|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:32:54   
Anonimen
Otroka starega eno leto samega v bolnici čez noč,ker ima naslednji dan zjutraj preiskave?To sem se danes pogovarjala z eno kolegico in je otroka pustila tam čez noč,oni so šli domov in šli zjutraj spet k punčki!
Jaz tega ne bi naredila in bi bila z njo v bolnici čez noč,magari bi spala na stolu!
Ne vem,lahko da sem preveč čustvena glede teh stvari,samo meni se otroček smili ga samega pustit v bolnici!
Za anonimnost se opravičujem,da se kdo ne najde v moji zgodbi!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:37:34   
cmokec
Sigurno bi ostala pri otroku v bolnici, če bi mi sestre dovolile. Otrok te v takem primeru najbolj potrebuje, še kak odrasel je ves preč, ko je v bolnici.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:37:45   
Marogica
Odkrito povedano, ne vem. Vse skupaj je odvisno od dosti faktorje: koliko je otrok star, koliko je samostojen, koliko je navezan na mamo, je že kdaj prespal pri starih starših, kakšno bolezen ima, je še kakšen dojenček/malček ostal doma in predvsem od realne situacije, v katero bi bila postavljena. Vse kar sem napisala zgoraj, je napisano teoretično. Ko bi me to res doletelo, bi pa mogoče reagirala drugače, pa tudi napisala bi najbrž drugače.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:38:50   
Dejča
Mah, ne vem, ali bi to naredila, ker še nisem bila v taki situaciji, najbrž bi ostala, če bi le lahko. Včasih pa so mame pustile otroke v bolnici, ko še ni bilo omogočeno, da starši ostanejo zraven, pa so ti kljub vsemu zrasli. Ne obsojaj prehitro ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:39:26   
Anonimen
Odvisno od veliko stvari. Jaz sem mojega pustila samega prvo noč, ker sem bila totalno neprespana. Sem šla domov ob 23ih ko je zaspal, zjutraj ob 8ih sem bila pa že pri njemu. Je pa tako, da nisem skoraj nič spala dva dni (zakuhal je v soboto ponoči v ponedeljek pa je bil sprejet v bolnico) in sem se mogla potem naspat. Potem sem bila pa skoz pri njemu - sem spala na stolu...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:39:45   
Anonimen
Odvisno od otroka!
Jaz bi jo pustila samo tam, če bi zaspala pred mojim odhodom (glede na to da se ponoči ne zbuja). Zjutraj pa bi poizkusila biti tam že preden bi se zbudila.
Tudi sicer bi jo, če mala ne bi delala problemov za zaspat. Eni otroci za take stvari ne komplicirajo eni pa. No tudi mamice smo si različne, kajne?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:42:51   
jagoda
Niti slučajno. Dvakrat je bil Adam v bolnici in obakrat sem se morala borit, da sem lahko ostala, ker je bil oddelek kao fuul poln. So mi rekli, a pol boste na stolu sedeli, gospa? Pa sem rekla, ja, tud stala zravn, če ne bo stola.

Ko so videli, da me ne odvlečejo stran, se je seveda našla tudi posteljauser posted image

1-letni otrok, sam v enem neznanem okolju, poleg tega tako bolan, da mora ostat v bolnici, pol pa še brez mame... NIti slučajno! Kako pa naj okreva ob vseh teh stresih poleg bolezni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:56:11   
Ro-La
ni šans da ga pustim 5 minut samega, sploh pa ne na mariborski pediatrijiuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 19:57:32   
tinica
Nikoli ga ne bi pustila samega v bolnici. On je full navezan name in jaz na njega.

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:00:49   
bskrle
Verjetno bi ga  pustila, ker nimam samo enega otroka.
Verjetno je odvisno tudi od bolnice in otrokovega stanja, preveč hipotetično vprašanje zame, če sem iskrena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:01:43   
Anonimen
Pozdravljene!In zdaj , da še povem moje mnenje. Sem medicinska sestra in sem nekaj časa delala na pediatriji (user posted image  do dveh let). Moram vam povedat, da so user posted image  100x bolj pridni, če mamic ponoči ni z njimi (tiste mamice pa, ki dojijo pa so tako ali tako hospitalizirane skupaj z otroci). Naj vas malo pomirim- user posted image  zaspijo čez pet minut, ko zapustite oddelek, saj so ponavadi zelo urujeni. Mislim, da mamice brezveze trpijo in spijo na trdem stolu, saj za vašeuser posted image  se potrudimo maksimalno.

