|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnet popek pri 2 mesečnici
18.3.2006 20:08:44   
mojčina
Naša punčka ima skoraj 2 meseca in že 2 dni rdeč in malo zagnojen popek. Do sedaj smo se že 1 mesec kopali, brez težav. Popka pa nimo nič posebej umivali - nekateri svetujejo, da ga je treba... Zanima me, kaj bi pomagalo - a bo spiranje s kamilicami ali pa alkoholom (namažeš s palčko / vatko, namočeno v eno od tega dvojega) res ok? Kaj ste uporabile ve? Sva ble tudi pri zdravniku, ki pravi naj zaenkrat pustim pri miru in samo opazujem; sem pa slišala mamice pravit, da so pomagali zgoraj omenjeni ukrepi... Sicer je pa z njo vse ok.
Najlepša hvala + lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
18.3.2006 20:15:06   
nana 27
Se mi zdi, da bo še najbolje fiziološka raztopina. Malo pokapaj in pusti punčko, da se malo razbrca na previjalni. Počni to večkrat na dan - ob previjanju. V popek pa nič drezat s palčkami in ne pivnaj. Mogoče bi pomagale tudi kamilice user posted image  Še najbolje bo, če se za nasvet obrneš na patronažno, ki vaju je obiskala doma ob prihodu iz porodnišnice.

(odgovor članu mojčina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
19.3.2006 7:05:19   
rija
Tudi pri našem, star je dva in pol meseca, sem opazila rdeč popek, ravno danes. Je pa res, da je bil zadnja dva dni totalno histeričen po kopanju, pa popka verjetno nisva dobro obrisala...user posted image  Jaz ga bom probala na tanko namazati z bepanthenom, pa bomo videli.
Pa tudi vsak drug nasvet bi prišel prav...

Kako pa naj se obrneš na patronažno, če pa je pri nas zaključila po desetih dnevih odkar sva doma....user posted image

(odgovor članu mojčina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
19.3.2006 8:45:03   
Teja N
Popek je treba vsak dan malo očistiti s palčko in fiziološko, če se kopa, pa ni treba. Ampak obvezno ga je treba dobro posušiti!
 
Če je že zagnojen, ga par dni 2-3x na dan očisti z alkoholom, potem, ko bo bolše, pa presedlaj na kamilice ali fiziološko. Obvezno dobro posuši in pusti čim dalj, da odkrita brca na toplem zraku. Na koncu lahko namažeš z Bepantenom, a čito na tanko, da lahko koža diha.
 
Lp,
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
19.3.2006 8:46:09   
Divja vijolica
Tudi mi smo imeli dolgo probleme s popkom. Bil je rdeč in vlažen. Po kopanju ga je treba dobro obrisati, ker če ga ne, se  vname. Mi smo ga morali kasneje 3 "žgati" da je bilo dobro.
Mislim, da je najbolje, da se izogibate močenju popka, in pa čimprej k zdravniku.
lp

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
19.3.2006 11:08:29   
nana 27
Jaz sem poklicala v zdravstveni dom in so mi dali patronažno službo. Po dogovoru me je spet obiskala patronažna. Pravico imaš do šestih obiskov. 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.3.2006 11:29:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
19.3.2006 11:55:12   
jakaracman
Rija ti kar pokliči patronažno , men je dala tel. da naj jo pokličem če bodo kakšni problemi.Drugače sem pa jaz po kopanju vedno s palčko očistila popek, po moje ene dobre dva ali pa tri mesece sem kapnila malo fiziološke v popek in očistila.Sedaj pa samo s palčko, kaj je vse notriuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vnet popek pri 2 mesečnici
22.3.2006 21:38:29   
rija
Poročam po zdravljenju: popek sem dvakrat namazala zelo na tanko z bepanthenom in je kot novuser posted image user posted image user posted image

Nič fiziološke, ker je zopet voda in nič alkohola.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?