|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj vem, kdaj dodati?
5.2.2006 15:57:14   
Nyah*
Drage moje!

Nasa Naja je stara 15 dni in ze pri 10-ih dneh smo imeli tezave z dojenjem- mojega mleka pac ni bilo zadosti, dete je stalno jokalo in shujsalo, groza v glavnem. Babica nam je predlagala, naj dodajamo in tako smo zaceli dodajati Aptamil, na veliko user posted image  mene, ki si zelo zelim dojiti.

V glavnem, mleko sedaj kar nekako je, ne vem pa, koliko ga je in koliko ga ima Naja zadosti. Rada se doji in ceprav je ze tudi iz flaske, dobro vlece tudi pri meni. Ampak jaz ne vem, kdaj je potrebno dodati in kdaj je pojedla zadosti mojega mleka.
Skrbi me namrec, da bi spet shujsala, tako da jo po po ure dojenja kar odtsvaim in ji dam se flasko, ker drugace bi pri dojenju kar zaspala.
Vedno narediva prevec Aptamila, pa ga potem meceva prec, ampak kaj ko ne vem, koliko podoji pri meniuser posted image user posted image .

Kaksna ideja, predlog, izkusnja?
Kako veste, da so res siti?
Pri meni je namrec tudi vlekla pa vlekla, pa me je nafintirala, da je in požira, tudi ko nisem imela dovolj mleka (dokazano- shujsala je, jokala,...).

HELP!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj vem, kdaj dodati?
5.2.2006 16:21:43   
kofetek2010
tole si preberi, je fajn napisano
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=6351&t=6351#reply_6351 

kr sem rodila s CR so ji že v porodnišnici dajali dodatek (zvečer in ponoči), čez dan sem jo dojila - rodila se je s 3510g domov sva šli s 3360g in ker je bila vajena, da dobiva zvečer dodatek, sem to tudi doma prakticirala - a po dojenju je spila le med 30 in 50 ml, včasih nič - to sem povedla tud pediatru ob prvi posvetovalnici in svetoval mi je, da če popije tako malo, da naj jo raje dlje dojim in od takrat ji ne dajem več dodatka - ob prvi posvetovalnici je imela 4410g, kar pomeni, da je lepo napredovala user posted image
gledam tud na to, da mi ne zaspi ob hranjenju, zato jo vmes dvignem, da podre kupčka in nato nadaljujevauser posted image  ob podoju ji dam najprej tisto stran na kateri je prej jedla, nato še drugo stranuser posted image  če si vzame predolgo pavzo jo mal podrezam in sicer tako, da ji nakažem, da jim bom vzela, zato hitro nazaj zagrabi in začne ponovno vlečt user posted image
če samo v prazno vleče se skoraj nič ne sliši, ko požira mlekec se fajn sliši in 5 do 10 minut takšnega intenzivnega požiranja je čist dovolj, čimvečkrat jo pristavljaj pa bo user posted image

upam, da sem ti vsaj malo pomagala user posted image  



v DMju prodajajo čist majhne paketke Aptamila (en zadostuje za 200ml obroka) in stanejo 129 sit user posted image  te paketke imam sedaj za vsak slučaj, če bi se moja mlekarna "kajjazvemzakaj" spraznila user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako naj vem, kdaj dodati?
5.2.2006 16:56:47   
tipka
Neko splošno pravilo je, da če poje 50 ml dodatka, potem je ta potreben.

Jaz bi bila najbolj mirna, če bi jo tehtala. Baje ti v zdravstvenem domu rade volje stehtajo otroka.user posted image

Nasvete LLL-a najbrž poznaš, gnezdenje, pitje, hrana,......, problem je, da ne povejo, kako ravnati, ko otroku že dodajaš. Koliko časa po dojenju in dodatku spet pristaviti? Takoj najbrž ne. Če moraš pristaviti čez eno uro, bo otrok takrat morda spal, morda ne bo hotel jesti, ker bo uro po prejšnjem hranjenu še sit, ne povejo, koliko časa in na kake intervale je potrebno potem dojiti.user posted image

Opozorila bi te še na nekaj.  Poglej po tem forumu nazaj, če znaš angleško. Objavljen je en link na en angleški forum, kjer so bolj natančno opisani znaki podhranjenosti, tisti od LLL so drugačni.user posted image

Da se sliši, ko otrok pije, ne bi rekla, da pri vseh. Mi smo se nekaj dojili (dokaz vaganje), a nikoli nisem slišala požiranja, to velja najbrž pri tistih, ko imajo mame toliko mleka, da ima otrok konkreten požirek v ustih, če se muči, če je mleka malo, to po moje ne drži.

