|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Simfiza
25.10.2005 9:04:30   
katjandraž
Pozdravljene!

Že od nedelje me boli v dimljah, bolečina seva proti sramni kosti in zato ful težko hodim.user posted image Včeraj popoldne sem se šla pokazat v porodnišnico, kjer je dr. Cerar ugotovil, da se mi je simfiza premaknila. Napisal mi je Ketonal, ki naj bi blažil bolečino in zdravil. Sem ful debelo pogledala, ker sem mislila, da je zgolj samo za bolečine, pa so mi v lekarni isto povedali. Skratka, v dveh dneh naj bi bilo boljše, drugače se moram iti pa pokazat. Moj G itak dela samo v sredo dopoldne, tako da bom jutri šla k njemu v vsakem primeru.

Ima katera od vas s tem izkušnjo? Cerar je rekel, da včasih traja tudi vso nosečnost, da je pa pri meni to čisto prezgodaj (22t). Ta teden bom na bolniški, drug teden imamo itak v šoli počitnice, potem pa upam, da bo mir.

Uživajte današnji dan, ki bo baje spet lep.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:09:53   
Anonimen
Kaj ni Ketonal STROGO PREPOVEDAN v nosečnosti?
Meni so prepovedali tudi uporabo mazila (gel-a) za lajšanje bolečin v trtici, ker naj bi snovi, ki so v njem, skozi kožo prodrle v telo. Pa že v samih navodilih za uporabo piše, da se ga v nosečnosti ne sme jemati, saj lahko že mazilo povzroči kaj pa vem kaj in celo zavleče porod.

Jaz ga ne bi jemala.

(odgovor članu katjandraž)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:29:04   
ma-ja
Kar se tiče simfize, je zelo zoprna zadeva. Jaz sem padla, ko sem bila en dan čez rok in sem takoj začutila bolečino v sramni kosti. Sicer nisem z vso težo butnila na tla, vendar je bilo zadosti, da je prišlo do razmaka medeničnih kosti. Porod so mi čez dva dni sprožili, ker sem prav tako težko hodila. Po porodu pa je bilo še slabše, sploh se nisem mogla premakniti. Test za simfizo je tak, ko ležiš na postelji, probaj prekrižati stegnjene noge. Če ne gre, je že dober znak za razmak kosti. V glavnem priporočam ti čimveč počivanja, ker se verjetno tega ne boš rešila do konca nosečnosti. Plod kasneje še bolj pritiska na medenico in verjetno ne bo bolje, vsaj meni ni bilo. Po porodu sem rabila še dva mesece, da sem se sploh spravila do kopalnice, na prvi sprehod sem šla nekako po treh mesecih. Potem veš, da se s to stvarjo ni za hecati. Nisem pa jemala ketonala, le Lekadol kdaj pa kdaj, ker me je isto bolelo, če sem se premikala. To se pa ob majhnem otročku pač moraš, so mi pa kar solze tekle od hudega. Vendar se potem pozdravi, čeprav me ta poškodba še vedno opozarja pri napačnih gibih, pa je že več kot tri leta od poroda. Tretjemu otroku pa sem se morala odpovedati, ker mi ne garantirajo, da bi potem lahko normalno hodila.
Priporočam ti pa še medenični pas, ki ga kupiš v La-vie trgovini. Jaz brez njega sploh nisem mogla.

Upam, da se ti bo stanje izboljšalo, ker je baje moja poškodba relativno redka in ni rečeno, da bi pri tebi prišlo do tega. Vendar vseeno pazi!

_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:29:27   
katjandraž
Cerar je rekel, da celo dobro vpliva na maternico, v lekarni je tudi rekla, da ga lahko jemljem. Bom pa še sosedo, k dela v Leonišču prosila, da kakšnega G vpraša. Včeraj zvečer sem vzela eno tableto, dons me pa malo manj boli, pa še kar čakam, da vidim, kaj bo soseda rekla. Upam, da nisem kaj zasruser posted image , k sem pojedla tisto tableto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:35:07   
ma-ja
Če si dobila zdravila od ginekologa, potem to prav gotovo lahko vzameš, sicer ti tega ne bi predpisal. Vseeno pa si kupi medenični pas, lahko ga boš nosila do konca nosečnosti in še potem nekaj časa. Pa še malo opore čedalje večjemu tebuščku daje. Res pomaga, pa nič ne škodi otroku.
Zdravila pa kar vzemi brez slabe vesti!


_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:41:16   
katjandraž
Sem govorila s sosedo, ki je rekla, da če mi je porodničar dal Ketonal, je sigurno ok. Jemat ga moram pa itak samo 2 dni, 2x/dan 1 tbl. Jutri se grem dopoldne pokazat k svojemu G, ki lahko da mi bo dal kakšne napotnice za fizioterapijo ali pa priporočil pas, kot je tudi že Cerar rekel.

Upam, da pri meni ne bo tako hudo kot je bilo pri tebi, ma-ja. Kako je bilo pa potem v drugi nosečnosti, nisi več imela teh težav? Sej ne, da bi imela jaz rada še tretjega otročka, sem si vedno dva želela, me samo tako zanima. Nikoli ne veš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:47:14   
ma-ja
Meni se je to zgodilo pri drugi nosečnosti, tako da imam zdaj fantka in punčko. Včasih itak mislim,da jih imam dvajset in ne samo dva. Me pa včasih vseeno še prime, da bi imela spet malo štručko. Vendar pa zdaj, ko sta malo večja prav uživamo in verjetno res ne bi bilo fajn spet iti nazaj. Res me pa včasih še vedno boli sramna kost (npr. pred menstruacijo), tako da ne vem kaj bi bilo po še enem porodu.
Sicer imaš še kar nekaj do konca nosečnosti, vendar pazi, pa bo vse v redu. Edino zdravilo je čimveč počivanja. Ker še nimaš otrok, boš to lahko izvedla. Sporoči kako bo šlo naprej!!!



_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:50:56   
ma-ja
Joj, pardon, zdaj sem pogledala slikco s tvojim malčkom. Vseeno poskusi čimveč počivati in angažiraj očita in tiste, ki jih lahko.
Meni je fizioterapevtka v porodnišnici rekla, da vse pa res ne moremo imeti 10 otrok, tako da mi je takoj dala vedeti, da pač pri meni ne bo šlo več.


_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Simfiza
25.10.2005 9:58:52   
katjandraž
ma-ja, tudi jaz sem zelo površno gledala tvoje trakce in sem mislila, da ima Nejc 10 mesecev. user posted image  sori. Hvala za nasvete in vzpodbudne besede, zdej grem pa dol z RR in grem ležat, ker mi tud sedenje ravno ne pomaga.


(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?