|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poletje, morje
6.1.2006 22:35:07   
KMALU
Ceprav je to se dalec, moramo ze zdaj rezervirat ene apartmaje, ce hocemo poleti it tja...
Nas user posted image  bo takrat star 3 mesece in me zanima ce se lahko v morju ze kopa pa kako to zgleda.. Ker ce je se premajhe, potem ne bomo sli tja, ampak v kaksno zdravilisce, kjer se bova midva sproscala, z malim bomo pa naokrog po naravi hodili...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poletje, morje
6.1.2006 22:55:42   
beba76
Naš je bil lansko poletje star 4 mesece, pa smo mu najprej samo nogice namočili, pol še pa ritko, o kopanju pa ni blo govora!
Pol smo šli še enkrat, ko je bil star 5 mesecev in jesamo sedel na robu morja - tak da so mu valovi pljuskali po nogicah do ritke.user posted image

Po moje bo za trimesečnika morska voda prehladna. user posted image

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poletje, morje
7.1.2006 9:24:17   
Barbs
Ojla Kmalu,

kar se mene tiče ( in mojih otrok) smo vsi pristaši morja. Da bi otroku ob normalnem počitnikovanju in razmerah karkoli škodilo, ne pride v poštev. Sploh pediatri in "tisti, ki se spoznajo" razlagajo, da se ravnaj po svojih občutkih - to pomeni, če bo zate voda premrzla, če bo tebi ozračje prehladno, potem je tudi otročku. Ti pa povem, da vsako leto vidim ogromno malih bebic, (poleg mojih, ki sta že "velike" ) ki neznansko uživajo - poskušaj, namoči mu nogice, stisni ga k sebi in skupaj se "potopita do vratu" , v šlauf ga jaz še ne bi dala, naj čuti tebe;  seveda pa pazi, da ga ne bi kaj "zalilo", "poškropilo", da se ne bo prestrašil vode zaradi nepazljivosti. Načeloma pa je voda tisti element, ki je dojenčku že po naravi zelo blizu in jo kot tako sprejema, če "ta stari" ne počnemo celega vraga okrog tega. Če bo ozračje hladno, če bo morje pod 22stopinj, pa ti povem , da bo tvoj sonček ravno tako užival ob šumenju morja, ob poslušanju vetrčka v drevju, predvsem pa je dokazano, da morski zrak izredno dobro vpliva na otrokova dihala - morda se boš ravno zaradi preživetih dni ob morju, pa čeprav mali ne bo pogosto v vodi, izognila marsikateremu prehladu in "dihalnim stiskam" jesenskih dni. Čez opoldne, v hudi vrčini, pa tako ali tako ne boste pretirano na prostem, domnevam.

Absolutno priporočam bolj kot kako zdravilišče in kopališča na prostem, kjer se poleti, v bližini vode, VEDNO namere cel roj čebel, muh, zvečer pa komarjev. Morje!user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poletje, morje
7.1.2006 10:25:07   
Katjusa
Nas bo tud star okoli 3 mesece ko bomo sli na morje seveda ce bo vse lepo Mi sicer ne bomo nic rezervirali ker smo kamperji torej boma z dragim pogledala vremensko vzela sotor in bomo ze na poti no tako imamo v planu ce se bo pa mali kej namakal al ne je pa odvisno od tega kako topla voda bo sicer bomo kupli kak mali covncek al pa bazencek za na obalo nalili notri malo morske vode pocakal da se segreje in se bomo kr tam notri skupaj namakal seveda mi2 boma plavala izmenicno enkrat eden enkrat drugi.... Jst sem vsekakor za morje ker je boljsa klima kot pa v termah... terme so za pozimi poleti pa more bit morje sam da ni deza pa je vse ok:)

LP Katja

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poletje, morje
27.1.2006 12:01:36   
ricky
Mene tudi zanima glede morja.Naša user posted image  naj bi prišla na svet konec junija.V začetku avgusta bi pa šli na morje.Ali je zauser posted image  prehitro.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poletje, morje
27.1.2006 16:38:13   
zaspanka
ricky in KMALU!

tudi naš rezgrajaček se bo rodil (predvidoma) 18.6. , pa mislimo iti v začetku julija že za en mesec na morje. imamo namreč tam stanovanje, pa ne vem zakaj ne bi izkoristili. tako, da bo mali star  14 dni ko bo že na morju. user posted image   namakali ga bomo pa v malem bazenčku na obali, kjer bo ograta vodica. upam, da bo ok. potem mislimo it pa še za cel avgust v terme, kjer imajo moji starši vikend, tako da ga bomo še tam namakali en mesec. samo ga ne bom dala v bazen, ampak spet v bazenček, kamor bom nalila čisto, neklorirano vodo.
jaz sem za to, da se čim manj komplicira s tem. ne vem zakaj bi 2 meseca preživela v ljubljani na betonu, če mi ni treba. mislim, da bo tudi user posted image   zelo užival v naravi. tako da če imate možnost, pejte na morje!user posted image

(odgovor članu ricky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poletje, morje
27.1.2006 17:30:25   
KMALU
Morda se motim, a se mi zdi 14 dni star dojencek malo premajhen za namakanje v bazencku..

