|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:04:08   
lenika
V začetku meseca aprila grem na porodniški dopust, zato letnega dopusta ne bom porabila mede poletnimi počitnicami, tako kot je za učitelje v zakonu predpisano. Avtomatsko sem mislila, da se mi potem lahko prenese dopust v drugo leto in ga koristim po porodniški. Tako ne bi prišla delat nazaj meseca aprila, ampak konec maja. Če si zaposlen kjerkoli drugje kot v šolstvu, je to možno, ker moraš lanski dopust pač izkoristit do junija naslednje leto. Ni  mi jasno zakaj v šolstvu to ni možno in zakaj ti, če delaš v šolstvu letni dopust v takšnem primeru potem enostavno propade?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:10:00   
lex
Tu imaš vse zapisano!

http://www.mszs.si/container290/ECOS/0504_dopust_regres.doc

Tebi vsaj priprada, jaz pa sem od 1.1.2005 do 31.12.2005 na porodniški in tako ne dobim ne regresa in ne dopusta!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:12:31   
tinatona
Kako ti ne pripada? Seveda ti, ce si zaposlena.

LP Tina

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:24:01   
Gina
Lex, seveda ti pripadata tako dopust kot regres. Regres ti izplača delodajalec, ne glede na to, ali si na porodniški ali ne in to avtomatično, ker ti pripada tudi dopust. Čim si zaposlena, ti pripada tudi dopust, vendar ga moraš 14 dni izkoristit v koledarskem letu. Ta dopust tebi v resnici propade, ampak razliko pa lahko koristiš, ko prideš nazaj, ali celo med dopustom za nego in varstvo, katerega ni nujno vzeti v celoti, ampak ga lahko vmes prekineš. Če se ti zdi, da ti bodo na koncu leta komplicirali s tem, najboljše, da med prvomajskimi počitnicami ali pa sredi julija in angusta, prekineš nego in varstvo in greš "delat". Ker takrat Ministrstvo krije stroške za učitelje, ne morejo drugače, kot tisti dopust plačat. Tako tudi šola ni oškodovana, oz. ji ni treba plačat iz njenega denarja, niti ti ne sme reči, da te potrebuje zaradi delovnega procesa. PO tistih 14 dneh greš nazaj na dopust za nego in varstvo.

Enako je s tabo, lenika. Le da ti lahko dopust od letos, mislim tistih 14 dni, ki jih ne boš mogla koristit kasneje, koristiš zdaj. Ravnatelji so dobili okrožnico iz Ministrstva, kjer jih obveščajo, da te morajo poslat na dopust, če si v taki situaciji (čeprav morajo sami plačat, ministrstvo noče se mi zdi). Meni je ta dopust še propadel, točno po tempa je ta okrožnica prišla na šole, tako da jo je Selena že koristila. Sicer pa še njo vprašaj kako in kaj, je še bolj na tekočem.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:26:37   
Gina
POpravljam: poleti pokoristiš ves ostali dopust, ne le 14 dni.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:30:18   
arielca
Hm... Jaz nič več ne razumem, tako da vas prosim za pomoč. PDP imam 13.12., porodniški dopust nastopim 16.11. in v računovodstu mi je povedala, da mi dopust ne pripada. Enako se je pozanimal tudi ravnatelj. Je zdaj to OK ali ne?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 13:39:00   
lex
HVALA!!!!!!user posted image user posted image
Men so rekli, da mi ne pripada češ, da delam pripravništvo nisem pa prekinila pogodbe ampak smo jo vedno podaljšali, ker sem delala prej kot pomočnica vzgojiteljice. sem pa zdaj rez razpuser posted image , ker naši v računovodstvu nimajo pojma kaj mi priada in kaj ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POPIZuser posted image  bom zraven našega vodstva, vsi so ko ene bubice in ne vidijo ne levo in ne desno.

