|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 7:19:39   
bini
hej..
sej sem že velik stokala, ampak zdej se pa zadeva zelo stopnjuje user posted image .. in to 2 tedna pred porodom, če ne bo že prej....  počasi postajam obupana...

naša Ana (21m) je bla že dokaj samostojna, zadnja dva tedna pa se stopnjuje njena navezanost name.. delam vse kot prej.. tud huda sem, če nagaja, iste prepovedi ima, vse je isto... ampak če me nima na očeh, če grem sam v sosednjo sobo je jok in stok, pri moji mami jo pustit pomeni, da najprej 10 minut hlipa in joka 'mami' mami... ponoči jo lahko samo jaz uspavam oz. me hoče ves čas čutit in spiva kar skupaj da se sploh kaj naspimo (jokat je ne morem pustit - imamo problem s kašljanjem in bruhanjem)...user posted image user posted image
mož se veliko ukvarja z njo, toliko kot vedno, ampak sedaj mu ne pusti nič - ne sme je oblečt, ji dat za jest, za uspavat ni dober (kriči da hoče mene)...

vse to si razlagava s tem, da otrok pač čuti, da bo dojenček zdaj zdaj tukaj in ne morem vam povedati kako zelo se bojim grozljive ljubosumnosti.. obožujem svojo hčerko, ampak res ne vem več kaj naj... ne predstavljam si kako bom lahko normalno dojila, če bo v sosednji sobi kričala 'mami mami' in hlipala.... user posted image

na dojenčkov prihod jo pripravljava že dolgo časa....včasih dobim občutek, da se ga celo veseli na svoj poseben način, otroke v varstvu ima zelo rada, ampak dans zjutraj se spet po skoraj pol leta ni hotela odtrgat od mene in je kričala in kričala ko jo je mož peljal ... meni se pa srce trga in sem čist obupana user posted image  ima katera kak nasvet?? podobno izkušnjo??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 7:43:20   
Magi*
bini, verjamem, da ti je težko in hudo. punčka očitno res čuti, da bo dobila bratca/sestrico. ne znam ti pomagati z pametnim nasvetom, lahko ti samo povem zgodbo moje mame (in mene in sestre). jaz sem bila stara malo več kot 2 leti, ko je na svet privekala moja sestrica. baje so imeli enake probleme, kot jih opisuješ ti. jaz sem bila pravi mali vragec, nenehno sem zahtevala pozornost, vlačila sem jo za lase, ko je dojila sestro, tulila sem... mami je zato kmalu izgubila mleko. ne vem, ali kaj lahko narediš. tako, kot smo si ljudje različni, tako so si tudi "mali ljudje" različni. lahko edino vprašaš pediatra, ali kakega otroškega psihologa za nasvet. sicer dvomim, da ti bodo kaj novega povedali, poskusiš pa vendarle lahko.

želim ti lep porod in čim bolj mirno navajanje na novega družinskega člana.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 7:56:57   
bini
hvala Maggi za spodbudbe besede...
očitno imamo sam pri nas podobne težave... človek se sprašuje 'kje sem zamočil', pa najbrž nima smisla..
bo kar bo, lahko pa upamo na bolje user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 8:01:14   
Magi*
bini, gotovo niste nikjer zamočili. vaša Ana se pač razvija v samostojno in samosvojo osebnost. in ona pač tako reagira, nekdo drug bi drugače. boste že nekako sfurali, čeprav verjamem, da ne bo lahko. čez leta se boste temu le še smejali;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 8:02:04   
ronja5
Moj prvorojenec je 2 leti in 8 mesecev starejši od sestre. Nam je takrat pediatrinja svetovala, naj se tisti, ki ga ima sin poleg mene najraje, ukvarja intenzivno samo z njim in naj dojenčka niti ne oogleda v sinovi prisotnosti.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 9:32:43   
Bejba
joj Bini te čisto razumem. Sicer pri nas naš sonček ne gre v takšno skrajnost (še ne user posted image ), ampak ko dobi napad trme in ko je samo mami dobra za vse, se mi včasih že meša. Mi našega četrtega člana pričakujemo maja in takrat bo "ta velik" star 19 mesecev. Res me je strah, da se bo tale navezanost name samo še stopnjevala in bo potem hudo. Ker nekaj najhujšega mi je, da se bo moj ta velik sonček počutil zaspostavljenega, ko dobi bratca.
Ne vem kaj naj ti rečem. Upam lahko le, da čimprej mine in se vse znormalizira.
Pa srečno!