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poletje, morje
27.1.2006 20:56:02   
zaspanka
kmalu saj ga ne bomo že prvi dan na morju dali v bazenček. sem napisala, da bomo na morju en mesec, tako da ga bom proti koncu morja že namakala v bazenčku. morda bo notri celo sladka voda, se bom še pozanimala ri babici o tem kaj je priporočljivo. se mi pa nič ne zdi narobe, če otroka kopaš na plaži pri enem mesecu, saj ga doma tud vsak dan in to že prej!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: poletje, morje
28.1.2006 16:18:51   
eya
Ampak saj na začetku dojenčka kopaš samo po par minut, potem pa ga obrišeš. Jaz sem čisto pristaš tega, da se gre na morje, ampak da se mu tako zgodaj samo nogice mogoče namoči. Pa ful se je treba izogibat soncu, še posebej če si ob vodi. Je pa klima ziher bolj ugodna ob morju ko pa sredi betona.
Uživajte!

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: poletje, morje
28.1.2006 17:06:37   
KMALU
Seveda da se ga umiva in kopa, ampak smo o tem tukaj ze govorile pa vecina pred 5 mesecem ni malemu niti nogic namocila v morje, ker je premrzlo.
Tako majhen (14 ali pa 1 mesec) pa sploh se ne more sam sedet, zato je namakanje malo tezko user posted image  Lahko ga le namocis malo ali pa zmocis s krpico- kar je pa nekaj drugega.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: poletje, morje
28.1.2006 17:17:47   
borovnička
Mi pa letos ne bomo morja videli user posted image . PDP imam 3. septembra in verjetno avgusta ne bi bilo pametno hodit na morje. Hodiva namreč na Rab. Verjetno bova šla maja za kak teden. Septembra bo pa verjetno spet prezgodaj za našega user posted image , da bi ga peljali na morje.

Kaj pa ve mislite? Bi šle zadnji mesec pred rokom na morje?

Drugače sem pa pristaš morja. Vsako leto vidim ogromno mičkenih pikcev na morju. Lepo v senči z mamico, pa potem, ko ta hujša vročina popusti. Super se počutijo, sploh zaradi klime.

Pozdravček user posted image

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: poletje, morje
29.1.2006 10:18:25   
Busybee
Jaz imam PDP 8/8 in bova najbrž junija in julija hodila po kosih na morje - glede na počutje in preglede, ki so baje na koncu zelo pogosti. Drugače pa planiramo, da če bo vse v redu iti potem konec avgusta in za del septembra iti na morje - imamo stanovanje in mislim, da ne sme biti večjih težav - vse je pa seveda odvisno od počutja.

LP

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: poletje, morje
29.1.2006 10:25:29   
Vijolica77
Pozdravljena!

Jaz bom sicer rodila februarja, ampak se nameravm na morje za nekaj dalj čsa odpraviti že v mesecu maju, ker pač imamo vikend na morju in vsi tako zelo priporočajo klimo (meni osebno sicer tam zelo odgovarja). Poleti pa mislim, da se bomo že kaj namakali, če bo seveda vreme primerno in ne bo takšno poletje kot lani. Sicer pa lahko dobiš tudi oblačilce za v morje, ki izgleda nekako tako kot za potapljače ima pokrito skoraj celo telo, če se bojiš da bi ga zeblo, pa tudi varuje ga pred sončnimi žarki. sicer pa si nabaviš nek bazenček, čolniček ali kaj podobnega, morsko vodo malo segreješ in čofotate. Nenazadnje sam lani ene opazvala, ki so si na plažo prinesli banjico in so v njej namakali svoj zakladek.
Ti pa gotovo bolj priporočam morje, saj gre za konkretno spremembo klime, počivaš in relaksiraš se lahko tudi na morju, pa po naravi sprehajaš tudi.
Jaz se že prav veselim letošnjega poletja, upam le na lepo vreme.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: poletje, morje
29.1.2006 11:06:15   
Andra
Drage mlade mamice,

jaz sem prvega otroka rodila konec februarja in smo šli na morje v začetku julija, v Vodice pri Šibeniku. Malega sem tudi namočila v morju in je bilo super.
Hčero pa sem rodila konec januarja in smo šli pri starosti 5 mesecev z letalom na Djerbo. Mala je ful uživala, se prav tako kopala v morju, ki je veliko bolj toplo, kot Jadransko morje, jedla in veliko spala.
Torej nič kompliciranja in se da it marsikam. Z obema smo bili prvič na morju pri dveh mesecih starosti, za 1. maj.
Pa prijetne počitnice!

