|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svojega o...
18.3.2006 12:14:27   
bobek05
No, saj že naslov vse pove.. Komu bi mirne duše dali svojega otroka v varstvo? Prijateljici, svoji mami, tašči, očetu... sestri, vzgojiteljicam (verjetno itak, ali ne? user posted image ), sosedi....

Fajn bi bilo če zraven napišete tudi starost otroka...

Anej ima 9 m, najbolj ga zaupam seveda svojemu možu, potem pa moji mami. Potem pa dolgo dolgo nič user posted image  Saj ga tudi npr. moji sestri, pa teti, tašči, tastu, mojemu očetu....ampak so z njim dosti manj časa in ga ne poznajo tako dobro. Npr. moja sestra Aneja obožuje in se z nim veliko igra, kaj drugega pa še z njim ni delala, kot npr. previjala ali ga hranila (saj ne trdim, da se ne bi znaša, pa z malo prakse bi tudi šlo), ampak ko npr. Anej joka ali je siten jaz, moj mož ali moja mama takoj vemo KAJ je narobe oz. kaj njegov jok izraža in ga zato najhitreje in najlažje potolažimo - kar me spet privede do tega, da smo mi 3 največ z njim... Da bom tako rekla - možu ali mami ga upam pustit dlje časa (npr. cel dan ali celo teden četudi nimam nobene želje, da bi bila tako dolgo ločena od njega), ostalim pa par ur...

Kako pa je pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 12:43:23   
total
Nik je star 1,5 leta in je zelo navezan na dedija,mojega tasta.Posebno dopoldan ga pazi in mu ga popolno zaupam.Potem pride na vrsto ati,ko pride iz službe.....in babica.
Ko grem pa domov so pa tam spet super varuške,ki ga brez problemov pustim mamici in atiju,ki ga obožujeta,velik pomen pa ima moja sestra,ki ga obožuje,kot da je njen,ga previja,hrani,se igra z njim in Niki je zelo navezan tudi na njih,čeprav se vidimo čez vikend,kmalu bo pa ostal tudi na počitnicah.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 12:44:28   
Tricia
Mei ima 10 mesecev... kar se varstva tiče najbolj zaupam svoji mami in tašči, potem mojemu user posted image , potem pa mojemu očetu a le za urco ali dve....ostalim pa ne.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 12:49:36   
Anonimen
najbolj oz največkrat jo pustim možu in svoji mami. čisto fajn se z njo znajde tudi moj oče. pri tašči je bla ene 2x po par uric. ni pa fora v tem da jim ne bi zaupala, ker če so svoje otroke gor spravl pol ... je pa res da nismo tolk skupi in se tolk ne poznajo. pri mojem bratu še ni bla nikol, on pa res nima izkušenj z otroki, čeprov dvomim da se ne bi znajdla. kermu drugmu je pa še nism pustila, ker ni blo potrebe. bi jo tut kaki kolegici za katero vem da bi jo znala previt pa nafutrat za kako uro al pa dve. aja stara je pa zdej 20 mescov

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 12:55:03   
morskadeklica
Partner, tašča, mami-potem se pa neha.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 13:02:54   
Minka Pobalinka



user posted image  Nisem premišljevala o tem, ker itak razen partnerja nimamo nikogar, ki bi ga lahko čuval.. user posted image  Tako da ga bom nekoč morala zaupati varuški, če mi bo prav ali pa ne..



(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 13:26:21   
Anonimen
1. mož
2. moja mama

pol se pa neha user posted image  ne dam ga še nikomur user posted image  user posted image

(odgovor članu Minka Pobalinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 13:27:39   
tina104
Pri nas je kar problem, se dojiva in nič kaj drugega noče jest in tako moram bit na razpolagon skoraj ves čas. Najbolj ga zaupam mojemu dragemu, lahko ga pazi tudi kake tri ure. Pa moji mami bi ga zdaj že verjetno tudi lahko, vendar več kot pol ure skupaj še ga ni pazila. Pa moja sestra bi še prišla v poštev. Mojega atija se boji, že ko ga zagleda je kričanjeuser posted image . Drugih sorodnikov, ki bi nam bili blizu nimamo. Je kar problem z varstvom.
Ko bo šel v vrtec, ga bom zaupala vzgojiteljicam. Samo upam, da bo do takrat začel kaj drugega jest kot mleko...

