|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NUJNO!!!Pregomin!
2.1.2006 15:40:41   
poliloni
Pri nas je hudapanika.Ta mal je že nekaj časa ves flekast in končno je zdravnica pomislila na alergijo na mleko - Vid pije Aptamil1 (star je 4 mesece). Do 3. meseca sem ga dojila in dodajala...
Predlagala nam je Pregomil, a kaj ko ne vem kako ga uporabiti - a isto kot aptamil(količina,...). Zanima me še, če ga je katera od vas uporabljala in kako!!!

P.S.Naš Vidi ob hranjenju z njim grozno joka in sploh ne vem kaj narediti!?

user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image   Mi smo že čisto obupani user posted image    user posted image    user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
2.1.2006 15:43:55   
cmokec
Pri nas smo imeli Pregomil samo v času testa alergije na mleko v bolnici. Za doziranje ne vem. Se pa spomnim, da so Pregomil v bolnici sestre dojenčkom sladkale, da so ga pili. Je namreč tako ogabnega okusa, da ga še dojenčki nočejo piti. To s sladkorjem sicer ni trajna rešitev, za prvo silo do kake boljše pomoči pa le probaj, da ne boste lačni.

Pa srečno.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
2.1.2006 21:47:03   
@
Hej!
Mi sicer z adaptiranimi mleki nimamo veliko izkušenj, ampak moja prijateljica je npr. poskusila že zelo hitro s sojinim adaptiranim mlekom, enim paše.  Ker tudi naš Tim ne sme piti mleka, mu jaz s sojinim naredim zvečer žitno kašico. Sicer pa še še dojiva.

Škodit ne more, lačna pa tudi ne more bit, vaša user posted image , kajne?! user posted image

papa. Afna

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
3.1.2006 13:48:28   
nejča
Mi smo bli v bolnici zaradi nejedenja mojega mlekca pa so mi napisali Pregomin. Mi je čudno, da ti pediatrinja ni napisala recepta, saj tud na škatli piše, da mora to ona določiti pač glede na otrokovo starost in stanje.
Mi smo ga začeli dajat pri 2-h mesecih. V bolnici so na začetku res dali noter ta veliko žlico cukra (na 100 ml!!), da me je blo kar groza. Pol smo pa to hitro ukinili, ko sem dobila recepturo, kako to pripraviti. Prve 5 dni so tud njemu dali Aptamil AR, pa je kljub temu Pregomin papal, čeprav smrdi po soji, da je groza. Lakota dela svojeuser posted image .
Recept:
Za 1000 ml pripravljenega Pregomina rabimo 30 meric Pregomin praha + 10 meric riževih kosmičev. 30 meric Pregomina zmešamo z 500 ml prekuhane, na 60°C ohlajene vode. Na štedilnik damo še 500 ml vode, zavremo, vanjo vmešamo riževe kosmiče in kuhamo 2-3 min ob mešanju (kot puding). To primešamo raztopljenemu Pregominu in na hitro ohladimo. Damo v hladilnik in porabimo v 24h urah.
Glede na to, da je naše dete imelo komaj 2 meseca, smo morali kosmiče kuhat, če je tvoj večji, jih lahko kar take vmešaš v raztopljen Pregomin.
Ta recept je zelo redilen, je pa po okusu boljši zaradi riževih kosmičev. Če je tvoje dete normalno veliko in težko, predlagam recepturo iz škatle, kateri dodaš malo riževih kosmičev ali pa vprašaj pediatrinjo. Lahko si pa tudi sama izračunaš kalorično vrednost tvoje mešanice, saj vemo, da naj bi imelo materino mleko približno 65 - 70 kcal na 100 ml.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
4.1.2006 7:23:17   
poliloni
Pozdravček!

Fulllllll hvala vsem za odgovore!!!!!! Ta mal je Pregomin sprejel brez problema, tako da mu sedaj dajem mešanico - na 30ml vode eno merico pregomina in zaenkrat se obnese!!!user posted image  
A kaj ko je to nenormalno drago, mi imamo pa alergologa šele čez najmanj 14 dniuser posted image  . Upam, da bo potem ta alergija res dokazana in bomo dobili povrnjen denar....

