|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pred težko odločitvijo
27.9.2005 9:28:17   
Anonimen
Sploh ne vem, kje naj začnem. Mogoče pred enajstimi leti, ko sem prišla v te kraje kot »tamlada« v hišo, kjer se že takrat brata (moj mož in njegov brat) nista razumela, starša sta pa še nezavedno podpihovala njuno sovraštvo. S tem, da se ni vse povedalo tamanjšemu, s tem da so postavili novo hišo za starejšega (mojega moža). Res je, da je mož od začetka pomagal očetu in prispeval denar, medtem ko je mlajši bil takrat še srednješolec, ki je predvsem popival in se družil s slabo družbo. No že takrat je mlajši brat imel izpade, ko je bil pijan. Spomnim se,  ko sem bila noseča, kako me je bilo strah, ko je s pištolo grozil staršem in mojemu možu, user posted image kako je tudi pretepel očeta, skratka, tudi selila sva se po hitrem postopku v to hišo, kar sredi noči, saj je tašča vedela, da tamal zopet nori in da je bolš, če se mi umaknemo.
In smo se. V skoraj prazno hišo. Ko je zjutraj tast prišel po mene in mojo hčerko, naj se vrnemo, nisem hotela več k njim, saj nisem želela več poslušati prepirov. Mislila sem, da bo bolje. Saj je bilo, nekaj časa, približno deset let.  Pa ne čisto zares mirno. user posted image Mirno v smislu očitanj, da nama je oče naredil hišo in kolk nama je fajn…. Seveda sva v hišo vsa ta leta vlagala in jo celo adaptirala že delno, saj ko so jo gradili, so uporabljali najcenejše materiale. Tako sva pred tremi leti zamenjala streho, naredila balkonsko ograjo…. Skratka nekaj sva vložila v hišo, ki pa ni niti pisana na naju, saj  jo tast ne upa dat prepisat,user posted image ker bi moral dat domačo hišo, kjer živijo, tudi tamalmu, mu pa noče dat, vsaj zdej še ne, saj se boji, kaj bo če ga sin nažene.
Mlajši sin se je pred tremi leti poročil. Ima tudi otroka in vsi smo mislili, da bo bolje. Začeli so tudi zidat pri njih doma in nastala je zelo lepa hiša. Res je, da so večinoma prispevali starši od bratove žene in moževi starši. Sam je prispeval le malo, saj še zdaj veliko pije in zapravlja, tako da se tudi z ženo ne razumeta najbolje.
 
Včeraj zvečer pa sta se tako skregala, celo stepla bi se, če ne bi stopila vmes in preprečevala moža, da se ne splača. Možev brat mu je očital, da midva tak nisva nič vložila v hišo, da pa je on vložil ogromno, da moj ko hodi delat nič ne naredi, da sam vandra okol (sam jaz ne vem od kod potem denar prinese) da nič ne zna…. Seveda ga boli, ker imava denar, ker greva na morje za 14 dni, ker greva smučat, samo midva se sama živiva, moj še popoldne hodi delat, da še dodatno zasluži in njegovega brata to boli. Seveda bi to lahko počel tudi on, sam je prelen in preveč pije, da bi lahk kej naredil. Poleg tega pa živijo zdejle še pri starših in jih moja tašča in tast živita, saj se oni z njegovo plačo ne morejo, saj je njegova žena brezposelna. Tudi ko se bodo čez 14 dni preselili v zgornji štuk, je bratov žena (z njo se zelo razumeva) rekla, da  ne ve, kako se bodo preživljali, ker jim bo ostalo za hrano le 20000sit.
 
V glavnem nama je dost. Moj mož je rekel, da se bomo kar odselil. Samo kam? Stanovanja ali hiše ne mormo kupit, sploh ne vem, kam naj se obrnem in kaj naj naredima. V takem prepiru, ne morem živet. Sploh pa ne po tem, ko je rekel, da nas bo kar pobil ….user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pred težko odločitvijo
27.9.2005 9:37:18   
karmy
jzt bi šla čimprej stran...najprej nehala popravljat hišo, in poiskat kakšno podnajemniško stanovanje za neki cajta in pejta tja, stvari k ne bodo mogle it v tisto stanovanje pa prodajta...mir bosta mela, ne bosta poslušala prepirov in boste vsaj vi živeli normalno. pa če jim pustite hišo, bo vsaj mir....no vsaj to bi jaz naredila...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pred težko odločitvijo
27.9.2005 9:42:04   
zoya_
Jaz bi šla na vajinem mestu v najem. Pa bo mogoče samo 1 teden počitnic poleti, pa samo vikendi za smučat, ampak bosta imela pa mir in to veliko odtehta. Saj se bosta s časom že pobrala in uredila. Hišo, ki sta jo obnavljala pa naj tast proda in da vama denar. Ampak a je ta vaša hiša čisto blizu njih ali kako? Mislem, če živite malo stran od njih, enostavno ne hodite več tja na obisk in raje naj prideta tast in tašča do vaju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pred težko odločitvijo
27.9.2005 9:51:09   
CatJa
Vem, da je lahko delit nasvete, veliko težje pa jih je upoštevat.
Prvo kot prvo, bi jaz tega mulca prvič, ko bi spet s kakšno pištolo strašil naokoli, ali prebutala do nezavesti ali pa prijavila na policijo. Očitno vas ima vse v strahu, da tako svobodno grozi vsem po vrsti. Ma resnično bi ga premlatla, že zaradi straha za svojega otroka. Pa ni čudno, da se dogajajo takšne družinske tragedije, ča takim psihopatom nihče ne stopi na prste user posted image .
Drugič, če se res ne da rešit drugače, se odselte. Ja, kaj pa češ drugega. Pa jeuser posted image  tist vložen denar, če ti lastni sorodnik greni življenje.
 