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
7.3.2006 20:10:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:14:15   
Anonimen
Kimi22, ne vem, ampka mene so kar poslali skupaj s Tiborjem v sobo, ko je moral ostati v bolnišnici. Tako da tole ne drži povsem tole, kar praviš, vsaj ne vedno, ker zaradi nečesa so že morali to narediti. Gotovo ne zato, da bi zaslužili tisti 7.500 na dan ali koliko že.
In res si ne predstavljam, kako bi lahko bil Tibor sam tam, ko pa se je še čistilke bal kot hudič križa. Vedno, ko je kdorkoli prišel v sobo, je v hipu dobil vročino. Pa tudi ne vem, kdo bi imel čas, če ne drugega, ga 48 ur v posteljici obdržati v vodoravnem položaju. Pa naslednje dva dni po 45 minut, ko mu je teklo zdravilo v žilo.
Včasih so tudi razmere v bolnišnici take, da mama lahko tudi veliko pomaga, da o tem, da je ob otroku takrat, ko jo najbolj potrrebuje, ne govorim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:49:08   
Bubamaraa
Danaja je bila dvakrat v bolnici, ko so mislili da ima alergijo, pa sem obakrat bila z njo...Če pa ne bi bilo pojstelje bi pa magar spala na stolu ali pa na tleh...Ker je zelo navezana na mene in ne bi sama zdržala....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:52:34   
Grascakinja
Jaz je ne bi niti pod razno, zaradi nje in sebe.
Če ne bi šlo drugače - (ne bi bilo postelje), bi se z možem dogovorila in vsak pol noči ostala magari na stolu zraven. Tudi staro mamo bi aktivirala, da bi bil nekdo z njo, če bi bilo treba. Pri 1 letu se mi zdi prezgodaj, da otroka pustiš samega v bolnici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 20:58:21   
Anonimen
Ja, res je, stare mame je tudi dobro  "ponucati", če se da. Pri mojem bratrancu je zbolel fantek, star dve leti, in je moral ostati v bolnišnici. Očka je zdravnik v tej bolnišnici, tako da je bil itak precej pri njem, mamica pa je bila doma, kjer ima 2 meseca starega dojenčka. Pa imajo hvala bogu zlato babico, ki itak precej pazi tega 2-letnika, in je bila ona pri njem noč in dan. To je res super, če lahko v takih priemrih vskoči babica.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 7.3.2006 20:59:06 >

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 21:44:09   
pravljica
ja, kim, tako bi naj bilo...po mojih izkušnjah pa ni tako (vsaj takrat ni bilo, ko je bila naša stara leto in nekaj in sva morali prespat na MB pediatriji)...še dobro, da sem dojila in sem bila avtomatsko zraven (mogoče v nasprotnem primeru niti ne bi bila, ker nisem niti vedela, da sem lahko - mi je kar zraven hčerine napotnice pediatrinja napisala še eno zame)
na srečo ni bilo nič narobe, ampak sva bili samo preventivno na nekih preiskavah...je bila popolnoma zdrava
že takoj ko sva prišli tja, bi jo naj skopala oz. stuširala in oblekla v pižamo...ni mi šlo ravno od rok (beri, trajalo bi nekaj minut, da bi opravili), zato mi jo je vzela sestra in jo "umila" na hitro (ne vem, kam se ji je mudilo), pa dobro, to ni niti omembe vredno
čez dan sva se večinoma igrali v igralnem kotičku...medtem sta bila dva malčka v joku in kričanju zaprta v posteljicah...sestri v svoji "pisarni" nista delali nič...ko sem se jima jaz približala in jima prigovarjala ter tolažila, pa igračke, ki sta jih metala iz posteljice pobirala, sem bila kregana (se ne spomnim, kakšen je bil razlog, da nisem smela) - če bi mi pustile, bi se igrala z vsemi tremi naenkrat...ne morem verjet, da ni mogla vsaka enega vzet iz postelje, ga pocartat, mogoče se celo z njim igrat user posted image  meni se je srce paralo ob poslušanju tega joka in hlipanja tako dolgo, da nista utrujena zaspala (1 je še med spanjem hlipal)
z njimi so se ukvarjale praktikantke, ki so imele ravno v tistem času prakso (ampak to je trajalo samo kakšno uro na dan)
hrana...nisem mogla verjet...celo kosilo skupaj zmiksano (juha + krompir + meso, pa kaj jaz vem kaj še) - pa dobro...moja je jedla normalno kosilo pri meni, je imela pač srečo, da sem bila tam...sem pa imela drugi dan dopoldan en izpit na faksu in sem jo pustila tam samo, ravno za časa kosila...pazi to - ko sem se vrnila, je malo hranila med. sestra...očitno ni hotela jest in je jokala, jaz pa sem ujela besede "če ti pri mamici ni treba, pri meni boš že jedla"
in ponoči...ni še spala celo noč, ker je vmes še iskala prsi...na to sem jih opozorila preden so zaklenile vrata (med prostorom, kjer so spali otroci in kjer smo spale mamice) in prosila, da me zbudijo, ko bo začela jokat...no, njen jok sem slišala sama, čeprav me ni prišla nobena zbudit...sem mogla trkat, da so me spustile k njej

tako, to je moja slaba izkušnja in po tem je ne bi nikoli puščala same, pa če bi tudi stala zraven postelje...vsaj tako majhne ne