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: poletje, morje
29.1.2006 11:10:07   
GoYa
Borovnička, ne vem zakaj ne bi šla na morje? Saj greste lahko pred avgustom.
Jaz imam PDP 18.8., pa načrtujem konec junija, začetek julija na morje.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: poletje, morje
29.1.2006 16:59:51   
klavdijam
Tudi jaz sem pristaš morja, tako za bodoče mamice kot novorojenčke.
V  prvi nsoečnosti smo bili še julija veselo na morju (PDP sem imela 15.8., rodila 10 dni kasneje :), konec meseca pa tudi v toplicah.

Naš dojenček naj bi se zdaj rodil v začetku aprila in pravkar delamo rezervacijo za Djerbo v sredini avgusta.
Še zmerom menim, da je morska klima čudovita za otročke in nas, da si opomoremo ter naužijemo morja.
Če bi bilo kaj narobe pa te tako pošljejo s prvim letalom domov.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: poletje, morje
29.1.2006 18:15:58   
KMALU
Mi smo se sedaj odlocili, da gremo na hrvasko. Kam se ne vem, ampak bo kak dober hotel z apartmajem , ki ima bazen in svojo plazo- da bo lepo mirno.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: poletje, morje
30.1.2006 7:57:19   
MiaSophia
Povejte, mačke, kje so user posted image  spali na morju? Ste jih imele v košari ali kje drugje? Zanima me, ali je smiselno kupovati košaro za voziček, da bi potem user posted image  tam tudi spal, ko bomo na morju?? Rok imam sredi maja.  Mnenja in izkušnje prosim user posted image .

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: poletje, morje
30.1.2006 9:06:23   
Barbs
MiaSoph ; moji dve sta vedno spali kar "na sredini" , enkrat smo si pa sposodili baby posteljico v hotelu, ampak čisto brezveze ... Če nameravaš košaro kupiti le zaradi spanja na morju, se mi zdi brezveze. Itak boš imela voziček za zunaj, v hotelih ali apartmajih pa imajo že povsod možnost namestitve otroške posteljice, če boš presodila, da bo bolj komot. Lahko jo zrihtaš tudi na kraju samem, če jo ne boš predhodno rezervirala. Ni nobenga problema. Nekaj doplačaš, pa je. Boš videla ...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: poletje, morje
30.1.2006 9:19:08   
borovnička
Ja, saj imaš prav GoYa.user posted image Če bo z user posted image  vse uredu in če se bom uredu počutila, bomo tudi mi šli kar na morje.user posted image user posted image user posted image Si ne predstavljam poletja brez morja.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: poletje, morje
30.1.2006 10:37:28   
GoYa
No, vidiš, borovnička user posted image . Jaz si tudi ne predstavljam poletja brez morja.
Verjetno pa bomo tudi mi šli na Hrvaško (najverjetneje Istra), da bomo čimbližje domu. Že vidim G, kako bo rekel 1 uro, max 2. uri proč greš lahko. Za vsak slučaj.user posted image

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: poletje, morje
30.1.2006 11:33:40   
KMALU
Mi kosarico imamo,ker ne vem kako naj bi prvih 5 mesecev drugace preziveliuser posted image
Tako da bo kar tam noter spal.. Ampak samo za morje, je pa brez veze da jo kupujes..

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: poletje, morje
30.1.2006 11:41:44   
Vijolica77
Mi bomo sicer za morje nabavli posteljico, ker imamo pač tam vikend in nam bo tudi v prihodnjih letih prav prišla. sicer pa sva z mojim razmišljala, da če se poleti odpraviva še kam drugam kot na vikend, bo najin otrok sigurno spal kar v košarici. V sredino med naju pa si otroka gotovo ne bom upala položiti, ker moj tako spi, da imava sedaj v nosečnosti z odejami narejeno pregrado, da mene ali bebe ne "pretepa" ponoči.
Sicer pa čim manj kompliciranja in veselimo se poletja in morja!
Lp

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Pismo mojemu otroku, ki ga ni več
Danes, ko razmišljam o tebi, držim v naročju tvojo sestrico. Čudovita je, popolna je, srečna sem in ... hkrati neizmerno...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?