|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 10:46:08   
Anonimen
Mam dve orhideji, obe sem dala zdej na okensko polico, kjer bosta imeli dovolj svetlobe, vendar ne direktnega sonca. Vendar je ena že povsem zgubila liste, so porumeneli in odpadli. A je že preč prišla, al naj še vztrajam in počakam, če si morda opomore? user posted image
Drugi pa tud neki listi rumenjio, vendar ne tok intenzivno. Mam jih pa v tistem okrasnem lončku, ki ne ma dvojno dno, torej korenine niso nikoli v vodi. Kako pogosto naj jih zalivam in gnojim?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 10:53:14   
mojčca
Kolikor jaz vem, jo ni potrebno gnojiti. Tudi moji orhideji so listi čisto odpadli, vendar si je opomogla. Paziti moraš, da korenine niso v vodi (vodo večkrat odlij, kljub temu, da imaš dvojno dno). Orhideje ne smeš preveč zalivati oz. mora biti zemlja stalno vlažna.

Ti pa svetujem, da jo nimaš na okenski polici, možno je namreč, da ji je prehladno in ji zato odpadajo listi.

Upam,  da sem ti kaj pomagala.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 10:57:53   
Anonimen
Po moje jih imaš nad radiatorjem in se to zato dogaja. Za čez zimo, ko se kuri, jih moraš prestaviti drugam.

(odgovor članu mojčca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 12:22:22   
Anonimen
Mal smo se narobe razumele, oz. jaz nisem dobro razložila. Listi so ji odpadli že prej, sedaj pa je na okenski polici v kuhinji, kjer pa radiator ni vžgan. Pa tud glih piha ji po mojem ne. Sej, če bi bo opomogla si bo ravno tu, kjer ma dovolj svetlobe.
Kar se pa dvojnega dna tiče, je pa skor 10 cm razlike med dnmo in koreninami, tak da nemogoče, da bi bile v vodi. To je tisti ozek in visok okrasni lonček. Bom pa preverila! user posted image  Samo upam, da si opomore! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 14:24:24   
Magi*
men so listi porumeneli/porjaveli in odpadli, ko jo je mož utopil;) ko sem prišla z morja, je bila čisto hin. lahko, da se je plesen začela nabirati na koreninah / lahko so korenine začele odmirat zaradi preveč vode (tudi od prej). jaz bi jo na tvojem mestu presadila, čeprav zdaj ni ravno najprimernejše obdobje. če pa je nujno, da jo rešiš, je pač nujno. nežno vzami orhidejo ven in preglej korenine. odstrani odmrle. pa pazi, ker je vse supaj zelo krhko. če se je ohranila vsaj ena zdrava korenina, jo boš lahko rešila. presadi jo v poseben substrat za orhideje. ta mora bit v lončku zelo rahel, da diha in voda "kar skoz pade". običajno so orhideje v prozornih lončkih, ker naj bi tudi korenine rabile svetlobo. jaz jih dam zato v malo prevelike okrasne lončke, tko da ima svetloba majčkeno dostopa. zalivam jih redko, vsak dan pa jih fino popršim, tudi zemljo. vsakič preverim, da se v loncu ni nabrala voda. aja, v okrasnem loncu imam spodaj kamenje zato, da je rožica dvignjena od podlage.

tudi gnojiti jih je potrebno, posebno v času intenzivne rasti in cvetenja s posebnim gnojilom za orhideje.

to je pa že skoraj vse, kar jaz vem o tem. veliko sreče!!!

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 14:27:35   
Anonimen
Aja. Č eiz sredine rastejo novi listi, ni panike. Meni se to vedno dogaja, kakšen odmre in potem zraste kakšen nov. Drugače je pa vse rože bolj premalo zalivati kot preveč. Jaz jo na kakšne 14 dni, recimo. Največ.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali moja orhideja umira?
12.12.2005 17:14:39   
Barbela
Tudi jst imam orhidejo. Je moja prva in so mi povedali, da mora biti na vzhodni strani in da ni nič narobe ko se posuši. Takrat ko nastopi ta faza jo moraš obrezati pri 3 kolenu in potem spet cveti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali moja orhideja umira?
13.12.2005 13:19:56   
janjja
Res ste paametne kerim vam orhideja rata. Meni vedno crkne, pa mi je najlepša roža.user posted image

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali moja orhideja umira?
13.12.2005 13:28:45   
Magi*
Barbara_tomo, to so ti rekli za cvetno steblo, ne za celo orhidejo... janjja, ne se sekirat, enkrat ti bo že ratalo. v bistvu orhideje sploh niso tako haklih, samo redno vlaženje in ne utapljanje rabijo. to je čisto vse. kake druge rožce lahko zaliješ včasih malo bolj, drugič malo manj in bojo delale, orhideje pa pač rabijo doslednost.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali moja orhideja umira?
13.12.2005 17:05:06   
Sinja
Pozdravljena,

Jaz mam 3 orhideje že 3 leta, vedno na istem mestu, na okenski polici nad radjatorjem (na SV stani). Cvetejo 2x letno po 3-4 mesece. V cvetličarni se dobijo pravi lončki za orhideje. Zalivam ji 1x na 14 dni ali 3 tedne. Zalivam pa jih tako, da jih odnesem v tuš kabino jih stuširam ali pa potopim v vodo. Do zdaj ni porumenel noben list pa tudi gnojila jih nisem nič.
Če praviš, da imaš rumene liste je možno tudi, da imaš tega sobnega pajka, ki gre na rože. Orhideje so glede tega zelo občutljive. Je mogoče tudi kateri drugi roži odpadel list?
Glede zalivanja ti priporočam, da jo čim manj zalivaš, je boljše manj kot preveč (pri vseh rožah ne samo pri orhidejah).
Če te še kaj zanima piši.

LP

< Sporočilo je popravil Sinja -- 13.12.2005 17:09:00 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?