LP; Bejba user posted image


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 9:49:26   
bini
hvala punce za tolažbo..

da vam razložim tolažbo mojega dragega - prepričan je, da v tistih 3eh ali več dneh ko bom jaz v bolnici, mu bo uspelo malo damo bolj navezat nase - nekaj v stilu 'če imaš most greš čezenj, če ne pa poiščeš drugo varianto'... user posted image ... sej v bistvu ima prav, sam ko ne bi pri meni ti vražji hormoni še tolk več čustvene škode naredli user posted image

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 9:59:41   
beti 1
Bini, te čisto razumem, moj strejši je sicer pol leta starejši kot tvoja, je pa  približno taki starosti, ko še ni vedel, da bomo dobili dojenčka imel podono fazo. Za vse je bila dobra edino mami. Če je samo zagledal očija se je začel dret in niti ni hotel npr. oblečt ali pojest tistega, kar je oči prinesel. Pred kakšnim mesecem, ko je bil še približno mesec do mojega PDP-ja pa se je stvar začela ponavljat, poleg tega je postal še neverjetno trmast in samo iskal, kako bo lahko kje kaj narobe ušpičil. Sem imela prav občutek, da se je že naveličal mojega trebuha in da nestrpno pričakuje, kdaj bo že končno ta dojenček prišel na svet. Obenem pa je bil tudi zmeden, ker ni vedel, kaj se bo zgodilo, kaj ga čaka. Potem se je pa še tako zgodilo, da sem šla rodit v noči, ko je prespal pri tašči in je naslednjič videl mene in moža, šele ko sem prišla iz porodnišnice, tj. po 4 dneh (kar je vzel kot kazen). Prva dva dneva po mojem prihodu iz porodnišnice sta bila živa nočna mora, že prej je samo živce kravžljal, ampak ta dva dneva se mi pa zdi, da je več jokal, kot ne, ker je nonstop počel nekaj takega, da je bil kregan. Malega bratca ima sicer srčno rad, je občasno kar težko z njim, ker mali veliko spi, starejši bi ga pa pestoval, pa želi, da ga gleda, ko se igra, da je zraven pri kosilu,... Drugače se je zadeva v zadnjih dneh umirila, starejšemu sva načrtno posvečala nekoliko več pozornosti, ga vključevala v delo z dojenčkom, kjer se je dalo, če pa je naredil kaj narobe ali ni bil ubogljiv sva ga kaznovala kot ponavadi, nisva mu nič več popuščala, kot bi mu sicer. Najtežje je, ko pridejo obiski, če se vsi posvečajo predvsem malemu dojenčku postane starejši ljubosumen in začne zganjat neumnosti, tudi udari malega, ali ga poskusi ugrizniti,... česar sicer ne počne.
Mene je bilo zelo strah, kako bo starejši odreagiral na to da mali pije pri meni, ker je še vedno navezan na moje "pope", kot jim pravi, pa s tem ni čisto nobenih težav.
V splošnem bi danes rekla, da so šle zadeve lepše skozi, kot sem pričakovala. Sicer nas čaka še dolga pot, saj je mali star komaj 1 teden. Bomo videli, kako bo danes popoldne, saj je šel starejši prvič po prihodu novega člana v vrtec.

Želim ti zvrhano mero mirnih živcev, veliko potrpljenja z Ano, pa enega pridnega dojenčka po lepem porodu. Glede na to, kako se je pri nas odvijalo bi ti svetovala, da ne upoštevata preveč tega njenega visenja na mami, poskušajta voditi vaše življenje čimbolj podobno kot prej. Veliko uspeha!!!

lp beti1

P.s.: pa pridruži se nam kaj na Marčice-odštevanje.