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 22:01:09   
Sofi
Niti pod razno ne bi mojega fantka pustila samega v bolnici user posted image . Sva preveč navezana en na drugega in ga ne bi pustila med tujci, še najmanj pa, ko je bolan. Kolikor mi je znano, lahko zraven otroka zmeraj ostaneš, le plačat je treba cca. 8.000 na dan (dražje od hotela?). Sem pa slišala, da je dovoljeno ostati zraven otroka samo teden dni, če je v bolnici dalj časa, pa mora biti samuser posted image .
Sicer še nismo bili v bolnici, pa upam, da nam niti ne bo treba.

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 22:14:51   
darja72
Dva tedna nazaj sva bila z malim pet dni na pediatričnem oddelku Bolnice Jesenice. In je bilo kar nekaj malih otrok čez noč brez staršev tam. In so sestre prav lepo poskrbele zanje.
Pustiti enoletnika samega? Odvisno od okoliščin, vendar jaz bi ga zelo težko.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 22:20:25   
Barči78
Joj, Kim 22, se bila s svojo hčerko cel teden na Pediatrični kliniki, ko je bila stara 5 dni. Moram ti potožit, da mi je blo kar slabo, ko sem kakšno sestro opazovala pri delu. Če je dojenček jokal, je raje vrata dol zaprla, kot pa da bi ga pomirila. Slučajno sem bila v večernih urah prisotna, ker sem si takrat imela čas črpati mleko. Res je, da niso vse enake. Samo nikoli ne veš kakšne volje bo sestra, ki bo pazila na mojo punčko. Tako, da jaz bi ostala pri njej.
Sploh vam ne morem povedat kako mi je bilo hudo prvih pet dni njenega življenja, ko so mi jo  odpeljali na kirurgijo, pa nisem smela biti ob njej. Še ko sem prišla na obisk, je bil ponavadi kratek, ker so imeli vsak dan kakšne nujne primere in takrat nisi smel biti v prostoru. Res hudo, ko sem jo takole dan za dnem puščala samo. Pa čeprav v dobrih rokah.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali bi vi pustile....?
7.3.2006 22:58:47   
KODA
Moj tastarejši je bil 9x do prvega leta v bolnišnici,na preiskavah.Ponavadi sem ga uspavala okoli 21h,otrok je spal cele noči(doma in v bolnici).Ob 8h zjutraj sem pa že bila pri njemu.Sem pa tudi prespala na stolu,ali pa sem si prinesla spalko,takrat,kadar je bil nervozen od preiskav.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali bi vi pustile....?
8.3.2006 0:49:52   
lelaval
Moja prva hčera je bila stara 11 mesecev, ko je bila prvič v bolnici (rota virus), pa mi niso pustili ostati pri njej. Zdravnica in sestre mi je na moje prigovarjanje niso dovolil, da bi ostala (soba za mamice je bila zasedena), pa čeprav bi spala na stolu - s plačilom. Pa še dojila sem. In sem bila  od 6.30 do 19.00 (celo do 21.00) v bolnici pri njej. A ne vprašajte, kako sem bila utrujena.
Ko sem imela še sina, sem bila le popoldne v bolnici, kadar je bil kateri notri.

Anonimna, jaz te mamice ne obsojam, mislim pa, da ti nimaš več kot enega otroka, ta mamica pa je morda imela doma še enega - tudi tistega je treba tolažit, saj mu je hudo za brateca ali sestrico (vsaj pri nas je bilo tako). Pa še mamico tudi potrebuje.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali bi vi pustile....?
8.3.2006 7:43:22   
dory
Se mi je ze zgodilo,ko je bil tamal star 8m in je moral v bolnico...ce sem hotela bit zraven sem si mogla placat...ampak raje to,kot pa da bi me doma zrlo kaj in kako je z njim...do danes se nisva bila locena cez noc in pomoje bi se mi zmesalo od skrbi...

Torej jaz ga ne bi mogla pustit samega...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali bi vi pustile....?
8.3.2006 7:51:29   
anitaz
Nikoli je ne bi pustila same!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali bi vi pustile....?
8.3.2006 8:08:53   
Romcka
nikoli pa res nikoli ne bi tak melega bejbija pustila samega med tujci....veste clovk si mora velik stvari sam izborit v zivljenju....mislim, da bi jaz sla do direktorja bolnice, ce mi kaka sestra slucajno ne bi pustila biti skupaj z enoletnikom....ekoli tko je to... pravjo da je v zivalsem svetu najhuje, ce srecas samico z mladicom - KER JE NAPADALNA:):):):):):)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?