|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Modrostni zob-boliii
18.7.2006 5:56:25   
spes
Pozdravljene!

Odkar sem noseča (7.t),imam non-stop kakšno nesramno bolečo težavo!
V začetku,takoj po user posted image  , se mi je najprej vnela Bartolinijeva žleza user posted image  ,ki je po nasvetu(gin. pregled!) naj si stavim kamilične-hladne obkladke,lepo minila(minila je oteklina in bolečina).
Potem sem fasala en prepih in nisem mogla glave premikat user posted image  ,bolel me je tudi cel zg.del hrbta,stavila sem si ene zeliščne obliže,ki sem jih kupila v DM-u in je tudi to lepo minilo.

Danes zjutraj pa me zbudi boleč modrostni zob user posted image  !
Kaj pa zdaj user posted image ?
Ta zob mi raste v "valovih"-en čas raste in boli,potem je mir,....No,morda se ta težava pojavlja kake 4x/leto,a je zdaj res nisem potrebovala!Kaj mi svetujete?A si lahko spiram z žajbljevim čajem?Nekje sem namreč prebrala,da povzroči splav,ampak po moje samo če ga piješ-kaj pravite?

Hvala in lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 7:16:40   
kepica
Ja, zobje še posebej v nosečnosti radi bolijo. Tudi jaz sem imela te težave, ravno tako z modorstnim zobom. Zobozdravnik je rekel, da ponavadi ravni ti zobje med nosečnostjo najbolj radi udarijo ven. Neprijetno je pa to, ker jih ne moreš med nosečnostjo odstranit, ker ne smeš dobiti injekcije. Na živo pa bi user posted image  bolelo. Jaz sem si zato preventivno pred enim letom dala odstranit vse modrostne zobe, da bom v drugi nosečnosti imela mir. Baje pa pomaga spiranje ust s slano vodo, če te boli tista kožica, ki pokriva modorstni zob. Če pa boli prav zob, pa po moje ni pomoči. Razen kakšen lekadol. Ta je po moje še edina rešitev proti bolečinam v nosečnosti.

Naj bolečina čimprej mine.

lp
kepica

(odgovor članu spes)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 9:01:57   
BLAŽIKA
Kepica lahko dobiš injekcijo pri zobozdravniku samo v pravi količini. Moraš povedat da si noseč. Jaz sem v svoji nosečnosti dala porihtat vse zobe in ene 3 krat dobila injekcijo. Tudi ginek. mi je rekla da lahko.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 9:23:19   
kepica
Zanimivo, spet nekaj novega vemuser posted image  Mene je zobozdravnik v prvi nosečnosti opozoril, da naj si pred drugo nosečnostjo raje odstranim modrostne zobe, da jih ne bi bilo potrebno med nosečnostjo, če bi mi slučajno kaj nagajali. Verjetno je že možno, da dobiš injekcijo, samo če je anestretik v manjši količini, je vprašanje, če potem sploh dovolj prime? Mene je drugače zobozdravnik v nosečnosti kar domov poslal, ko sem prišla na pregled in je opazil, da bi bilo nekaj za popravit. Je rekel, da me v nosečnosti ne bo mučil in naj pridem po poroduuser posted image  , ker ni bila taka huda sila in je rekel, da zob lahko počaka.Kok sem bla veselauser posted image  

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 9:24:53   
spes
Hvala za nasvete!
Bom poskusila najprej z spiranje(kamilice,slana voda),ker sem gledala,da je vneta kožica-dlesen,ki je okoli zoba,predvsem tan,kjer ta smotanc "še vedno poganja".



_____________________________

Lp,Spes

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 9:26:51   
Anonimen
js sem si med nosečnostjo ene 3 zobe dala popravt vse z injekcijo. da bi pa preventivno šla zobe vn pult mi pa še na misu ne pride. a je nor al kva da bi dala zdrave zobe izruvat??

kepica a si ti moškega spola??!! user posted image

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 10:26:44   
suzolinka
Ojla!
Meni so pulili modrtostni zob v 7. tednu, ker je imel zelo grozen položaj in ker bi mi lahko kasneje v nosečnosti delal ogromneeee težave. Bilo me je grozno strah in bolečine in tega, kaj bo to pustilo na otročičku. Vse je bilo ok. Tudi kirurg mi je vse lepo razložil, da je edin problem le, če nastane kaka komplikacija - vnetje. V tem primeru ima zelo zožan krog antibiotikov, ki ti jih lahko da.