(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 10:17:47   
bini
hoj beti!!
Čestitam za krasno in spečo dojenčico!!!! In ful ti hvala - sedaj vsaj nimam občutka da smo edini s takimi težavami... včasih imam občutek da imajo tukaj vse popolne otroke, ki veliko spijo, ubogajo ...

kot vidim je tud vaš junak odreagiral burno... no, bomo videli kako bo pri nas...
imaš popolnoma prav - življenje teče dalje normalno in se bo morala tud ona temu prilagodit.. jaz pa se moram k sebi spravit, da mi ne bo to tolk do živega prišlo..

veš kaj me še zanima - a bo Žiga med porodniško doma al ga boste imeli v varstvu oz. v vrtcu.. jaz se bojim, da bo Ana mislila da mora za kazen v varstvo, čeprav je tam res uživala in gospa se blazno trudi z njo in z njenimi muhami.. ampak se vseeno sprašujem ali bi bilo bolje če bi jo imela doma?? najbrž ne... user posted image

hvala za povabilo - se oglasim na odštevanju user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 10:23:40   
Marogica
Težko bo, zelo težko, ker je očitno tvoja punčka zelo navezana nate. Kaj ti svetovati, ne vem, ker pri nas ni bilo tako. Kot prvo smo dali našega ta večjega kar hitro v jasli, od drugega leta naprej pa se je mož začel še bolj aktivno z njim ukvarjati predvsem "športno", pa tudi v vskadanjem življenju, pa še otroček je bil navajen na mojo mamo, tako, da je kar pogosto ostal tam in tudi prespal čez noč, pa še 3.5 leta je bil star, ko je dobil bratca. Ker vse to pri vas odpade, vaša situacija res ni zavidljiva.
Ne vem, koliko imaš še do poroda, vendar probajte, da se bo ati čim več ukvarjal z njo, naj jo na začetku tudi "podkupi" s tem, da jo pelje nekajkrat tja, kamor si na vso moč želi(bazen, živalski vrt...) in seveda kaj dobi, da bo imela občutek, da je z atijem super in malce pozabila na mamico. Tako obstaja vsaj majhna možnost, da se ga bo navadila malo bolj in da ni vedno samo z mamico.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 10:36:24   
bini
jest sm čist za luno beti1 user posted image ...
oprosti - čestitam za sinčka Blaža!!! ne vem od kje mi ideja da imaš punčko... user posted image
srečno!!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 11:12:08   
beti 1
Žiga je tudi bil in še vedno je zelo zahteven otrok, ki ima močan ego in si ga želi na vsak način uveljaviti. Če ne bo kaj posebnega bo med porodniško povečini v vrtcu, vsaj kadar bomo v Ljubljani. Je šel v vrtec šele septembra in se začetek januarja šele prav ujel. Se mi zdi, da bi bil večji šok zanj, če bi moral zdaj z mano doma ostati, kot če je še naprej v vrtcu. Bo pa, če bo želel, kakšen dan čez teden tudi doma. Sem lani julija, ko ga je že šest mesecev pazila varuška, izkoristila priložnost in ostala en mesec doma, pa je bil zanj kar šok, je rabil skoraj deset dni, da se je navadil na drugačen ritem, kot sta ga imela z varuško. Mu ustaljen ritem veliko pomeni, pa družba otrok v vrtcu tudi. Se mu pač več dogaja, kot če je z mano doma. Saj veš, kako je, vedno najdeš kaj kar je potrebno storiti, da se ne moreš celo dopoldne z njim ukvarjati, kot se lahko vzgojiteljice v vrtcu.

Pa še to: Blaž je Žigu prinesel darilo iz porodnišnice (lego kocke) in se mu s tem zelo prikupil, kupili pa mu bomo tudi dojenčka, da bo lahko svojega rihtal, ko bo mami Blaža.
Žiga pa še mora prit do trgovine, da bo kupil darilo za Blaža, bomo videli, če bo uspelo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 11:42:21   
bini
Tudi jaz razmišljam podobno glede varstva... Sicer se Ana zjutraj težko odlima od mene, ampak potem pa tam zelo uživa in ko jo vidim v družbi otrok vem, da je to samo dobro zanjo... kakšen dan več doma pa seveda še ne pomeni take hude spremembe... tud naši velik pomeni ustaljen ritem - zgleda da so taki pač zahtevni otroci...

tud naš dojenček bo Ani prinesel darilo - tobogan, ki je trenutno njena naj igrača po raznih trgovskih centrih in še kje - če bo samo malo pomagalo pa bo super!!

