|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet temperatura
5.12.2005 9:19:33   
tempelj
vem, da se je o tem že dosti pisalo, a mene vseeno zanima kako je z bazalno temperaturo? Namreč jaz jo že tako in tako nimam visoke, tam malo čez 35, in ker sem pred postopkom IVF, so mi naročili naj si jo vsaj en mesec merim. Imela sem že bolečine v maternici, kar predvidevam, da je to bila ovulacija. Temperatura pa je bila skoz 36.4, 36.7 in tako naprej, potem mi je pa po ovulacije (predvidevam) padla in je 36.3.
Kaj naj bi to pomenilo? UZ mi je vedno pokazal ovulacijo, torej, da jo imam, zdej pa mi ta pokazatelj ne preseže 37, kar naj bi baje pomenilo, da sem imela O, in če bo/naj bi ostala povišana, tudi nosečnost.

Uf, sem zakomplicirala, hvala vsem za odgovore


_____________________________

TAN
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet temperatura
5.12.2005 10:16:07   
tinkamiška
Hoj Tempelj!

ni nujno, da T naraste na 37 sopinj, važno je da, naraste in tam tudi ostane, še po Ouser posted image .

Držim pestiuser posted image

LP,
Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tempelj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spet temperatura
5.12.2005 10:20:52   
lana38
Če je pred O pod 36, potem ne more narasti za celo stopinjo. Povišanje je pri tebi že npr. 36,3.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spet temperatura
5.12.2005 10:25:29   
tempelj
ja, hvala za odgovore. Samo še vedno me muči to, da mi je recimo pokazalo, da sem imela O, samo zdej mi pa pada, namesto, da bi bila na istem nivoju. Le kaj bi to bilo? Je pa res, da sem malo prehlajena.

_____________________________

TAN

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spet temperatura
5.12.2005 10:56:01   
lana38
Če si bila prehlajena, se je to poznalo tudi na BT. Pred M ne pada več dni, ampak samo dan prej,a li pa tisti dan, ko pride M.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu tempelj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spet temperatura
5.12.2005 20:20:08   
naja78
nasvet:uporabljaj živosrebrni termometer,meri si v ustih in nič drugače.digitalni ni uredu in meša račune.user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spet temperatura
1.2.2006 15:52:28   
pluton
Izvedela sem zelo zanimivo rec od svojega ginekologa in sicer da moras meriti temp. 3 cikluse in nato pogledas svoje krivulje ki morajo v 1. polovici ciklusa biti nizje in v 2. polovici ciklusa visje, se pravi da ti pokaze 2 razlicna obdobja. Ce imas vmes oscilacije ni to nic hudega. Bistveno je da 2 dni preden se ti dvigne temperatura zacnes zelo aktivno delati.
Tudi jaz sem do zdaj brala da moras biti pozoren na vsako desetinko stopinje ampak ni cisto tako (npr. prehladi, zuranja itd.)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spet temperatura
1.2.2006 17:03:47   
macca
Zdravo, tempelj. Sem kar vesela, da si načela to temo, ker kljub temu, da sem že veliko o tem prebrala, me še vedno bega moja temperatura, ki je TUDI, TAKO KOT PRAVIŠ TI, VEDNO ZELOOO NIZKA! 35,4 - 36. Zdi se mi, da ima malokatera tako nizko temperaturo. Je to vzrok, da ne zanosim? Pomeni to, da velikokrat nimam O? Žal mi je, če neumnosti sprašujem, ampak res me bega. Poleg tega sem si merila T 4-5 mesecev in sploh ni pokazalo izrazitih dveh obdobij-torej najprej nizkega, potem obdobje povišane temperature. G mi je rekel, da imam O takšno, da je ni vedno, nekaj takega, ampak da je ok. V glavnem, če ima še katera izkušnje s tako nizko bazalno temperaturo, naj pove svoje mnenje. Lp Macca

(odgovor članu pluton)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spet temperatura
1.2.2006 17:19:30   
ronni
Jaz islim,da se sploh ne smete obremenjevat zaradi BT,ker je toliko zunanjih dejavnikov,ki vplivajo na T,nea katere ne moremo vplivati. Zato je lahko merjenje tudi nenatančno. Po moje so boljše druge metode-sluz,ovulacijski testi,..