Torej -> akcija, ne čakajte predolgo!
 
Srečno! user posted image


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pred težko odločitvijo
27.9.2005 10:24:54   
Jutra
Kot pravi CatJa, lažje je nasvete talat kot jih upoštevat.user posted image
Pri tvoji situaciji res pade v oči STRAH oz. ustrahovanje tega bizgeca. Na ta način manipulira čisto z vsemi okoli sebe in ker mu uspeva, se počuti zelo močnega.

Zakaj bi vi bežali pred njem in se mu umikali? Najti bi bilo treba način, da bi se njemu začela kolena malo tresti. Kako? Žal ne vem, nimam podobnih izkušenjuser posted image  

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pred težko odločitvijo
5.10.2005 10:42:50   
Anonimen
Zopet se javljam, da povem, kako je. Tako kot prej. Brata sta še vedno skregana, ne govorita nič, oče je jezen na oba, češ da mu jemljeta ugled v družbi, jaz in moji otroci ne hodimo k njim na obisk, oni pa k nam ne. No od takrat, sem bila enkrat pri tašči, ki mi je pazila otroka, k njim v stanovanje pa nisem šla. 
Seveda nismo mogli oditi, ker za to nimamo denarja. Tisto kar smo vložili v hišo pa tudi ne bi dobili nazaj. Tako da selitev absolutno odpade. Pa tudi ne vem, kako bi se privadila življenju v bloku, moja najstarejša hči pa joka, da tudi ne gre nikamor.
Konec meseca pa ima bratova hči rojstni dan in kaj zdaj? Darilo ji defenitivno mislim kupit, sam ne vem kaj nardit, če nas bo povabil na rojstni dan. Vem, da bo. Ker je njegova žena rekla, da ona nas ne bo (pa ne zato, ker nas ne želi ampak pravi, da kar je zakuhal, naj reši), potem mi je pa povedala, da je rekel, da bo hčerki rekel, naj pridemo na rojstni dan. user posted image Mislim user posted image . Sploh ne vem, kako naj iz tega sranja.user posted image

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pred težko odločitvijo
5.10.2005 13:26:12   
Anonimen
Mislim, da se drug z drugim preveč obremenjujete, preveč 'veste' drug o drugim..kar malo ste že bolni vsi skupaj od tega. Če bo kdo grozil- samo policijo klicat. In hišo naj prepišejo na vaju, sicer ne vlagajta NIČ, ker ni vajino in tudi ne bo, če možev oče umre.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pred težko odločitvijo
11.10.2005 15:03:32   
mojamura
tast naj hišo prepiše na vaju, ono drugo hišo pa na drugega brata (če že mora), ampak samo polovico. Če ne (pa žlahta gor ali dol) se selita. Starejša hči joka, ker otroci ne marajo sprememb, ampak vedi, da bi se ščasoma navadila živet drugje in tam bi tudi našla prijatelje. Začetek, kot vsak, bi pa bil izredno težek. Pa še to, ja hudiča, a želiš meti mir ali ne? Spokajte pa ite za prvo silo magari v blok! Ko bo pa brat od tvojega moža norel, ga prijavi policiji. Pa če skače okrog s pištolo mu bodo lepo tudi to vzeli (sicer nde vem kako jo lahko sploh ima, trazen če ni lovec). Če nekdo nekomu grozi potem že ni sposoben da bi nosil orožje.Ukrepajte hitro in učinkovvito, da se spet ne bo zgodila kakšna družinska tragedija ki bi jo potem po poročilih spremljali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pred težko odločitvijo
19.10.2005 20:13:14   
ninocka
Pejte vsi skup do odvetnika, tast naj vajino hiso prepise na vaju, tist del hise (mansardo al kaj sta si zrihtala) naj prepiuse na njiju, ostal del hise pa dobita po smrti tasta in tasce. Ce se brat ne strinja pa  juser posted image  ga...
Napako dela tud tast, ker bi vajino hiso moral ze takoj prepisat na vaju (ze ko ste jo gradili) in se ne pustit ustrahovat sinu. Naj pokaze, da ma jajca in nardi tko kot je treba. Drugac se boste kregal v nedogled.

Da bi se pa vi zdej zarad njega selili, pa si krajsal dopust - zakaj ze? Sej niste vi krivi, da je totalni nesposobnez in zapitek. In da si zato ne more prvosct 14 dni morja...

Ce bi pa se naprej tezil, ga pa ne vec v hiso spuscat - sej on pa tud ne more kr not pridt, sej ne zivi tam in nima vstopa. Ce pa grozi, ga policiji prjavta. Mogoce mu bo pa kapnlo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?