Drugače mi je pa dal 2 inekciji in nisem nič čutila. No potem doma, ko pa je popustilo, tisto je pa druga ... počutiš se kot, da bi te nekdo fajn prebutal. Vzameš lahko do 3 lekadole na dan, to je vse. Men so pomagali.

Mislim, da je najboljš, da greš do zobozdravnika in se zmeniš z njim, jaz vem da men niso pomagali nobeni čajčki niti mavže...

(odgovor članu spes)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 11:43:39   
Clody
oj,

Tudi jaz sem si popravila 4 zobe in to vse z injekcijo, ker drugače sploh ne pustim, da mi vrtajo po zobeh.


(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 13:14:56   
vidja
Meni se je v drugi nosečnosti vnel kos dlesni, ki je na pol pokrival modrostni zob, ker se je nabirala hrana pod njo. Pri zobozdravniku so mi vse skupaj očistli, kar je bilo končano v pol minute in ko sem prišla domov, je bila taka razlika, da verjet nisem mogla. Izboljšanje je bilo očitno, jaz pa sem se prej tri dni mučla doma,ker sem mislila, da bo boljše. Tako da odvisno res, kaj te boli oz. zaradi česa te boli. Drugač pa kak lekadol. Pa naj te čim prej neha bolet!

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 19:27:54   
spes
Punce hvala za vaše izkušnje in nasvete!
Moram vam povedat,da je že malo boljše,da sem si pridno spirala s kamilicami dlesni in sem prej že lahko jedla pico!!!!
Pa še zob sem si lahko s ščetku umila,kar prej ni šans!
Uf,samo da je boljše!

_____________________________

Lp,Spes

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 20:52:31   
bucka01
Spes da ti še jaz povem sem bila 14 dni nazaj pri zobozdravnici pa mi je plombirala modrostni zob in mi je dala inekcijo pa sem 13 tednov noseča  ker pač ta deluje samo lokalno ni tako nevarna za plodek kot je splošna anastezija zato se kar nič preveč ne obiraj in kar kmalu pojdi k zobarju da ne bo potem še huje

(odgovor članu spes)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Modrostni zob-boliii
18.7.2006 21:11:58   
pot
Pomagala naj bi tudi ena lučka, infra user posted image  lučka ali nekaj takega. Mogoče jo imajo tudi pri zobarju.

Če je zob že prebil dlesni, ti ne dajo nič inekcije in tudi boli (mislim) da ne. Je že daleč nazaj in se ne spomnim točno. Tudi potem te ne boli.

Veliko sreče z zobom.

< Sporočilo je popravil nasapot -- 18.7.2006 21:12:46 >

(odgovor članu spes)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Modrostni zob-boliii
19.7.2006 12:30:23   
pearl
Lahko pomaga kakšen obkladek mrzel, če je vnetje, drugače pa poskusi s toplim. Meni je nekaj dni nazaj pri sedmici pomagal, pa 2x mi je zobozdravnik vstavil dezinfekcijski trak.
Jaz sem si dala oba  spodnja modrostna zoba populiti, ker me je 2-3x na leto od njiju zatekla bezgavka, zgornja pa še imam. 

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Modrostni zob-boliii
19.7.2006 13:00:35   
ribicau
Ojla!

Tud jest se javljam! Čakam, da bo ura 13.30, da se naročim pri mojem zobarju. Tud mene šraufa po zobeh. Sem misla, da bo ponehalo, pa noče. Bo treba it! Sem bla skoz prepričana da mi modrostni ven seka, ampak zdej pa ugotavljam, da me boli med šestico in sedmico, tko da....bomo vidl.


(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?