|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali je o...
7.1.2006 15:46:36   
simona2
Ko človek prebira takole različne zgodbe na koncu res lahko zaključiš, da sodoben in predvsem stresen način življenja nedvomno vpliva tudi na dojenje, ki ni več nekaj tako samoumevnega kot v preteklosti.

No jaz imam težave z dojenjem že od prvega meseca dalje. Prvi mesec je bilo kot v pravljici, mleka dovolj, user posted image  pikica jedla in se redila, no potem pa so se začele težave in odklanjanje dojenja in moje prizadevanje in seveda posledično sekiranje, ker ni več pridobivala na teži tako kot bi morala. Sedaj pri 4 mesecih se še vedno polno dojiva, čeprav imam občutek, da mi zadnji teden primanjkuje mleka. Kot začarano, pa moja user posted image  sedaj dokaj normalno je. Zakaj mislim, da imama malo oziroma manj mleka. Prsi niso več tako napete in polne kot so bile, včasih pikica še vstrajno vleče in se razburja in jo seveda dam še na drugo dojko. Vmes pogledam in si stisnem pa vidim, da mleko še priteče, torej bi moralo biti še v dojki. Ko dojim na eni dojki pride skoraj veno do iztekanja tudi na drugi torej po temtakem mleko naj bi le bilo.  Spijem več kot 5 litrov tekočine na dan+ sezamov čaj in čaj za dojenje. Jem tudi dovolj. Ponudila sem ji že dodatek, pa noče in noče. Sploh pa je problem, da noče flaške za nič na svetu. Zelo pa ji je všeč žlička in se kar trese, ko jo vidi (po žlički ji občasno dajem čaj), vendar adaptiranega mleka niti po žlički ni hotela, ko sem ji ga ponudila takoj po podoju ali kakšno urco po njem. No s kilažo zaenkrat ne gre nič na bolje, saj se je zadnji teden zredila samo za 100g.

No in sedaj še enkrat vprašanje kako naj vem, da je user posted image  še lačna - dodatka namreč noče in noče. Kupčka ponavadi podre velikega in naglas. Kaj narediti, če noče dodatka? Predvsem pa kako vedeti, da imaš dovolj mleka ali pa ga dobiti nazaj? Izčrpavat se mi je popolnoma brezveze, ker noče piti na flaško po žlički gre pa preveč mleka stran.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.1.2006 16:29:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali ...
7.1.2006 17:56:06   
petja
Jaz tudi mislim, da tvoja pikica ni lačna. Pa tudi pravijo, da ni treba, da so prsi trde, da bi to pomenilo, da imaš mleko. Moje so trde le ponoči, ko sem spočita in ne dojim na 2-3 ure.

Če si prepričana, da nima dovolj pri tebi, poskusi zamenjati proizvajalca dodatka ali pa flaško. Jaz vidim, da so moji NUK-ove dude veliko bolj všeč kot Aventove.

Lp, petja

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali ...
7.1.2006 18:09:03   
eva1
Večji ko je otrok počasneje mu narašča teža-se pravi če se je tvoja malčica v 1 tednu pri 4 mesecih pridobila 100g, je to dovolj! Minimalno se morajo dojeni otroci od tretjega meseca dalje zrediti 80g na teden, po 6 mesecu pa najmanj 50g! Poleg tega pa če je user posted image aktivena, se "pogovarja", ne joka, in dovolj lula in kaka, potem brez skrbi! Sicer pa če imaš občutek, da se premalo redi ji lahko sedaj že ponudiš gosti obrok, lahko sadje-zelenjavo, ali pa mlečene kašice...pa srečno!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali ...
7.1.2006 20:40:24   
Minka Pobalinka



Jaz imam baby tefalovo tehtnico, pa sem ga vagala pred in po dojenju.. ko sem videla, da poje premalo in je nemiren sem pač začela dodajati.. no sedaj sva na flaški, ker so mi mlekarne presahnile.. user posted image



(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali ...
8.1.2006 0:30:18   
lelaval






Tudi kakovost mleka se spreminja z meseci. Tako nimaš več toliko mleka kot po porodu - količinsko, je pa bolj hranljivo, kar pomeni, da ga lahko spije manj, pa je vseeno sita. Lepo, da vztrajaš še pri dojenju. user posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še ena na temo dovolj mleka ali ne - ali ...
8.1.2006 1:40:06   
Aleksandrin
Lelaval:če je to res sem kar malo pomirjena.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?