Držim pa seveda pesti,da nam rata na tak ali drugačen način!!!

user posted image

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spet temperatura
1.2.2006 19:42:36   
Anonimen
Moja BT je tudi zelo nizka - 35.5 - 36.1. Merila sem si jo pol leta. Ker imam PCO in zato tudi neskončno dolge cikluse, si z BT ne morem kaj dosti pomagati user posted image . Sedaj čakam na user posted image  - po jemanju tablet Primolut Nor, potem pa štartam s klomifenom in upam, da nama bo ratalouser posted image
Po moje si lahko z merjenjem BT pomagajo samo tiste, ki imajo redne cilkuse... Pa vsakodnevno merjenje in računanje BT, pa plodnih dni, pa... tudi ne vpliva prav dobro na psiho in posledično tudi na zanositev.

(odgovor članu macca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spet temperatura
2.2.2006 8:41:33   
A_A
Jaz sem bila pri G in sem ji hotela lepo pokazati moje tabele BT (katero sem si merila pol leta),
pa G sploh ni hotela pogledat. Je rekla, da BT v zadnjem času med strokovnjaki ni več tako pomemben faktor in da to še nič ne pomeni in da naj se ne obremenjujem s tem. Da naj lepo user posted image  vsak drugi dan in da bo ratalo.

No, jaz si kljub temu pridno zapisujem, ... tako za lastno evidenco. Pri meni je tako, da BT skače gor in dol za 0,3 stopinje tako da vnaprej nikoli ne vem, kdaj bo O. Ko pa imam BT zmerjeno za cel mesec nazaj, pa lahko lepo odčitam dan O. Hm... ne vem če sm tole razumljivo napisala?

V glavnem.. jst ti priporočam, da si meriš BT, zraven pa opazuješ še sluz (meni lepo 2-6 dni prej rata kot jajčni beljak, tako da takrat ko se to zgodi že vem da bo prišlo do O).



_____________________________

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spet temperatura
2.2.2006 14:09:17   
mis




Takole, kolikor sem jaz zdajle zvedela v dveh mesecih. Tudi jaz se trudim na pikici. Imela sem septembra ss in odstranitev pregrade. Pa sem zelela malo bolj spoznat svoje telo. Za porocno darilo sem dobila knjigo Naravno in zanesljivo in moram rect, da je super.
Temperaturo si je treba merit vsak dan zjutraj, preden vstanes iz postelje. Jaz mam termometer (zivosrebrni) na nocni omari zraven postelje. Sprintala sem si tabele in jih mam tudi zraven. Zjutraj, ko mi zvoni ura najprej dam v usta termometer in mi cez 6 minut zvoni se enkrat. Takrat takoj pogledam in oznacim. Pomembno je tudi, kako drzis termometer v ustih. Jaz sem prej malo cez dan probavala, da vidim, ce mi pokaze v redu. Rezultati cez dan ne veljajo, ampak samo za probo je OK. Termometer pod jezikom do tam spica, kjer se ti jezik drzi spodaj.
Gre pa tako: Prvo polovico ciklusa je temperatura nizja. Jaz jo imam okoli 36,4-36,7. Potem pa se naenrat povisa. To pomeni, da je bila ovulacija 1 ali dva dni pred povisanjem, mozno pa da je tudi isti dan. Tako gledas svojo krivuljo. Ko je temperatura 3 zaporedne dni visja od zadnjih sestih je to to. Plodno obdobje se konca zvecer tretjega dne povisane temperature. Je pa pomembno, da je tretja povisana T vsaj za 0,2 visja od prejsnjih sestih pred povisanjem. Vem, da se slisi zakomplicirano, ampak ni. No, moj prakticen primer:
11. dan ciklusa: 36,6
12. dan ciklusa: 36,65
13. dan ciklusa: 36,6
14. dan. 36,5
15. dan: 36,7
16. dan: 36, 7
17. dan 36,8
18. dan: 37,1
19. dan: 37,0
20. dan: 36,8
.......
Torej, tri zaporedne povisane T so 17., 18. in 19. dan. Po tem mi je do sedaj T ostala visja, ne pade pod 36,8. Od 11. do 16. dne ciklusa je tistih 6 dni pred povisano T. Torej je bila ovulacija nekje med 15. in 18. dnem ciklusa. Prejsnji ciklus mi je T 28. dan padla iz 36,9 na 36,6 in sem vedela, da bom naslednji dan dobila M (jo imam na 29 dni). 
Sej vmes pride do kaksnih odstopanj, ampak vecinoma vem zakaj (slabo spanje, alkohol...user posted image ).
Upam, da nisem zakomplicirala zadeve, ampak res vidis, da telo dela kot ura. Po nekaj mesecih merjenja ugotovis, katere dneve v ciklusu imas O. Cikli se naceloma ponavljajo. aja, se to, ni pomembno kaksna je tvoja T. Pomembni so poskoki T.
Srecno, tudi jaz se trudim in bom zvedela cez nekaj dni...



(odgovor članu tempelj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?