Lani ko sem pripravništvo začela so me hotli prepričat, da delam volontersko pa sem klicala na ministrstvo pa mi je rekla, da so nori, da to se šele pripravlja in sem šla letos gledat in res je posebej razpis za to. BUDALA PAČ OSTANE BUDALA. Sedaj imam še en razlog več, da jih pokličem v ponedeljek na mszs.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 18:08:49   
sazi
Lex,
v vašem računovodstvu niso neumni, ampak nesramni, nečloveški... in še kaj. Tudi pri nas vedno probajo z zgodbico, kako ti ne pripada to in ono. In na žalost zato veliko ljudi ne dobi vsega, kar jim pripada, ker slepo verjamejo v bistvu pa jih firme prinašajo naokrog. Če boš zaposlena celo leto - oz vsaj 6 mesecev v eletu 2006 (pa čeprav na porodniški - zaposlena si še vedno) - ti pripada CELOTEN DOPUST IN CELOTEN REGRES.
Je pa res, da je potrebno 10 delovnih dni (torej 2 tedna) koristiti dopust v letu, za katerega je podeljen.
Tu pa ti dam še en nasvet, da lahko ti malo zaj**** vaše računovodkinje:
Če se le da, pojdi na porodniško že 42 pred PDP, torej (ne da se mi poiskat koledarčka) cca 17.12.2005? Porodniška ti bo potekla 17.12.2006, delodajalec ti je dolžan omogočiti koriščenje 10 dni dopusta v tekočem letu (torej do novega leta). in potem greš tako, kot po sedanjem planu v službo 1.1.2007, pa še nič dopusta ti ne propade.
Zdaj pa še en dodatek: vem, da se vse tole s PRAVICAMI lepo sliši. Danes sem nekajkrat brala razlage ene tu na RR, ki vse lepo po zakonih razlaga in kaj da moramo zahtevati. Jasno pa mi je, da se v mnogo firmah (tudi naši) marskiah težko ZAHTEVA, saj ti potem tako grenijo življenje, da rajši odstopiš od pravic (ena takih je npr. pravica do skrajšanega delovnega časa). Če si pa zaposlen za določen čas, imaš pa sploh problem - zahtevaš že lahko in se sklicuješ na zakone, a ti je jasno, da ko bo prišel datum podaljšanja pogodbe, bodo ugotovili, da te ne rabijo več.
Skratka, ravnaj kolikor se ti zdi, da v firmi lahko pritiskaš - ponavadi je dovolj, da samo poveš, da poznaš zakone in da ti določene stvari pa vseeno pripadajo - brez pretiranega kreganja, čez vse meje pa razumem, da ne gre.
Pogum in odločnost do prave mere ti želim in veliko veselja v pričakovanju, jaz pa tudi ostanem doma sredi januarja.

Lenika,
zate pa žal nimam nobene nove in poziivne informacije. So že druge napisale...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 22:24:43   
bskrle
Pošiljam ti odgovor, ki ga je meni poslal sindikat. 
Dopust so ti dolžni omogočiti, deset dni skupaj leta 2006 pred nastopom porodniške, ostalega pa po končani porodniški. Ravnatelj ali ne ve ali pa ni poučen.

 
 