ej super novo slikico imaš!!! čudovita otroka imaš user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
13.3.2006 21:45:48   
frutka_
Bini jaz pa mislim da poskuša uveljavljati svojo voljo. Ne vem  zakaj bi zdaj naenkrat postala čisto drugačna. Mislim da je prihod dojenčka še vseeno preveč abstrakten pojem za malčka in da bo razumela spremembo šele ko bo dojenček dejansko nekaj časa pri vas. Ko bo ugotovila da je to vskadan, ki se ponavlja.
Mislim, da si padla na izpitu prvič ,ko si popustila jokajočim očkam in rokicam, ki so se dvigale k tebi.
Preveč se sekiraš, ker kar dela tvoja deklica je povsem normalno. Moj je imel podobne izpade. Jokal, dvakrat zakašljal in pobruhal mene, sebe in celo posteljo...ga preoblečem in se zajoče še enkrat pa pobruha še najino posteljo. Poglej odkrita bom. Izsiljevanje z jokom slabo prenašam, sploh ob 11-ih zvečer, ko grem spat. Najhuje ni bilo to, da je bruhal ampak moja jeza da ne vem kaj bi rad. Zakaj jokaš? Te kaj boli? Si grdo sanjal? Ga dvigne ati...nič...Dvigne ga mami...okej, neha jokat. Ko naredim korak od postelje se zgodba ponovi. Jovo na novo in pa spet jok, ampak potem ni imel več kaj za bruhat. V bistvu je potem od razburjenja zaspal, bila sem poleg njega ampak ga nisem cartala samo ležala sem ob njem in mu malo čisto po tiho pela.
Mislim, da je imel to neko finto ki je trajala sicer kratek čas ampak je bila ubitačna. Kaj sem storila? Dala sem mu sirup proti kašlju, nafilala sem mu nos s fiziološko, da je lahko dhal. Čez dan sem poskrbela za mir v bajti in mali je lepega večera zaspal brez tragedije.
Ne obremenjuj se, poskusi se ponoči naspati in ne padaj na finte, ker te ima mala naštudirano do konca. Točno ve koliko se mora zadret, da boš prileletela.

Moj nasvet...bodi dosledna, poslovi se in pojdi. Uvajanje sta že dali skozi zato si lahko pomirjena, da ne dožvlja  stresa ker je ločena od tebe. Prav tako se ima tam čisto OK ko te ni. Pobiksala si ga, ko si enkrat popustila in zdaj mala to s pridom in jokom izkorišča.
Verjamem da jo imaš najraje na svetu ampak rada imaš tudi sebe in dojenčak pa moža zato poskusi urediti zadevo pred porodom, da bo potem toliko bolj luštno, ko boste ŠTIRJE!!!
Kar pogumno, hormončkom se  meša in tebi od utrujenosti  popuščajo moči, ki jih potrebuješ za porod. Zato se ne daj, ampak vedi da nisi edina, ki se ji otrok "meče na zobe"

LPuser posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
14.3.2006 15:00:32   
bini
hej frutka..
hvala za tole razmišljanje... popolnoma in absolutno se strinjam s tabo in totalno imaš prav, ...
padla sem na izpitu, ampak mislim da bi še enkrat reagirala isto, ker ob bolnem otroku pač ne znam reagirat drugače - mala je že 8ič na antibiotikih, skoz nekej bolna ... težko si predstavljam da gre vedno samo za izsiljevanje.. ja, sedaj že...
kakorkoli, sej zdej se že manj sekiram in tud mala ne bo imela izbire kot da se prilagodi, ...
malo manj se samo strinjam s tem, da otrok ne čuti, da se pripravlja sprememba - prihod dojenčka.. že velikokrat sem za kaj mislila, da mala nima pojma, pa se je izkazalo nasprotno...