10-15 minut spet velja za "mlekarice", otroci mlekaric dobijo v sebe v krajšem času dovolj mleka kot tisti, ki dobijo mleka po kapljicah, spet ne vem, koliko je dobro dojiti, prej sem že opisala, v čem je problem.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj vem, kdaj dodati?
5.2.2006 17:13:39   
bena
Meni je mleko precej usahnilo 5. dan po prihodu iz porodnišnice, kar je najverjetneje posledica neprespanih noči in napornih dni, ko sem bila sama prepuščena skrbeti za ta malega (v porodnišnici so otroka vseskozi previjale in negovale sestre, ker so ga zaradi nedonošenosti imeli na oddelku za neonatalno pediatrijo). Da imam premalo mleka, je ugotovila patronažna sestra, ko sem ji potožila, da se mali ponoči prebuja in dosti joka. Svetovala mi je, da vsaj prve 3. tedne po porodu čimveč počivam. Mleka je bilo zatem precej več. Ker pa sem imela ta malega čez dan skoraj vsako uro na prsih (ker čez dan zelo malo spi), sem mu zvečer, ko sva pred spanjem podojila, še vedno dajala flaško (Novalac), da se je do sitega najedel in čim več spal. Ker pa je bil pogosto siten in nemiren tudi čez dan, sem mislila, da imam spet premalo mleka in sem tako tudi čez dan pričela dodajati (največ 60 ml tam okrog 13. ure). Od tega je popil samo kakšnih 30 ml, pa še to mu je šlo s težavo. Ugotovila sem, da ni nemiren zaradi tega, ker bi bil lačen, pač pa zaradi krčev. Čeprav je bil zaspan, se je že po 15 minutah zbudil, ker ga je pričelo napenjati. Pri 4. mesecih mu sedaj dodajam le pred spanjem, da je res sit in dlje spi. Popije pa nekje med 30 in 60 ml.
Priporočam ti, da vedno, ko ti otrok zaspi med dojenjem, poskusiš stisniti tisto dojko, na kateri se je dojil. Če ti iz nje še vedno spricne mleko, potem ga imaš dovolj in ne rabiš dodajati. Pa tudi to, da ti otrok zaspi, je po mojem dokaz za to, da je sit. V nasprotnem primeru bi sigurno jokal, če ne bi bilo dovolj mleka. Očitno ima tvoja punčka dober apetit in čeprav je sita od dojenja pač popije še flaško, če ji jo že ponudiš. Povsem enako je tudi pri našem srčku.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj vem, kdaj dodati?
5.2.2006 20:18:43   
Anonimen
Ojla Nyah! Dej svojo patronažno sestro prosi, da ti za par dni posodi tehtnico in Najo tehtaj pred dojenjem in po dojenju. Ali pa si magari kupi eno digitalno tehtnico in malo vsak teden stehtaj pa boš videla koliko napreduje (jz tako prakticiram). Ni sicer tako točna kot so medicinske tehtnice, pa vendarle, boš vsaj okvirno vedela kako vama gre.

Pri dojenju imam pa tudi jz take izkušnje kot jana73; ko intenzivno je/sesa se to sliši in vidi se, kako požira mleko. Kadar pa sesa, kot da bi vlekla dudo - takrat pa dejansko ne je, ampak se že crklja - takrat tudi zaspijo. Če ima tvoja Naja dudko bodi pozorna na njen način sesanja pa boš  med dojenjem takoj vedela kdaj zares je in kdaj samo "cuclja".

Lp

(odgovor članu bena)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj vem, kdaj dodati?
6.2.2006 8:28:36   
Nyah*
Ful vam hvala za odgovore, sem kar nekaj koristnega odnesla od tega. Sedaj cez eno uro pride babica, pa bom videla, kako napredujeva, pa ce je prav, da se dojiva- mogoce pa moje mleko ni dovolj hranljivo??

V glavnem, dojiti si zelim in bom s eposkusala. Ponoci ji dodajam, da spi vsaj tri ure skupaj, podnevi pa najprej dojenje, nato flaska... mislim, da je tako prav.

Caffee, tole s tehtnico je pa dobra ideja. Bom vprasala, ali pa kar kupila pa bo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?