti jih je pa tudi že kdaj dobil pa še jih bo gotovo kdaj, pa ne zaradi teh rrazlogov, kot jih opisuješ ti.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tepe in grize
30.9.2005 19:40:01   
Gina
Jaz bi točno tako naredila, kot pravi Al bina. Če bi otrok ugriznil ali udaril koga, bi rekla zelo strogo NE, tega se ne sme in otroka dala v voziček in ne more več ven, ker ogroža ostale. Lahko se odločiš, da greš domov, ker bo sigurno jokajoča scena. Vseeno, kaj narediš, vedno moraš odreagirat, ker je težko, če prijetno klepetaš s prijateljico, ampak če hočeš kaj doseči, je treba tudi sebe malo prikrajšat za dolgoročni učinek, plus. Vedno mora biti reakcija, posledica za ugriz, udarec.

Če pa gledam s strani drugega otroka. Jaz sem bila enaka, sem govorila mojemu otroku, da ne sme nikoli udarit. Zdaj pa mislim takole, če bi mene kdo udaril na cesti, pa če je to tudi moja prijateljica, prav gotovo tega ne bi ignorirala, ampak bi vsakega, ki bi si to drznil, nazaj. In ogorčena bi bila. Zakaj otrok ne sme? Zakaj se mora delat, kot da nič ni? Naučila ga boš, da se ne sme branit, pa še, da se ne sme postavit zase. Mora se. In brez skrbi, otroci razlikujejo med branit se in prvi napast. Ni zmešnjave pri teh pojmih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tepe in grize
30.9.2005 20:26:28   
san
moj sine je star 20 mesecev in pri priblizno 16 mesecih je zacel odrivati druge otroke. takoj ko je kaksen prisel do njega - vecji ali manjsi, ga je odrinil ali udaril. vedno sem mu strogo in bolj glasno rekla NE in ga dala prec od tistega otroka in se tistemu otroku opravicila in ga pobozala tako da je to moj videl, nato sem se obrnila k mojemu in mu povedala normalno z malo strozjim glasom, da se to ne sme in da to otroke boli, ce jih on odriva oziroma tepe. nato sem ga odpeljala prec ali dala v vozicek. dva meseca je bilo zelo zoprno, mi je bilo prav nerodno, k je tako otroke napadal, sedaj pa je situacija mnogo boljsa. le redko se zgodi da napade kaksnega otroka. no upam da nam bo kmalu uspelo, da tega sploh ne bo vec pocel.
veliko srece in vztrajnosti

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tepe in grize
30.9.2005 21:41:20   
urška
no ok. bomo probal to-če se bo prijateljica strinjala.
ps: od kd ideja, da vozimo otroke skupaj ven samo zato da se naklepetamo? 

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tepe in grize
30.9.2005 21:47:04   
urška
popolnoma vseeno je iz kakšnih razlogov otrok dobi po rit. vsak starš naj se sam odloči za ali proti. sem samo hotla povedat kakšni "ukrepi" so bli uporabljeni. in da niso delovali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?