 
163. člen ZDR v 3. odst. določa, da ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka oziroma zaradi bolezni ali poškodbe, do 30.6. naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen letni dopust, delal vsaj šest mesecev. Če pa delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, dela manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v dolžini najmanj dveh tednov v tekočem koledarskem letu, preostanek pa do 30.6. naslednjega leta.
Če npr. strokovna delavka v šoli junija 2003 odhaja na porodniški dopust in torej v letu 2003 ne bo delala šest mesecev, bi morala 2 tedna letnega dopusta izrabiti v letu 2003, preostanek letnega dopusta za leto 2003 pa bo lahko pokoristila do 31.8.2004.
Delavec in delodajalec se o času koriščenja letnega dopusta dogovarjata (165. člen ZDR določa, da upoštevaje potrebe delovnega procesa in možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti), v navedenem primeru zlasti o 2 tednih letnega dopusta, ki ga je delavka dolžna izkoristiti do konca leta 2003. V opisanem primeru pa se ne uporablja določba 162. člena ZDR, ki določa pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v koledarskem letu v primeru, ko delovno razmerje delavcu preneha pred 1. julijem.
V šolstvu je potrebno poleg zgoraj navedenega upoštevati še specifično ureditev in sicer morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju praviloma koristiti letni dopust v času šolskih počitnic. Zaradi tega razloga zlasti ni mogoče koristiti letnega dopusta po izteku dopusta za nego in varstvo otroka, v kolikor obdobje ne sovpada s časom šolskih počitnic. O izrabi 2 tednov oziroma v šolstvu 10 dni letnega dopusta se, kot rečeno, delavka, ki odhaja na porodniški dopust, dogovarja z ravnateljem. V kolikor se za dopust ne uspe dogovoriti, ji 10 dni dopusta, neizkoriščenega v tekočem koledarskem letu, propade. Slednje je lahko tudi argument pri dogovarjanju z ravnateljem, da omogoči koriščenje 10 dni dopusta pred nastopom porodniškega dopusta in to v času pouka. V skladu s 163. členom ZDR je delodajalec namreč dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Učiteljice in dopust
4.11.2005 22:29:50   
bskrle
Vsekakor pokliči na sindikat in nesi ravnatelju sprinan moj odgovor. Dolžni so!
Vztrajaj! Ne pusti se!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Učiteljice in dopust
5.11.2005 12:43:21   
Gina
Ja, bskrle, jaz sem našemu ravnatelju to sprintala in klicala na sindikat, ampak dokler ni bilo okrožnice, mi ni hotel dati, je rekel, da sem nujno in neobhodno potreban za proces dela, in da brez mene ne more, zato mi ne dovoli na dopust -( v bistvu je bil vzrok da šola ni imela denarja za dopust izplačat, ministrstvo ga pa tudi ni hotelo in ga še danes ne), pa še sindikat takrat tega ni vedel, so rekli, da mi propade. Odkar ni Gordane Potrata, so tam zelo neustrezno podkovani ali samo novi in ne z vsem seznanjeni pravniki. Jaz sem zadnjič zaradi nečesa drugega klicala, in sem mu morala pol ure razlagat, za kaj sploh gre, da me je razumel. Če bi samo vprašala, pa se pustila odgnat, bi mi rekel, da ima ravnatelj prav, ne jaz. Tako ap sva potem skupaj zakone naštudirala, ko sem mu jih citirala - govorila sem pa s sindikatom - sramota. Na koncu sva prišla do čisto druge ugotovitve. Kaj pa če jaz zakonov ne bi poznala?

NO, meni so na naši šoli, dopust 2 leti nazaj ukradli. Tiste, ki so bile noseče kasneje, so ga dobile. Zaradi okrožnice ravnateljem. In le zato, ker so se zavedali, da so mi ga ukradli, so mi omogočili koristit dopust na koncu porodniške, sicer bi imela še s tem probleme.

Nujno nesi s sabo tudi okrožnico vsem ravnateljem šol izpred dveh let, kjer piše, da ti morajo omogočit koristit dopust preden greš na porodniško.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Učiteljice in dopust
5.11.2005 21:01:10   
Anonimen
No, Leniki sem proceduro opisala že privat, ker me je privat prosila, sem bi pa dodala še nekaj glede "dela šest mesecev", ker je bilo s strani bskrle tolmačeno napačno.
Dela šest mesecev ne pomeni, da je delavka šest mesecev v službi, pomeni, da je šest mesecev zaposlena. V času teh mesecev je lahko tudi na bolniški ali na porodniški ali kjer koli, če je čas od podpisa pogodbe večji od šestih mesecev, je to to!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?