kakorkoli, sam da bo konc te vražje zime, da Ana neha kašljat in potem tud bruhanja ne bo, potem bo pač morala z jokom dojet, da je treba ponoč spat...
mejte se user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
14.3.2006 22:20:22   
frutka_
Bini v primeru bolezni vsi zgoraj našteti ukrepi na veljajo, ker je takrat na vrsti seveda drugačna skrb in nega. Se opravičujem, ker nisem vedela, da je toliko bolna.
Glede prihoda dojenčka pa sem skoraj prepričana, da tako majhen otrok ne razume fenomena nosečnosti ali dojenčkov. Ja, razume da se nekaj dogaja ampak točno in konkretno kaj še ne. Po mojem mnenju...menim, da je tako predvsem zato, ker se tako majhni otroci večino še učijo in razumejo iz konkretnih situacij, izkušenj in ne razumejo nečesa česar ne vidijo, slišijo...svet morajo doživeti čimbolj celostno, da razumejo kako stvari "stojijo".  Seveda pa to ne pomeni, da bo dojenčka težko za sprejejela tvoja punčka, sploh ne! Morda ji bo ta sprememba celo koristila in bo postala "mala mamica".
Vsekakor ti želim, da se zadeve uredijo in da se spočiješ!


LPuser posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
15.3.2006 9:33:25   
bini
hvala za lepe želje!!
morda so tud te pomagale, da je dans po doooolgem času bila lepša noč user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
15.3.2006 13:27:14   
Anonimen
Bini, moj David (20 mesecev) ima iste finte. Nekaj časa je bruhal in kašljal, ko ni bilo po njegovem, zdaj, ko pa vidi, da s tem ne doseže čisto nič, pa je začel ob napadu ipike nehat dihat - in posledično postal moder okoli ust. Razumem te, kako se počutiš, jaz se tolažim, da je to samo faza.

Ampak potem, ko vidim ostale otroke, ki niso tako navezani na svoje mame, kot je DAvid name, se pa sprašujem, kje sem ga biksnila in kako zdaj to popravit. Poskušam tako (sicer vem, da me marsikdo zaradi tega obsoja, pa se s tem ne obremenjujem): ko ima mali napade joka in ipike, ga odpeljem v njegovo sobo in mu povem, da se lahko tam joka, v dnevno pa lahko pride šele, ko neha jokat. Zaenkrat pomaga, cmerit neha v roku pol minute. Seveda ves čas stojim za vrati in poslušam, da ne bi spet nehal dihat, da mu v takem primeru pomagam.

Zaenkrat pomaga, vendar le pri ipiki. Res pa je, da moram biti neprestano v njegovi bližini in njemu na očeh. Baje je tudi v vrtcu tak - ko imajo kakšno praktikantko, mora biti glavni in v središču pozornosti, če ne je jok in stok.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
15.3.2006 13:48:26   
bini
ej skutica - tole z zadrževanjem zraka mora bit pa kar mučno... ti nič ne zavidam... dobra si, da tole tako prenašaš.. ampak saj nimamo izbire a ne?? user posted image
jaz mislim, da ga nisva nikjer pobiksale in sem mnenja, da je ogromno odvisno od karakterja oz. temperamenta otroka... sama vem, da sem dovolj stroga, moja tašča me včasih prav čukasto gleda kako to da nič ne pustim oz. kolk mej da postavljam - no ja, pač je ženska že pozabila kako je imet majhne otroke...

nekaj sem pa le prepričana - če jaz nisem v neko vzgojno metodo 200% prepričana, potem mala to točno pogrunta in išče svoje bližnjice... če se pa jaz nekaj ZARES odločim (žal za kaj takega rabim preveč časa in razmišljanja), potem to tako dobro razume oz. čuti, da me včasih prav preseneti.. .danes zjutraj za v varstvo sem bila res odločna, da se bova poslovili brez tuljenja in tako kot v dobrih starih časih - in punca mi je celo pomahala kot v starih časih in pridno odšla z očkom user posted image .. včeraj npr. pa sem se odločila, da bo zaspala sama v posteljici, jaz pa sem samo ležala na postelji zraven - in sploh ni dolgo izsiljevala... je pa tudi res, da se je kašelj že zelo umiril in zgleda da nima več tega skrivnega orožja na razpolago... da bi le tako ostalo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - naj nam te pikapoke vsem prinesejo samo pridne otroke user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
15.3.2006 21:58:52   
frutka_
Bini v zadnjem izvodu revije otrok in družina je en krasen članek o vzgoji malčkov. Če imaš možnost preberi...je kar nekaj dobrih nasvetov kako naj mame ukrepamo v kritičnih trenutkih, ko je film na koncu...hehehe!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: navezanost na mamo - kako naprej???
16.3.2006 9:20:11   
bini
hvala frutka - bom pogledala če je kaj koristnega za našo trmo user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?