|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahljica
19.9.2005 2:48:29   
BONI*
Kdaj je primerna starost za začetek navajanja na kahljico?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kahljica
19.9.2005 7:53:27   
Anonimen
Mi jo uporabljamo od 8 in pol mescev. Na kahlico jo dam pri previjanju in od takrat je 1x kakala v pleničko, zadnji teden pa redno lula. Na kahlici ni dlje kot pet minut. Ko opravi svoje dvigne roke naj jo dvignemo in obvezno preveri kaj je pridelala.

Plenička je še vedno kaj mokra, vendar ne kaj dosti, razen ponoči.

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kahljica
19.9.2005 8:06:30   
Anonimen
js sem jo začela dajat preden je lahko iz nje vstala ali dol skočila zato da ni pobegnila z nje

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kahljica
19.9.2005 8:10:21   
Stefka
Pri nas se nič pomembnejšega dogajanja.
Na njej gleda risanko, enkrat je pridelala nekaj kapljic. Najbrž še ni pravi čas.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kahljica
19.9.2005 8:17:35   
Natas@
Mi jo imamo kakšen mesec in če ga jaz previjam ga dam na kahljico, drugače pa ostali pozabijo. Se skoraj zmeraj vanjo polula, razlika od začetka je samo ta, da je prej lepo sedel na njej, sedaj pa je pogruntal kako se z nje ustane, tako da je treba pazit, da ni po tleh vse mokro.

lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kahljica
19.9.2005 8:25:30   
CUKRČEK
Ojoj, jaz je raje ne dam nage riti na kahlo, ker bi takoj z nje skočila in preden bi jo ujela, bi bile že luže in kupčki po tleh. Je pa 15m stara

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kahljica
19.9.2005 9:13:49   
Anonimen
Mislim, da pri 18 mesecih.

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kahljica
19.9.2005 10:11:51   
smrček
Tudi jaz raznišljam o uvajanju kahlice, ker se vedno polula takrat ko ga previjam, pokaka pa tri minute zatem, ko ima na riti svežo plenico .
Poskusi, morda se bo obneslo. Pri nekaterih otrocih je to prej, spet pri drugih kasneje.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kahljica
19.9.2005 10:35:55   
Pi-kica 1
Mi malo poskušamo in včasih je lužica, včasih pa ne. nikoli pa ne sedi gor več kot pet minut al pa še manj-

LP

Pi-kica

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kahljica
19.9.2005 10:53:29   
Pikapolonica
BONI,

ti bom prepisala nekaj iz revije MOJ MALČEK (št.6, 2005)

Večina malčkov je pripravljenih , da se začnejo odvajati od plenic med 18. in 24. mesecem starosti. Prej ni smiselno začeti, ker malček nima nadzora nad črevesjem in mehurjem.


Jaz bi se s tem kar strinjala, čeprav nimam nič proti tem, da otročka tudi že prej daš kdaj pa kdaj na kahlico (da me ne bo kdo zdaj obsodil, da udriham po tistih ki na kahlice že dajejo). Malo da se privadi na to plastično zadevo, malo pa da kakšno plenico prišparaš. Ker vse dokler otrok res nima nadzora nad mehurjem in črevesjem, je vse le stvar sreče oz. neke navade. Naša Tia npr., se tudi vsako jutro, v roku 5 minut potem ko vstaneva iz postelje, pokaka. In bi jo komot ujela na kahlico. Samo, jaz je še ne dajem. Kaj pa vem, morda pa že jutri....

LP, Pikapolonica

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kahljica
19.9.2005 12:00:11   
asso
Mi pa že od 7,5 meseca. Začeli pa smo zato, ker ko je imela za kakat se je ful napenjala, matrala in nato je pridelala le eno "ščinko" kakca.
Nato pa sem po nasvetu RR-evk poskusila z kahlico. Ko se je napenjala sem jo takoj slekla in položila na kahlico. Kakec je šel ven zelo lažje in je kar nekaj pridelala, ne samo eno "ščinko". Od takrat uporabljamo redno kahlico, ker tako laže kaka in večkrat tudi lula notri.
Od kar smo na kahlici redno kaka 1x na dan (no včasih tudi 2x vendar zelo poredko) in nimamo več težav s kakanjem.

Jaz ne vidim zakaj ne bi dali prej na kahlico, če se otrok s tem "strinja". Zadnjih par dni pa celo sama, ko ima za kakat se odpravi proti kopalnici ali če jo vprašaš, če gre kakat tudi upali en šprint proti kopalnici, jo slečemo in že je na vrsti...

No tako, naša izkušnja in začetek z njo.


Lp asso

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kahljica
19.9.2005 12:15:20   
BONI*
Pikapolonica, saj kakšne resne akcije na kahljici ne pričakujem. Ubistvu sem imela v mislih res samo spoznavanje z kahljico in mogoče kdaj kakšno lužico ali kupček v njej.
Seveda pa bi bilo super, če bi se znal Luka že lepo pokakati in polulati v kahljico že preden gre v vrtec (decembra). Najbrž jo bomo za poskušino že kar kupili, potem pa bomo videl, če bo iz te moke kaj kruha. Ampak kolikor jaz dobro poznam našega navihančka, ne bo niti 2 min zdržal na miru sedet na kahljici

Tiste, ki kahljico že imate, pa mi povejte, kakšno ste kupili. A imajo tiste, z račjo glavo in ročaji za držanje ipd. kaj boljši učinek?

Lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kahljica
19.9.2005 13:20:33   
Bejba
Mi imamo kahlico z zajčjo glavo in ročaji, ki pa se lahko tudi sname in potem je navadna kahlica. Pa še ena kugla se vrti in ropota, tako da je bolj zanimivo. Smo ga dali dvakrat in dvakrat je naredil lužico, tako da nekaj je. Samo pomoje še ne ve zakaj sedi gor in je to pač zgolj naklučje oz. reakcija, ker ga malo zazebe v lulčka in potem steče .
Poskusite, pa boste videli kako mu je všeč.

LP; Bejba

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kahljica
19.9.2005 18:32:24   
asso
Mi imamo navadno kahlico od OK Baby (se mi zdi), ki smo jo dobili za darilo in zraven en kup igračk, ker naša nima 2 sekundi mira in je pri miru na kahlici samo, ko kaka, drugače vsepovsod potrebuje animacijo.

Lp asso

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?