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 13:41:53   
Dejča
Naša Tara je stara skoraj 9 M in do 6. M sva se izključno dojili, tako da je prišlo na vrsto le kakšno kratkotrajno varstvo, ker je jedla na 2 uri, zdaj pa že gre tudi dlje, čeprav je več kot 2 uri in pol ne pustim same niti zdaj, razen ko zvečer zaspi (spi pa celo noč) in takrat si z možem lahko privoščiva tudi večer zase v gledališču ali kinu.
Povsem brez skrbi jo seveda pustim možu (tu sploh ni dileme), obojim starim staršem, brez slabe vesti bi jo pustila tudi svoji in moževi sestri ter najbližjim prijateljicam.
Naša  user posted image  je tak dobrovoljček in se tudi ne boji ljudi, tako da niti s tem ni težav. Sama sem mnenja, da mora otrok spoznavati in se družiti s čim več ljudmi, saj je tako zanj najboljše, saj se bo v življenju dosti boljše znašel. Nikakor ne sme biti navezan samo na mamico, saj ni dobro niti zanj niti za mamo, ki ne more niti na WC, ne da bi user posted image  jokal in sitnaril.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 13:45:55   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Minka Pobalinka




user posted image  Nisem premišljevala o tem, ker itak razen partnerja nimamo nikogar, ki bi ga lahko čuval.. user posted image




Pri nas je isto. Aja, varuški ga zaupam. Aha, če greva pa zvečer kdaj slučajno ven, vsake kvatre enkrat, pa pride ena moja prijateljica. Sicer bi ga pa brez težav zaupala še kakšni prijateljici, če ne bi jaz imela občutka, da ljudem težim, pa mi je ena rekla že parkrat, da če bom rabila...

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 15:08:43   
CatJa
Že od vsega začetka ga zaupam svoji mami in sestri, mal kasnej tašči in svakinji, očetu, bratu ga ne morem, ker je daaaleč, mojmu itak, sej je njegov oče. Seveda varuški, pa še kakšna prijateljica bi se našla.
Zame dojenje nikoli ni bilo izgovor, da otroka ne bi mogla dat komu v varstvo. Načrpaš mleko in je.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 15:52:51   
anckabancka
Aljaža sem že kmalu pustila v varstvu pri tašči in šla delat izpite na faks - mleko sem si vedno načrpala.user posted image

Zdaj pa ga brez skrbi zaupam tašči (in tastu), prijateljici in moji mlajši sestri. user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 16:03:29   
dory
Moj je star 23m in ga zaupam bolj al manj le moji mami :)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 16:43:02   
srki
Aljaž bo star dve leti, najbolj ga seveda zaupam očku, nato moji mamici, očetu (ki en drugega obožujeta), še stara mama oz. njegova prababica ga popazi za kratek čas, tudi moj brat, vendar bolj za kratek čas. Tašča in tast pa sta že bolj iz forme in nista več tako vešča temu pazenju in rihtanju otrok, pa še bolj malo ga vidita, enkrat med vikendom ali pa še to ne, ko bo pa večji, pa bo defenitivno tudi pri njih. Aja, pa moji sestri ga seveda tudi zaupam.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 17:49:13   
mml
Jaz našo user posted image  , ki je stara 3 mesece,povsem zaupam njenemu očku in svoji mami. Sicer gre za kratke odsotnosti, do max. 3 ure, ker se dojiva.
Zadnjič sva imela oba hkrati obveznosti  user posted image in sva jo za uro in pol morala zaupati varuški, pa je bilo vse OK, žal včasih ne gre drugače...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 18:11:23   
katarina2004
Lukec je star 9m seveda ga najbolj zaupam mojemu in pa moji mami, potem pa se pocasi konca....ker ga najbolj poznata in tudi on se najbolje pocuti v njuni blizini.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 19:01:31   
viv_
Govorit o zaupanju partnerju/otrokovemu očetu mi je totalno poniževalno za moža. Halo, saj je njegov oče, torej je v isti relaciji kot jaz. Kako bi se počutile, če bi on razlagal - ja, moji ženi pa zaupam, da pazi tamalega. No, saj je njegova mama... Prosim lepo!

Sicer jo pa zaupam mojim strašem, moževim staršem (mami in možu, očetu in ženi), obema moževima sestrama, pa tudi prijateljicam, tistkim, s katerimi se dobivamo vsako sredo in imamo enako stare otročke. Njim zato, ker jih Mirna pozna. Bi jo zaupala tudi ostalim prijateljicam, ampak jih ne vidi dovolj pogosto. In jasno, zaupam jo tudi vzgojiteljicam v vrtcu - če jim ne bi, se mi lahko kar zmeša.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 19:59:05   
bobek05
viv, prosim ne se razburjat, ker nobena ni nič slabega mislila... veliko je mamic, ki svojim partnerjem ne bi zaupale svojih otrok (jaz osebno jih poznam kar nekaj), ker jih npr. nikoli ni doma ali pa ko so se z otrokom sploh ne ukvarjajo, skratka ni nobenega haska od njih... lahko da je kje seveda tudi obratno (kdo je rekel, da je vsaka ženska super mama??)

