|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kateri podatki za izračun porodniške?
15.4.2013 9:58:38   
sover
Pozdravljene,

ker mi na mojem CSD-ju niso znali razložit, kako in kaj, se obračam na vas.

Moja situacija je naslednja: zapolsena za nedoločen čas od 2007, nov 2011 začetek porodniške do nov 2012, z nov 2012 sprememba pogodbe na skrajšan delovni čas, sedaj sem spet noseča in urejam papirje za porodniško (začetek porodniške maj 2013). ko sem prišla po izpis dohodkov v službo, so me pozorili, da na obrazcu za porodniško med opozorili izrecno piše, da če je prekinitev prejemanja nadomestila iz naslova starševskega varstva krajša od 365 dni, mi te priloge ni treba oddajat.

Citat priloge II, obrazca S-1: "Opozorilo - Podatkov ni treba izpolniti, če je vložnica že uveljavljala pravico do starševskega dopusta in starševskega nadomestila oziroma preknitev ni daljša od 365 dni."

Kot rečeno, na mojem CSD-ju o tem niso poučeni. Mene pa zanima, ali mi morajo upoštevate enake podatke kot za prvo porodniško (ko sem delala še za polni delovni čas) ker je med eno in drugo porodniško manj kot leto dni, ali mi upoštevajo dohodke iz zadnjih 12 mesecev (7 mesecev porodniške + 5 mesecev dela s skrajšanim delovnim časom)? Kaj točno pomeni to opozorilo?

Hvala vnaprej za pojasnila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kateri podatki za izračun porodniške?
19.4.2013 15:30:04   
Janejane
Pozdravljena,

če se ne motim, ti bodo za izračun osnove za starševsko nadomestilo vzeli zadnjih 12 plač.

Tisto opozorilo velja v primeru, ko vlogo s katero uveljavljaš pravico do nadomestila za nego in varstvo otroka vložiš pozneje (ne hkrati z vlogo za porodniški dopust in nadomestilo v tem času) oz. ko del dopusta za nego in varstvo otroka koristiš pozneje - ga preneseš.

Lp

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kateri podatki za izračun porodniške?
19.4.2013 16:06:30   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: sover
Moja situacija je naslednja: zapolsena za nedoločen čas od 2007, nov 2011 začetek porodniške do nov 2012, z nov 2012 sprememba pogodbe na skrajšan delovni čas, sedaj sem spet noseča in urejam papirje za porodniško (začetek porodniške maj 2013). ko sem prišla po izpis dohodkov v službo, so me pozorili, da na obrazcu za porodniško med opozorili izrecno piše, da če je prekinitev prejemanja nadomestila iz naslova starševskega varstva krajša od 365 dni, mi te priloge ni treba oddajat. To pravilo velja v primeru prekinitve ene porodniške (oz. porabe porodniške v dveh ali več delih), če si npr. del dopusta preneseš na kasnejši čas, ne velja pa za koriščenje dveh zaporednih porodniških.

Citat priloge II, obrazca S-1: "Opozorilo - Podatkov ni treba izpolniti, če je vložnica že uveljavljala pravico do starševskega dopusta in starševskega nadomestila oziroma preknitev ni daljša od 365 dni." to se nanaša na pravice iz ene nosečnosti, ne na dve zaporedni

Kot rečeno, na mojem CSD-ju o tem niso poučeni. Mene pa zanima, ali mi morajo upoštevate enake podatke kot za prvo porodniško ne, ne smejo
(ko sem delala še za polni delovni čas) ker je med eno in drugo porodniško manj kot leto dni, ali mi upoštevajo dohodke iz zadnjih 12 mesecev (7 mesecev porodniške + 5 mesecev dela s skrajšanim delovnim časom)? upoštevajo ti 7 mesecev porodniške + 5 mesecev poseben izračun: (1/2 na osnovi tvojih plač + 1/2 kot da bi prejemala minimalno plačo)



Hvala vnaprej za pojasnila.


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kateri podatki za izračun porodniške?
19.4.2013 17:47:18   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: sover

Kot rečeno, na mojem CSD-ju o tem niso poučeni. Mene pa zanima, ali mi morajo upoštevate enake podatke kot za prvo porodniško (ko sem delala še za polni delovni čas) ker je med eno in drugo porodniško manj kot leto dni, ali mi upoštevajo dohodke iz zadnjih 12 mesecev (7 mesecev porodniške + 5 mesecev dela s skrajšanim delovnim časom)?

dopolnjujem svoj prejšnji odgovor:

upoštevajo ti 7 mesecev porodniškega nadomestila + 5 mesecev poseben izračun iz plač, ki je v primeru, da delaš 4 ure: 1/2 * tvoje plače za KDČ + 1/2 * minimalna plača

Primer: recimo, da si prejemala bruto porodniško nadomestilo 1000 €, plačo za 4 urni delovnik 408 €, minimalna plača pa je 784€/2 = 392 €:
Izračun nove porodniške: (7 * 1000 € + 5 * (408 + 392 €))/12 = 11000€/12 = 917 €



Kaj točno pomeni to opozorilo?
Primer: Namesto, da 12 mesecev porodniške koristiš v enem kosu, se odločiš, da 2 meseca koristiš kasneje; če začneš s tem prenešenim delom dopusta:
a) npr. 5 mesecev po zaključku 1. dela dopusta, je osnova za izračun nadomestila ista, kot za prvi del,
b) npr. 15 mesecev po zaključku 1. dela dopusta, se osnova preračuna na novo na osnovi prihodkov zadnjih 12 mesecev pred nastopom prenesenega dela dopusta.

Opomba: Višina nadomestila za prenešeni del dopusta je 80 % osnove.


Hvala vnaprej za pojasnila.
Prosim.


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kateri podatki za izračun porodniške?
21.4.2013 20:51:48   
sover
Petea, najlepša hvala za odgovor. Mislim, da bi prav prišel tudi marsikateremu uradniku na CSD-jih. Do sedaj mi namreč še nihče ni uspel tako jasno razložiti, za kaj gre.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kateri podatki za izračun porodniške?
21.4.2013 20:57:55   
petea
Hja, @sover,
izkušnje naredijo svoje ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?