|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče piti
21.10.2005 14:03:53   
m_m
Se dojiva, pa uvajama gosto hrano (pri skoraj 6m):
dopoldan poje 50ml naribane jabolke, za kosilo 50ml riževe kaše z zelenjavo, popoldan pa 100ml sadne kaše. Vse ostalo pa so mlečni obroki. Nad gosto hrano je navdušena.

Glede na to kar poje, bi po mojem morala še nekaj spiti kar ni mleko. Kašice so dokaj goste. Probala sem prekuhano vodo, bebe čaj, hipove čaje, celo sveže stisnjen jabolčni sok (na jabolko je nora), pa ji spravim v usta samo nekaj žlic tekočine, kar ni skoraj nič. Flaške ne mara, magični lonček se ji zdi igračka za grizenje. Jo preseneti, če kaj iz flaške ven priteče in se ji zaleti. Samo žličko ima rada. Ampak po žlički pa ne spije veliko. 5-10 mini žličk pri vsakem obroku je maksimum. A bi morala spiti več? Kaka skoraj redno vsak dan, včasih bolj klobasasto. Ampak to da sploh kaka je posledica jabolk, ki jih dajem vsak dan ravno zaradi strahu pred zaprtjem, ker spije tako malo.

Iz česa (flaška, magični lonček, navadni lonček, po žličkah, ona posodica za tatarsko omakouser posted image ) so vaši pili pri kateri starosti in koliko so spili po količini in kaj so imeli najraje oz. kaj so sploh hoteli piti?

_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče piti
21.10.2005 15:28:50   
Suzi*
Mi gosto hrano uvajamo od 6m, zdaj je star 7,5m. Drugače se dojiva. Zraven na dan spije mogoče 0,5 dcl tekočine, ampak ne vsak dan. Pije največ iz žličke, drugače ga oa zdaj navajam na magični lonček, pa mislim, da mu je nekajkrat že uspelo potegnit. Pije pa najraje kompote (jabolko+hriška+slive), pa tudi vodo. Čaja zdaj že dolgo nisem poskusila, ker ga ni maral. Drugače se pa ne sekiram preveč, ker tekočino dobi pri dojenju...se dojiva večinoma še po vsakem obroku. Ko bomo pa to ukinili, bo treba pa več pit.

Aja, do 6m pa itak ni nič pil, ker sva se polno dojila.

papa

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče piti
21.10.2005 17:34:44   
Ninica
Tudi mojauser posted image  noče nič piti. Vsak večer stan vlivam nepopit čajuser posted image . Že redno papamo gosto hrano, vmes se še dojiva, tekočino pa mogoče samo po žlički in to je vse.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče piti
22.10.2005 0:18:37   
Marogica
Če sem te prav razumela, še dojiš. In dokler dojenčki pijejo materino mleko enostavno nimajo take potrebe po pitju še česa drugega. Tako, da je ne sili, če noče in ne skrbi, da nima dovolj tekočine. Pa tudi sadne kašice vsebujejo kar nekaj tekočine.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče piti
22.10.2005 16:05:21   
156sw
Nasa tudi ni htela nic pit, pa sem omenu pediatrinji in je rekla, da dojeni otroci niso zejni da je to pravilo. Sele zdaj pri 11m se je navadla pit iz magicnega loncka pa se to samo kompot (slive,jabolko). Saj bo slo sam veckrat poskusi, da bo vedla cemu sluzi loncek(flaske nemara).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče piti
22.10.2005 20:31:21   
taška30
Pri nas je (bilo) še huje. Tudi po žlički ni šlo nič dol. No, zdaj pa da se pohvalim, sem pogruntala 2 stvari:
1. moj otrok ne mara piti vode ali čaja - kakršnegakoli, niti hippovega ki je sladkan. Zdaj kuham kompote (jabolčne, hruškove) - nesladkane in noter dam dve suhi slivi, ki so sladke že same po sebi.
2. v cucelj od flaške sem zvrtala širšo luknjo, da ne rabi veliko vleči IN...
OTROK PIJE!!! Tudi po 70ml / dan. No, to je zdajle šele 2 dni, upam, da bo trajalo, sem tolk vesela.

Pa še to: ponudi ji piti takrat, ko se bliža naslednji obrok. Se pravi, da je že malo lačna (v sili hudič žeblje žre, al' kako že pravijouser posted image , se pravi: boljše malo kompota kot nič), ne pa preveč lačna, ker potem je hud upor že ob pogledu na flaško in jok!

Veliko sreče, taška

(odgovor članu 156sw)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?