žal nimajo vsi čudovitih partnerjev...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 21:20:43   
viv_
Saj se ne razburjam, samo komentiram. Je pa veliko mamic, ki so tako prepričane v svojo nadsposobnost in so tako hudičevo pokroviteljske, da že zato ne bi zaupale otrok njihovim očetom. Mogoče pa nekateri partnerji niso tako nezainteresirani ampak so zgubili voljo, ker niso otroka nikoli prav oblekli, nikoli prav prijeli, nikoli prav previli.... Tudi takih precej poznam...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 21:24:22   
CatJa
Se strinjam, viv. Nekatere ženske iz svojih partnerjev naredijo take invalide, da je joj. Potem pa jamrajo zaradi preobremenjenosti.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 21:24:30   
lelaval
Vse moje 3 (9 let, 7,5 let in 9 mesecev) zaupam v prvi vrsti mojemu dragemu (njihovemu očetu). 6 mesecev sem samo dojila, a sem si mleko načrpala, pa ni bilo težav. Potem je tukaj tast in svakinja, pa še ena kolegica in seznam se konča. Aja, pa tastovi prijateljici tudi, čepav sta skupaj le pol leta. user posted image
Starejša dva kamot zaupam tudi še kateri drugi prijateljici, ker z njima sploh ni težav.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 21:51:58   
al1*
Meni je tudi padlo v oči to zaupati otroka partnerju. Jaz bi bila užaljena, če bi moj rezlagal prijateljem: moje otroke najbolj zaupam ženi in moji mami.

Sicer pa so moji otroci zelo radi pri obeh babicah in dedkih, tudi pri tetah in stricih ostanejo brez problemov.


_____________________________

lp


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 22:10:55   
poliloni
Tudi jaz ga najbolj zaupam možu in moji mami, potem pa doooolgo nikomur, a kaj ko ga kdaj pa kdaj moram pustiti tudi drugim (tašči, tastu), ker obiskujem en tečaj. Star je skoraj 7mesecev.
Sem pa delala več let kot varuška pri treh stalnih družinah in občasno pri kom drugem.In sem videla, da je najprej vsem težko pustiti otroka komu drugemu, a hitro vidiš komu lahko zaupaš in staršem res veliko pomeni, da najdejo tako osebo.
Zato pa moraš izbrati nekoga, ki veš, da se bo znašel pa naj bo situacija kakršnakoli že. Previjati in hraniti otroka ni taka velika umetnost, da je večina ne bi obvladala, pa tudi otroci so zelo prilagodljiviManj ko kompliciraš ti, bolje bo - čeprav jaz tega še nisem zmožna, ker me je groza, ko moram ta malega pustiti tašči in tastu.... Ampak mislim, da bo potem, ko ga bosta nekajkrat imela in ko se bom prepričala, da jim uspeva, tudi meni lažje....Upam....user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 22:35:20   
bobek05
 
1. jaz nikomur ne razlagam: ja, mojemu možu pa zaupam, da pazi tamalega in NE ni samo po sebi umevno, da samo zato, ker je partner oz. otrokov oče pač njegov oče, da zaradi tega sposoben poskrbet za otroka...
2. če bi si  moje vprašanje malo bolje prebrala, bi ugotovila, da se sploh nisem obregnila ob (ne)zaupanje otroka očetom ampak v bistvu komu bi brez slabe vesti in brez da bi te ves čas skrbelo, prepustila svojega otroka - in NE vsi očetje ne padejo v to kategorijo
3. seveda se lahko zdaj gremo kdo pozna več teh in teh izjem, kot npr. ti poznaš veliko mamic, ki NOČEJO delit skrbi za otroka s partnerjem oz. otrokovim očetom in da zaradi tega le-ti "izgubijo voljo" (ta je pa dobra!) in jaz bi seveda lahko podala kar nekaj primerov očetov, ki jim NI do tega, da bi previjali otroka, ga hranili ali prenašali njegovo "dretje", kot se ti primerki izražajo (oprosti, ampak oče ali ne jaz takemu človeku ne morem pustit svojega otroka - ko mu je npr. bolj pomembna ušiva nogometna tekma kot pa da tulečemu otroku menja pokakano plenico)...

o ja, saj ti verjamem, da obstajajo mamice, ki si mislijo, da brez njih otroci ne morejo živet in funkcionirat, ampak spet smo pri izjemah kajne?

in oprosti, ampak MENI se zdi super, da moj mož meni, da sem dobra žena in dobra mama (sicer pa, nisem še slišala, da bi se moški o tem pogovarjali)

Vsem, ki še boste odgovarjale na to temo - NIHČE NE ŽALI VAŠIH PARTNERJEV!

ja, in jaz tudi samo "komentiram"

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: komu bi zaupali oz. zaupate varstvo svoje...
18.3.2006 22:41:53   
Pupica
Zaupala samo sebi in partnerju...ampak sila kola lomi, tako da jo varujejo tudi babice, tašča pa tudi tast.user posted image Za v vrtec pa ne pride v poštev!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?