A je kateri ostala kakšna škatla Pregomina, ki ga je dobila na recept? Se priporočamo user posted image

Še enkrat hvala!!!!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
4.1.2006 12:27:36   
nejča
Ker je vaše dete alergično na navadno mleko, sklepam da je tudi na laktozo. In zato bi mu morala pediatrinja napisati 'beli' recept za Pregomin, ki ga moraš iti potrditi na Zavod za zdravstveno zavarovanje, Mala ulica 3, Ljubljana. Potem greš pa v lekarno iskat in je zastonj. Če to ne bo šlo, ti priporočam nakup Pregomina v Mullerju (BTC ali Čopova, v kleti), saj je tam najcenejši, kakor tudi vsa druga otroška hrana in plenice, saj je direkten uvoz iz Nemčije.
Mi smo pa vse popapal, zdej smo na Aptamil AR in že na sadju ter zelenjavi
LP

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
4.1.2006 21:47:41   
tins
Pozdravljena!
Ko boš šla 1. k alergologu, bodo tvojemu otročku delali kožne in krvne teste (za alergene, na katere sumiš, oz. najpogosteje delajo najprej test za mleko in jajca). Če bodo testi pozitivni, boš seveda dobila Pregomin na recept (postopek ti je opisala že predhodnica), velikokrat pa so rezultati testov (lažno!) negativni. Alergologinja v Ljubljani je zato zgolj na podlagi izgleda njene kože napisala recept.
Kar se doziranja mleka tiče pa ti vse piše na embalaži Pregomina.
Ker je to mleko vztrajno zavračala tudi moja hčerka, sem ji nekaj časa dajala Som od Milupe, ki je znatno boljšega okusa in vonja, nato sem nekaj časa mešala pol-pol, sedaj pa pije samo Pregomin. Edino, kar je pri Somu je to, da je mleko narejeno iz veliko večjega deleža soje kot Pregomin, soja pa je velikokrat prav tako alergen pri otrocih občutljivih na kravje mleko. Ko boš pri alergologu najprej vprašaj, če lahko tudi ti tako postopaš.
Aja, pa moram komentirat še cukranje Pregomina: GROZA!! In da to delajo medicinske sestre (ne morem verjet!) Sigurno je za slajenje boljša varjanta z riževo kašico (priporočam jo od Milupe).
Lep pozdrav!!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
4.1.2006 21:53:24   
tins
Aja, še to: ko boš dobila "mnenje kolegija o upravičenosti do Pregomina", ga potrdiš na tvojem najbližjem zavodu za zdravstveno zavarovanje, potrjeno mnenje neseš k pediatru, ki ti nato napiše recept (vsaj tak je postopek v Ljubljani):
LP

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
6.1.2006 15:26:52   
tehnofil
Po preiskavah v bolnici na pediatrični smo dobili za 2 mesečnega sinčka 40 škatel pregominov za obdobje treh mesecev. Vendar je ta recept podpisala komisija treh zdravnikov po ugotovljeni alergiji na kravje mleko.
Predlagam ti, da se pozanimaš pri Zavod za zdravstveno zavarovanje, Mala ulica 3, Ljubljana glede povrnitve stroškov.
user posted image Ne upaj da bo alergija potrjena. Raje upaj, da alergije ne bo.
l.p.  MD

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NUJNO!!!Pregomin!
8.1.2006 11:15:27   
poliloni
Pozdravček!

Sem se narobe izrazila - sej najbolj upamo, da ne bo alergije, a kaj ko nekaj zagotovo je in zato upamo, da bodo ugotovili kaj, še bolj pa upamo, da jo bo kmalu prerasel!!!! Se mi pa full trapasto zdi, da moramo toliko časa čakati na alergologa in mu menjati mleko in podobno, če morda sploh ni to krivo?! Jaz imam še vedno na sumu cepljenje.... ker se je potem vse to začelo....

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?